Jump to content

Како заинтересовати младе за Цркву

Оцени ову тему

Препоручена порука

Hm sto se tice gradjanskog, ovi koji su isli tamo radili su sa onim bockicama za decu i radili jos neke gluposti sa papirima... a to je inace u srednjoj bilo  greengrin

:drugarstvo:

Па то сам и рекао.Још мало ће игру дан и ноћ да раде.Па кад то заврше онда ће да играју са картама магарац,а циљ свеаг тога- комуникација,рефлекси и психологија.  amin-nas

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ви млади увек спремни за шалу...што је много лепо  0203_cool

Али има и она озбиљнија страна... Тако раде на г.в. они који се не држе плана и програма него само отаљавају посао. Али прави програм је нешто друго. И ако постане обавезан програм па почну терати мак на конац да се држи по пропису...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Kakva bre istorija.Da nece istoricar da me uci O Bogu.Ae ne lupaj,mislio sam da si pametniji.TI bre isti kao onaj Kojadinovic sa bradicom,kako vec.Valjda nisi i debeo!

Jel to odgovor na sve cinjenice koje sam izneo?

Zalim sto si me poistovetio sa njim,posto se on i ja nikako ne slazemo.

Nisu to cinjenice,a samim tim ja ne mogu da ti odgovorim.Mislio sam na ovo za ukidanje sv.Save da si isti kao on.Naravno i ne mislim da si glup,nego si me iznervirao jer ovo sto si pisao meni nema veze s mozgom.I neizvodljivo je i nije korisno.

Jel si ateista?

Ok,posto nisu cinjenice,nadam se da ces to i obrazloziti.Svaku stavku pojedinacno. https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,14067.msg445219.html#msg445219

Ovo sto ja pricam nije korisno a to sto se krsi sekularnost i diskriminisu manjine,je korisno?Zanimljivo.

Nisam ateista.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Као вероучитељ у основној школи (раније) имао сам-из знатижеље- додира са радионицама на грађанском в. , текстовима и именима аутора . Питање за Петра: Пошто си заговорник да грађанско буде обавезно, да ли си упознат са садржајем бар неких радионица, и ко су њихови аутори? Да ли мислиш да су писци атеисти, агностици итд, а садржаји не-религијске садржине (hint-визуализација, имагинација...)?

Koliko sam upoznat,i ne postoji neki razradjeni plan i program za gradjansko.Ono sto sam ja zamislio jeste da se na tim casovima razgovara o nekim opsteprihvacenim vrednostima,znacajnim za celokupno drustvo.

Подели на овим сајтовима

Као вероучитељ у основној школи (раније) имао сам-из знатижеље- додира са радионицама на грађанском в. , текстовима и именима аутора . Питање за Петра: Пошто си заговорник да грађанско буде обавезно, да ли си упознат са садржајем бар неких радионица, и ко су њихови аутори? Да ли мислиш да су писци атеисти, агностици итд, а садржаји не-религијске садржине (hint-визуализација, имагинација...)?

Koliko sam upoznat,i ne postoji neki razradjeni plan i program za gradjansko.Ono sto sam ja zamislio jeste da se na tim casovima razgovara o nekim opsteprihvacenim vrednostima,znacajnim za celokupno drustvo.

7896634 А план за веронауку је савршен. facenew22222222 joooj

У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом.

Подели на овим сајтовима

Vec sam vise puta naglasio da je program za veronauku daleko od savrsenog.

Као био би бољи када би се организовала веронаука при храмовима? 0205_whistling

У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом.

Подели на овим сајтовима

Kakva bre istorija.Da nece istoricar da me uci O Bogu.Ae ne lupaj,mislio sam da si pametniji.TI bre isti kao onaj Kojadinovic sa bradicom,kako vec.Valjda nisi i debeo!

Jel to odgovor na sve cinjenice koje sam izneo?

Zalim sto si me poistovetio sa njim,posto se on i ja nikako ne slazemo.

Nisu to cinjenice,a samim tim ja ne mogu da ti odgovorim.Mislio sam na ovo za ukidanje sv.Save da si isti kao on.Naravno i ne mislim da si glup,nego si me iznervirao jer ovo sto si pisao meni nema veze s mozgom.I neizvodljivo je i nije korisno.

Jel si ateista?

Ok,posto nisu cinjenice,nadam se da ces to i obrazloziti.Svaku stavku pojedinacno. https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,14067.msg445219.html#msg445219

Ovo sto ja pricam nije korisno a to sto se krsi sekularnost i diskriminisu manjine,je korisno?Zanimljivo.

Nisam ateista.

Оно што си ти написао нема никаквих веза са затуцаношћу.Ти причаш доста и генерализујеш ствари.На веронауци не треба да се учи математика,физика итд.Веронаука је основа вере,вере у Бога,његово разумевање.

То што ти причаш о затуцаности нема никаквих веза са веронауком,колико људи овде на форуму је осудило и о.Николаја за ринглу и о.Јоила за сликање,сви су рекли да то није учење цркве.ТО НИЈЕ ТЕМА!

Тема је да не крши никакав устав,јер то је као нека додатна секција коју можеш добровољно да слушаш.Које црне мањине,ајде дај ми пример неки ако знаш.Ја сам чуо да постоји 2-3 муслимана можда у мојој школи,цигани су колико знам.Али сад не знам шта је њима угрожено по уставу?Ајде ти ми лепо кажи пример,а не да ми причаш сад за о.Јоила кад сви знамо да доста булазни и да га нико не схвата за озбиљно.

То је рекао и нишизава око оне параноје у цркви,где нема места за нормалног човека у наредним годинама.

Јел си атеиста ниси ми одговорио?

Подели на овим сајтовима

Оно што си ти написао нема никаквих веза са затуцаношћу.Ти причаш доста и генерализујеш ствари.На веронауци не треба да се учи математика,физика итд.Веронаука је основа вере,вере у Бога,његово разумевање.

Nisam ni rekao da treba da se uci matematika,vec se moja primedba odnosila na to da neki profesori casove veronauke koriste da bi propagirali kreacionizam.Pritom je kreacionizam podrzan od strane nasih vladika,tako da to jos dodatno otezava stvar.-sirenje zatucanosti

То што ти причаш о затуцаности нема никаквих веза са веронауком,колико људи овде на форуму је осудило и о.Николаја за ринглу и о.Јоила за сликање,сви су рекли да то није учење цркве.ТО НИЈЕ ТЕМА!

Zao mi je sto cu te razocarati,ali ovaj forum ni izbliza nije slika prosecnog vernika u Srbiji.

Ајде ти ми лепо кажи пример,а не да ми причаш сад за о.Јоила кад сви знамо да доста булазни и да га нико не схвата за озбиљно.

Mozda ga ti ne shvatas ozbiljno,ali gomila ljudi da.Pritom se njegov nadlezni vladika nijednom nije oglasio niti na bilo koji drugi nacin reagovao,povodom njegovog ponasanja i svega sto prica-sirenje zatucanosti

Тема је да не крши никакав устав,јер то је као нека додатна секција коју можеш добровољно да слушаш.

Ok,hajde onda da uvedemo astrologiju,kad je sve tako dobrovoljno?Ili ateizam?

Које црне мањине,ајде дај ми пример неки ако знаш.

Zapravo,neki i nisu manjine.Veliki broj je onih koji bi radije isli na astrologiju,nego na veronauku.

Ја сам чуо да постоји 2-3 муслимана можда у мојој школи,цигани су колико знам.Али сад не знам шта је њима угрожено по уставу?

NIsam nigde spomenuo muslimane,jer oni po zakonu imaju pravo da organizuju casove verske nastave.Evo,astrologija je konkretan primer.Kao i sve ostale VZ kojima je to onemoguceno.

То је рекао и нишизава око оне параноје у цркви,где нема места за нормалног човека у наредним годинама.

Za razliku od Nishizawe koji je teolog,prosecan vernik ima katastrofalno poznavanje vere,tako da je veoma laka meta za svakakve kvaziduhovnike kojih ima na svakom cosku.U tu grupu spadaju i ucenici veronauke.I opet,SPC nista ne radi da bi to sprecila.

Подели на овим сајтовима

Не знам да цитирам лепо па ћу овако.

-Ако знаш неког професора да шири,а ако постоје у малој су мери и не верујем да могу да имају неки одређени утицај на затуцаност.

-Нећеш ме разочарати,нисам ни рекао да јесте,али ако погледаш овде има доста правих представника спц-а.Ево да кажем за неке Александар,Александар Богдановић,Нишизава,Меда.Нисам рекао за све.

-ја немам Нмеру да идем на врата сваком и да причам немојте да слушате о.Јоила.Сви радимо на своју одговорност и слушамо сваког на своју одговорност.Слажем се да црква треба да се изјасни поводом тога,јер битније ствари су запостављане,а небитне ствари су у првом плану.То стоји!

-Ја сам за,ако хоће неко да иде,слободно нека ставе да заокружи астрологију.Не знам шта код атеизма може да се учи,кад је то негирање,било каквог постојања надприродног бића.

-Па нека иду на астрологију још више,да имају Милану Тароту да праве профит да купује станове по Милану и осталим земљама Европе!

-Рекао сам већ за астрологију.

-Опет кажем,колико је у мојој могућности,оне које познајем ја ћу се трудити да их одвјим од затуцаности.Али то не значи да не могу да буду на Христовом путу и да се спасу,што је ја мислим најважније.Стварно не знам зашто спц не ради нита по том питању?  0442_feel

Подели на овим сајтовима

Ако знаш неког професора да шири,а ако постоје у малој су мери и не верујем да могу да имају неки одређени утицај на затуцаност.

Vecinu teologa,vladika,svestenika prihvata kreacionizam.

Ја сам за,ако хоће неко да иде,слободно нека ставе да заокружи астрологију.

Problem je sto oni nemaju tu mogucnost.Drzava im to nije obezbedila,cime su diskriminisani.A i dalje ostaje cinjenica da verska nastava nema sta da trazi u drzavnim skolama.

Не знам шта код атеизма може да се учи,кад је то негирање,било каквог постојања надприродног бића.

Moze da se uci kritika religije,u svakom mogucem smislu.

Али то не значи да не могу да буду на Христовом путу и да се спасу,што је ја мислим најважније.

Naravno da se mogu spasti i oni koji prihvataju kreacionizam.Ali bi trebalo da brinemo i o onima koji gledaju u nas,i na taj nacinformuraju svoje misljenje o pravoslavlju.A po tom pitanju smo vrlo tanki.Primera sam vec dovoljno naveo.

Za ostalo se slazem.

Подели на овим сајтовима

Слабо си упознат.

У млађим разредима основне школе има, аутори су (по сећању, немам времена да копам имена, а да се наћи) из Француске, а неколико њих (ако не сви) припадници Мунове секте ("цркве").

Причаш на основу онога што си замислио  0442_feel

Сад замисли и ово што сам написао па реци да ли да грађанско в. буде обавезно?  0442_feel

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Ако знаш неког професора да шири,а ако постоје у малој су мери и не верујем да могу да имају неки одређени утицај на затуцаност.

Vecinu teologa,vladika,svestenika prihvata kreacionizam.

Ја сам за,ако хоће неко да иде,слободно нека ставе да заокружи астрологију.

Problem je sto oni nemaju tu mogucnost.Drzava im to nije obezbedila,cime su diskriminisani.A i dalje ostaje cinjenica da verska nastava nema sta da trazi u drzavnim skolama.

Не знам шта код атеизма може да се учи,кад је то негирање,било каквог постојања надприродног бића.

Moze da se uci kritika religije,u svakom mogucem smislu.

Али то не значи да не могу да буду на Христовом путу и да се спасу,што је ја мислим најважније.

Naravno da se mogu spasti i oni koji prihvataju kreacionizam.Ali bi trebalo da brinemo i o onima koji gledaju u nas,i na taj nacinformuraju svoje misljenje o pravoslavlju.A po tom pitanju smo vrlo tanki.Primera sam vec dovoljno naveo.

Za ostalo se slazem.

-Пусти ти прихвата,да ли знаш ко је тај што је имао утицај на затуцаност оних који иду на веронауку.И ја знам да постоје они који заступају.

-Чекај јел сам ја крив што су они дискриминисани?Опет ти кажем ја за веронауку не добијам оцену,него добровољно идем да слушам нешто везано за Бога.СВОЈОМ вољом,значи држава ми је омогућила да упознам веру своје државе и да идем на г.в.Ја сам прво изабрао г.впа сам прешао на веронауку.Не знам ни један пример дискриминације.Онда могу и ја да кажем!Хоћу да се обезбеди нешто слично као астрологија,онда сам и ја дискриминисан?

-Зашто би се атеизам борио против религије.У каквом сваком могућем смислу?Па јел ти хоћеш детету од 10-18 година да причаш да нема Бога,а још није могао да га упозна?Лепо си ти то смислио мајсторе.Да не омогуће да дете приђе Богу.Док се још није формирало као личност и док је заостао,пошто знамо да су данашња деца заостала доста.

Ни ти твоји што не верују у Бога нису далеко од затуцаности!

Шта си онда ако ниси атеиста?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...