Никола Поповић Написано Октобар 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Да уђе у живот мој плавушица слатка,то је мој број... :0203_cool: Допада ми се како размишљаш Mилена КШ and Зосима је реаговао/ла на ово 2 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Evo ga jedan vic,nadam se da nije previse "naopak" za ovaj forum Krsti se covek sa 59 godina. U jednom trenutku pita ga svestenik : "odrices li se Sotone?" , a covek ce na to : "Oce ti to mene krstis ili razvodis?" Никола Поповић, Markovic S., verum est in beer and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Но да не дужим са уводом - Како знати да ли је то то? Да је то оно право? Да је она права и он прави за тебе? Шта су окидачи? Ljudi imaju racionalnu i emotivnu stranu kad odlucuju o necemu. Svi ljudi imaju obe ove osobine, kao lijevu i desnu ruku, s tim da se jedna koristi vise u odnosu na drugu. Muski su vise racionalni, zene su vise emotivne. Kad o necemu odlucujes sa emotivne strane vrlo brzo ces prihvatiti, kad odlucujes sa racionalne strane bude neckanja i oklijevanja jer mjerkas po odredjenim kriterijumima, razmisljas o tome itd...i to onda uzme vremena i dadne ti utisak da zapravo ne znas da li to o cemu vijecas jeste dobro ili nije dobro za tebe. Biti racionalan je dobro, ali ne previse i samo racionalan. Mozda previse razmisljas o toj drugoj za koju kazes da vidis da ti je sklona. Mozda sebi postavljas previse pitanja, sta bi bilo kad bi bilo itd....Donekle mjere je dobro da se malo raspitas sa sobom, ali ne treba prenagljivati jer kod zene to moze ostaviti utisak da ne znas sta hoces u zivotu. I kao sto je Akvi citirao Seron Stoun, tako zene i razmisljaju to i im je priroda, da su im privlacni muskarci koji su sigurni u sebe i znaju sta hoce u zivotu, takvima bi ona prala noge svaki dan. Ovo je vrlo snazna pouka, mnogo bolja od bilo koje koju ces procitati kod nekog sv.Oca. Zato ako imas ikakav signal da ti je neka zena sklona, i ako i ti imas osjecanje prema njoj, tu onda nema sta da cekas vec krenuti u akciju. Nemoj se mnogo pitati, da li je ona prava (sudbinska sto bi se reklo) jer to nikad neces moci saznati u kratkom vremenu. Ne moras biti zaljubljen do usiju. Mnogi su bili zaljubljeni do usiju u pocetku, pa su zbog toga bili slijepi na druge stvari, a uzese se sa uvjerenjem da su bogom dani par, a kada je koprena spala nakon nekog vremena podigli su razvod. Trebas znati sta hoces u zivotu, i kakvu zenu hoces u zivotu. Ovo ti je kljucno, kakvu zenu hoces u zivotu. Ovo ce te i tvoja draga sigurno u pocetku pitati, kako si zamisljao svoju zenu sa kojom hoces da budes. Sasvim je ok da ona bude iz dobre porodice i da imas dobar odnosa sa njenon familijom i obratno. Ali najvaznije je da je ona ta sa kojom ces ti biti sretan i zadovoljan. Ako ne znas da li ces sa njom biti sretan i zadovoljan, onda ces ostaviti utisak da ne znas sta hoces u zivotu i onda padas u njenim ocima. Sad tebe muci ovo pitanje, kako da znas...pa pocni od osnovnih pitanja, da li ti se ona svidja, da li ti je prijatno s njom u drustvu, da li imate zajednickih interesa, pokreni malo i dublja pitanja, kad bi bili u braku, kako bi vidjeli porodicu, da li ste porodicno orijentisani, da li vam djeca u zivotu znace, sta brak znaci jednom drugome, kako i gdje bi zivjeli, kako bi provodili vrijeme zajedno...itd kroz mnogo pitanja mozes utvrditi dovoljno znanja da odlucis da je ona dobra za tebe. Ali kao sto rece Akvi, potpuna uvjerenost, a mozda i prolongirana zaljubljenost doci ce tokom vremena provedenog zajedno. Prepusti se i emotivnoj strani malo, tj da te ljubav nosi bez puno racionalnog mozganja i na kraju ces znati sa sigurnoscu da li je prava ili ne. Uopste nije poenta znati da li je ona prava za tebe ili ne. Postoji minimum, i vise od minimuma stvari koje ti trebaju omoguciti da mozes biti u vezi sa njom i uzivati, ali za ono fundamentalno pitanje, da li je ona prava...za to se izbori, nacini je pravom za tebe. Никола Поповић, javor, Markovic S. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Постављам питање: шта ако ја све време чекам да ме гром љубави тресне и ја се тако љубавно занесен припујем својој драгани, а заправо имам прилике да ону истинску љубав искусим сада и овде?! Зато питам како знамо да ли је то то или није? Ovo si trebao odma` na pocetku da kazes, da ne lutamo sa pricom. I na ovo pitanje prakticno niko ne moze da ti da odgovor, jer je sasvim licno. Odnosno, svi ovi saveti na ovih nekoliko strana vaze, samo sto su to uopsteni saveti, a ti imas konkretnu situaciju koja trazi licno tvoje ucesce ("probas i vidis", princip). Takodje, iz ove sad poruke se vidi - sto nimalo nije ni cudno, niti je to nesto lose - da imas i strah od brzog vezivanja za nekog. Zato je mozda bolje - ovo je moje misljenje ovako izdaleka, ogradjujem se - da malo pustis sve to, dok ti se malo razbistri glava, da se ne zaleces (pogotovu sto kazes da tebi ta druga nije toliko zanimljiva), nego da pustis da se sve odvija polako i prirodno... Иван ♪♫ and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Nemoj se mnogo pitati, da li je ona prava (sudbinska sto bi se reklo) jer to nikad neces moci saznati u kratkom vremenu. Ne moras biti zaljubljen do usiju. Mnogi su bili zaljubljeni do usiju u pocetku, pa su zbog toga bili slijepi na druge stvari, a uzese se sa uvjerenjem da su bogom dani par, a kada je koprena spala nakon nekog vremena podigli su razvod. Trebas znati sta hoces u zivotu, i kakvu zenu hoces u zivotu. Ovo ti je kljucno, kakvu zenu hoces u zivotu. Upravo tako... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Justin Waters, on 23 Oct 2013 - 07:27, каже:Nemoj se mnogo pitati, da li je ona prava (sudbinska sto bi se reklo) jer to nikad neces moci saznati u kratkom vremenu. Ne moras biti zaljubljen do usiju. Mnogi su bili zaljubljeni do usiju u pocetku, pa su zbog toga bili slijepi na druge stvari, a uzese se sa uvjerenjem da su bogom dani par, a kada je koprena spala nakon nekog vremena podigli su razvod. Trebas znati sta hoces u zivotu, i kakvu zenu hoces u zivotu. Ovo ti je kljucno, kakvu zenu hoces u zivotu. Pridji joj blize i dobro pogledaj te osnovne karakteristike koje si naveo o njoj. Pa, ako mislis da to jeste to, rasiri ruke (figurativno, a i bukvalno) i reci otprilike ovako nesto:Ne volim te zato sto te trebam nego te trebam zato sto te volim. p.s. Ah, kako sam samo pametan, jee. Volim_Sina_Bozjeg and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Pa isto kao sto zaljubljenost ne moze znaciti da je to to,sto je naravno tacno,zato i ne mora sve se ciniti na bum,vec pustis malo vreme pa pogledas kad zaljubljenost splasne da li i dalje zelis to. Ali isto ni sama racionalnost,odredjivanje u svojoj glavi sta devojka treba da ima i kakvu ti zelis zenu u zivotu ne znaci da je to pravi put. Naprosto u svakom zivotnom dobu ces imati u glavi sliku drugacije osobe kakvu ti zelis,to recimo prvo. A ne vencavamo se svi u tacno odredjeno doba,da bi znali sto se toga tice kako stoje stvari.Neko se venca u 18 neko u 25 neko u 45. Uostalom pogledajmo koliko stvari sami zelimo,jurimo za tim,hocemo,molimo,radimo,dajemo para i onda kad dobijemo taj utisak splasne i pomislis pa ovo i nije nesto. Tako isto i sa bilo kakvim kreiranjem u glavi ideala zene kakvom zelimo. I sta hocu da kazem sto se ljubavi tice,to je toliko komplikovano a sa druge strane toliko jednostavno da se ne moze o tome na taj nacin sa koje god strane pricali doci do neke formule. Jednostavno osetis da je to to i mnogo puta pocetna zaljubljenost kad ode ne ostavi za sobom nista,a opet mnoge i stvari koje u svojoj glavi pomislis da zelis kad dobijes shvatis da to mozda i nije toliko ok kako si mislio dok to nisi imao. I retko ko moze znati 100% da je to to. Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Октобар 23, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Ух како сте ми сви симпатични! Па ја не знам.. ја сам виђао одговоре, али овакве... е то нисам! Мислим да ме боли глава. Мислим да требам да спавам мало више, уместо Нема мени даље од молитве, могу да ђипам колико оћу javor је реаговао/ла на ово 1 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Октобар 23, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 У ствари мене цела ова ситуација јако нервира! Фрустрира ме, штавише! Као цео живот молим - дај ми Боже неког, дај ми, и онда Он лепо пошаље не једну, већ две! А ја ништа не осећам! А оне у које се ја заљубим кажу - јаоо, па ми смо другови... То је грозно, очајно! Јер ништа ми није јасно, ни где грешим, ни да ли грешим, ни да ли је то то, ни да ли је то оно друго, оно треће - само знам да сам празан, а речи старих к'о у инат сад нашле да се комешају у глави ,,човече, добру изабери, заљубљеност је често велика варка...". Па онда психолошке књиге, па ово, па оно, ма лудило Најбоље је да мало искулирам, а и претерао сам, ово је ипак форум - треба то моја гордост да поднесе! ај у здравље! Markovic S. and javor је реаговао/ла на ово 2 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Jednostavno osetis da je to to . . . Ovo je vrlo varljiv osećaj ! Lako navede na pogrešnu trasu ! Veliki Marko, javor and Justin Waters је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Никола Поповић, Markovic S. and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 У ствари мене цела ова ситуација јако нервира! Фрустрира ме, штавише! Као цео живот молим - дај ми Боже неког, дај ми, и онда Он лепо пошаље не једну, већ две! А ја ништа не осећам! А оне у које се ја заљубим кажу - јаоо, па ми смо другови... То је грозно, очајно! Јер ништа ми није јасно, ни где грешим, ни да ли грешим, ни да ли је то то, ни да ли је то оно друго, оно треће - само знам да сам празан, а речи старих к'о у инат сад нашле да се комешају у глави ,,човече, добру изабери, заљубљеност је често велика варка...". Па онда психолошке књиге, па ово, па оно, ма лудило Најбоље је да мало искулирам, а и претерао сам, ово је ипак форум - треба то моја гордост да поднесе! ај у здравље! Ako nailazis na djevojke koje ti kazu, hajmo biti samo prijatelji, bice da trazis na pogresnom mjestu, tj pogresnu osobu iako si u uvjerenju da tebi ta osoba odgovara. Ona si podesio pogresne kriterijume, ili iz nekog razloga se lijepis na te koje te odbiju. Koliko njih ima da te odbiju, toliko ih ima koje ce te prihvatiti. Trazi na pravom mjestu, i pravu osobu. Nemoj se moliti Bogu da ti da zenu, to lici kao da trazis da ti se zena servira na tacni. Trazi zenu koja ce ti odgovarati, pa ce ti se onda i dati takva. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malina :) Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Искуство ме је научило да сам, онда када сам била најзаљубљенија, била слепа код очију! Дивно је то стање, али пролазно. Све ти лепо, све ти је слатко, осмех не спада с лица..Међутим, свако стање заљубљености једном прође и тада човек отприлике види на чему је. Тада полако сагледаваш и оне лоше стране особе са којом си. Одједном ти постану очигледне неке мане, које ти до тад уопште нису упадале у око и просто не верујеш себи откуд оне ту. Међутим, оне су све време биле ту, али стање заљубљености заслепљује, па није ни чудо што ти нису биле очигледне. Када стање заљубљености спласне, када сагледаш и позитивне и негативне стране особе са којом си, онда остаје или да их прихватиш и реално будеш спреман да их још гомилу откријеш временом или да све прекинеш. Љубав почиње онда кад одлучиш да прихватиш особу са којом си, са свим њеним манама и врлинама. Знаш да је то то онда када сте и после свега заједно, спремни да се трпите и даље. Савршеног човека нема, поента је да се двоје заједно усавршавају у Христу. Manolis, ВИЛМА, Лидија Миленковић and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Veliki Marko Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Ovo je vrlo varljiv osećaj ! Lako navede na pogrešnu trasu ! Ја сам тако имао осећај давне 2003, никако да га изгубим. Мада је свако кренуо својим путем, али могу ти рећи да и дан данас када прођемо једно поред другог "осећај проради" Често кажем да су жене 8 светско чудо. Човек планира Бог одлучује Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Ја сам тако имао осећај давне 2003, никако да га изгубим. Мада је свако кренуо својим путем, али могу ти рећи да и дан данас када прођемо једно поред другог "осећај проради" Често кажем да су жене 8 светско чудо. IИма једно пророчанство, једног од најпознатијих духовника - стараца у Православљу ..који рече једном давно .. Да ће непосредно пред други Христов долазак, жене потпуно полудети .. незнам зашто сам повезао ово твоје писање са тиме... Али нема везе .. неће да шкоди .. Veliki Marko, Manolis, Arsenija and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука