Александар Милојков Написано Октобар 17, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2013 Не схватам: ко инсистира да Црква благослови такву љубав? Па ево, управо ти инсистираш. Митр.Амфилохије, ти Александре и Дејан Бићанић ... осуђујете све педере у Србији и Ц.Гори (и шире), помињете грех када се "нагони прихвате", итд... Није тачно. Митрополит је писао о "паради" а не о "свим педерима". Ја сам писао о митрополитовом писму и у контексту писма о хришћанској антропологији. Нигде нисам никога осуђивао. Учење о греху, које помињеш и које ти се не свиђа, јесте учење светих отаца, прихваћено као Свето Предање у Цркви. Као хришћанин, ја следујем том Предању. шта да раде они који су православни верници, а педери су? По вама би требало да раде против своје љубави (ова реч је сада адекватнија од "нагон"). Не по "нама" већ по Предању Цркве. И по Христу који каже: "Ко хоће за мном да иде нека се одрекне себе и нека узме крст свој..." Хришћанство је подвиг. Без подвига и крста нема хришћанства. Да ли ви уопште схватате какве ломове у души ово може да изазове? Наравно. Зато се такве ствари ни не раде без надзора искусног духовника. Mилена КШ, Јанко, Mironosica and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 17, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2013 Исправно је ваљда оно што је чојство и јунаштво. Дакле, не заборави на чојство ! A sta je cojstvo i junastvo? Jel bilo koje cojstvo i junastvo ispravno? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Октобар 17, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2013 Oni koji su pravoslavni vernici i oni koji nisu a rodjeni su takvi, trebaju da nose svoj krst, to sigurno nije lako ali tako mora biti. Moralizam, kao ideologija, je jedna od najokrutnijih stvari koje ljudi rade jedni drugima. Dehumanizacija pojedinca i preterano pojednostavljivanje stvari dovode do uzasnih gresaka. Hriscanstvo, ono izvorno, koliko ja znam, ... nema veze sa ideologijom, a posebno sa moralizmom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 17, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2013 Moralizam, kao ideologija, je jedna od najokrutnijih stvari koje ljudi rade jedni drugima. Dehumanizacija pojedinca i preterano pojednostavljivanje stvari dovode do uzasnih gresaka. Hriscanstvo, ono izvorno, koliko ja znam, ... nema veze sa ideologijom, a posebno sa moralizmom. Kao prvo Pravoslavlje jeste ono izvorno i jedino Hriscanstvo, drugo o kakvoj dehumanizaciji pricas? Svi ljudi su gresnici..Vidim da se zalazes protiv morala i da je tvoj princip ''radi kako ti volja''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 17, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2013 осуђујете све педере у Србији и Ц.Гори e da ti znaš kao mene pederi vole ,ne bi ovako pričala CecaV је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Октобар 17, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2013 CecaV: Не схватам: ко инсистира да Црква благослови такву љубав? AM: Па ево, управо ти инсистираш. CV: nije tačno, nije mi palo na pamet da to tražim. ---- CecaV : ... шта да раде они који су православни верници, а педери су? По вама би требало да раде против своје љубави (ова реч је сада адекватнија од "нагон"). AM: И по Христу који каже: "Ко хоће за мном да иде нека се одрекне себе и нека узме крст свој..." Хришћанство је подвиг. Без подвига и крста нема хришћанства. CV: to je samo tvoje tumačenje "uzimanja krsta". ---- CecaV: Да ли ви уопште схватате какве ломове у души ово може да изазове? AM: Наравно. Зато се такве ствари ни не раде без надзора искусног духовника. CV: ne mogu da verujem .... ti u 21. veku misliš da je ljubav istopolnih pojedinaca bolest ? ----- samo da kažem još i ovo pa prestajem sa ovim dijalogom: (1) mislim da je "parada pedera" ili kako je eufemistički zovu "prajd" ... neopevana glupost i preambiciozno zaebavanje evropskog pederskog lobija. (2) odnos pravoslavne crkve (ili bar njenih predstavnika koje sam čula na ovoj temi, počevši od Mitr.Amfilohija) prema pederima je bruka i sramota za crkvu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 17, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2013 svaka parada sama po sebi sluzi jedino skretanju paznje drustva na odredjenu pojavu. Ja mislim da je to samo jedan od vise razloga za paradu,a da je glavni cilj parade da se drustvu nametne da nesto sto nije normalno postane prihvatljivo, to je ustvari jedan psihicki udar po narodima koji to nece prihvatiti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Октобар 17, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2013 svaka parada sama po sebi sluzi jedino skretanju paznje drustva na odredjenu pojavu. ja bih pre rekla da se skrece paznja sa mnogih problema ali se slazem s tobom. http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Pazite, u ovom dobu se sauron sluzi duplim alibijima i mnogostrukim prevarama. To sto mislis da jeste, e pa nije, a za to sto mislis da nije, e to jeste, ali malo sutra. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Не, ја нисам присталица никаквог наметања било чијег погледа на свет (а појам нормалности се управо тога тиче). Зато и рекох да овом митрополитовом писму недостаје реченица (јеванђеоска): "Ко има уши да чује, нека чује." Генерално, замерам нашим црквеним великодостојицима који се оглашавају поводом овог проблема, али врло ретко и недовољно говоре о једном другом и веома озбиљном проблему - насиље "у име Христа" над људима који другачије размишљају. Црква, а поготово речи оних који носе највећу одговорност и тежину, треба јасно и недвосмиселно да примети и раскринка тај евидентни проблем. Фашистички однос према другом човеку, ма какав он грешник био у јеванђеоским очима, не сме да се кити обличјем хришћанства. Тек сам стигао до осме стране и немам појма шта је писано даље, али ово наглашавам и потписујем. А сад одох да читам даље... fsa је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 ''Хришћани не могу имати ни другу веру, нити другу меру до веру у Христа и Христа као меру''. Патријарх Павле obi-wan, Александар Милојков, fsa and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Значи, Аврам и његови свети потомци су били животиње? Хм, интересантно. Ја мислим да је извучено из контекста и треба посматрати у духу времена...из кога радња потиче.. Мислим да смо ми Хришћани апдејтовани. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Misionari podjednako onaj koji u Hristu Živi i Hristom živi , i onaj koji se trudi da tako zaživi. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Пребаци, мислено, Архипастира са два посто верника које заступа у Шведску и онда ми реци да ли би овакво писмо упућено Швеђанима било оправдан мисионарски подухват... Švedjane nisi upoznao dovoljno znao bi onda da su samo ljudi. Pastirsko pismo je napisano u jeziku koji koristi čovek sa čovekom. Možda se neće danasnji švedjani zapitati ali razvrat i blud od bilo kakve revolucije je odredjenog vremenskog karaktera kao što izmedju ostalog možeš naći i u pravoslavnoj literaturi. Ono večno i vremenski neodredjeno čovek zaista oseća ali iz ne znam kojih razloga ponekad ne želi da ga prihvata. Toliko ako si mislio na švedsku u obliku bilo kakve slobode u bilo kom pravcu koju ta drzava podržava i aminuje. Možemo sve ali nam nije sve na korist. Ove reči poslednje dolaze za bilo kog čoveka u našem čovečanstvu i nose sa sobom apsolutnu slobodu i prosvećenost. Ako te nisam razumeo zanemari mi ove reči. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Poslednja vest koja je odjeknula u CG: Jelko Kacin, evropski parlamentarac, traži od vlasti CG da kazne mit.Amfilohija, jer su njegove izjave bile podsticaj na nasilje i mržnju. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука