Jump to content

Molim vernike da mi pomognu

Препоручена порука

Занимљиво да  се на овој теми појавило неколико нових чланова, и да су се на овој теми само и оглашавали...

Нисам параноик, али ми је ту нешто сумњиво, видећемо како ће се то одвијати даље... 0405_feel

Зоске и остали, и ја сам међу новима, ако сте мислили и на мене, опростите, девојка је питала да ли да улази у то или не и ја сам јој из свог личног искуства рекла да бежи од афирмација и таквих филозофија главом без обзира, што је господин Источник потврдио и дао још строжије објашњење.да се зна о каквим учењима се ради.

Подели на овим сајтовима

Зоске и остали, и ја сам међу новима, ако сте мислили и на мене, опростите, девојка је питала да ли да улази у то или не и ја сам јој из свог личног искуства рекла да бежи од афирмација и таквих филозофија главом без обзира, што је господин Источник потврдио и дао још строжије објашњење.да се зна о каквим учењима се ради.

Без бриге  ;)

Подели на овим сајтовима

Gordana kazes da je pravoslavlje istinska vera, i meni je lepo verovati u to,volim nasu veru, ali me uhvati strah sta onda sa svim dobrim ljudima koji nisu pravoslavci na svetu, nemoguce da oni svi idu u "pakao" ,cele nacije su u pitanju, a da smo samo mi u pravu. Po toj logici,onda Nik Vujicic dajem samo primer, ne poznaje pravu veru i nece biti u raju,da svi oni zive u zabludi. To me sve uzasno plasi i stvara konfuziju u glavi

Bog odlučuje o tome,ne crkva.

Želim ti reći da što manje misliš o strahovima zato što ti strah može ući u vijeru,a vijera iz straha nije vijera,već licemjerje...

vijeruje se srcem i razumom,ne iz strahova

Подели на овим сајтовима

Занимљиво да  се на овој теми појавило неколико нових чланова, и да су се на овој теми само и оглашавали...

Нисам параноик, али ми је ту нешто сумњиво, видећемо како ће се то одвијати даље... 0405_feel

Мислим да немаш разлога за сумњу .

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Bog odlučuje o tome,ne crkva.

Želim ti reći da što manje misliš o strahovima zato što ti strah može ući u vijeru,a vijera iz straha nije vijera,već licemjerje...

vijeruje se srcem i razumom,ne iz strahova

U pravu si skroz. Ja zelim da verujem ali da nemam strah,imam strah kada se udubim u sve to i shvatim koliko smo mali i nemocni a Boga ne mozemo ni da zamislimo koliko je velik ,zauvek smo u njegovoj milosti,ceo svet,ljudi i univerzum. I onda se uspanicim od straha na tu pomisao.

Od toga straha mi doslo da citam ateisticke forume ,da budem jedna od njih,ali mi logika ne dozvoljava da mislim da je ceo svet,ljudi,univerzum samo puka slucajnost.

Подели на овим сајтовима

Да не спамујемо тему тумачењима "између редова", можемо наставити дискусију путем пп.

Девојка се изјаснила као православна, наравно да јој нећу саветовати да иде код Хоџе. Па нек се љути ко хоће.

Ne hvala.. ja svoje stavove iznosim uvijek javno. ''Saputanje'' po pp mene ne zanima. Djevojka se izjasnila kao puna sumnje, koliko sam ja razumjela. Naravno da je vi necete poslati kod hodze, apsurdno do kraja ali da se ista tema valja po nekom muslimanskom forumu, vjerovatno bi se neko nasao ko bi je slao tamo, jer je to jedina istinska vjera za njih. Da je se tema postavila na nekom katolickom sajtu - isto bi se desilo. Svi misle da je njihova vjera ona prava i istinska (cak i onaj ludak Tom Kruz sa onim svojim glupostima)... Ne ljutim se ja sto vi nju saljete kod svjestenika, Boze sacuvaj, nego sto ste tako vi napisali vas komentar koji ispada da podcjenjujete druge crkve. Imam prijatelje muslimane, vjernici ljudi zaista i par puta smo se naravno dotakli teme o vjeri. Ali pazite, oni su na primer dosli na krstenje naseg sina u nasu crkvu, 300 km od njhovog grada. Zasto? Zato sto postuju ljude koji postuju Boga, pa nije bitno kroz koju vjeru. Njima je drago sto neko uci dijete svoje da voli i da postuje Boga. Tako prosto a tako opet komplikovano za mnoge. Sa takvim ljudima se ja rado druzim ali njih na zalost nema mnogo. Ljutnje nema, mi se ne svadjamo nego iznosimo svoja misljenja.

Подели на овим сајтовима

Disi duboko i polagano se upoznaj sa osnovama Pravoslavlja. Veruj mi, kad to savladas neces imati kad da pomislis na nju ejdz il nesto slicno. Nista se nece desiti preko noci.Posto si  clan ovog foruma nabasaces na mnogo lepih tema, lakih za citanje.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

U pravu si skroz. Ja zelim da verujem ali da nemam strah,imam strah kada se udubim u sve to i shvatim koliko smo mali i nemocni a Boga ne mozemo ni da zamislimo koliko je velik ,zauvek smo u njegovoj milosti,ceo svet,ljudi i univerzum. I onda se uspanicim od straha na tu pomisao.

Od toga straha mi doslo da citam ateisticke forume ,da budem jedna od njih,ali mi logika ne dozvoljava da mislim da je ceo svet,ljudi,univerzum samo puka slucajnost.

Ti si toliko zbunjena da bi zbunila puk vojske sto bi rekla moja baba... Strah je opasan u svim poljima zivota. Zamisli ovako: mene je bio strah da okupam svoje dijete kad smo dosli kuci iz porodilista.. koliko razlicitih strahova ima.. nekoga je strah da se zaljubi.. nekoga da vjeruje drugima.. nekoga da prolazi ispod merdevina.. nekoga da ide kod zubara.. Ne razumijem, sta bi ti? Da ti neko kaze da je covjek mocan? Jeste. Covjek je mocan da izabere. Eto... Bog je dao covjeku moc izbora. Ne treba da te bude strah Bozije velicine. Ti uvijek mozes da zivis zivot skoro kako zelis, to ti dodje kao partija saha. Pitanje je: koja strana ce u tebi da pobjedi - crna ili bijela? A da ti kazem nesto najiskrenije: ovdje meni nesto ne stima....

Подели на овим сајтовима

@@Miss D,

Sta to tebi ne stima?Ona je pocetnik u veri, a napunili su joj glavu zadnjim vremenima. Normalno je da se plasi, ali ne toliko mnogo da je strah blokira.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Ja zelim da verujem ali da nemam strah,imam strah kada se udubim u sve to i shvatim koliko smo mali i nemocni a Boga ne mozemo ni da zamislimo koliko je velik ,zauvek smo u njegovoj milosti,ceo svet,ljudi i univerzum. I onda se uspanicim od straha na tu pomisao.

Tu istu promisao ja dozivljavam kao najvecu utjehu i daje mi unutrasnji mir. Bolje mi je biti u bozijoj milosti nego da ovisim od ovog svijeta, ili sam od sebe, to je ono sto je strasno.

Подели на овим сајтовима

@@Miss D,

Sta to tebi ne stima?Ona je pocetnik u veri, a napunili su joj glavu zadnjim vremenima. Normalno je da se plasi, ali ne toliko mnogo da je strah blokira.

Recicu ti sta mi ne stima: prvo pise da rado slusa Nikolaja pa onda da ce da slusa Nikolaja i Tadeja. Onda prvo pise kako mrzi Hrvate pa isto tako i Albance a onda par postova dalje kako smo mi svi braca. Pise kako kad nije depresivna misli o Bogu pa onda kad je depresivna trudi se da misli o Bogu i gura dalje... citala sam samo njene postove, jedan za drugim, redom, onako sa profila, tamo kaze jedno - vamo kaze drugo, boji se Boga napisala gore i njegove velicine a par dana prije zahvaljuje se Bogu na danu koji je prozivjela i na pticama koje cvrkucu po njegovoj zamisli.. Ko je lud a ko zbunjen ovdje? Kako je ne blokira kad kaze ''rizikovace'' citanjem nekih knjiga ili sta vec? Kako je ne blokira kad kaze da se boji Bozije velicine i milosti i nemilosti? Da se toliko prepala i da je iz straha pocela tamo nekakve ateisticke forume da cita? Ako to nije blokada - onda ja ne znam sta je... Ono sto meni ne stima je sto su odgovori razliciti, tipa: probala sam a nisam probala, znam a ne znam, mrzim a ne mrzim, vjerujem a ne vjerujem....

Подели на овим сајтовима

Ja cu samo napisati jedno: ''Jer, iako sam mnogo puta pao, ja nisam od Gospoda otpao: ja se drzim Njega, makar uzdahom, makar suzom, makar vapajem''.

Подели на овим сајтовима

. Ti uvijek mozes da zivis zivot skoro kako zelis, to ti dodje kao partija saha. Pitanje je: koja strana ce u tebi da pobjedi - crna ili bijela?

А Мисс Д, волиш Бергмана... ;)

Ingmar_Bergman-The_Seventh_Seal-01.jpg

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Recicu ti sta mi ne stima: prvo pise da rado slusa Nikolaja pa onda da ce da slusa Nikolaja i Tadeja. Onda prvo pise kako mrzi Hrvate pa isto tako i Albance a onda par postova dalje kako smo mi svi braca. Pise kako kad nije depresivna misli o Bogu pa onda kad je depresivna trudi se da misli o Bogu i gura dalje... citala sam samo njene postove, jedan za drugim, redom, onako sa profila, tamo kaze jedno - vamo kaze drugo, boji se Boga napisala gore i njegove velicine a par dana prije zahvaljuje se Bogu na danu koji je prozivjela i na pticama koje cvrkucu po njegovoj zamisli.. Ko je lud a ko zbunjen ovdje? Kako je ne blokira kad kaze ''rizikovace'' citanjem nekih knjiga ili sta vec? Kako je ne blokira kad kaze da se boji Bozije velicine i milosti i nemilosti? Da se toliko prepala i da je iz straha pocela tamo nekakve ateisticke forume da cita? Ako to nije blokada - onda ja ne znam sta je... Ono sto meni ne stima je sto su odgovori razliciti, tipa: probala sam a nisam probala, znam a ne znam, mrzim a ne mrzim, vjerujem a ne vjerujem....

Tebe ako su zbunili moji odgovori,nema potreba da mi objasnjavas,jer tvoji odgovori mi nikako ne pomazu,posebno sto pises u neprijateljskom tonu.Zato bih te zamolila,da mi ne odgovaras vise.

I drugi su sve moje postove procitali pa su me vrlo dobro razumeli sta sam htela da kazem.

Подели на овим сајтовима

Tu istu promisao ja dozivljavam kao najvecu utjehu i daje mi unutrasnji mir. Bolje mi je biti u bozijoj milosti nego da ovisim od ovog svijeta, ili sam od sebe, to je ono sto je strasno.

E druze,hvala na odgovoru, svidja mi se kako si to rekao. Lepo smo se sinoc ispircali, i pamticu tvoje reci. Hvala na izdvojenom vremenu i svako dobro!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...