Number15648 Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Бити мушко је када јој даш јакну, иако је теби хладно.. Наравно, смрзаваш се, али си мушкарац Извини, али не дам моју јакну. Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Желим да кажем, бити мушко значи бити стуб породице, стабилан, јак, смирен, пун љубави и мира, спреман да се бори и буде вредан али примарно у настојању да живи живот по Богу и стиче врлине. Lepa definicija Dodao bih da se ovo gore navedeno sve moze postici ako se od detinjstva detetu pruzi ljubav, paznja i oba roditelja i svih "muskih mentora" koje pominje Bidalf u svojoj knjizi Musko dete ne moze samo od sebe da postane takav muskarac ( a po ovom opisu ne bih mogo reci da je puno takvih ljudi) kordun and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Ne znam ko je ono bese jednom rekao da ne treba dati pusku coveku koji ne zna da plese.Mislim da je to ukratko recept,da bude dostojan(svestan i smiren pred darom) svoje snage i uloge koja mu je data(tako je nece koristiti na zlo) a da je u isto vreme u potpunosti i izvrsava i ne bezi od nje.Naravno to je kao sminka na licu a lice je dobar covek(za hriscane Hristolik).A sad da li ima 100 ili 40 kila ...Pa ima i zena od 100 ili 40 kila,pa tako nek se i kombinuju. Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Milin_10597 Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Утицај породице и средине није занемарљив али свакако није ни пресудан јер можемо видети различитост у пракси и свакодневном животу. Мало је назовимо их сада грубо речено правих мушкараца као што је мало и правих жена. Свакако са Божијом помоћи није немогуће, важна је воља човека и стални труд, остало је надоградња кроз цео живот. Трудимо се да стичемо врлине цео живот, једнако мушкарци и жене, свако како му је Бог дао. Istochnik је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ključ Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Dobro ti duga tema kako je "ozbiljna"...Nije cinicno receno... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Pravi muškarac je individualan pojam, za neko je pravi muškarac neko ko je iz krimi miljea, ili neko ko menja žene svaki dan , za nekog je onaj pravi ko ima suprotne osobine.....individualno je Ћириличар and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Pravi muškarac je individualan pojam, za neko je pravi muškarac neko ko je iz krimi miljea, ili neko ko menja žene svaki dan , za nekog je onaj pravi ko ima suprotne osobine.....individualno je Mislis da je relativno? To opet zavisi na sta neko misli kad kaze ''pravi muskarac''. Iz hriscanske perspektive pravi muskarac je onakav kakvog ga bog namerava da bude i tu nema individualnog pojma, ako cemo svi imati svoj pojam o tome onda mozemo reci da je i najveci zlikovac pravi muskarac. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ključ Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Ako ces iz hriscanske prespektive onda sasvim sigurno ima ugradjenog iskustva , a to znaci predefinisan manje ili vise muski rodni identitet. Predefinisanost nosi dve stvari, preveliku rigidnost ili mogucnost ugradjivanja modnih noviteta koji ce napraviti nestabilnost ili izopacenost u novokreiranom tradicionalnom muskom rodnom identitetu... Treba puno znanja da bi se postavila savremena verzija koja ce pruziti stabilno polje za razvoj MZ odnosa i usmeravati odnos ka produktivnoj i srecnoj zajednici...prvo produktivnoj pa onda srecnoj, ne obrnuto.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Mislis da je relativno? To opet zavisi na sta neko misli kad kaze ''pravi muskarac''. Iz hriscanske perspektive pravi muskarac je onakav kakvog ga bog namerava da bude i tu nema individualnog pojma, ako cemo svi imati svoj pojam o tome onda mozemo reci da je i najveci zlikovac pravi muskarac. "Мислиш да је релативно?" па настављаш са "из ове и ове перспективе"... Па ето, заиста је релативно Што рекао професор мени на испиту:"Па видите колега, то су све само културни обрасци. Ништа више.". Мушко и женско су биолошке одлике. Све остало је људско друштво изградило и уобличило. Негдје су жене главне, негдје мушкарци, негдје су једнаки... Неки је момак природно њежан, а нека дјевојка је природно јака...