Jump to content

Злостављање деце у школи од стране наставника

Препоручена порука

Ja ne smem da komentarišem mnogo,jako sam osetljiva na decu i emocije mi prorade na ove stvari,pa se bojim da ne napišem nešto što ne priliči.Samo ću reći da ovakvih ne lečenih pacijenata ima svuda,deca stradavaju na razne načine.Ovakve bolesnike treba sankcionisati najoštrije moguće,ali je to retkost.Pogotovu u tim državama.Strašno i tužno  greengrin 1405_love-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='0442_feel' /> 4chsmu1

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

ja ovo necu ni da gledam greengrin ali verovatno da bi, sudeci po komentarima, da sam to video uzivo- ne bi ga tuko, nego bi mu zadao samo jedan gnevom ojacan ki udarac i verovatno bi zavrsio karijeru klapklap

i ajde sad pridrzavaj se zapovesti, tezak zadatak zaista

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Али ово ми је стварно некако тужно.Каква безосјећаност за дјечију безазленост.Мислим,ајде дјечаке да мало изнабада овим штапом по глави и задњици,али дјевојчице чупа за косу и колико видим оне су овдје најгоре прошле,преплашене као птичице. greengrin

To si u pravu. Ja pišem često komentare koji izgledaju kao da ih je napisao u najmanju ruku sam Number One iz Alan Forda a to zato što tako to mladunčadi uvijek dalje ostaje u glavi tako napisano to što je naležito iskarikirano i parodirano nego kad bih im napisao: "pogledajte draga deco, da znate ceniti tu današnju pedagogiju jer nije to tako uvek bilo normalno, priie je normalnim bilo ovo ovako što vidite sad na tom videu!" Inače sam s pedagogijom naročito tom od I do IV razreda OŠ vrlo detaljno obeznamen jer je moja mama bila učiteljicom kao i njena jetrva a kuća mi je zato uvijek bila puna učitelja, učiteljica, nastavnika i nastavnica svih mogućih nacionalnosi, predmeta i vijeka što mladih, starih, također vrlo mnogo Srba i Crnogoraca, Srpkinja i Crnogorki radnih i privatnih prijatelja i pijateljica moje mame i strine koja je također bila učiteljicom kao i moja mama, radile u istoj školi, inače je rođenom Crnogorkom iz Nikšća.

f.jpg

Подели на овим сајтовима

Хммм...

Ако ћемо да некога деремо од батина, да некоме скачемо по глави, и да некога млатимо шипкама, предлажем да кренемо од наших...

Могу ли се деца кажњавати бијењем каишем?

Деца се могу кажњавати за теже преступе или намерну и дрску непослушност разним казнама, па и умереним бијењем у циљу исправљања

„ПОСАВЕТУЈ МЕ, ОЧЕ!“ (Одговори свештеника-духовника на уобичајена питања и недоумице мирјана )

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,14213.0.html

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Овако је у српским сеоским школама било до 60-70-тих.

вероватно, у '80. годинама сам добијао шамаре и вукљања та зулуфе од наставника ...

иначе, то је пракса у том делу света ...

Подели на овим сајтовима

Ne znam šta reći. Onaj učitelj na prvom snimku deluje strašno, nekako kabadahijski, nasilnički i očigledno ga se deca plaše. Sa druge strane, ove učiteljice neko drugačiji utisak ostavljaju, one to nekako roditeljski. Te packe po dlanovima i čupanje zulufa praktikovala je i moja učiteljica, a u starijim razredima to je bilo veoma retko i u srednjoj školi nije uopšte bilo takvog kažnjavanja. Ipak, niko od nas tadašnjih đaka nije se bojao naše učiteljice u ovom ovom smislu kako se to vidi na prvom snimku. Uvek smo znali da smo skrivili i da kazna nije iz njene obesti proizašla. Sve to danas ne izgleda ni malo lepo, ali sa druge strane ni škole nam više nemaju taj kvalitet ni obrazovanja, a o vaspitanju da i ne govorimo. U svakom slučaju ovaj učitelj sa prvog snimka nije za školu jer je divljak i ne deluje da od njega mogu išta naučiti pametno, a o učiteljicama bih razmislila.

Подели на овим сајтовима

Хммм...

Ако ћемо да некога деремо од батина, да некоме скачемо по глави, и да некога млатимо шипкама, предлажем да кренемо од наших...

Деца се могу кажњавати за теже преступе или намерну и дрску непослушност разним казнама, па и умереним бијењем у циљу исправљања

„ПОСАВЕТУЈ МЕ, ОЧЕ!“ (Одгоk4;ори свештеника-духовника на уобичајена питања и недоумице мирјана )

Ко жали прут, мрзи на сина својега; а ко га љуби, кара га за времена (Приче Сол. 13, 24)

Човекољубље Божје превазилази човекољубље људско као што небо превазилази земљу, па ипак човекољубиви Бог бије људе. Бије Бог људе не да их убије него да их поправи и спасе. О благословеног бијења из љубави! Кога Господ љуби, онога и кара, и бије свакога сина којега прима (Јев. 12, 6). Чиме бије Бог? Прутом. Каквим прутом? Прутом болести, прутом недаћа, прутом губитка, прутом глади, прутом неродице, прутом суше, прутом поплаве, прутом смрти сродника и пријатеља, прутом злих демона, када овима попусти власт над човеком. То су прутови Божји, којима Бог шиба децу Своју, да би их поправио, уразумио, просветио и спасао.

Зашто родитељ да не бије децу своју, ако их истински воли? Прут је оруђе велике љубави и бриге. Ако је дете неосетљиво за духовна карања, осетљиво је за прут. И што је неко дете неосетљивије духом и савешћу, осетљивије је телом. Тело и није дато човеку да само собом нешто значи, него да буде слуга духа, да помогне духу, да користи духу. Ако телесна казна пробуди дух у човеку, и са духом савест, онда је тело савршено испунило своју дужност према духу, господару своме. Ако господар спава, онда се на слуге удара, да би га пробудили. Пробуде ли слуге господара свога у часу опасности, неће жалити ударце, које су примиле, јер су спасле господара свога. А пробуђени и спасени господар умеће се одужити слугама својим. Отуда ваистину, ко жали прут, мрзи на сина својега. Ко штеди слугу, издаје господара.

О Господе Премудри, отвори срце родитељима, да приме ову свету поуку Твоју. Теби слава и хвала вавек. Амин. - Sv. Nikolaj Velimirovic

Подели на овим сајтовима

sta brkate babe i zhabe?!?!?!?! juju kakve nebuloze se ovde pisu :)

nisam gledao snimak, ali ocito se radi o perverznom liku sadisti koji se izivljava nad tako malom decom bez povoda

batine trebaju samo kad se dete ponasa bezumno i pretera, e onda, a to su slucajevi mozda jednom dva put u zivotu dok su deca

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Хммм...

„ПОСАВЕТУЈ МЕ, ОЧЕ!“ (Одгоk4;ори свештеника-духовника на уобичајена питања и недоумице мирјана )

Ко жали прут, мрзи на сина својега; а ко га љуби, кара га за времена (Приче Сол. 13, 24)

Човекољубље Божје превазилази човекољубље људско као што небо превазилази земљу, па ипак човекољубиви Бог бије људе. Бије Бог људе не да их убије него да их поправи и спасе. О благословеног бијења из љубави! Кога Господ љуби, онога и кара, и бије свакога сина којега прима (Јев. 12, 6). Чиме бије Бог? Прутом. Каквим прутом? Прутом болести, прутом недаћа, прутом губитка, прутом глади, прутом неродице, прутом суше, прутом поплаве, прутом смрти сродника и пријатеља, прутом злих демона, када овима попусти власт над човеком. То су прутови Божји, којима Бог шиба децу Своју, да би их поправио, уразумио, просветио и спасао.

Зашто родитељ да не бије децу своју, ако их истински воли? Прут је оруђе велике љубави и бриге. Ако је дете неосетљиво за духовна карања, осетљиво је за прут. И што је неко дете неосетљивије духом и савешћу, осетљивије је телом. Тело и није дато човеку да само собом нешто значи, него да буде слуга духа, да помогне духу, да користи духу. Ако телесна казна пробуди дух у човеку, и са духом савест, онда је тело савршено испунило своју дужност према духу, господару своме. Ако господар спава, онда се на слуге удара, да би га пробудили. Пробуде ли слуге господара свога у часу опасности, неће жалити ударце, које су примиле, јер су спасле господара свога. А пробуђени и спасени господар умеће се одужити слугама својим. Отуда ваистину, ко жали прут, мрзи на сина својега. Ко штеди слугу, издаје господара.

О Господе Премудри, отвори срце родитељима, да приме ову свету поуку Твоју. Теби слава и хвала вавек. Амин. - Sv. Nikolaj Velimirovic

A od cega siba i popravlja 4 mesecnu bubu koja boluje od kancera a ostavljena je od roditelja?? Ko tu koga popravlja??? Ili mozda to nisu nikakve sibe i protovi ni vaspitne mere nego jednostavno nuznosti pale prirode?

Da li se ikada zapitate da i svetitelji grese i pisu gluposti????

Подели на овим сајтовима

Ово није ништа. Нас су готово сви наставници били до 101 и назад у основној школи. И то како били...ово је ништа.

Nama dječacima je naš razrednik, još pri tom radni kolega moje mame odvaljivao takve šamarčine da smo prelijetali od table na drugi zid ka tice lastavice! Samo nas muške je tako redio, žensku djecu nije nikad prstom taknuo. Bio Crnogorac, odlično predavao S/H al :) ka puška. Nije više živ, Bog da mu dušu prosti.

Подели на овим сајтовима

Nama dječacima je naš razrednik, još pri tom radni kolega moje mame odvaljivao takve šamarčine da smo prelijetali od table na drugi zid ka tice lastavice! Samo nas muške je tako redio, žensku djecu nije nikad prstom taknuo. Bio Crnogorac, odlično predavao S/H al :ljut: ka puška. Nije više živ, Bog da mu dušu prosti.

Aaaaa  sada je meni jasan opsti nedostatak elementarne logike u tvojim postivima.

Подели на овим сајтовима

Јадна деца  :)

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...