obi-wan Написано Децембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2012 Jane Eyre (BBC 2006)http://www.imdb.com/title/tt0780362/?ref_=fn_al_tt_5 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 Драшко, Срђан Ранђеловић, zuti car and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Децембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2012 On 22. 12. 2012. at 11:07, Isak Hajnal рече [img=http://25.media.tumblr.com/7bc259a766528636851e0c67eaafed86/tumblr_mf71tqpY9L1r3uvu0o1_500.jpg] I ja. Iskopneh. Јаков. је реаговао/ла на ово 1 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Јул 14, 2013 Пријави Подели Написано Јул 14, 2013 Odlicna serija, Spejsi briljira... Misim da bi trebala da se pinuje bar jedna tema vezana za serije . Grizzly Adams and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Георгина Написано Јул 15, 2013 Пријави Подели Написано Јул 15, 2013 M.A.S.H. - увек могу да је гледам изнова... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Skoro sam čitao veoma zanimljivu kritiku, da američki filmovi su odavno postali smeće, ali da su TV serijali postali sinonim kvaliteta. Slažem se u potpunosti sa tim. Serije moraju biti tako spakovane, da iz nedelje u nedelju navode svojom radnjom i zapletima, gledaoce da ih prate. Filmovi se već zbućkaju i popiju kao koktel. Udare u glavu, ali u principu šećerlema. Nekada su na TV, hit bile tkzv. limunade koje su mogle trajti i decenijama, ali već deceniju i više, serije ne samo da su dramaturški, već i u svakom drugom pogledu, dominante. Pričam pre svega o američkoj produkciji, sa naglaskom na HBO TV. Kod nas, serije su veoma nekvalitetne, pre svega zbog budžeta, a filmovi koliko god nema para, ipak su na dosta kvalitetnom nivou. Naravno ima i dobrih serija, ali da malo generalizujem. Ovu temu otvaram sa željom da podelimo iskustva sa novim TV serijalima (uglavnom američkim), koji nisu u principu SF, jer o SF serijalima ima posebna tema. ............................ Skinuo sam prvu sezonu serije HOMELAND, koja me je polako ali sigurno uvukla u priču. Svi koji vole teorije zavere, muslimanske teroriste, američku CIA i mistiku, ne bi trebalo ovo da propuste. Trenutno je aktuelna treća sezona, snimaće se i četvrta, a svaka ima 12 epizoda. Trajanje po epizodi je skoro 60 minuta. Taj trend da se za razliku od pre, kada je prosek bio 24 epizode po sezoni, smanji za pola, sviđa mi se. Daje šansu dramaturzima a i produkciji da se bolje spremi za svaku novu sezonu. U seriji glumi sjajna Kler Dens i prelepa Morena Bakarin (iz serije Fajerflaj) . Muški ansambl je takođe sjajan, mada nisam siguran da bi vam njihova imena nešto značila. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Breaking bad,odlicna! Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Есмералда, Касандра, Љовисна, Марисол............ Е шалим се, наравно! Гледам ову серију Homeland и баш је вечерас задња епизода. Онако, није нешто, али није ни лоша Класична америчка "спика"...........оно шта их боли о томе и снимају и серије и филмове! MilanT је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Октобар 31, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2013 Šta je to sa tim Breaking Bad ? Vidim da je to najgledanija i najbolja serija svih vremena (kako kažu) a po sadržaju ne mogu da shvatim šta je to tako zanimljivo. Čak je i jedan od najboljih glumaca svih vremena (ser Entoni Hopkins) poslao telegram glavnom glumcu iz serije i rekao da je on najveći, a serija najbolja koju je gledao. Iz uvoda priče kaže se: Profesor saznaje da je bolestan od kancera i da mu je ostalo vrlo malo života. Da bi obezbedio porodicu (ženu i sina) koji bi ostali iza njega, baca se u svet kriminala i postaje glavni baja narkomanske elite. Razmišljam, pa to je opet još jedna oda svetu kriminala i kriminalcima (Sopranosi), zar mora takve vrednosti da se plasiraju? Međutim rado bih čuo iskustvo nekog ko je to gledao, jer živa reč je ipak živa reč, nego kritika na netu. Evo već 5-6 sezona je prošlo? Možda nije kasno da se uključim. MilošBG je rekao da je odlična. Međutim to mi je nedovoljno da bih prevagnuo. Neka reč više Miloše?? Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Октобар 31, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2013 Znam mnoge koje je serija smarala,medjutim meni je odlicna zena i ja smo odgledali pre mesec dana,recimo sve sezone za nekoliko nedelja. Zanimljiva je dosta,ima dosta dobre kritike,proglasena je najboljom serijom ikada. Serija je zavrsena sredinom septembra,tad je bila poslednja epizoda. Profesor hemije koji oboleva od raka,ostaje mu par meseci zivota krece u proizvodnju meta,uglavnom tokom serije on se transformise skroz i tako da ne otkrivam previse,dobra je serija skroz. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Октобар 31, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2013 http://www.imdb.com/title/tt0092383/ Sudija је реаговао/ла на ово 1 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Новембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2013 Hatfields & McCoys „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Новембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2013 The Blacklist „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Новембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2013 House of Cards „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
MilanT Написано Новембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2013 Game of Thrones je odlicna kordun је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука