Nela555 Написано Октобар 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Hvala Rade, jos ovo pitanje za kraj da ne smaram vise. Ja na primer kazem mrzim Albance i Hrvate pre koju godinu svoj majci,ta mrznja me unistavala iznutra,zelela osvetu i samoj sebi sam postala ogorcena i besna, a ona veruje u Boga i kaze mi "Ne mrzi ih, svi smo ljudi,Bog je jedan,i mi smo gresili" I sad, nemoguce je da ce cela njihova nacija biti kaznjena od Boga jer nisu prihvatili Isusa.To znaci da bi ogroman broj ljudi na svetu zavrsio u paklu jer ne veruju u Isusa a bili su recimo dobri ljudi i pomagali drugima,nisu mrzeli, verovali su u njihove Bogove. Pa se kaze da svi ljudi veruju i istog Boga,samo sto ga drugacije zovu. Vidim neke slike Albanaca sa porodicom,decom,na fejsu vole se izmedju sebe,deluju zadovoljno. neki su srecniji u zivotu od Srba ili Ukrajinaca na primer, kao da ih je Bog blagoslovio a nas kaznio da se vekovima patimo. A imas i kod njih depresivnih kao i svuda na svetu. Znaci svuda ima srecnih i nesrecnih. Ne znam da li treba sve ljude da gledam kao jednake,kao bracu i sestre ,ili smo ipak podeljeni i postoji razlika? Eto,to je zadnje pitanje koje me isto mucilo. I da se zahvalim opet Milanu, i Gordani i Srdjanu. Sad si me usrecila Gordana,ici cu u Rakovicu i traziti te ljude,jedva cekam!Pao mi kamen sa srca Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Види, Господ није комунална служба задужен за срећу људи. Срећа овоземаљска је мамац којим се користе секте да привуку људе. Поента је да ти у каквим год да си овоземаљским околностима у себи носиш љубав према Господу и православну веру, и та љубав ће те чинити срећном. Туга и депресија су од демона, тиме покушавају да спрече људе да нађу Бога. Али то ће ти свештеници много боље објаснити. Ево још нешто што би те могло занимати. Сваког уторка, у сали општине Вождовац отац Дејан Дејановић из цркве светог Трифуна организује предавања о разним темама. Предавачи су људи из православне цркве и на крају сваког предавања можеш поставити питања која те занимају. Као прво видећеш да ћеш много одговоре добити пре него што поставиш питање, друго сазнаћеш много тога кроз живу реч што ће ти сигурно бити корисно. JESSY, Никола Поповић, Bokisha and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Hvala Rade, jos ovo pitanje za kraj da ne smaram vise. Ja na primer kazem mrzim Albance i Hrvate pre koju godinu svoj majci,ta mrznja me unistavala iznutra,zelela osvetu i samoj sebi sam postala ogorcena i besna, a ona veruje u Boga i kaze mi "Ne mrzi ih, svi smo ljudi,Bog je jedan,i mi smo gresili" I sad, nemoguce je da ce cela njihova nacija biti kaznjena od Boga jer nisu prihvatili Isusa.To znaci da bi ogroman broj ljudi na svetu zavrsio u paklu jer ne veruju u Isusa a bili su recimo dobri ljudi i pomagali drugima,nisu mrzeli, verovali su u njihove Bogove. Pa se kaze da svi ljudi veruju i istog Boga,samo sto ga drugacije zovu. Vidim neke slike Albanaca sa porodicom,decom,na fejsu vole se izmedju sebe,deluju zadovoljno. neki su srecniji u zivotu od Srba ili Ukrajinaca na primer, kao da ih je Bog blagoslovio a nas kaznio da se vekovima patimo. A imas i kod njih depresivnih kao i svuda na svetu. Znaci svuda ima srecnih i nesrecnih. Ne znam da li treba sve ljude da gledam kao jednake,kao bracu i sestre ,ili smo ipak podeljeni i postoji razlika? Eto,to je zadnje pitanje koje me isto mucilo. I da se zahvalim opet Milanu, i Gordani i Srdjanu. Sad si me usrecila Gordana,ici cu u Rakovicu i traziti te ljude,jedva cekam!Pao mi kamen sa srca Dobro došla! Toliko toga češ saznati u Pravoslavlju da se prosto radujem kad se i sam prisetim svojih prvih pouka koje sam dobijao preko literature raznih propovedi i Bogopoznanja učešćem u Liturgijskom životu naše Crkve. Kako je to jedan lep Put koji u Istini stoji i nazivamo ga Život. Inače oko depresije samo reč dve.... i ja popijem antidepresiv Zoloft prepisan mi je i ne razmišljam mnogo o tome, prihvatio sam nekako da mi i tabletica pomaže naprimer ... Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nela555 Написано Октобар 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Pa to,kada nisam srecna ili depresivna,setim se Gospoda i trudim se da guram napred. Ici cu sad i na ta predavanja,nisam ni zanala da to ima ovde,naci cu opsirnije na netu,pa ce krenuti,konacno da nadjem nesto sto je direktno u vezi sa pravoslavljem. Jer i meni je vise dosadilo,ne znam na koju cu stranu vise. Sve mi se pomesalo u glavi,od stotine razlicith misljenja na internetu i raznoraznim forumima sam dobila samo strahove, ali presrecna sam sto sam naisla na ovaj sajt, sad se nekako osecam sigurnije. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Е, да, предавања почињу у 19.00, кад уђеш на главни улаз скренеш лево у ходник па до краја. Дођи мало раније да нађеш место и немој да ти буде проблем да дођеш сама! Њихов сајт је кампсада. нештонешто али није баш ажуриран. Обично поставе обавештење на огласним таблама цркви. Тако да...наврати до своје парохијске цркве, вечерње ти почиње у 17.00 па ћеш још информација добити...и прве и праве руке. JESSY је реаговао/ла на ово 1 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 @Nela:Mozes otici i u Savetodavno-Pastirski centar,oni se nalaze u Beogradjanci,i specijalizovani su za te primere duhovnih nedoumica,kakve ti imas.Ja sam bio tamo ranije i razgovarao sam sa ocem Petrom Lukicem koji je ujedno i staresina Saborne crkve u Beogradu.Oni su svi divni ljudi tamo i otac Petar posvecuje veliku paznju svima koji mu se obrate. Evo ti njihov sajt,gde se mozes blize informisati o svemu:http://www.pastirskicentar.com/ w.a.mozart, Gordana . and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nela555 Написано Октобар 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Dobro došla ! Inače oko depresije samo reč dve.... i ja popijem antidepresiv Zoloft prepisan mi je i ne razmišljam mnogo o tome, prihvatio sam nekako da mi i tabletica pomaže naprimer ... Hvala :-) I tebi da postavim pitanje i necu vise obecavam,sad sam srecna sto sam nasla ovaj forum,pa ne znam sta bih pre pitala. Ako mi se desi ubuduce da se osecam psihicki bas lose, da li je u redu otici kod psihoterapeuta? Jer sam citala negde da su psiholozi i sl. isto New Age prevara. Ja verujem u Boga,zelim razgovor sa duhovnikom,ali zelim i kod psihoterapeuta ako se desi da mi bude bas lose. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nela555 Написано Октобар 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Gordana,krecem odmah od utorka,i bas sam srecna! Jedva cekam.Drago mi je da ima u Beogradu tako nesto. Idem sama,to meni ne predstavlja problem. Deki, videcu i za taj centar. Nisam imala pojma da toga ima ovde,jer svi su mi preporucivali manastire jako udaljene a to tek kad budem u mogucnosti da putujem. Hvala vam od srca. Gordana . and Deki992 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 " Uskliknimo i mi: Sve će dobro biti! Ta navek će zora ponoć naslediti. Sve će dobro biti! neka mladić rekne, Sve će dobro biti! neka starac jekne, Sve će dobro biti! pevali su sveci, Sve će dobro biti! pevaj, majko, deci. Sve će dobro biti! sveštenici, pojte. Sve će dobro biti! narodi, utrojte. Šta je jezik srpski? Šta srpski zboriti? To su čet'ri reči: Sve će dobro biti." Deki992, Ignjatije and Gordana . је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Нела, јес да ниси питала мене али ако одлучиш да идеш код неког, препоручујем ти Влајка Пановића, човек је врхунски стручњак и верник. тако да...наћи ћеш га на нету. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nela555 Написано Октобар 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Hvala,vec sam ga nasla na fejsu, poslacu mu ukratko poruku. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Код њега си у најбољим рукама што се тиче лекара. Биће све добро, стигла си на право место. Хвала оцу Ивану што је направио овај форум и што због њега трпи разне проблеме. Али колико је душа спасио тиме само Бог зна. Mилена КШ, JESSY, ИгорМ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nela555 Написано Октобар 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Ne znam ko je otac Ivan,ali i ja mu se zahvaljujem od srca,konacno da nadjem olaksanje i resenje za ovo sve sto me mucilo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Kako ja volim pravoslavnu duhovnu muziku. Mogu da slušam i slušam i pamtim ...... :0442_feel: :0442_feel: :0442_feel: ...I samo radost,radost kojoj nema kraja...i smisao koji se sam otkriva ... Neka ti dragi Bog da svako dorbo. JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 @, Слушајте радио "Земље живих". 24 сата духовне музике Ту је, у мом потпису Гордана Николић, Иоанна, ИгорМ and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука