obi-wan Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Платонски да, нисам био у вези са девојкама у које сам се заљубљивао. Nisam ni mislio na formalnu vezu, nego na odusevljenje u kome se nalazi zaljubljeni covek. To/takvo odusevljenje treba da ti bude na prvom mestu, bez teznje da odma` sve znas od pocetka. Na to dodas jos poverenje koje treba da imas u Boga, i nema sta da brines. Uzaludno je da ovako - da tako kazem - na suvo bijes glavu i pokusavas da racionalizujes nesto sto je potpuno apstraktno... Mironosica је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 ...да се покоре човеку и да га се боје као Бога... 1. Boga se ne treba bojati , Boga treba voleti 2. ako je to pravi čovek - Da није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Октобар 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Nisam ni mislio na formalnu vezu, nego na odusevljenje u kome se nalazi zaljubljeni covek. To/takvo odusevljenje treba da ti bude na prvom mestu, bez teznje da odma` sve znas od pocetka. Ima li neke devojke da te bas odusevljava? To je putokaz. Na to dodas jos poverenje koje treba da imas u Boga, i nema sta da brines. Претпостављам да си већ у дугој вези/браку, јер говориш са емотивне дистанце. Ово заиста не функционише тако по дифолту... Додуше да се ограничим, можда некима успева. Па не бих ни поставио питање да је све тако, већ бих био у овом стању задовољан и испуњен, а ја то нисам. Зато и постављам питања... Но, већ смо отишли предалеко. Хвала на одговору. Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Mozda bi temu trebalo preimenovati u "Komplikovanije pitanje od odgovora" posto se na ovu problematiku zaista moze odgovoriti jednostavnije od uvodnog posta. Bilo bi dobro da se druzis, za pocetak sa devojkama. Biraj drustvo koje ti prija. Podrazumeva se da ako si liturgijski hriscanin da ti vecinu drugarica nece ciniti devojke koje su non stop na splavovima i slicnim mestima ali izaberi si osobe cije ti drustvo prija. Zatim pridji devojci koja ti se svidja. Ako te odbije, na bilo koji nacin, pridji sledecoj koja ti se svidja. Ignorisi strahove i ponizenja od odbijanja ako se vec orijentises prema nekim logikama, zakljucicima i uzrocima po zakonu verovatnoce moras naici na neku kojoj ces biti i vise nego privlacan. A osim tih statistika to govori i moje dosadasnje iskustvo kao i jos mnogih drugih ljudi koji su o tome govorili. Kad budes bio sa devojkom u vezi nikad ne prestaj da se udubljujes u njenu licnost. Cilj hriscanina je voleti drugog takvom silinom da ume da vidi svet njeogovim ocima, da oseca njegove strahove, da oseca njegov bol i da se raduje njegovim uspesima. A da li ste jedno za drugo ces znati tako sto ces osetiti(dakle nikakve logike, porodicna stabla i slicne gluposti) da li se on isto tako udubljuje u tebe kao licnost i da li ume da vidi svet tvojim ocima. To je centralno hriscansko ucenje, ipostas. Odnosenja ka nekome, poznanje nekoga kao licnost a ne kao skup karakteristika. To pobrojavanje bolesti predaka, prebiranje pikanterija iz proslosti je sve samo ne hricanski. Ni kao postupak a i kao filozofija je poprilicno nehriscanska jer licnost posmatra kao skup nekakvih osobina. blue, Саша од Москве, Vecana and 10 осталих је реаговао/ла на ово 13 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Veliki Marko Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Ја сам се молио Богу да ми подари жену...и подарио ми је а да нисам прстом мрднуо...сама ми је дошла у живот..то ми је био знак да је она та... Божанствено Никола Поповић and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 2 Човек планира Бог одлучује Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 То што сам ти поручио су речи Светога апостола, парафразиране, као и ове; а ви мужеви да љубите своје жене као што Бог љуби Цркву... почетак мудрости је страх божији, значи страхови су разни...једно је бојати се казне, а друго бојати се да не ожалостиш љубљеног... slažem se sa tobom ali ( to je uvek neko ali što devojci sreću kvari ) pokaži mi muškarca koji tako voli i koji je to procenat muškaraca , da ne kažem promil .... није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Па не бих ни поставио питање да је све тако, већ бих био у овом стању задовољан и испуњен, а ја то нисам. Pa i ne treba da budes, ko je uopste ovde rekao da treba da budes zadovoljan time sto si sam? Treba da ides napred, prema konkretnoj vezi, ali odusevljen i ne naprezuci se previse da unapred sve znas i vidis... Mironosica је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 @@Suncokret54, 10 minuta mnogo znači u životu kao npr dopunjen odgovor није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Октобар 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Mozda bi temu trebalo preimenovati u "Komplikovanije pitanje od odgovora" posto se na ovu problematiku zaista moze odgovoriti jednostavnije od uvodnog posta. Bilo bi dobro da se druzis, za pocetak sa devojkama. Biraj drustvo koje ti prija. Podrazumeva se da ako si liturgijski hriscanin da ti vecinu drugarica nece ciniti devojke koje su non stop na splavovima i slicnim mestima ali izaberi si osobe cije ti drustvo prija. Zatim pridji devojci koja ti se svidja. Ako te odbije, na bilo koji nacin, pridji sledecoj koja ti se svidja. Ignorisi strahove i ponizenja od odbijanja ako se vec orijentises prema nekim logikama, zakljucicima i uzrocima po zakonu verovatnoce moras naici na neku kojoj ces biti i vise nego privlacan. A osim tih statistika to govori i moje dosadasnje iskustvo kao i jos mnogih drugih ljudi koji su o tome govorili. Kad budes bio sa devojkom u vezi nika ne prestaj da se udubljujes u njenu licnost. Cilj hriscanina je voleti drugog takvom silinom da ume da vidi svet njeogovim ocima, da oseca njegove strahove, da oseca njegov bol i da se raduje njegovim uspesima. A da li ste jedno za drugo ces znati tako sto ces osetiti(dakle nikakve logike, porodicna stabla i slicne gluposti) da li se on isto tako udubljuje u tebe kao licnost i da li ume da vidi svet tvojim ocima. To je centralno hriscansko ucenje, ipostas. Odnosenja ka nekome, poznanje nekoga kao licnost a ne kao skup karakteristika. To pobrojavanje bolesti predaka, prebiranje pikanterija iz proslosti je sve samo ne hricanski. Ni kao postupak a i kao filozofija je poprilicno nehriscanska jer licnost posmatra kao skup nekakvih osobina. Хвала ти пуно на одговору, темељан је и заиста добар. Међутим мало је off the topic иако си ти мислио да сам ја тему назвао погрешно. Проблем није овде у комуникацији, која ми Богу хвала не мањка, међутим проблем је мало осетљивији. Појавила се једна девојка која је јако добра, па затим и друга, обе у отприлике у исто време. Ја заправо нисам заљубљен ни у једну од њих, а волео бих када бих био (у једну разуме се). Са једном сам покушао везу и није успела, а са другом нисам. Она је добар човек, вредна и пожртвована и имам осећај да ми је баш наклоњена (ај да не кажем заљубљена) али ја нисам њој... Зато сам збуњен. Постављам питање: шта ако ја све време чекам да ме гром љубави тресне и ја се тако љубавно занесен припујем својој драгани, а заправо имам прилике да ону истинску љубав искусим сада и овде?! Зато питам како знамо да ли је то то или није? Зато се и позивам на старе, јер су били практичнији и једноставнији. Зато су ми и свети Оци конфузни, али опет неке реченице не излазе из главе. Ја бих први за себе један љубавни гром да ме тресне, тако да не знам где сам, па да уопште и не помишљам на сумње, превирања и слично. Она је добар човек, она је та која је ту због мене и чека, а ја где сам... Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Ја сам се молио Богу да ми подари жену...и подарио ми је а да нисам прстом мрднуо...сама ми је дошла у живот..то ми је био знак да је она та... Pa i meni se tako nešto desilo Драшко, Veliki Marko, Ђуро Станивук and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Она је добар човек, вредна и пожртвована и имам осећај да ми је баш наклоњена (ај да не кажем заљубљена) али ја нисам њој.. u tom grmu leži zec da li ti znaš kakvu bi ženu imao pored sebe ? Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Октобар 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 u tom grmu leži zec da li ti znaš kakvu bi ženu imao pored sebe ? Прозбори голубе, прозбори да знам! Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Хвала ти пуно на одговору, темељан је и заиста добар. Међутим мало је off the topic иако си ти мислио да сам ја тему назвао погрешно. Проблем није овде у комуникацији, која ми Богу хвала не мањка, међутим проблем је мало осетљивији. Појавила се једна девојка која је јако добра, па затим и друга, обе у отприлике у исто време. Ја заправо нисам заљубљен ни у једну од њих, а волео бих када бих био (у једну разуме се). Са једном сам покушао везу и није успела, а са другом нисам. Она је добар човек, вредна и пожртвована и имам осећај да ми је баш наклоњена (ај да не кажем заљубљена) али ја нисам њој... Зато сам збуњен. Постављам питање: шта ако ја све време чекам да ме гром љубави тресне и ја се тако љубавно занесен припујем својој драгани, а заправо имам прилике да ону истинску љубав искусим сада и овде?! Зато питам како знамо да ли је то то или није? Зато се и позивам на старе, јер су били практичнији и једноставнији. Зато су ми и свети Оци конфузни, али опет неке реченице не излазе из главе. Ја бих први за себе један љубавни гром да ме тресне, тако да не знам где сам, па да уопште и не помишљам на сумње, превирања и слично. Она је добар човек, она је та која је ту због мене и чека, а ја где сам... Pridji onoj drugoj. Odlucno, sa stilom kako vec ti procenis, sto pre. Vecine zena neodlucnost shvata kao izgubljenost i nezrelost i to im je vrlo odbojno. Cini mi se da je Seron Stoun jednom rekla "Da ima muskarca koji zaista zna sta hoce prala bih mu noge svaki dan." do te mere odlucnost, energicnost i preduzimljivost utice na zenin dozivljaj muskarca. Zaboravi Holivud i nemoj da si progonjen njihovim mitovima da je samo ljubav na prvi pogled prava i da mora biti grom iz vedra neba da bi bilo to to. Veoma cest je i fenomen "kuvane zabe" krene od obicnog intezivnog druzenja pa dodje do tog ludila kad ne znas gde si sa sve leptiricima kad bi grlio svakog prolaznika. Da li je to ona PRAVA ces znati tek kad jedno godinu dana budes bio sam njom ali bas bio sa njom u smislu posvecenosti. Kad budes osetio da dise sa tobom i da gleda svet tvojim ocima nece ti treba ti nikakvo iscitavanje knjiga da bi znao. Znaces jedanko kao sto sada znas da si svestan. Iscitavanje knjiga otaca je korisno ali za ovo nije nikako. Никола Поповић, blue, Arsenija and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Ја сам се молио Богу да ми подари жену...и подарио ми је а да нисам прстом мрднуо...сама ми је дошла у живот..то ми је био знак да је она та... Е ајде живота ти, откри нам речи те чудотворне молитве безмрданијепрстом... Долазиле су и мени многе у живот,али нисам видео никакав знак препознавања ,да је то -то... Дајте људи,те ствари се не могу шаблонирати, свако од нас је непоновљива личност и ниједна прича није иста,колико год неком изгледала слична.... Молитва безмрданијепрстом: Господе,без да мрднем прстом Ни да клечим пред крстом Да уђе у живот мој плавушица слатка,то је мој број... :0203_cool: Mironosica, Markovic S., Mилена КШ and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Октобар 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Zaboravi Holivud i nemoj da si progonjen njihovim mitovima da je samo ljubav na prvi pogled prava i da mora biti grom iz vedra neba da bi bilo to to. Veoma cest je i fenomen "kuvane zabe" krene od obicnog intezivnog druzenja pa dodje do tog ludila kad ne znas gde si sa sve leptiricima kad bi grlio svakog prolaznika. Da li je to ona PRAVA ces znati tek kad jedno godinu dana budes bio sam njom ali bas bio sa njom u smislu posvecenosti. Kad budes osetio da dise sa tobom i da gleda svet tvojim ocima nece ti treba ti nikakvo iscitavanje knjiga da bi znao. Znaces jedanko kao sto sada znas da si svestan. Па о томе ти и причам. Некако није све црно-бело и Холивуд, хтео-не хтео продро је у свест свих нас, а јес мало необична ситуација... Мислим, ја бих највише волео да се сад заљубим и ја у њу и главу изгубим, али нешто неће то тако. Ко зна зашто је то добро... Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука