kordun Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 "Mrtav ili ziv" u smislu da li spava do Suda ili cim umre zivi opet?xD ...jer ni prva ni druga verzija ne podrazumeva mucenje u paklu kako se to popularno zamislja. Ja sam cuo da cak pakao kako ga danas svi zamisljamo nije ni postojao kao koncept pre Danteove "Bozanstvene komedije". E sada dal je to istina ne znam... pa ko ih zna,brate nisam ti ja upoznat sa protestantizmom ,znam za pravoslavlje je to stanje duha,pa ti sad vidi... ja iskreno ne prihvatam soluciju sa više od par iljada/tisuća godina Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Evo, Ozi in the mix. Ali pazi mu prvu recenicu "Covek koji je zaljubljen opsednut je genijem vrste ili Kupidonom.". Isto kao kad Miki The King kaze "Zaljubljenost to je teska opsednutost demonima.". Haaah tu su potpuno saglasni xD ovo je najjace: Zakljucak glasi. Ljudi! Kupidon je demon a ne bog ! Ne dozvolite da budete obuzeti varkom... Kupidonovom himerom. Sacuvajte razum u najvecoj opsednutosti voljom vrste. Sreca nije u telesnoj ljubavi vec u spoznaji ideja i negiranju volje kao krajnjem cilju. ) ) Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 А што си ти толико оптерећен паклом и казнама? Nisam opterecen samo me interesuje koje je pravoslavno glediste posto mi je protestantsko poznato. (nazalost tek kasnije saznam sta je pravoslavno,...) Od jednog svestenika sam cuo da je pravoslavna filozofija egzistencijalisticka po svojoj sustini a od oca Tadeja da su raj i pakao stanja uma i sve to mi je imalo smisla pa me interesuje da li to shvatanje preteze ili ne... Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Haaah tu su potpuno saglasni xD ovo je najjace: Zakljucak glasi. Ljudi! Kupidon je demon a ne bog ! Ne dozvolite da budete obuzeti varkom... Kupidonovom himerom. Sacuvajte razum u najvecoj opsednutosti voljom vrste. Sreca nije u telesnoj ljubavi vec u spoznaji ideja i negiranju volje kao krajnjem cilju. ) ) Ozi i Miki Млађони and kordun је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 istjerivači demona Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Miki bi ga urniso, prosto bi mi bilo zao tog demonizovanog robotica Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Koliko je savršen stvoren čovek zbog greha bezbožništva pao (ostario) ? I budući da se priroda okrenula protiv njega pitanje koliko je zemlja ostarila? (proces raspadanja) I koliko je Spasitelj opet svojom voljom i milošću pomogao čoveku (da ne pogine (raspada se)) ? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Toerija je najvisi oblik saznanja, nema niceg veceg i vrednijeg, u prirodnim naukama, od teorije. U prirodnim naukama nema dokaz (proof). To je matematicko logicki koncept. U prirodnim naukama ima samo ukaza(evidence) a to su empirijski podaci skupljeni za obaranje neke hipoteze. У обичном свакодневном значењу теорија значи нагађање или хипотеза. Постоје многе дефиниције о томе шта је научна теорија. У природним наукама реч обухвата одабране природне појмове. Објашњење се ослања на многе чињенице које се покупе током времена, такође омогућавају научницима да предвиде још посматраних појава (Цитат: Национална Академија of Sciences 2008). Значи, нешто се заснива на неколико чињеница које су у више наврата потврђене кроз посматрање и експеримент. Онда, теорија поткрепљена чињеницама не буде само нагађање, већ поуздани извештаји о реалном свету (цитат:Америчко удружење за унапређење науке 2009). Оба ова цитата изједначују теорију и знање. Пре свега теорија и знање настају кроз комуникацију међу стручњацима, а општеприхваћена научна теорија и знање кроз више или мање институционализовану комуникацију и процесе дискусије о природним наукама. Нема смисла да сад замишљам приватну теорију или знање бар не у природним наукама. Оба цитата наводе да се баве теоријом еволуције. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crnokosa Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Uvek gledam na mesto logicno... A sto se tice vere u Boga tu idem osecajem. Osecam da je tu... Филип, мамин зврк, рођен је 18.04.2013. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Fildza Написано Новембар 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 problem kod osecaja je sto oni najcesce nisu racionalni... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 u pravu je Aquilius kada govori o naucnoj metodologiji,to je zaista opis iste,ali meni je problem sto se to sve svodi na pretpostavku ukoliko nije kvalitetno podrzano u realnosti kako sam se ja izrazio...Uzmimo bas za primjer teoriju velikog praska,sa cim je ona podrzana,sa pozadinskim kosmickim zracenjem,sa cim jos !? to zracenje moze biti bilo sta,nesto sto jos uopste ne naziremo,a ne potvrda velikog praska,meni je to skroz klimavo,tacno da je ta teorija model koji manje vise funkcionise ali je na staklenim nogama bas zbog toga sto je slabo podrzan u realnosti,meni predstavlja problem sto se u nauci takve stvari uzimaju kao cinjenjice,a ovamo u religiji nama spocitavaju da mi mozemo da stavri uzimamo samo kao vjerujem da je tako i sad smo mi za njih budale a oni za nas sila istine i cinjenica,kako da ne... Problem velikog broja godina nije naivna stvar za pravoslavlje po meni,Za Boga znamo da on vremenski nije ogranicen prosloscu,sadasnjosti,buducnoscu,za njega je sve sadasnjost,moze da se seta u svakoj tacki, sa tog aspekta nema problema,mozda i Andjeli imaju takve karakteristike da nisu ograniceni ovakvim vremenskim zakonima kao mi,medjutim zaista su problem ljudi koji su zivjeli 150 000 godina bez svetog pisma,bez obracanja Boga istima,problem je sto Bog stvori ljude,nit su imali pismo,imali su kamena koplja i toljage,jeli jedne druge za veceru i slicne stvari... Ja sada kao posmatrac svega ovoga mogu da vjerujem u taj koncept evolucije i mnogo godina koji su zasnovani na klimavim naucnim modelima ili mogu da vjerujem u koncept koji dozvoljava par hiljada godina... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 problem kod osecaja je sto oni najcesce nisu racionalni... Zbog cega bi to bio problem? Samo da kazem nesto, ljudi u odredjenom stanju svesti i duha poseduju GPS koji je superiorniji ovom sto smo sklepali od materije, to je samo jedan primer... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Uzmimo bas za primjer teoriju velikog praska,sa cim je ona podrzana,sa pozadinskim kosmickim zracenjem,sa cim jos !? Од научних ствари ширењем универзума. А од православних - хришћанском теологијом. Теорија верликог праска ти је управо дошла из главе теолога, па затим католичког свештеника и астронома...они су први сматрали да је космос у једном тренутку настао, па када је то постало научна хипотеза у исмевању исте добила је назив биг бенг. Ja sada kao posmatrac svega ovoga mogu da vjerujem u taj koncept evolucije i mnogo godina koji su zasnovani na klimavim naucnim modelima Ти климави научни модели нису ништа климавији него многи други научни модели које користиш сваки дан кроз технологије, међутим можеш да имашлуксуз да не верујеш у биг банг и да га називаш клизавим -јер нема никаквог утицаја на твој живот. Са друге стране ај назови клизавим законе термодинамике, њутнову механику или нешто на основу чега функционишеш сваки дан. И зато мислим да ниси фер... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЗАБРЗАТ Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Један изјавио да заљубљеност стварају демони, да није Мирољубов? VARE, LEGIONES REDDE! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука