Arsenija Написано Фебруар 7, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2014 Hvala ti na svemu . Ja sam malo..... .... i ne mogu.... više ... P.s.Volim te Savetice i hvala ti što postojiš.Pozdravi decu i svako dobro. Srdasce and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdasce Написано Фебруар 7, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2014 Nisam u mogućnostiu da adekvatno odgovorim na ovo pitanje jer osećam da nemam snage da iznesem odgovor. Jedino što mi pada na pamet je 14. Јер знамо да је закон духован; а ја сам телесан, продан под грех: 15. Јер не знам шта чиним, јер не чиним оно шта хоћу, него на шта мрзим оно чиним. 16. Ако ли оно чиним шта нећу, хвалим закон да је добар. 17. А ово више ја не чиним него грех који живи у мени. 18. Јер знам да добро не живи у мени, то јест у телу мом. Јер хтети имам у себи, али учинити добро не налазим. U perspektivi ću razmišljati o ovome, draga Srculence. Ako imaš želju možeš dopuniti nečim ono što si prethodno pisala Ko i uvek, moj Savetnik, ima mudar odgovor, za našu znatiželjicu, nedoraslost ili nedostižnosti naše kojima nismo još uvek vrli/e, a hteli/e bi. Najlepše hvala za odvojeno vreme i savetčić. Kao i uvek, na visini visine te, to jest zadatka, koji beše stavljen pred tebe, ovom mojom dilemom. Puno te pozdravljam, što si strpljiva sa mnom. Želim ti svako dobro, divan vikend i puno osmeha u njemu, naša Saveta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2014 Hvala vam najlepše i evo reći ću, rizikujući da temu proglase španskom serijom - uvek se ovde raznežim JESSY је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdasce Написано Фебруар 18, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2014 Ćao, draga Saveta. Evo mene...Jopet. Elem, imam za tebe, dva, vrlo važna pitanja. Prvo, da li je talenat, kao talenat, recimo, moj za pisanje...onda zaista dar od Boga, ako ja od njega, samo natrapavam u životu? Ako zbog njega navlačim gnev, preokupaciju , ako sam pod lupom ili ako ljude time iritiram? Da li je to onda zaista dar, iskušenje, prokletstvo ili nesreća koju ja vidim kao sreća, i u čemu ja nalazim utehu od teškog života i u čemu se pronalazim najdivnije. Jel to onda zaista dar, kao dar uopšte i od Boga, ili je već tu i Nečastivi, umešao prste. Pa je đavolja rabota. To je prvo. Drugo pitanje...zašto kao čoveka, me klepa nešto a ne znam ni šta, u ljudima, i šta misliš, šta ja iz toga trebam da naučim i shvatim, i šta je " ključ" koji ja moram da odbravim, da nemam takve životne okolnosti. Znači, recimo..što u realu se trudim otvorenije, što iskrenije, natrefljavam na ljude poptpuno suprotne meni. Mislim prosto na sve segmente životne. Ne mislim, time na obrazovanje, boju kožu, itd. Nego, prosto, mišljenja. Recimo, plašim se opsesivnosti, navalentnosti, poganog jezika, neodgovornih ljudi, koji ne znaju šta Oće. Tup! Zar ne bi trebalo da privlačim čime zračim? Ne razumem kako ja privlačim lažove, obmanjivače recimo, ako govorim o sebim na primer šta jeste. Zašto privlačm neodgovorne ljude koji recimo beže od braka kao šavo od krsta, koji u zrelim godinama kažu, jao, ja imam još vremena da imam decu , tog tipa odgovori. Zašto trebam stalno nekoga da podećam na posao, kada meni trebaš samo nešto jednom da kažeš, ja te imam u svesti i pameti...Dobro, za zdravlje nisam marila, nisma se lepo ponašala i odnosila s ljubavlju prema svome telu i to mi je od njega sada odgovor i to razumevam kao kaznu, pouku, lekciju, da se dozovem pameti. Ako ja umem da volim, želim da volim, smatram sebe zrelom recimo na obaveze, za takav neki život, zašto kroz život srećem ljude koji su antipod meni? Ne zato što sma ja sada kao super sjajna, a sviam njiam nesto fali, ne. Ok, mozda i meni nesto onda fali, kada je sve suptotno od mene, ali to traje godinama. U čemu je po tebi, draga Savetice, trik? Fora? Fazoni? Shvataš, šta želim reći? Da li se i tebi dešava to? Šta misliš da Bog pokušava da mi kaže? zašto me bije takav maler, godinama. I da li je moguće, da sam ja "utripovala" da meni od nekog događaja, sve ide naopako, ili već bulaznim i ja bezveze..ali majke mi mile, ne razumem više ništa. Hvala ti od srca. Imam ja vremena, kao i uvek, sačekaću. Kada uzmogneš, draga naša pravoslavna teta Savetice. Ljubac. :* w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdasce Написано Фебруар 27, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2014 + = (Ne "vide" me. Saveto, "spavaš" mi na radnom mestašcetu. ) :Viannen_loungelizard: w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 28, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2014 Tu sam ja... hehe Što se talanta tj. dara tiče - svaki dobar dar je odozgo, silazi od Tebe, Oca svetlosti... Pitanje je samo šta ćeš od njega dobiti tj. kako ga upotrebiti a to je izmedju tebe i Boga tako da ne vidim kako nečastivi može da se tu ubaci - reakcije ljudi su njihova stvar... je l možeš da nam linkuješ nešto što si pisala? Što se drugog dela tiče - razumem te u potpunosti - hoćeš da kažeš da si magnet za budale... ono sa privlačenjem ne znam odakle ti - jednostavno, u okruženju u kome živimo ima dosta takvih, kako ti reče, antipoda pa onda ne treba da te čudi što ih srećeš... prosto ne bacaj biser pred svinje i to je to... daće Bog da nadješ onog ko će u tebi prepoznati istinsku tebe... barem se nadam - seti se saveta Stiva Džobsa - kockice se ne mogu sklopiti gledajući unapred : ) meni je poštenije da se sklonim nego da po nekoj ubačenoj, kvzi-hrišćanskoj dužnosti trpim nekog ko se iživljava : ) pa ti sad sama vidi kako ćeš i šta ćeš, suzi izbor za interakciju Жика and Srdasce је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Фебруар 28, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2014 imas li neki savet za bolju koncentraciju u ucenju posto sam prsla nacisto...nista mi nije dosad pomoglo da dugorocno zapamtim neke stvari vezano za ispit... w.a.mozart and Плутон је реаговао/ла на ово 2 http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 28, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2014 hehe draga Milenice, nauči jedan deo gradiva i moli Boga da ti se to padne : ) DankaM, Плутон and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Фебруар 28, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2014 hehe draga Milenice, nauči jedan deo gradiva i moli Boga da ti se to padne : ) i ta mission je failed w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdasce Написано Март 1, 2014 Пријави Подели Написано Март 1, 2014 Tu sam ja... hehe Što se talanta tj. dara tiče - svaki dobar dar je odozgo, silazi od Tebe, Oca svetlosti... Pitanje je samo šta ćeš od njega dobiti tj. kako ga upotrebiti a to je izmedju tebe i Boga tako da ne vidim kako nečastivi može da se tu ubaci - reakcije ljudi su njihova stvar... je l možeš da nam linkuješ nešto što si pisala? Što se drugog dela tiče - razumem te u potpunosti - hoćeš da kažeš da si magnet za budale... ono sa privlačenjem ne znam odakle ti - jednostavno, u okruženju u kome živimo ima dosta takvih, kako ti reče, antipoda pa onda ne treba da te čudi što ih srećeš... prosto ne bacaj biser pred svinje i to je to... daće Bog da nadješ onog ko će u tebi prepoznati istinsku tebe... barem se nadam - seti se saveta Stiva Džobsa - kockice se ne mogu sklopiti gledajući unapred : ) meni je poštenije da se sklonim nego da po nekoj ubačenoj, kvzi-hrišćanskoj dužnosti trpim nekog ko se iživljava : ) pa ti sad sama vidi kako ćeš i šta ćeš, suzi izbor za interakciju Hvala, draga, predraga moja Savetice. Ovaj put si mi malo (o)kasnila, ali svejedno te volEm i neću te menjam, ič. Šalu na stranu, mudro zboriš i imaću ovo na umu. Što se prvog tiče, ne pišem više. Što se tiče drugoga, povešću računa. Beskrajno ti hvala. Živa ti nama Savetice bila, i još puno godina davala ovako divne savete. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 1, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 1, 2014 i ta mission je failed a da pobegneš u manastir ili da inkognito radiš kao PR neke stranke? Za oba mesta ti pamćenje ne treba Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 1, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 1, 2014 Hvala, draga, predraga moja Savetice. Ovaj put si mi malo (o)kasnila, ali svejedno te volEm i neću te menjam, ič. Šalu na stranu, mudro zboriš i imaću ovo na umu. Što se prvog tiče, ne pišem više. Što se tiče drugoga, povešću računa. Beskrajno ti hvala. Živa ti nama Savetice bila, i još puno godina davala ovako divne savete. pusica za tebe Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Март 4, 2014 Пријави Подели Написано Март 4, 2014 Драга Савета, имам једно питање које је баш за теби упутити. Наиме, да ли ти је и када тешко да будеш православни хришћанин? Srdasce, w.a.mozart and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Март 4, 2014 Пријави Подели Написано Март 4, 2014 Draga Saveta,ja neću da dužim mnogo.... .Post je,imaću razumevanja da tvoje stare okice moraju da čitaju ova moja pisma koja često stižu na tvoju adresu,draga moja. Danas sam jela neke posne grisine,integralne,kao.Danas više ništa nije organic.Hrana nam je potpuno zatrovana.Posne grisine..Dobro.Bila sam pomlo i gladna,postim.He,he....ja kao postim. Ali sam imala utisak da su prilično masne.Kakve su to grisine za post na vodi. I kikiriki je mastan.Indijski orah takodje,kao i pistaći.Da li su to namirnice koje mogu da se jedu za vreme posta.Ne deluju mi mnogo posno. Mene ne grize savest za ove grisine,odvratne su. Nisam ni imala nameru da se pričestim,bar dok se ne ispovedim,ali se pitam. :.mislise. Da li su takve namirnice posne.Iskreno,ja mislim da nisu. Hvala ti na svemu. Oprosti mi ako sam te povredila. P.s.Svako dobro. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Март 4, 2014 Пријави Подели Написано Март 4, 2014 a da pobegneš u manastir ili da inkognito radiš kao PR neke stranke? Za oba mesta ti pamćenje ne treba nisam bas nesto prepodobna za manastir,a za ovo drugo moram da kontaktiram druga Mitu (ako razumes) w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука