Jump to content

Атеистички побркани лончићи

Оцени ову тему

Препоручена порука

Наравно да капирају, у питању је страв мен. Логичка грешка које се увек седе када је други направи у аргументацији али никада када је сами направе.

Ствар је у томе што нема никакве логичке грешке, већ нечијег елементарног неразумевња реченог (лепо си то објаснио, да не понављам). Ни на крај памети ми није био силогизам који је дотична персона сковала. 

Подели на овим сајтовима

Ствар је у томе што нема никакве логичке грешке, већ нечијег елементарног неразумевња реченог (лепо си то објаснио, да не понављам). Ни на крај памети ми није био силогизам који је дотична персона сковала. 

Нема логичке грешке код тебе већ код њих

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Нема логичке грешке код тебе већ код њих

Па већ је и врапцима јасно да су нелогичности и догматизам на супротној страни... То не види само онај ко не жели да види. Нема вајде од дискусије са острашћеним људима, било они верници или атеисти. Затворен ум и прдрасуде су препрекао свакој смисленој дискусији. Ја заиста немам времена да се уместо смисленим одговорима и аргументима бавим нечијим млаћењем "сламнатог чичице". 

Подели на овим сајтовима

Na stranu što je grafit ispisan na fasadi,neka komunalna inspekcija ispostavi predviđenu kaznu ateistima za taj čin,mene interesuje šta je poruka koju bi trebalo da prenese ovo aljkavo osmišljeno majmunče?

Neki ljudi su idioti... Ovaj ateista je „pokušao“ da bude duhovit, i omašio je za nekoliko hiljada parseka, ali ovako nešto nije uradilo udruženje AS, niti je to deo neke njihove kampanje. Poruka koju ja vidim kod ovog ateiste da ni on sam ne zna šta je ateizam... Uostalom, i vernika koji misle da znaju šta je vera imaš koliko hoćeš...

944528_10151568645482440_1674994958_n.jp

Подели на овим сајтовима

Neki ljudi su idioti... Ovaj ateista je „pokušao“ da bude duhovit, i omašio je za nekoliko hiljada parseka, ali ovako nešto nije uradilo udruženje AS, niti je to deo neke njihove kampanje. Poruka koju ja vidim kod ovog ateiste da ni on sam ne zna šta je ateizam... Uostalom, i vernika koji misle da znaju šta je vera imaš koliko hoćeš...

Добро је ово што си написао, у свему се слажем. Недоказаних људи има са обе стране. Незналица такође. Многи који се позивају на науку и логику далеко су и од науке и од логике. Поготово, многи су далеко од познавања смисла саме науке, о њеном месту и улози у човековом свету живота. Зато и имамо бесмислице типа "или-или" (сукобљавање науке и вере). И верници и атеисти су, нажалост, склони томе. Неки међу њима не разумеју место науке и вере, зато их и преклапају, па је "или-или" логични завршетак такве приче. То су бесмислице и глупости. Нажалост, умеју да их изговарају и паметни и образовани људи. Докинс је, рецимо, живи пример. Мало је данас људи са отвореним умом, било да је реч о атеистима или верницима. Људи су догматизовани, у најпежоративнијем значењу те речи. Зато су и задрти. Зато и нема правог дијалога већ гађање "сламнатим човечуљцима" и софистичког надмудривања, са циљем да се оствари "победа" по сваку цену. Свађа, доминација, то је мотив многих за "дискусију". Сви се куну у логику и аргумент, али и када нешто јасно и једноставно изнесеш и када је очигледно да је изнето валидан аргумент, ретко са друге стране имаш корекцију и самокритику. Пре ћеш срести софистичка извртања и "стравмене" који имају задатак да по сваку цену одбране властити став. Нема интелектуалног поштења, јер је веома мало отворених умова. Ја сам имао задовољство да упознам човека са којим вреди дискутовати, па иако није на истој позицији као ја. То је г. Ћирковић, астрофизичар. То је један заиста отворени ум, попут оних у време Платона и његове маестралне дијалектике. Са таквим људима је милина разговарати чак иако не делиш неке њихове ставове. Нажалост, таквиј је данас јако мало. И верници и атеисти, на том плану, су јако дефицитарни. Оно што преовлађује јесте острашћеност - тај лудачки став и махнита убеђеност да си ТИ у праву а да ОН није. Став да поседујеш знање универзалних истина (на којима би и Платон у својој тероији идеја позавидео) којима је свако дужан да се саобрази, јер ће у противном бити сматран лудаком. Свесно или не, ми одишемо најогавнијим интелектуалним стаљинизмом.

Подели на овим сајтовима

Kpmentar na ovo sa AS FB stranice:

Uf, kakva zbirka logičkih greška, možda Peđi posluži za onaj prevod. Što volim ljude koji se gađaju pojmovima i kvazilogičkim metodom. A ovo je tek paradoks, vernik koji evolucijom dokazuje opravdanost vere - nema ni na stripu. 

Hajde ovako:

1.) Nacizam je društvena, ideološka i politička tvorevina koja je delo homo sapinesa.

2.) Homo sapiens je evolutivno napredniji od homo erectus-a.

3.) Nacizam je evolutivno napredan i zato je dobar, opravdan i tačan. (???)

Ili ovako:

1.) Homo sapiens veruje u postojanje Deda Mraza koji je imaginaran.

2.) Homo sapiens je evolutivno napredniji od homo erectus-a.

3.) Verovanje u postojanje Deda Mraza je evolutivno napredno i zato je dobro, opravdano i tačno. (???)

Pa i da je nacrtao majmuna nacistu, opet bi bio promasaj ... 

The only normal people you know are the ones you don’t know very well.

Подели на овим сајтовима

Ne bih znao,zaista!Valjda je to ili individualna stvar ili stvar inteligencije :)

Povodom moje izjave možemo ti i ja da porazgovaramo i da dođemo do nekih (khm,khm) sudova i presuda,može?Može! :)

Evo, ja pitam tebe:da li ti konkretno,i tvoji ortaci-ateisti, podržavaš/podržavate konkretno ovakvu akciju "majmunisanja" po fasadama grada Beograda i šta je cilj toga uopšte?

Šta je cilj ovog grafita sa nevešto oformljenom simbolikom?

Ja sam vec rekao da mi je grafit bzvz...

Ja nisam ni rekao mi se  u bilo kojem kontekstu svidja... ja sam se samo osvrnuo na smeasn nacin kontra- argumentacije od strane nekih koji su jedan glupi grafit da osporavaju biologijom, evolucijom i naukom... to je glupo jer deluje ocajno.

Ovo je glup grafit i gotovo. Autor je imao nameru ali nije bio narocito kreativan i kraj... kakve crne "evolucitvne greske i logicki promasaji", ne komplikujte prostu stvar...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

И то је тачно. Али и даље остаје чињеница да мајмунолико биће, како је приказано на слици, не може да буде верник. Заправо, еволуција је потребна да би то постао, поставши човек. У томе је поента - аутогол атеисте графичара. 

Израз homo religious је старог порекла и представља , по мишљењу аналитичке и комплексне психологије Карла Густава Јунга , један од архетипова који припада као садржај нашем колективно несвесном .   Другим речима , човек није само homo faber , homo economicus , homo ludens , него је пре свега homo religiosus . Од када се зна за човека зна се да је био религиозно биће.  Наравно не овако религозно као што је постао од времена јудаизма , а поготово не од времена Исуса Христа, али је увек био дубоко религиозан. Увек је имао однос према трансценденцији , према смрти.

And Abraham said unto Zed:
This is my son, sir. We were playing a game, alright? It's called... "Burny Burny Cut Cut"!

Подели на овим сајтовима

Требало би неко удружење за заштиту животиња да реагује. Злоупотреба мајмуна без њиховог пристанка у било каквој кампањи је тотално офф.

Цлоудкинг је у праву, графит је обично неваспитање и безобразлук, не заслужује дубљу анализу промашаја смисла јер смисла нема.

Подели на овим сајтовима

Злоупотреба мајмуна без њиховог пристанка у било каквој кампањи је тотално офф.

То је дело неког ко зна шта ради, затамнио је лице да не би било основе за тужбу .

Подели на овим сајтовима

Више пута сам виђао ову слику/графит:

Наиме, на увредљив начин, представљајући верника као мајмуна, атеиста који је ово смислио хтео је да пошаље следећу поруку: крени напред са еволуцијом, остави веру и буди атеиста. Међутим, направљена је груба грешка и, што би се рекло, побркани су лончићи. Наиме, вера је продукт еволуције - настаје онда када и човек. Пре тога - нема је. Дакле, драги атеисто графичару, прерачунао си се. Мајмуни никада нису били верници. Напротив, мајмуни су били атеисти. Да би држао крст у рукама требало је да постанеш човек, а не да останеш мајмунолико биће. Вера се појавила тек са појавом разумног и слободног бића - човека. Следи питање, ко то онда треба да еволуира? :)

Mnogo puta sam nailazio na ovakve stvari i uvek bih sa mučninom opazio jednu nedoslednost! Ne znam, naime, da li je beli deo grafita dodat naknadno ili ne, ali svejedno, ne vidim u ruci ove kreature polumesec?! Ako je po duhu ovog zidnog romanopisca da evolucije nekakve svesti treba da bude, onda svi ili niko?! Međutim, između redova provejava plašljivost. Nije ni on mutav baš sasvim; zna da lako može da leti po vazduhu u više pravaca odjednom ...pa mu baš nije do toga da opamećuje islam. Vidi on da sa ljudima koji žive i ponašaju se kao pre 1500 godina nije baš mudro polemisati o kvalitetu ideje kojom žive. Zato udara tamo gde je mekano; gde nema otpora od ljudi. Pokušava da povredi osećanja ali nesrećnik ne razume jednu stvar. Kod utvrđenijih ljudi u veri ne može povrediti ništa jer nije naše da, osim ukazivanja na grešku, prema takvima vršimo ikakvu osvetu ili da uzvraćamo uvredama. Zlo po suštini nije stvarna kategorija jer je stvarnost Hristos kroz kog živimo! Zlo je grehovna iluzija u glavi pojedinaca (koja se rušilački materijalizuje kroz ljude) dok su planeta i realni svet Hristovi, i svaki koji je mimo Hrista, živi u iluzijama, u mašti i štokakvim agonijama svesti koje kratko traju. Ima li gore kazne već ovde na svetu?! Ima li teže bolesti nego Hrista imati za protivnika? Ne shvataju nesrećnici da je Spasitelj svima koji mu sleduju rekao: "Ne svetite se jer moja je osveta". Nije On, kao neki lažni bogovi, nesposoban da se sam izbori protiv mrzitelja pa da mu među ljudima treba nekakav osvetnik, božiji ratnik ili slično. Nas samo zbunjuje Njegovo dugotrpljenje da se neko i od mrzitelja osvesti i pokaje (kao uostalom i trpljenje grehova nas tobožnjih vernika - evo ja prvi) i ništa drugo.  Hristov mrzitelj je sam sebi neprijatelj u najdoslovnijem smislu reči, ali to je već za neku drugu temu. I na kraju, radi ovog zidnog romanopisca i sličnih, moram da primetim pitanjem: Da li treba da evoluiraju i temeljne ličnosti civilizacije: Gete, Bah, Mocart, Šekspir, Mikelanđelo, Dostojevski, Hendl, Hajdn, Igo, Goja, Rahmanjinov, Njegoš (do sutra se mogu nabrajati a da i to bude tek započet spisak) Dakle, ni jedna usta na planeti, pa ni ateistička, ne mogu osporiti da su pobrojane ličnosti zidovi nosači ljudske civilizacije a da su u svemu imali Hrista i Jevanđelje kao temelj te istorijske građevine. Da vidim ko to može da ospori ...osim naravno ako potpuno ne pogubite svest i postanete vreća mesa bez ikakvog verovanja.

P.S. Međutim, ima nekih pitanja iz oblasti koje pokreću ovi ljudi (samozvano ateisti) koja valja pojedinačno raspravljati i koja se čak mogu prepoznati kao goruće teme u ovom vremenu (npr. može li se biti huligan koji bije ljude, potkradač kolubare... i svetosavac u isto vreme?) ..ali se te teme ne mogu uprošćavati ovakvim crtežima ili generalizovati na sve koji bauljaju za Hristom.

Подели на овим сајтовима

• 6 months later...

Па већ је и врапцима јасно да су нелогичности и догматизам на супротној страни... То не види само онај ко не жели да види. Нема вајде од дискусије са острашћеним људима, било они верници или атеисти. Затворен ум и прдрасуде су препрекао свакој смисленој дискусији. Ја заиста немам времена да се уместо смисленим одговорима и аргументима бавим нечијим млаћењем "сламнатог чичице". 

Otvoreni um znači otvorenost ka novim saznanjima ka menjanju neodrživih stavova. Vernicima je saznanje dato i nepromenljivo kao dogma. Nema tu mesta za "otvoreni um". Kako se sme protiv reči Božje. Kud ćeš veću zatvorenost uma kad celokupni svet oko sebe želiš da uklopiš u  unapred dato znanje i nesmeš ni da pomisliš da ga menjaš. Ateisti nije nikakav problem da prihvati postojanje Boga ako za to ima dokaza.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Dokaza ce "na kraju" biti, ali je pitanje oce li moci da ih pojmi i u kojoj meri.

Ali ako je bistar i brzo uci onda mozda nema tolko frke :D

Salim se ja malo, mislim da ako je dobra dusa, i ako ne odbija, da ce biti kako mu dolikuje.

• Волим 1

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...