w.a.mozart Написано Јануар 12, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Dragi Panarete, zapravo sam se sad vratila iz dvočasovne šetnje sa porodicom... umem da stvorim iluziju da sam stalno na netu. To umemo samo mi, žene-isihasti... Hvala, Saveta, divna si, poslušaću :-D Ne, divni ste vi koji mi ulepšavate temu :0442_feel: :0442_feel: :0442_feel: :hihihihi: JESSY, Панарет and Драшко је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivanaika Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Draga saveta, kako naterati mlađu sestru da ti prepusti komp.? Саша од Москве and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 12, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Draga saveta, kako naterati mlađu sestru da ti prepusti komp.? Draga ivanaika, hvala što si sa nama. Ovo je verovatno najlakše pitanje do sada - vrlo lako - kupi joj tablet Silence , JESSY, Саша од Москве and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Saveta siss Luda si ko struja i zato te volim JESSY, Mилена КШ and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 3 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 12, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Saveta siss Luda si ko struja i zato te volim hehe... likewise bro :bendoff: 0503_music Ненад Р. and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdasce Написано Јануар 15, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2014 Kuc - kuc. Ko je? Srdašce. IzvoLte. Ja bih da pitam nešto. Samo, kažite, kažite..o, kažite, ne časite ni časa. O, pa hvala... (Ja to malo šaljivo, uvek s početka ; nadam se da ne zamerate. ) I eto mene. Opet. Pomagaj, draga Saveto. Šta u teološkom smislu, znači "nebiće" ? Može i nešto ukratko, pa ću ja dalje da istražujem sama, nego ne znam u kom smeru, da delam. Hvala najblagodarnije. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 15, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 15, 2014 Kuc - kuc. Ko je? Srdašce. IzvoLte. Ja bih da pitam nešto. Samo, kažite, kažite..o, kažite, ne časite ni časa. O, pa hvala... (Ja to malo šaljivo, uvek s početka ; nadam se da ne zamerate. ) I eto mene. Opet. Pomagaj, draga Saveto. Šta u teološkom smislu, znači "nebiće" ? Može i nešto ukratko, pa ću ja dalje da istražujem sama, nego ne znam u kom smeru, da delam. Hvala najblagodarnije. Draga moja, Bog ti dao zdravlja! Konačno i neko teološko pitanjce... Nebiće je sve suprotno od Boga ali pošto to zvuči prilično blago onda mogu dodati da je to pakao tj. nemogućnost da voliš, izolacija do daske (bez drugih), plač i škrgut zuba na kvadrat... nešto nezamislivo - pljeskavica bez crnog luka, musaka bez mesa, burek bez sira, posan sladoled, GMO pričešće ili pak gumena lutka kao partner u vezi - najgori surogat od kako je sveta i veka, to ti je nebiće jer djavo je, otpavši od Boga, sebi napravio surogat-realnost koja (na nesreću) većini ljudi jeste jedina poznata realnost. Destrukcija svake zajednice! Uništenje svega što za cilj ima deljenje sa drugim (ovde ne mislim na facebook) Znači - sve što ne bi poželela ni najgorem neprijatelju. Teološki pojam nebića se javlja u molitvi na liturgiji gde se kaže -... koji si nas iz nebića priveo u biće... Bog priziva iz nebića u biće, pomoću ljubavi tj. Logosa a devil pomoću mržnje, zla tj. sebičnosti privodi iz bića u nebiće. Evo nešto od Maksima ispovednika Za Maksima, greh je otuđenje u ontološkom smislu, jer odvaja čoveka od onog što je stvarno. Samoljublje je vrhunski greh, jer odvaja čoveka od ljubavi, odnosno od Boga. Sebeotuđenje od drugog, odnosno grehovni pad ličnosti, je istovremeno i otuđenje od bića uopšte, čime grešnik zapada u oblast nebića. Maksim greh i zlo određuje kao nedostatak bića, nebiće, nepostojanje. Bog je biće a čovek bivstvujuće, i postoji samo time što učestvovuje u najuzvišenijem biću. Stoga pakao nije prisustvo zla već odsustvo ljubavi, što razara samu bit čovekovog bića. Usled greha, čovekov egzistencijalni položaj je otpalost od stvarne egzistencije. Ovakvo otuđenje od samog postojanja Maksim naziva pravom smrću. Stoga je vrlina kod svetog Maksima ontološka a ne etička kategorija. Izvor čovekovog zla je u njegovoj slobodnoj odluci, ne u njegovoj prirodi. Maksim sebeljublju suprotstavlja ljubav, koja uvek znači voleti nekog drugog (čoveka, Boga).[22] „Ko vidi u srcu svome trag mržnje prema ma kom čoveku za ma kakvu pogrešku, potpuno je tuđ ljubavi prema Bogu. Jer ljubav prema Bogu nikako ne trpi mržnju prema čoveku.“(Stoslovi o ljubavi I) Srdasce, Саша од Москве, Zero and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdasce Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 Draga moja, Bog ti dao zdravlja! Konačno i neko teološko pitanjce... Nebiće je sve suprotno od Boga ali pošto to zvuči prilično blago onda mogu dodati da je to pakao tj. nemogućnost da voliš, izolacija do daske (bez drugih), plač i škrgut zuba na kvadrat... nešto nezamislivo - pljeskavica bez crnog luka, musaka bez mesa, burek bez sira, posan sladoled, GMO pričešće ili pak gumena lutka kao partner u vezi - najgori surogat od kako je sveta i veka, to ti je nebiće jer djavo je, otpavši od Boga, sebi napravio surogat-realnost koja (na nesreću) većini ljudi jeste jedina poznata realnost. Destrukcija svake zajednice! Uništenje svega što za cilj ima deljenje sa drugim (ovde ne mislim na facebook) Znači - sve što ne bi poželela ni najgorem neprijatelju. Teološki pojam nebića se javlja u molitvi na liturgiji gde se kaže -... koji si nas iz nebića priveo u biće... Bog priziva iz nebića u biće, pomoću ljubavi tj. Logosa a devil pomoću mržnje, zla tj. sebičnosti privodi iz bića u nebiće. Evo nešto od Maksima ispovednika Hvala, draga teta Saveta. Kao i uvek, blagonaklona i mudra. Veliko hvala, od srca. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 ovo je samo varijacija na temu... verujem da se može mnogo bolje pojasniti to o nebiću Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 Савета, како успеваш да попамтиш све шифре за толике виртуелне профиле које ти и твој алтер-его ава Мотиваторије креирате? Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 stop gej! Хаха ово нисам видео LOL w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 secas li se koje je bilo najkomicnije pitanje koje su ti postavili a koje je bilo najgluplje? w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 23, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 Савета, како успеваш да попамтиш све шифре за толике виртуелне профиле које ти и твој алтер-его ава Мотиваторије креирате? hehe verovao ili ne - ne uspevam. Stalno resetujem lozinke a šifru glavnog maila jedino imam zapisanu Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 23, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 secas li se koje je bilo najkomicnije pitanje koje su ti postavili a koje je bilo najgluplje? Milenice, je l u životu ili na ovoj temi? Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 na temi w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука