kordun Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 U pravu si skroz. Ja zelim da verujem ali da nemam strah,imam strah kada se udubim u sve to i shvatim koliko smo mali i nemocni a Boga ne mozemo ni da zamislimo koliko je velik ,zauvek smo u njegovoj milosti,ceo svet,ljudi i univerzum. I onda se uspanicim od straha na tu pomisao. Od toga straha mi doslo da citam ateisticke forume ,da budem jedna od njih,ali mi logika ne dozvoljava da mislim da je ceo svet,ljudi,univerzum samo puka slucajnost. Naravno da nije svijet slučajnost,toliko kompleksne,a tek još i inteligentne slučajnosti su nemoguće i u bajkama,kamo li u realnosti,stoga ti je logika u tom smislu sasvim zdrava! Međutim ti u hrišćanstvo treba da gledaš kao u jedinu ideologiju,ostale su pogrešne i prevara su ili su nepotpune,e sada ako tebi hrišćanstvo kao ljubav,pravda ne može biti ideal koji će da te ispuni onda imaš problem kog moraš da riješiš ,moraš sebe da očistiš pa će ti se pojaviti u životu blagodat,kreni prvo sa razmisljanjem o sebi,da li si poštena prema drugima,imaš li sluha za svoju savijest,imas li osijećaj za druge ljude ili si sebična,nanosiš li drugima nepravednu bol ,voliš li svoje bližnje ili su ti ponekad opterećenje i slične stvari sad da ne nabrajam svašta... Nemoj slučajno sebe da siliš da vijeruješ u Boga da te ne bi on kaznio.Dobro je što se pitaš šta će biti sa drugim ljudima,to je također hrišćanski,neće Bog nikoga ubiti,mi ne vijerujemo u pakao sa loncima za kuvanje ljudi kao katolici,svi smo mi besmrtne duše,a na onom svijetu će svako da dobije ono mijesto koje zaslužuje ,ključevi za stan na onom svijetu je naša duša u trenutku kada odlazimo sa ovog svijeta,ona nam određuje koji sttan ćemo da odključamo na onom svijetu,da li neki loš ili jadan ili neki veličanstven i nezamisliv,ja sam ti pokušao to obijasniti jednostavno i slikovito kako mi pamet dozvoljava,možda sam ti malo pomogao. zamolio bi ostale pravoslavce da ne plašite ljude ,već pomozite,razumijte tuđe greške i ponudite riješenja za iste Istochnik and Гордана Николић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Recicu ti sta mi ne stima: prvo pise da rado slusa Nikolaja pa onda da ce da slusa Nikolaja i Tadeja. Onda prvo pise kako mrzi Hrvate pa isto tako i Albance a onda par postova dalje kako smo mi svi braca. Pise kako kad nije depresivna misli o Bogu pa onda kad je depresivna trudi se da misli o Bogu i gura dalje... citala sam samo njene postove, jedan za drugim, redom, onako sa profila, tamo kaze jedno - vamo kaze drugo, boji se Boga napisala gore i njegove velicine a par dana prije zahvaljuje se Bogu na danu koji je prozivjela i na pticama koje cvrkucu po njegovoj zamisli.. Ko je lud a ko zbunjen ovdje? Kako je ne blokira kad kaze ''rizikovace'' citanjem nekih knjiga ili sta vec? Kako je ne blokira kad kaze da se boji Bozije velicine i milosti i nemilosti? Da se toliko prepala i da je iz straha pocela tamo nekakve ateisticke forume da cita? Ako to nije blokada - onda ja ne znam sta je... Ono sto meni ne stima je sto su odgovori razliciti, tipa: probala sam a nisam probala, znam a ne znam, mrzim a ne mrzim, vjerujem a ne vjerujem.... Pomozi i daj njoj neki savjet, neko je jednom rekao da su napadi i kritike bez iskrenog savjeta zlonamjerni i dobro su rekli. Sta cemo od toga dobiti? Bez uvrede, al ovo je moj savjet tebi. Драгана Милошевић and kordun је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Е народе, не дирајте Мис Ди, критика јој је на месту и није злонамерна... Једино не могу да провалим којој екипи припада,личи ми да је из реформистичке цркве...јел се изјаснила негде ? Miss D, nana and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 3 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Pošto sam primjetio da su dve žene počele da se kače,to zna biti gadno za gledati,al ja imam formulu za to,samo im dirneš u feminizam i one automatski zaboravljaju na prethodnu neslogu i svađu,ujedinjuju se i tako ujedinjene se brane od onoga ko im dira u ženska prava,ženske kvalitete. ja ću sada da u šali,nevezano za religiju dirnem u žene,da se prekine ovo kačenje,pa napadnite na mene ,al ja se neću braniti! dakle sad ja napadam žene: Žene da valjaju,imao bi i Bog jednu Miss D је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Е насмеја сте ме Драгана Милошевић and Gordana . је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Žene da valjaju,imao bi i Bog jednu Ја бих додао да је ни девил нема,па ви видите,какво је то зло... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 За @@Miss D, од мене један facenew22222222 Цела тема је лепо упаковано али очито троловање. А чланови су се упецали на сентименталност. Mironosica, DYNABLASTER, Miss D and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Nemoj slučajno sebe da siliš da vijeruješ u Boga da te ne bi on kaznio. . . .zamolio bi ostale pravoslavce da ne plašite ljude . . . :jelenk11: Jel možeš onda ovo da objasniš ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Pošto sam primjetio da su dve žene počele da se kače,to zna biti gadno za gledati,al ja imam formulu za to,samo im dirneš u feminizam i one automatski zaboravljaju na prethodnu neslogu i svađu,ujedinjuju se i tako ujedinjene se brane od onoga ko im dira u ženska prava,ženske kvalitete. ja ću sada da u šali,nevezano za religiju dirnem u žene,da se prekine ovo kačenje,pa napadnite na mene ,al ja se neću braniti! dakle sad ja napadam žene: Žene da valjaju,imao bi i Bog jednu Ti trebas raditi na promociji foruma, dobar bi bio, sada ce pregledi skociti. Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Ја бих додао да је ни девил нема,па ви видите,какво је то зло... Al zato ti ovde već godinama kukaš za bar jednom Зосима, ИгорМ and Mironosica је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Al zato ti ovde već godinama kukaš za bar jednom Хахаха, браво , нема шта ,критика је на месту... ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 За @@Miss D, од мене један facenew22222222 Цела тема је лепо упаковано али очито троловање. А чланови су се упецали на сентименталност. Nije tacno. Tema je dobronamjerna, samo nekim ljudima izgleda smeta kad neko nije upoznat sa vjerom ili je malo zbunjen. Hristos nije dosao da dozove pravednike nego da ga gresnici upoznaju, ja da sam na mjestu autora ove teme mozda bi vec napustio forum zbog vasih napada. Tu je potrebna samo pomoc i nista vise, vase izjave o trolovanju su malodusne. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Hajde, spustajte lopte, ne pravite jos vecu uzbunu mladoj dusi. Ako je trolovanje pokazace nam vreme, al ne bih rekla posto sam prosla kroz sve faze depresije. Ako hocete da se svadjate nadjite drugu temu. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 :jelenk11: Jel možeš onda ovo da objasniš ? Evo ovako,nemojte vijerovati u Boga iz straha,jer je to vijerovanje na silu iz licemjerja,vijerovanje u Boga kao moćnog bića iz razloga da se bojiš njegove kazne nije prava vijera,ja to nisam jasno izgleda napisao,falio mi jedan veznik kog sam preskočio. 2. primjećujem da ljudi olako daju kritike i sudove a niko ne pomaže,neko od ateista kada traži pomoć od vijernika je samo po sebi izuzetno dragocijen događaj i prilika da se čovijeku pomogne,ako mu krenete citirati teške riječi iz bibliji i kritikovati ga,tražiti mu mane ,nećete mu pomoći ni malo,samo odmoći i time naštetiti i sebi i njemu. uzmimo ovu temu da se na kraju krajeva ispostavi da je ovo samo zezanje,cak i u tom slucaju ova tema je korisna jer ce da je procitaju razni ljudi i da izvuku razne pouke iz ovoga ИгорМ, Dragana I., Istochnik and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Ево онда да помогнем: саветујем постављачу теме да се мане овог и сличних форума и да помоћ потражи на правим местима за то. Хоће ли то бити религија, психотерапија, магија, спорт или нешто друго, нека сама одлучи. Viktor Ljvovic, Mironosica and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука