Istochnik Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 a ja stojim iza toga da ako je neko dovoljno sposoban i pametan moze od nicega da napravi nesto. Niko od nas nije pametan..Mudar covjek zna samo da ne zna nista..Ovo sto ti govoris je samo iz gordosti a to ne valja, ako je ljudski rod toliko pametan i napredan kao sto ti tvrdis zasto smo onda u ovom stanju? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Hval na veoma argumentoivanom odgovoru na moje pitanje. Neke stvari nisu za raspravu..Nesto mi se cini da ti znas o cemu ja pricam cim si pokrenio pitanje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Neke stvari nisu za raspravu..Nesto mi se cini da ti znas o cemu ja pricam cim si pokrenio pitanje. Nemam pojma o čemu pričaš, eventualno Liberalna što je odgovorila dola, može da bude razlog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Prilaze oni koji se uhvate sa egzistencijalnim pitanjima, pa ih onda pravoslavno ucenje zadovolji. Апсолутно се слажем. Мислим да је таквих сразмерно јако мало, али да је уопште мало људи које се дуже и озбиљније позабаве оваквим питањима. Чини ми се да је и мало оних које неке друге ствари привуку Цркви, попут свештеника или неког друштва, па се после, током врмена, сусретну и са поруком коју носи Црква. Иначе, опет ми се чини да је такво стање било и у свим временима, и да ће број људи који се искрено и дубоко занимају за религију увек бити отприлике исти - релативно мали. Филозоф and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jelena 76 Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Нити сам мислио да си ретард, нити сам то рекао. На кога мислим сам додао јер овде има доста злонамерних, који изврћу речи, ваде из контекста итд.. да се обезбедим на време. Niti izvrćem, niti vadim iz konteksta, samo pričam onako kako jeste. Ako se to sviđa nekome, sviđa, ako se ne sviđa, ja se menjati neću. Što mislim to i kažem! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Niko od nas nije pametan..Mudar covjek zna samo da ne zna nista..Ovo sto ti govoris je samo iz gordosti a to ne valja, ako je ljudski rod toliko pametan i napredan kao sto ti tvrdis zasto smo onda u ovom stanju? Nije ljudski rod pametan, ja mislim da je ljudski rod veoma glup, pojedinci su ti koji su pametni i oni su ti koji ga guraju napred. A što se tiče stanja, ne znam na koje stanje misliš, uporedi čovečanstvo pre samo 100 godina i danas i videćeš koliki napredak je doživelo, a da ne pričam o većim vremenskim periodima Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Апсолутно се слажем. Мислим да је таквих сразмерно јако мало, али да је уопште мало људи које се дуже и озбиљније позабаве оваквим питањима. Чини ми се да је и мало оних које неке друге ствари привуку Цркви, попут свештеника или неког друштва, па се после, током врмена, сусретну и са поруком коју носи Црква. Иначе, опет ми се чини да је такво стање било и у свим временима, и да ће број људи који се искрено и дубоко занимају за религију увек бити отприлике исти - релативно мали. Da to je to, uvijek je tako bilo. Ako se moze govoriti o tome da su Crkve bile dupke pune u proslosti, u sta cisto sumnjam, narod je priapadao Crkvi jer je to bilo jedno od glavih durstvenih obiljezija. Cuvene su besjede Sv.Jovana Zlatoustog gdje se on zali na parohijane koji dolaze u Crkvu samo o vaznije praznike, a zive malte ne dva bloka udaljeni. U 21 vijeku toliko se toga promjenilo u odnosu na prolost, da Crkva mora sustinski da se promjeni u svom pristupu ljudima i kako da reorganizuje svoj unutrasnji sadrzaj i ponudu pri tome zadrzavajuci esencijlane dogme na kojima temelji svoje ucenje. Sad sta ce biti, Bog samo zna Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Nije ljudski rod pametan, ja mislim da je ljudski rod veoma glup, pojedinci su ti koji su pametni i oni su ti koji ga guraju napred. A što se tiče stanja, ne znam na koje stanje misliš, uporedi čovečanstvo pre samo 100 godina i danas i videćeš koliki napredak je doživelo, a da ne pričam o većim vremenskim periodima Slazem se da ljudski rod nije pametan i da pojedinci guraju ljudski rod napred, ali ne moraju to biti inteligentni pojedinci nego pojedinci koji imaju vise ljubavi u sebi, ja ne mjerim ljude po inteligenciji. Kad kazem trenutno stanje mislim na sve sto ne valja bolesti, ratovi itd.. U zadnjih 100 godina smo napredovali samo u tehnoloskom smislu, ne bi bas rekao da smo napredovali, prije malo vise od 100 godina tesko je bilo uciniti neki veliki zlocin a danas neki imaju sposobnost da pritisnu dugme i pobiju 100 miliona ljudi, tako da nas napredak ima i nove odgovornosti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Slazem se da ljudski rod nije pametan i da pojedinci guraju ljudski rod napred, ali ne moraju to biti inteligentni pojedinci nego pojedinci koji imaju vise ljubavi u sebi, ja ne mjerim ljude po inteligenciji. Kad kazem trenutno stanje mislim na sve sto ne valja bolesti, ratovi itd.. U zadnjih 100 godina smo napredovali samo u tehnoloskom smislu, ne bi bas rekao da smo napredovali, prije malo vise od 100 godina tesko je bilo uciniti neki veliki zlocin a danas neki imaju sposobnost da pritisnu dugme i pobiju 100 miliona ljudi, tako da nas napredak ima i nove odgovornosti. Dobro ali to ne znači da nismo napradovali, a bolesti i ratova je uvek bilo i biće. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица Бубало Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Има доста младих у цркви. Не бих се баш сложила да не прилазе. А одговор на твоје питање био би зато што нису призвани од Господа. Прочитала сам негде да је и вера божији дар човеку. Морам ти рећи докле год сам се трудила да најпре своје ближње, а затим и друге речима зовем да крену са мном на неко предавање или на Литургију нико није хтео. У људима проради инат. Престала сам да их зовем и уопште са њима причам о вери. После одређеног времена кренули су сами да се интересују и питају. А са друге стране постоји строг приступ вери и људи који себи дају за право да грде младе који су ушли у цркву на пример у краткој сукњи или мајици без рукава као да су не знам шта урадиле. Наравно да рецимо та девојка неће пожелети више никад ту да уђе. Лично сматрам да има мало нових људи у цркви зато што има слабо делатне вере и мало оних који здраво расуђују. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Dobro ali to ne znači da nismo napradovali, a bolesti i ratova je uvek bilo i biće. Da napredovali smo, ali se nismo popravili ako znas na sta mislim..Ako je tebi lako da zivis kao ateista u 21-om vjeku onda ne znam sta da ti kazem, jaci si od mene jer ja ne bi mogao i kad bi htjeo. Al nemoj me pogresno shvatiti, nisam ja vjernik zato sto je tesko biti ateista u 21-om vjeku nego zato sto ne vidim istinu u tome... Zelim ti sve najbolje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 А одговор на твоје питање био би зато што нису призвани од Господа. Svaki zivi covjek ma ko bio jeste prizvan u Crkvu. Саша од Москве је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Da napredovali smo, ali se nismo popravili ako znas na sta mislim..Ako je tebi lako da zivis kao ateista u 21-om vjeku onda ne znam sta da ti kazem, jaci si od mene jer ja ne bi mogao i kad bi htjeo. Al nemoj me pogresno shvatiti, nisam ja vjernik zato sto je tesko biti ateista u 21-om vjeku nego zato sto ne vidim istinu u tome... Zelim ti sve najbolje. Ali znaš ta me najviše nervira, ne to što kažeš da je teško biti ateista (ne slažem se, ali me ne nervira uopšte), već to što pojma nemam na šta misliš kada kažeš da je teško biti ateista. Evo sad kad razmišljam zašto bi bilo teško, odbacivanje od okoline. Ja tih problema nemam, niko nema problem sa tim što sam ateista. Da si rekao npr, teško je biti ateista (ili hrišćanin), u nekoj od ovih muslimanskih zemalja, shvatio bih na šta misliš. Ali ovako pojma nemam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Vecnost je predivna stvar, ako ce svi da se raduju u toj vjecnosti. Zbog toga su neki oci mozda i opravdano malo razglabali o pitanju apokatastaze poput Grigorija Niskoa Živoga g ili Maksima Ispovednika.; Ovaj drugi je rekao, da o ovome valja blazeno cutati Zavisi koji kontekst je u pitanju.Ali večnost je već tu (ne u svoj punoći) jer je Hristos večnost a On je sa nama i sada i u sve vekove. Ne pričam kako je super govoriti o večnosti kao da je moj izum, naprotiv večnost vežem isključivo za Živoga Boga i o onom daru da je Bog u nama. (sada ovde i u sve vekove) Tako da kad god spomenemo Boga spominjemo istovremeno i večnost. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука