Divad Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Ne,na ovoj temi sam od pocetka naglasio da hocu da drzava bude sekularna i da se na taj nacin podjednako vrednuju prava svakog coveka pojedinacno,bez obzira na njegovo versko opredeljenje. Држава и јесте секуларна. 0409_feel Malo sutra. Друга ствар је да ли се то примењује. Не мешај бабе и жабе. У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Pa rekao si da je nebitno sto smo pravoslavni vekovima, znaci ta vekovnost, tradicija je potpuno nebitna, a ona ne obuhvata samo veru vec mnostvo drugih stvari, eto odakle mi da je istorija i dr.nebitna. Zasto se zadrza samo na manastirima, a ignorisa ostale moje primere? Manastir je bogosluzbeni objekat, i sve je vezano za bogosluzenje, arhitektura, oslikavanje (to nije ni Pikaso, ni Modiljani ni ne znam ko pa da bude kompetentniji prof.likovnog, nego su scene, licnosti Starog i Novog Zaveta, Crkve, prema tome teolog je kompetentniji)i bukvalno sve, to je bogosluzbeno mesto,a za bogosluzbena mesta-koja se direktno "ticu" Boga, sorry, ali kompetentniji je teolog. Nelogicno je i sramotno da zanemarimo cinjenicu da je pravoslavlje vekovima dominantna vera na ovom podrucju, i da se izjednaci sa ateizmom koji postoji, pa ne znam, mozda 100-tinak god.na ovim prostorima; to je diskriminacija pravoslavlja Obrazovanje je upodobljavanje obrazu=liku Bozijem, a tome ce bas da me nauce drugi skolski predmeti U skole ce pustiti Jazas, da uce mlade kontracepciji, a veronauku, da ih uci cistoti i time doprinosi njihovom psihofizickom zdravlju, to ne U skoli treba da uce o pravima gejeva, a da je to polno izopacenje, ne, to ne treba... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Православље није индетитет нашег народа??? Па реци ми онда шта нас је то одржало док смо били вековима под Турцима?To sto je tada vera imala odredjenu ulogu u odrzavanju naseg naroda,ne daje nikome za pravo da kaze da je Srbin=pravoslavac.Da te podsetim da je etnofiletizam saborski osudjena jeres.Бојим се да си ти један од оних "либерала" који воли само да критикује, а у суштини никакве идеје нема, нити зна шта у ствари хоће... Ja sam na ovoj temi veoma jasno izneo sta hocu. И Јустин Ћелијски је имао такву мисао. 0409_feel (Србин=православац) Pa?Jel to mene obavezuje da se sa njim slazem? Полако.Ко ти дрма кавез?Ја само кажем да је било таквих мисли и међу светитељима. Znam da je bilo. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Ne,na ovoj temi sam od pocetka naglasio da hocu da drzava bude sekularna i da se na taj nacin podjednako vrednuju prava svakog coveka pojedinacno,bez obzira na njegovo versko opredeljenje. Држава и јесте секуларна. 0409_feel Malo sutra. Друга ствар је да ли се то примењује. Не мешај бабе и жабе. Drzava je sekularna na papiru,ali u praksi tesko.A to je ono sto je bitno. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Ne,na ovoj temi sam od pocetka naglasio da hocu da drzava bude sekularna i da se na taj nacin podjednako vrednuju prava svakog coveka pojedinacno,bez obzira na njegovo versko opredeljenje. Држава и јесте секуларна. Malo sutra. Друга ствар је да ли се то примењује. 0110_hahaha Не мешај бабе и жабе. Drzava je sekularna na papiru,ali u praksi tesko.A to je ono sto je bitno. Добро.И? 0409_feel У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Православље није индетитет нашег народа??? Па реци ми онда шта нас је то одржало док смо били вековима под Турцима?To sto je tada vera imala odredjenu ulogu u odrzavanju naseg naroda,ne daje nikome za pravo da kaze da je Srbin=pravoslavac.Da te podsetim da je etnofiletizam saborski osudjena jeres.Бојим се да си ти један од оних "либерала" који воли само да критикује, а у суштини никакве идеје нема, нити зна шта у ствари хоће... Ja sam na ovoj temi veoma jasno izneo sta hocu. И Јустин Ћелијски је имао такву мисао. 0409_feel (Србин=православац) Pa?Jel to mene obavezuje da se sa njim slazem? Полако.Ко ти дрма кавез?Ја само кажем да је било таквих мисли и међу светитељима. Znam da je bilo. А да можда онда ниси ти погрешио? У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Pa rekao si da je nebitno sto smo pravoslavni vekovima, znaci ta vekovnost, tradicija je potpuno nebitna, a ona ne obuhvata samo veru vec mnostvo drugih stvari, eto odakle mi da je istorija i dr.nebitna. Zasto se zadrza samo na manastirima, a ignorisa ostale moje primere? Manastir je bogosluzbeni objekat, i sve je vezano za bogosluzenje, arhitektura, oslikavanje (to nije ni Pikaso, ni Modiljani ni ne znam ko pa da bude kompetentniji prof.likovnog, nego su scene, licnosti Starog i Novog Zaveta, Crkve, prema tome teolog je kompetentniji)i bukvalno sve, to je bogosluzbeno mesto,a za bogosluzbena mesta-koja se direktno "ticu" Boga, sorry, ali kompetentniji je teolog. Nelogicno je i sramotno da zanemarimo cinjenicu da je pravoslavlje vekovima dominantna vera na ovom podrucju, i da se izjednaci sa ateizmom koji postoji, pa ne znam, mozda 100-tinak god.na ovim prostorima; to je diskriminacija pravoslavlja Obrazovanje je upodobljavanje obrazu=liku Bozijem, a tome ce bas da me nauce drugi skolski predmeti U skole ce pustiti Jazas, da uce mlade kontracepciji, a veronauku, da ih uci cistoti i time doprinosi njihovom psihofizickom zdravlju, to ne U skoli treba da uce o pravima gejeva, a da je to polno izopacenje, ne, to ne treba... Млатиш празну сламу. 0409_feel У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Православље није индетитет нашег народа??? Па реци ми онда шта нас је то одржало док смо били вековима под Турцима?To sto je tada vera imala odredjenu ulogu u odrzavanju naseg naroda,ne daje nikome za pravo da kaze da je Srbin=pravoslavac.Da te podsetim da je etnofiletizam saborski osudjena jeres.Бојим се да си ти један од оних "либерала" који воли само да критикује, а у суштини никакве идеје нема, нити зна шта у ствари хоће... Ja sam na ovoj temi veoma jasno izneo sta hocu. И Јустин Ћелијски је имао такву мисао. 0409_feel (Србин=православац) Pa?Jel to mene obavezuje da se sa njim slazem? Полако.Ко ти дрма кавез?Ја само кажем да је било таквих мисли и међу светитељима. Znam da je bilo. А да можда онда ниси ти погрешио? O tome mozemo da raspravljamo.I zbog toga ti sad treba da navedes arguemnte u prilog tome da je tacna formulacija Srbin=pravoslavan. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Ne,na ovoj temi sam od pocetka naglasio da hocu da drzava bude sekularna i da se na taj nacin podjednako vrednuju prava svakog coveka pojedinacno,bez obzira na njegovo versko opredeljenje. Држава и јесте секуларна. Malo sutra. Друга ствар је да ли се то примењује. 0110_hahaha Не мешај бабе и жабе. Drzava je sekularna na papiru,ali u praksi tesko.A to je ono sto je bitno. Добро.И? 0409_feel I nista.To je sva poenta koja pojedinima ovde konstantno izmice. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Православље није индетитет нашег народа??? Па реци ми онда шта нас је то одржало док смо били вековима под Турцима?To sto je tada vera imala odredjenu ulogu u odrzavanju naseg naroda,ne daje nikome za pravo da kaze da je Srbin=pravoslavac.Da te podsetim da je etnofiletizam saborski osudjena jeres.Бојим се да си ти један од оних "либерала" који воли само да критикује, а у суштини никакве идеје нема, нити зна шта у ствари хоће... Ja sam na ovoj temi veoma jasno izneo sta hocu. И Јустин Ћелијски је имао такву мисао. 0409_feel (Србин=православац) Pa?Jel to mene obavezuje da se sa njim slazem? Полако.Ко ти дрма кавез?Ја само кажем да је било таквих мисли и међу светитељима. Znam da je bilo. А да можда онда ниси ти погрешио? O tome mozemo da raspravljamo.I zbog toga ti sad treba da navedes arguemnte u prilog tome da je tacna formulacija Srbin=pravoslavan. Не.Ти требаш да отвориш нову тему како не би спамовали ову. У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Ne,na ovoj temi sam od pocetka naglasio da hocu da drzava bude sekularna i da se na taj nacin podjednako vrednuju prava svakog coveka pojedinacno,bez obzira na njegovo versko opredeljenje. Држава и јесте секуларна. 0110_hahaha Malo sutra. Друга ствар је да ли се то примењује. 0110_hahaha Не мешај бабе и жабе. Drzava je sekularna na papiru,ali u praksi tesko.A to je ono sto je bitno. Добро.И? 0409_feel I nista.To je sva poenta koja pojedinima ovde konstantno izmice. У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Ma, kako to mislis da se sprovede taj sekularizam; vera je zivot, ljudi su slikali, pisali itd pretocili u razne forme veru, i sad hoces da je eliminises a srz je gomile stvari koje ucis u toj drzavnoj skoli; sekularizam, bar ovde je utopija, i to sto ti hoces je borba protiv vetrenjaca, i mlatis praznu slamu; pricaj sta hoces, i hotjaj sto ti volja, dzabe Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Pa rekao si da je nebitno sto smo pravoslavni vekovima, znaci ta vekovnost, tradicija je potpuno nebitna, a ona ne obuhvata samo veru vec mnostvo drugih stvari, eto odakle mi da je istorija i dr.nebitna. Rekao sam da pravoslavlje ne cini identitet naseg naroda,ali nigde nisam rekao da je istorija nebitna. Zasto se zadrza samo na manastirima, a ignorisa ostale moje primere? Zato sto mislim da je poenta ista i d aje taj primer sasvim dovoljan.Isto tako sa stanovista knjizevnosti kompetentnija je proferoska srpskog neko beronauek(kad govorimo o Bibliji)itd. koja se direktno "ticu" Boga, sorry, ali kompetentniji je teolog. Ta mesta mogu a i ne moraju da se ticu Boga.Neki ateista npr.moze da posecuje manastire iako ne veruje,vec cisto jer voli umetnost.Dakle,zavisi od coveka do coveka i od perspektive iz koje posmatramo odredjeni objekat. Nelogicno je i sramotno da zanemarimo cinjenicu da je pravoslavlje vekovima dominantna vera na ovom podrucju, i da se izjednaci sa ateizmom koji postoji, pa ne znam, mozda 100-tinak god.na ovim prostorima; to je diskriminacija pravoslavlja Diskriminacija pravoslavlja bi bila kad bi pravoslavlje bilo uskraceno za odredjena prava koja imaju ateisti,A to definitivno nije slucaj vec obrnuto. Obrazovanje je upodobljavanje obrazu=liku Bozijem, a tome ce bas da me nauce drugi skolski predmeti To je definicija sa stanovista pravoslavlja.Dakdle jedno potpuno subjektivno glediste potpuno jednako i vazno sa svim drugim. U skole ce pustiti Jazas, da uce mlade kontracepciji, Pa i treba da ih uce kontracepciji.Sasvim normalna stvar. U skoli treba da uce o pravima gejeva, a da je to polno izopacenje, To je polno izopacenje sa stanovista pravoslavlja a sa stanovista nauke,oni su potpuno nornmalni kao i ti i ja. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Православље није индетитет нашег народа??? Па реци ми онда шта нас је то одржало док смо били вековима под Турцима?To sto je tada vera imala odredjenu ulogu u odrzavanju naseg naroda,ne daje nikome za pravo da kaze da je Srbin=pravoslavac.Da te podsetim da je etnofiletizam saborski osudjena jeres.Бојим се да си ти један од оних "либерала" који воли само да критикује, а у суштини никакве идеје нема, нити зна шта у ствари хоће... Ja sam na ovoj temi veoma jasno izneo sta hocu. И Јустин Ћелијски је имао такву мисао. 0409_feel (Србин=православац) Pa?Jel to mene obavezuje da se sa njim slazem? Полако.Ко ти дрма кавез?Ја само кажем да је било таквих мисли и међу светитељима. Znam da je bilo. А да можда онда ниси ти погрешио? O tome mozemo da raspravljamo.I zbog toga ti sad treba da navedes arguemnte u prilog tome da je tacna formulacija Srbin=pravoslavan. Не.Ти требаш да отвориш нову тему како не би спамовали ову. dada Pisalo se o tome na mnogim drugim temama tako da je meni svejedno. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Pa rekao si da je nebitno sto smo pravoslavni vekovima, znaci ta vekovnost, tradicija je potpuno nebitna, a ona ne obuhvata samo veru vec mnostvo drugih stvari, eto odakle mi da je istorija i dr.nebitna. Rekao sam da pravoslavlje ne cini identitet naseg naroda,ali nigde nisam rekao da je istorija nebitna. Zasto se zadrza samo na manastirima, a ignorisa ostale moje primere? Zato sto mislim da je poenta ista i d aje taj primer sasvim dovoljan.Isto tako sa stanovista knjizevnosti kompetentnija je proferoska srpskog neko beronauek(kad govorimo o Bibliji)itd. koja se direktno "ticu" Boga, sorry, ali kompetentniji je teolog. Ta mesta mogu a i ne moraju da se ticu Boga.Neki ateista npr.moze da posecuje manastire iako ne veruje,vec cisto jer voli umetnost.Dakle,zavisi od coveka do coveka i od perspektive iz koje posmatramo odredjeni objekat. Nelogicno je i sramotno da zanemarimo cinjenicu da je pravoslavlje vekovima dominantna vera na ovom podrucju, i da se izjednaci sa ateizmom koji postoji, pa ne znam, mozda 100-tinak god.na ovim prostorima; to je diskriminacija pravoslavlja Diskriminacija pravoslavlja bi bila kad bi pravoslavlje bilo uskraceno za odredjena prava koja imaju ateisti,A to definitivno nije slucaj vec obrnuto. Obrazovanje je upodobljavanje obrazu=liku Bozijem, a tome ce bas da me nauce drugi skolski predmeti To je definicija sa stanovista pravoslavlja.Dakdle jedno potpuno subjektivno glediste potpuno jednako i vazno sa svim drugim. U skole ce pustiti Jazas, da uce mlade kontracepciji, Pa i treba da ih uce kontracepciji.Sasvim normalna stvar. U skoli treba da uce o pravima gejeva, a da je to polno izopacenje, To je polno izopacenje sa stanovista pravoslavlja a sa stanovista nauke,oni su potpuno nornmalni kao i ti i ja. Можеш ли да појасниш задњу ставку ову о гејевима? У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука