Jump to content

ДСС обједињава десницу ?

Оцени ову тему

Баба

Препоручена порука

Pa da, ustaše su bili klerofašisti takođe, postoje i islamistički klerofašisti koji imaju i svoje (klerofašističke) režime, pravoslavlje ima svoje klerofašiste, katolicizam svoje...  Imaš i u Americi klasične klerofašiste.

Jeste samo Pavelic, Musolini i ovi iz Obraza mogu da stoje u jednoj recenici koliko i oko uz dupe. 

I naravno kod belosvetskog olosa koji ovo pise po Wikipediji.

A vidis ni njima nije palo na pamet da DSS svrstaju u istu grupu a tebi jeste ...

I? Sta nam to govori?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

A i ti sad Coa, znaš na šta mislimo, šta se koji moj igramo definisanja...

Znaš i sam o "pravoslavlju" određenih grupacija (DSS, Obraz, Dveri) - to što nude je teokratija i verski totalitarizam na petnaestovekovnom nivou, dodaj tome i nacionalni totalitarizam (fašizam) i eto ti ga klerofašizam, jednostavno valjda. Ali pazi, ne smeta "patriotska priča" sama po sebi, ja ću da prihvatim sve što uočim da valja, više je do "nastavka rečenice" u kom se otkriva priroda stvari - šta je to u praksi i šta je to u njihovim rukama.

Možda naziv i preteruje, ali je suština tu, a opet, u mnogim slučajevima je jednostavno samo glupost u pitanju...

Интересантан одговор.

Али шта мене буни код тог назива? Као прво, фашизам и клерикализам се изазито не трпе, никада се нису трпели. Где год да си имао фашизам, он је потискивао било коју организовану реглигију, а бунтовније припаднике те религије је прогонио у мери у којој је то могао. Нпр. Мусолини је отворено прогонио Католичну цркву колико је могао од народа, док су Салазар или Пиноче више исказивали отворену нетрпељивост према организованим религијама и гледали да им што више ограниче простор за деловање.

Са друге стране, у фашистичким режимима велике (владајуће) религијске заједнице увек су исказивале нетрпељивост у мери у којој су могли према тим режимима. Што због борбе за превласт, што због стварног противљења таквом начину владавине.

Зато ми сам израз делује као тежак комуњарски оксиморон, јер се фашисти и клерикалци нису никада и нигде трпели, чак су се често и отворено мрзели, негде се чак и сукобљавали у мањем интензитету.

А усташе нису биле фашисти, они су једноставно били усмерени на истребљење Срба. И мада понашање КЦ у Хрватској у Другом св рату представља срамоту, опет то није био клерофашизам, јер није било фашизма, а није било много ни клерикализма. Постојао је један геноцидни режим, који је геноцид вршио уз прећутну сагласност црквених структура тамо. Имао си такав режим и у Камбоџи, па то опет нису фашисти.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Jeste samo Pavelic, Musolini i ovi iz Obraza mogu da stoje u jednoj recenici koliko i oko uz dupe. 

I naravno kod belosvetskog olosa koji ovo pise po Wikipediji.

Ja sam rekao da su Obrazovci klerofašisti, nisam rekao da su na nivou ustaša, nisam budala.

Ali ko zna, pazi, nisu imali priliku, ne verujem da bi oni bili nešto previše ljubazni prema "nepodobnima" samo li dobiju priliku...

Подели на овим сајтовима

Осим неких скинхед покрета, у Србији нико није фашиста,а ДСС понајмање! Поред тога они и нису нека десница у класичном смислу како се десничари представљају, јер није ваљда сваки патриотизам по дифолту обојен фашизмом и сличним квалификацијама.

Иначе,моје мишљење да је Коштуница и Дсс најдоследнија странка на нашој политичкој сцени, са најмање рекламе и безразложна нападана са свих страна,и што је можда најбитнији,запад их није успео купити,зато су сад,ту  где су...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Иначе,моје мишљење да је Коштуница и Дсс најдоследнија странка на нашој политичкој сцени

I to je možda tačno (uz SRS, tj. onih 3% što nisu prešli u naprednjake), ali ne govori mnogo.

I Staljin i Hitler su bili ovakvi i onakvi, ali nedosledni ni slučajno.

Ako se zalažeš za sumanute stvari, doslednost može biti i mana...

Подели на овим сајтовима

Осим неких скинхед покрета, у Србији нико није фашиста,а ДСС понајмање! Поред тога они и нису нека десница у класичном смислу како се десничари представљају, јер није ваљда сваки патриотизам по дифолту обојен фашизмом и сличним квалификацијама.

Иначе,моје мишљење да је Коштуница и Дсс најдоследнија странка на нашој политичкој сцени, са најмање рекламе и безразложна нападана са свих страна,и што је можда најбитнији,запад их није успео купити,зато су сад,ту  где су...

Slazem se... Ali kako to objasniti nekom klincu koji guta ono sto pricaju Canak i slicni,da svako ko ne razmislja ko on jesu fasisti,klerofasisti,nacisti. Ljudi 2013 je godina. Evo ovaj gore opet pravi insinuacije da je neko slican Hitleru i Staljinu,majko mila.

Slazem se i za doslednost,jednostavno DSS je odbio mnoge stvari,odbio je vlast,poslednje sto je odbio vlast sa Snsom u Beogradu,dakle pokazuju da nije samo bitna funkcija,polozaj,novac vec je jedina trenutno parlametarna stranka koja svoju ideologiju ne prodaje za nista od pomenutog. I stvarno da nema mnogih karikatura oko Kostunice to bi bila stranka za koju bi ja glasao,medjutim posto znam da ta stranka su i Jocic i Sami i Bubalo i jos mnogi koji su je koristili ne mogu za njih glasati. Kad bi se samoprocistili uz mlade ljude koje imaju,ja bi glasao istog trenutka za njih,ovako ostaju mi drugi fasisti za koje cu glasati,hitlerovci ili staljinisti to ce vec neko drugi mozda ovaj gore mali utvrditi.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Ja sam rekao da su Obrazovci klerofašisti, nisam rekao da su na nivou ustaša, nisam budala.

Ali ko zna, pazi, nisu imali priliku, ne verujem da bi oni bili nešto previše ljubazni prema "nepodobnima" samo li dobiju priliku...

A je li DSS na nivou tih klerofasista posto su imali priliku za razliku od Obraza, imali su predsednika Kostunicu na celu drzave?

Подели на овим сајтовима

Slazem se... Ali kako to objasniti nekom klincu koji guta ono sto pricaju Canak i slicni,da svako ko ne razmislja ko on jesu fasisti,klerofasisti,nacisti. Ljudi 2013 je godina. Evo ovaj gore opet pravi insinuacije da je neko slican Hitleru i Staljinu,majko mila.

Isto kao sto pobornicima tebi bliske ideologije nije moguce objasniti da pitanje fasizma, nacizma i ostalih ideologija zatvorenih drustava nije toliko relativno i arbitrarno da bi svako mogao da dobacuje "uhmm meni se cini nije to fasizam ako je patriotizam", "mozda jeste mozda nije", "nemoz Srbin biti fasista" i tome slicno. Sa time su se veoma detaljno bavili vrlo ozbiljni Ljudi poptu Popera, Hane Arent i jos mnogih drugih. A ako se oni mogu otpisati po istoj liniji kao Canak onda zaista nemamo o cemu da pricamo.

Jedna od ozbiljnijih analiza.

http://www.scribd.com/doc/31274250/Umberto-Eco-Ur-fasizam-juznoslavenski-prijevod

Подели на овим сајтовима

Nije, oni su ti ko benigni tumor... 

Pa ti rece da su klerofasisti i zapreceno ti je banom .

Jesu li ili nisu klerofasisti?

Ako jesu sta je to u njihovom programu ili zalaganju sto ih cini klerofasistima?

Ako toga nema onda ostaje jedino da budes banovan.

Ili da se javno pokajes i izvinis za klevetu koju si takodje javno izneo.

Подели на овим сајтовима

Pa ti rece da su klerofasisti i zapreceno ti je banom .

Ко му је претио баном? Овде су изговаране далеко горе ствари и нико није банован, ево могу сад да се сетим једно десет ситуација у којима су поједини форумаши све и свашта причали и ништа им није било. 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Isto kao sto pobornicima tebi bliske ideologije nije moguce objasniti da pitanje fasizma, nacizma i ostalih ideologija zatvorenih drustava nije toliko relativno i arbitrarno da bi svako mogao da dobacuje "uhmm meni se cini nije to fasizam ako je patriotizam", "mozda jeste mozda nije", "nemoz Srbin biti fasista" i tome slicno. Sa time su se veoma detaljno bavili vrlo ozbiljni Ljudi poptu Popera, Hane Arent i jos mnogih drugih. A ako se oni mogu otpisati po istoj liniji kao Canak onda zaista nemamo o cemu da pricamo.

Jedna od ozbiljnijih analiza.

http://www.scribd.com/doc/31274250/Umberto-Eco-Ur-fasizam-juznoslavenski-prijevod

Poštujem i ozbiljnost i pamet, i jesi u pravu, ali moram priznati da je ova baronija daleko zabavnija za ovu kafansku razmenu u kojoj učestvujemo   :)

Подели на овим сајтовима

Ко му је претио баном? Овде су изговаране далеко горе ствари и нико није банован, ево могу сад да се сетим једно десет ситуација у којима су поједини форумаши све и свашта причали и ништа им није било. 

Admin Zeljko.

A to da se izgovara sta se hoce to je poznato. Te tako mozes da pricas da je predsednik srbije lopov koji sa pokradenim novcem zida Crkvu i tome slicno ....

A italijani za uvredu postara kao drzavnog sluzbenika salju 6 meseci u zatvor a do 3 godine ako kontroloru u vozu ne pokazes dokumenta ako te zatekne bez karte.

A DSS su klerofasisti ....

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...