па ко како воли, нека изволи. А иначе: Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Новембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2013 Treba puno znanja da bi se postavila savremena verzija koja ce pruziti stabilno polje za razvoj MZ odnosa i usmeravati odnos ka produktivnoj i srecnoj zajednici...prvo produktivnoj pa onda srecnoj, ne obrnuto.... Чисто ради философске расправе, да питам...Зашто? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kaludjerovic Sreten Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 biti musko to je kad nadjes poboznu djevojku sa kojom ces se u svemu dogovarati i imaces razumevanje za nju i ona za tebe.biti musko je kad zena ima podrsku od muza biti musko je kad sa zenom napravite djecu i stvorite porodicu koju cete podizati. eto to je musko.velika je rijec biti musko. Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Столе Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Молим неког админа да закључа ову тему. Не могу дуго да образлажем зашто јер нисам сигуран да ли дишем кад дуго пишем. Буди мушко па закључај ову тему и сачувај част мушкарцима који остају без даха док пишу. Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kaludjerovic Sreten Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 biti musko je biti musko u svemu da se zna da se musko Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 kod nas na Moravi bit muško je uglavnom ovo, ahahahaha, u vas toga nema, jel de? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikolajj Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Пре пар година на сајму књига угледам књигу под насловом ,,Бити мушко". Генерално немам обичај да нешто тек тако исмејем, али сам пришао штанду и кренуо књигу да листам не бих ли пронашао нешто по чему бих потврдио да је сама књига млаћење празне сламе попут већине жанра популарна психологија, али такође и потенцијално опасна (нека тешка завера стоји иза ње). Међутим, док сам је листао наилазио сам на интересантне теме и наслове, деловала је као лепо подељена и осмишљена књига. Купим је и прочитам је, па отприлике у даху, па још једном лагано... Шта значи за нас данас појам ,,мушкост"? Какав је данашњи мушкарац, шта му замерамо, које су његове добре стране...? Шта значи бити добар мушкарац? Ми, баш на овом месту где живимо и по овим поднебљем, чини ми се вечно смо расцепљени између истока и запада и у погледу културе мушкарца. Са једне стране постоје врло јаки идеали које храни традиција, док са друге стране метросексуализам итекако продире у све домене нашег друштва. Да ли ми данас имамо средину и да ли имамо избор често се питам? Балкански менталитет је једна чудна мешавина епике и лирике у исто време. Па и у православном духу, осећа се доста ислама, што је и логично с обзиром да смо толико дуго општили и живели на истом простору са Турцима, којих ни данас не мањка. Али, често се питам, да ли смо ми истраумирана нација и у том погледу? Често имам осећај да ,,Десничари" (тако ја тепам онима који се изјашњавају Обилићевим потомцима) на неки начин своју енергију и бес маскирају под велом патриотизма и користе се ликом нашег светог Кнеза Лазара и чојствених јунака да би оправдали своје поступке који умеју бити претерано агресивни, ако не и опасни и не мислим да је овај модел добар. Са друге стране, метросексуализам би да одбаци све традиционално и трбухом за крухом да прихвати све социјалне норме које преписује модерно друштво западне Европе и Америке. Ајфон постаје имератив, појављују се различити стилови одевања који више вуку на женски стил, сви су одједном COOL и постоје ствари о којима се не говори, иначе ћеш бити маргинализован. Наравно, ово је такође једна врста идеала, јер покушавају да донесу у Србију један запад који не постоји ни тамо где га замишљају. Где смо онда ми, мушкарци? Са киме се ми данас поистовећујемо, ко нам је узор? Да ли је Иван Босиљчић игра сека персу у ,,Рањеном Орлу", или оличење једног доброг и васпитаног мушкарца у добу процвата? И да, рече Шерон Стоун - када бих наишла на одлучног мушкарца, прала бих му ноге сваки дан. Да ли је могуће да смо данас толико неодлучни, и ако јесмо, шта је то што уништава праву природу здравог мушкарца? Хајде да размишљамо наглас, можда сви заједно направимо један узорни модел. Internet + Odvajanje dece od muskog i zenskog u skolama... pod dva: nemamo se ocinske ljubavi i paznje i savet objasnjenja. danas samo da se seksa i nista vise “Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука