Jump to content

Како заинтересовати младе за Цркву

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 1.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Петре да ли сматраш да је веронаука лоше организована? .mislise.

У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом.

Подели на овим сајтовима

Петре да ли сматраш да је веронаука лоше организована? .mislise.

Da,program je pretezak.Vladika Ignatije je odlican,ali on nikada nije radio sa decom,tako da ce veoma tesko moci da se spusti na njihov nivo.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Њу ејџ: Силва метод контроле ума (оснивач Хозе Силва). Коришћење метода визуализације и имагинације, једна од техника за почетак је тзв "Место за опуштање". Највише с користи тзв "Лабораторија" у којој ти помажу замишљени пријатељи (дају сугестије за решења проблема), ту, у месту у свом уму решаваш проблеме и добијаш решења... Прелест пар екселанс. Они ти постају водичи, саветници, све на нивоу маште... Кажу за себе да нису секта, а када ти нешто не иде од руке "то је зато што или ниси добро поставио параметре или виша интелигенција не дозвољава да реализујеш намеру јер није добро за тебе"... Касније имаш технику "кожне кациге" (туђа глава на твоја рамена... :cheesy:), ту је и техника "три прста"(примамљив окидач за православце)...

Упореди са називима радионица из г.в. које сам раније поменуо.

Довољно за почетак?

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Перо, сине, не у уџбеницима него у плану и програму за г.в., радионице за млађе разреде. Ваљда знаш да немају уџбенике...између осталог да их не би могао ухватити ни за главу ни за реп. Видиш, в.Игњатија можеш да критикујеш на основу од њега издатих (неадекватних) уџбеника, а ове не...

Ти би да секташе реформишеш, и њихов програм преправиш у нешто десето, а они то сервирали држави као готов производ за конзумацију. Мислиш да је изводљиво?  dizzy999 Пробуди се и осврни око себе...Колико највише неоправданих има неко у твом разреду? А коју оцену из владања? То ти је ок? Е, те који доносе такве законе хоћеш да исправљаш...Они само увозе "готове производе", нема преправке и нема буниш иначе  dizzy999

Подели на овим сајтовима

Знам да може,зато сам ти и рекао да потражиш. Ја сам својевремено кад ме занимало вирнуо, прегледао, био на пар радионица и мени доста...Значи више ме не интересује,није да не могу да пронађем, него немам времена на губљење...

А та друга ствар-у њој је и поента целе приче-не шта бих волео, него шта могу. А можеш следеће: Да тражиш да г.в. буде обавезно, ал` да га не реформишеш него прихватиш како је сервиран, јер су га урадили "тимови стручњака". Капираш? dizzy999

Подели на овим сајтовима

@Bartendaz

Ja jos uvek cekam odgovor. facenew22222222

Оно што сам ти одговорио да ми одговориш,послао си ми неки линк,где нисам пронашао одговор.Тако да кад видим одговор на моја питања,тад ћу ти врло радо одговорити?

Подели на овим сајтовима

Е Петре извини,лоше сам урадио цитат,први пут кад сам погрешио приметио си то,други пут изгледа ниси приметио,а ја сам очекивао.  facenew22222222

Ево шта сам написао.

-Свако нека слуша кога хоће,онај ко слуша о.Николаја за прсте и ринглу,то довољно говори о њему,а не о о.Николају.

-Не постоји државна вера,али ако се више од 90% Срба изјашњава као -православац,глупо је да сад ја не могу да упознам веру своји предака,Немањића,вл.Николаја и осталих.

-Па добро нека наставе они да се боре,али погледај да ли је њихова борба у складу са људским нормама које они "као" заступају.

-Није то никакво наметање брате,кад те они питају да заокружиш.Колико пута да ти поновим,ти добровољно идеш,није никакво наметање,ако хоћеш да слушаш веронауку ти заокружиш и крај.Значи интересујеш се око вере и желиш да знаш нешто о њој.Зашто је лоше да људи упознају и духовну страну човека,а не само да гледају кроз материјално и кроз мртву секуларност,као да је то најбитније и од тога се живи!

-Па не знам ако си верник,ти онда глумиш овде као неког верника великог либерала.Мислим глупо ми је сасвим да се верник бори против вере,кад зна колико је то битно за сваког човека.Да је вера битнија од било каквог устава било које државе.Онда са твоје стране постоји себичност,а и неискрености.

Не знам стварно шта глумиш,ако си верник?Зар је један устав битнији од Бога?

Подели на овим сајтовима

Не постоји државна вера,али ако се више од 90% Срба изјашњава као -православац,глупо је да сад ја не могу да упознам веру своји предака,Немањића,вл.Николаја и осталих.

Niko tebi ne brani da se upoznajes sa svojom verom koliko god zelis.Ali ne u skoli,vec imas crkve za to.

Па добро нека наставе они да се боре,али погледај да ли је њихова борба у складу са људским нормама које они "као" заступају.

Koliko sam upoznat,jeste.

Зашто је лоше да људи упознају и духовну страну човека,а не само да гледају кроз материјално и кроз мртву секуларност,као да је то најбитније и од тога се живи!

Nije nista lose,ali opet,za to imas crkve a ne drzavne skole.

Мислим глупо ми је сасвим да се верник бори против вере,кад зна колико је то битно за сваког човека.

Pokazi mi gde sam se bilo kada borio protiv vere???

Не знам стварно шта глумиш,ако си верник?Зар је један устав битнији од Бога?

Nije.A ti se zapitaj da li je hriscanski diskriminisati druge ljude.

Чекај брате,да ли ти мислиш да бих ја икад отишао у цркву да се распитам за Бога,а да нисам отишао на веронауку?

Сад се бориш против вере,као стало ти је до устава.Није то никаква дискриминација,осим себичност са твоје стране да нека деца као ти и ја поверују у Бога.Сад је теби лепо што верујеш и тераш децу да иду у цркве да уче нешто везано за веру.А ти знаш какав је њихов став по питању попова,да узимају паре од оних који немају,да возе добра кола и шта ти ја знам.Па чекај вршњаци смо,сам знаш да ни једно дете не би отишло у цркву да пита било шта везано за Бога!

Подели на овим сајтовима

Свако ко је верник треба да буде срећан што постоји могућност да се млади упознају са вером, сва друга схватања по мени, доводе у питање веру оних који таква схватања износе... Не желим никога да вређам, али питам се да ли би један муслиман приговарао како је веронаука проблем јер задире у секуларност и како крши права других, итд...

Подели на овим сајтовима

Чекај брате,да ли ти мислиш да бих ја икад отишао у цркву да се распитам за Бога,а да нисам отишао на веронауку?

Verovatno ne bi.

Сад се бориш против вере,као стало ти је до устава.

Opet netacno.Ja se ne borim protiv vere.Slobodno se ti upoznaj sa svojom verom koliko godi hoces,ali nemoj u drzavnim skolama.

А ти знаш какав је њихов став по питању попова,да узимају паре од оних који немају,да возе добра кола и шта ти ја знам.

To je istina.Nazalost.

Па чекај вршњаци смо,сам знаш да ни једно дете не би отишло у цркву да пита било шта везано за Бога!

To je problem SPC.Potpuno smo neorganizovani,dok se svi problemi guraju pod tepih.Uloga svestenika se danas svela da odsluzi sve sto treba i ode kuci,dok ne postoji nikakav odnos paroha sa vernicima.To je nas najveci problem.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...