Gordana . Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Нела, нема потребе да идеш одавде. Остани на форуму, полако, читај прати и питај...не примај к срцу мало оштрије ставове, нису људи овде злонамерни. Istochnik and ИгорМ је реаговао/ла на ово 2 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nela555 Написано Октобар 27, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Ne idem odavde Goco,(ako smem tako da te zovem) nego imam dosta korisnih saveta i linkova,pa ne bih vise postovala na ovoj temi. A i dosta sam smarala ljude sa raznim pitanjima da je i mene sve to malo preopteretilo. Svraticu s'vremena na vreme da citam lepe i vesele teme. Inace ovaj sajt sam slucajno nasla pre dva ili 3 meseca,gledala sam tada samo slike iz teme "slike za svaki dan,inspiracija" tako nesto je bilo, i to sam gledala kada mi je bilo pretesko, tada sam i otvorila nalog ako me pamcenje sluzi,ali nisam ucestvovala u diskusijama. Otkako su me nazvali trolom,toliko sam se uznemirila da sam otvorila temu na jednom drugom stranom forumu i od muke pocela da se zalim kako imam problema sa religijom ,mislima,strahovima i svemu ovome sto sam pisala. Nisam rekla jer bilo mi glupo ali patim i od anksioznosti, i onda me svaka ostrija rec i kritika uznemiruje,iako znam da nije bio niko zlonameran,ali tako sam se osecala. Cak mi doslo da se ubijem koliko sam postala labilna. Cas sam dobro,cas lose. Ali evo,tek sad nakon par sati sam se smirila, i odlucila da vise ne diskutujem na temama ,od sada citam i pratim samo lepe i umirujuce teme. Nije ovo za mene definitivno. Dobro je meni rekao neki clan gore koji isto misli da sam trol,treba meni psihoterapija i neki sport. Ja bih samo dodala: I vera u Boga ali bez straha. Videla sam te na fejsu u njegovim prijateljima Goco,divno izgledas. Mozda ti posaljem zahtev u skorije vreme ,ako nemas nista protiv.Napomenucu ti da sam ja sa ovog foruma. Jelena mi je pravo ime. Kordun,Igore,Kraljice Boca,Dragana Milosevic,Ljubicasta,Gordana Nikolic, hvala na savetima, citala sam vase savete sa zadovoljstvom,ako sam nekoga izostavila,izvinjavam se,jer ima bas dosta odgovora. Gordana ., Istochnik, ИгорМ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Ne idem odavde Goco,(ako smem tako da te zovem) nego imam dosta korisnih saveta i linkova,pa ne bih vise postovala na ovoj temi. A i dosta sam smarala ljude sa raznim pitanjima da je i mene sve to malo preopteretilo. Svraticu s'vremena na vreme da citam lepe i vesele teme. Inace ovaj sajt sam slucajno nasla pre dva ili 3 meseca,gledala sam tada samo slike iz teme "slike za svaki dan,inspiracija" tako nesto je bilo, i to sam gledala kada mi je bilo pretesko, tada sam i otvorila nalog ako me pamcenje sluzi,ali nisam ucestvovala u diskusijama. Otkako su me nazvali trolom,toliko sam se uznemirila da sam otvorila temu na jednom drugom stranom forumu i od muke pocela da se zalim kako imam problema sa religijom ,mislima,strahovima i svemu ovome sto sam pisala. Nisam rekla jer bilo mi glupo ali patim i od anksioznosti, i onda me svaka ostrija rec i kritika uznemiruje,iako znam da nije bio niko zlonameran,ali tako sam se osecala. Cak mi doslo da se ubijem koliko sam postala labilna. Cas sam dobro,cas lose. Ali evo,tek sad nakon par sati sam se smirila, i odlucila da vise ne diskutujem na temama ,od sada citam i pratim samo lepe i umirujuce teme. Nije ovo za mene definitivno. Dobro je meni rekao neki clan gore koji isto misli da sam trol,treba meni psihoterapija i neki sport. Ja bih samo dodala: I vera u Boga ali bez straha. Videla sam te na fejsu u njegovim prijateljima Goco,divno izgledas. Mozda ti posaljem zahtev u skorije vreme ,ako nemas nista protiv.Napomenucu ti da sam ja sa ovog foruma. Jelena mi je pravo ime. Nemoj ljude previse ozbiljno svatati kad te napadaju i kritikuju, uvijek ima onih koji hoce nekog da ponize da bi se bolje osjecali. I ja cu ponoviti ne primaj k srcu sve komentare, moramo razlikovati dobar savjet od zlonamjerne kritike i bahatosti. Ljudi su cesto pakosni i ne zele najbolje drugima, a Bog je iskren, on je uvijek za istinu. Gordana . and Гордана Николић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Goco,divno izgledas Pa meni se nešto ne sviđa,velika joj glava brate,a mršave noge ili ja neam ukusa Драгана Милошевић and Gordana . је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Nele, nemoj da mi begas.Shvatam te u potpunosti. Vec tri godine pijem antidepresiv i dolazim redovno u Beograd na kontrole. Bog nas neizmerno voli, On sam je Ljubav neizreciva. Opusteno, polako . Nasmej se malo Gordana . and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Јелена, биће ми драго да се додамо на фејсбуку. Хвала и за комплимент, мада више личим на свој аватар него на своју фотографију... Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miss D Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 na šta si konkretno mislila kada si pomenula lijekare i smajli zajedno ? Da bi pojedini trebali posjetiti jednog ljekara, psihijatra najprije.. To ono narodno, u sali.. znate sta je nas problem? Sto se ljudi utrkuju ko je veci vjernik od koga. Ko ce bolji savjet dati. Ko je nacitaniji. Za koga ce se reci ovaj je najpametniji. Najbolje zna. Za koga ce biti aplauz i hvala. Takva osobina se zove gordost.. ljudi hrane tim svoj ego. I hranice ga dok on ne poraste do te velicine da ce i njih same da pojede. Ja priznajem - ja sam ostra. Kod mene ne postoji izraz: Nema Boga! ili Plasim se Boga! ili Zbunjen sam o Bogu! - bolje reci JA NEMAM BOGA. Jer Boga ima a svako od nas ga nema. Mozda je to stvar mog odgoja, u mojoj kuci se uvijek postovala vjera, odrasli smo iduci na vjeronauku i pri crkvi. Ja sam ucena ljubavlju ka vjeri od kako se sjecam. I da procitam ne znam koliko postova i ostalih gluposti na internetu, da gledam ne znam kakve filmove i citam knjige - moja ljubav prema Bogu ne moze da predje ni u sumnju ni u strah. Naprotiv, kad sam sama fizicki u nekoj tuzi i nevolji - znam da nisam sama psihicki. Nema potrebe za strahom. Kad sam lezala izmedju zivota i smrti na operacionom stolu, znala sam da nisam sama... Ne bojim se Njegove velicine, Sile i milosti.. naprotiv, tjesi me u svakom segmentu mog zivota sto znam da postoji ta Sila, sto znam da postoji ta milost. I kad zgrijesim sto mogu oprost da trazim.... meni ne treba potvrda od drugih ljudi kakav sam ja vjernik, On u moje srce gleda i On zna. A to je jedino sto mi treba... Svako dobro od Boga svima, specijalno vama (nama) koji bi izgleda trebali posjetiti nekog ljekara Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Da bi pojedini trebali posjetiti jednog ljekara, psihijatra najprije.. To ono narodno, u sali.. znate sta je nas problem? Sto se ljudi utrkuju ko je veci vjernik od koga. Ko ce bolji savjet dati. Ko je nacitaniji. Za koga ce se reci ovaj je najpametniji. Najbolje zna. Za koga ce biti aplauz i hvala. Takva osobina se zove gordost.. ljudi hrane tim svoj ego. I hranice ga dok on ne poraste do te velicine da ce i njih same da pojede. Zašto misilš da ljudi očekuju tako nešto nakon riječi utjehe koju pruže nekome ko je na izmaku snage....polazš od sebe? Ja priznajem - ja sam ostra. Ovo tumačim kao pravdanje...a kome je to bitno? kad sam sama fizicki u nekoj tuzi i nevolji - znam da nisam sama psihicki. Nisi sama psihički? Da nisi htjela reći duhovno? meni ne treba potvrda od drugih ljudi kakav sam ja vjernik, On u moje srce gleda i On zna. A to je jedino sto mi treba... Samouvjereno, nema šta Nemaju svi istu snagu. Ne idi na slabog...tužno je. Svako dobro od Boga svima, specijalno vama (nama) koji bi izgleda trebali posjetiti nekog ljekara Čudan smisao za humor od nekog ko je utemeljen u vjeri...ali ko sam ja da bih znala Gordana ., Istochnik and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miss D Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Lepo ti mena pokusa da napravi ludom,vadeci iz konteksta sve moje reci.Ali hajde da objasnim da ne bude da sam trol. Slusam Nikolaja ali nisam cesto to radila,pa sam odgovorila jednoj clanici da cu poceti da slusam njega i Tadeja.Ali izgleda sam zaboravila da napisem CESCE da bi me ti razumela. Rekla sam da sam mrzela te narode,i trazila odgovor zasto se New Age smatra losim ako propagira "bratsvo i ljubav medju ljudima". I pitala clanove da li treba da gledam na sve ljude jednako ili sta,jer posle raznih foruma i citanja o svemu tome,ne znam da li je moje misljenje ispravno,da li treba da ih gledam kao na bracu ili ne. Kada sam bila u depresiji jesam se obratila Bogu,i tad mi je pomoglo,ali ni sama ne znam dosta o religiji i kada nisam depresivna mislim o njemu cesto, ali me plasi da se udubim u sve to dublje , i to sam gore u jednom postu objasnila zasto. A sto se tice blokade, da imam je, i zato sam i dosle ovde po savete da mi pomognu oni koji se u sve to razumeju da mi objasne. Nista nije razlicito u mojim odgovorima, nego je ovde preko foruma tesko to objasniti, jer sam zasula temu raznim pitanjima i nedoumicama,i htela da cujem misljenja drugih. U svakom slucaju ja sam se u privatnim porukama dopisivala sa par clanova,koji su strpljivo odgovarali na moja pitanja i ja bih da im se zahvalim,posebno Istochniku. Glupo je da me iko naziva trolom,onda mogu i ja svakog ovde da nazovem trolom po toj logici ako ne razumem necije postove. Jel treba ovde sve svoje licne podatke da ostavim da vas uverim da sam pravo ljudsko bice koje stvarno trazi pomoc, i plus mi je Gordana preporucila psihologa koji je vernik, i vec sam se javila coveku, tako da ce mi on uzivo sve nedoumice objasniti i covek mi je dao kontakt telefon. Tako da se ja ne bih vise ovde zadrzavala, jer sam dobila dosta korisnih saveta i linkova,a posebno ime tog psihologa .Sve te zbrke u glavi su mi nastale nakon predugog koriscenja neta,citanja o svemu i svacemu,teorijama zavere,ateizmu,religiji,na stotine razlicith misljenja pa ni sama na kraju vise ne znam kako da sredim misli i gde gresim i ko je u pravu a ko ne. Toliko. Pozdravljam vas sve, i hvala jos jednom svima na divnim savetima. Samo mi je krivo sto se ovako zavrsilo,i na kraju ja ispade trol, ali nema veze ,jer ja znam da nisam i meni su mnogi saveti odavde pomogli. Svako dobro! Nela, zao mi je ako si se osjetila uvredjenom. Ja sam inace po prirodi vrlo ostra osoba i bez dlake na jeziku. Dosta ljudi pricaj kako hoce iskrenost a onda kad sretnu nekoga kao sto sam ja - a ja sve u lice kazem i to bez trunke uvijanja - oni se frapiraju i uvrijede. Nije iskrenost za svakoga, ljudi vise vole zlatnu laz nego golu istinu. Moj cilj nije bio da te nazovem trolom ili da se uvrijedis, nego da odmrsim to klupce sto si ga ti zamotala. Ti zaista jesi pisala jednom jedno onda drugi put drugo. Sorry, ali ja ne mogu da razumijem da iko ko istinski ljubi Boga, moze da se uplasi Njegove velicine ili sumnja u Njega. Sto se tice ljubavi izmedju ljudi - ne treba ti neka ''propaganda'' van hriscanstva, nas nasa vjera uci da volimo sve ljude i da smo svi mi pred Bogom jednaki. Ja ne znam gdje si ti procitala drugacije ili kako si skontala da takav odgovor treba da trazis van vjere svoje. Drugo, ti brkas vjeru sa znanjem. Mi vjeru ne mozemo da nazovemo znanjem, tim joj ne cinimo nikakvu veliku cast jer bismo je time stavili u red ostalih znanja cesto promjenjivih a nasa vjera je nepromjenjiva. Kao sto je Bog nad svima ljudima, tako je vjera Bozija (nasa) nad svim ostalim znanjima i ucenjima ljudskim. Vjeru treba jacati, sto bi rekao apostol Luka: ''Gospode, dometni nam vjere.'' (Luka 17, 5). Stoga, zelim sve najbolje zednoj dusi tvojoj, da pronadjes vjeru koja je potrebna da je napoji i da je uvijek pojis, da ne dolazis u istu situaciju. Izvini jos jednom sto sam (bila) ostra ali sta da radim, ja ne volim uvijanja i zapletene rijeci.. Svako dobro od Gospoda! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miss D Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Zašto misilš da ljudi očekuju tako nešto nakon riječi utjehe koju pruže nekome ko je na izmaku snage....polazš od sebe? Ovo tumačim kao pravdanje...a kome je to bitno? Nisi sama psihički? Da nisi htjela reći duhovno? Samouvjereno, nema šta Nemaju svi istu snagu. Ne idi na slabog...tužno je. Čudan smisao za humor od nekog ko je utemeljen u vjeri...ali ko sam ja da bih znala Eto odgovora za nekoga gore sto je napisao da pravoslavlje ne brani da se ide kod ljekara.. ljekara ima na sve strane. Ovi su najefikasniji, rastave te i tumace te iako to nikome nije bitno (kako sami kazu) i ako oni nisu neko (kako to opet sami kazu) da bi ista znali o vama ili vasem smislu za humor, samouvjerenosti, ili da traze nesto sto je za njih vase opravdanje i iako se vasa prica ne tice njih ali eto, oni ce ipak da vas analiziraju. A zasto? To kao kod moje komsinice koja sve vidi i cuje, sto bi ona rekla: ''To ne mora biti tako ali ja samo hocu to da kazem.'' I tako dodjosmo mi od vjere do psihologije... zalim, taj predmet nisam studirala.. stoga ne mogu da vam kazem ni da ste u pravu ni da niste. Mislite onako kako vam je lijepo i drago... Vase misli o drugim ljudima su za vas... Prijatan dan vam zelim.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Eto odgovora za nekoga gore sto je napisao da pravoslavlje ne brani da se ide kod ljekara.. ljekara ima na sve strane. Ovi su najefikasniji, rastave te i tumace te iako to nikome nije bitno (kako sami kazu) i ako oni nisu neko (kako to opet sami kazu) da bi ista znali o vama ili vasem smislu za humor, samouvjerenosti, ili da traze nesto sto je za njih vase opravdanje i iako se vasa prica ne tice njih ali eto, oni ce ipak da vas analiziraju. A zasto? To kao kod moje komsinice koja sve vidi i cuje, sto bi ona rekla: ''To ne mora biti tako ali ja samo hocu to da kazem.'' I tako dodjosmo mi od vjere do psihologije... zalim, taj predmet nisam studirala.. stoga ne mogu da vam kazem ni da ste u pravu ni da niste. Mislite onako kako vam je lijepo i drago... Vase misli o drugim ljudima su za vas... Prijatan dan vam zelim.. Hvala. Želim ti lijep dan Gordana . је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miss D Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Вера је једино знање, остало је полузнање, незнање...као и ова твоја мисао, побркана, трунка знања прекривена врећом полузнања и незнања...када већ волимо сочно, у брк... ''Ako bismo nasu vjeru nazvali znajem, mi joj time ne bismo ucinili veliku cast, jer bism je time stavili u red ostalih znanja, nepouszanih i promjenjivih, koja nisu zagarantovana nikakvim visim autoritetom osim covecanskog... Hriscanska vjera je najvee, najvaznije i najpouzdanije znanje od drugih znanja. Prema tome i nauka vjere jeste nauka nad naukama.'' Episkop Nikolaj, Mali misionar 40, juni 1937 Znas, ako ne mozes da razumijes sta su veliki ljudi rekli o vjeri i mislili o vjeri - onda nemoj jos takve stvari da citas, kreni od nekih laksih stiva. Mislim da se Epsikopu Nikolaju ne bi bas svidio tvoj socni u brk komentar.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 trolololo ... w.a.mozart, Драшко and Gordana . је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miss D Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Грешком си самокритику адресирала на мене, шта ћеш сви грешимо...прочитај поново, ако не успе знај да је то због тога што нисмо у стању чути друге, ако их не сматрамо већим од себе...или бар равним себи...ореуар, е бон војаж... näkemiin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Predajem se . ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука