Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 14, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2013 Potpuno praznoslovlje je pričati o Bogu ako te On sam još nije prizvao. Setim se Savla naprimer..... ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 14, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2013 Одакле ова дефиниција? Ја се позивам на Зорана Миливојевића, једног од водећих светских стручњака у истраживању емоција. nije to definicija,to su moje riječi,mržnja jeste emocija i nije sigurno rezultat samo jedne psihičke funkcije.već više njih. generalno se ne može svesti na to kako si ti pokušao to sam mislio da kažem.ako nisam bio jasan da pojasnim psihičke funkcije su npr. volja,pažnja,pamćenje itd. sve do svijesti,svijest je vrhovna psihička funkcija (mi pravoslavci za svijest kažemo duša).emocije su npr.strah,mržnja,usamljenost itd.,ljubav je ja mislim najkompleksnija emocija. Još samo da dodam nešto u vezi tvog odgovora Ignjatiju ako si na mene mislio u vezi mijenjanja misljenja zbog nečijeg piskaranja,pomenuo si i aroganciju,mislim da si pogrešio,ja sam mislio na neke druge stvari,nikao da ja mijenjam nečija mišljenja.čovijek uči dok je živ,prima razne informacije neke informacije mogu da pobude sumnju na neka uvijerenja,to je proces koji je moguć ,nije ničija arogancija. Ne pada mi na pamet da gledam neutralno na onaj dio nauke koji ismijava religiju još u fazi osnovne škole i time pravi veliku štetu društvu.ti što se mene tiče imaš skroz krivu predstavu o moralu,za tebe on nije nikakva konstanta,već je varijabla,ja sam ti pokušao objasniti da grešiš,nisam uspio i šta sad,jesam li arogantan ako sam pokušao,jel te manje poštujem zbog toga,svakako ne. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Славен Написано Октобар 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 14, 2013 Kazes kreativna resenja?! kakav paradox Наука је пуна креативних решења. Нека прерасту у хипотезе, нека не. Неке хипотезе, достигну чак и статус теорије. На пример: Теорија гравитације... Potpuno praznoslovlje je pričati o Bogu ako te On sam još nije prizvao. Setim se Savla naprimer..... А откуд знаш да није? Није у складу са твојим светоназором... то да, али ти не мораш да будеш у праву.Тја... nije to definicija,to su moje riječi,mržnja jeste emocija i nije sigurno rezultat samo jedne psihičke funkcije.već više njih. generalno se ne može svesti na to kako si ti pokušao to sam mislio da kažem.ako nisam bio jasan da pojasnim psihičke funkcije su npr. volja,pažnja,pamćenje itd. sve do svijesti,svijest je vrhovna psihička funkcija (mi pravoslavci za svijest kažemo duša).emocije su npr.strah,mržnja,usamljenost itd.,ljubav je ja mislim najkompleksnija emocija. Još samo da dodam nešto u vezi tvog odgovora Ignjatiju ako si na mene mislio u vezi mijenjanja misljenja zbog nečijeg piskaranja,pomenuo si i aroganciju,mislim da si pogrešio,ja sam mislio na neke druge stvari,nikao da ja mijenjam nečija mišljenja.čovijek uči dok je živ,prima razne informacije neke informacije mogu da pobude sumnju na neka uvijerenja,to je proces koji je moguć ,nije ničija arogancija. Ne pada mi na pamet da gledam neutralno na onaj dio nauke koji ismijava religiju još u fazi osnovne škole i time pravi veliku štetu društvu.ti što se mene tiče imaš skroz krivu predstavu o moralu,za tebe on nije nikakva konstanta,već je varijabla,ja sam ti pokušao objasniti da grešiš,nisam uspio i šta sad,jesam li arogantan ako sam pokušao,jel te manje poštujem zbog toga,svakako ne. Не, нисам на тебе мислио везано за мењање мишљења. То је интиман процес. А овај део сајта је одређен за дијалог са атеистима... Не можеш да очекујеш да ће овде да се говори све позитивно о Богу. И за очекивати је да теисти који долазе овамо имају изграђен одбрамбени механизам. Такође се слажем да човек мора да учи док је жив, да... Ево, објасни како ја могу да истим аргументима оправдам постојање малеволентног бића, којима теисти оправдавају беневолентног. И које су последице тога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 14, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2013 Наука је пуна креативних решења. Нека прерасту у хипотезе, нека не. Неке хипотезе, достигну чак и статус теорије. На пример: Теорија гравитације.. Nisam čitao sve, je li Dina rekao da u nauci nema kreativnih rešenja ili je to bilo vezano za nešto drugo. Ako jeste, evo mog odgovora. Samo pogledaj svet kvantne mehanike, totalno nelogičan (za nas), naizgled toliko različit, kada samo pomisliš o stvarima do kojih su došli pojedini naučnici imaš utisak da će glava da ti eksplodira. Čestica u isto vreme na dva mesta. Svetlost i čestica i talas u isto vreme. Vreme ne teče isto na svakom mestu u univerzumu. Ovo su samo neke stvari za koje nam naša intuicija i naše iskustvo kaže da su nemogući. A ipak su tačni i ipak su neki ljudi koji žive u istim uslovima kao i mi i koji imaju istu ili sličnu intuiciju što se ovih stvari tiče, otkrili ove stvari, došli do ideja koje su toliko bile nelogične i toliko kontroverzne a ispostavile se kao tačne. Što bi moj profesor programiranja rekao: "Ko su geniji? Postoje stvari koje svi vide, ali samo nekolicina primeti. E ta nekolicina to su geniji". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 14, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2013 Alo jel citate(razumevate) sta pise, kreativna resenja se odnose na ovaj tekst o destruktivnom Bogu, zato sam i rekao da je paradox Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 14, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2013 Alo jel citate(razumevate) sta pise, kreativna resenja se odnose na ovaj tekst o destruktivnom Bogu, zato sam i rekao da je paradox Ja nisam zato sam i napisao: Nisam čitao sve, je li Dina rekao da u nauci nema kreativnih rešenja ili je to bilo vezano za nešto drugo. Ako jeste, evo mog odgovora. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 14, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2013 Doduše sa pravopisnim greškama. ovo bi ustvari trebalo da izgleda ovako: Nisam čitao sve. Je li Dina rekao da u nauci nema kreativnih rešenja ili je to bilo vezano za nešto drugo? Ako jeste, evo mog odgovora: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Славен Написано Октобар 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 14, 2013 Alo jel citate(razumevate) sta pise, kreativna resenja se odnose na ovaj tekst o destruktivnom Bogu, zato sam i rekao da je paradox O kom destruktivnom bogu pričamo... Ja pričam o zlonamernom bogu. Destruktivnii bog je po definici uništitelj. Zlonameran nije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 14, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2013 Nije sija nego vrat, daj batali me i prouci definicije, tj ja cu da batalim ovu uber besmislenu temu Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 14, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2013 Nije sija nego vrat, daj batali me i prouci definicije, tj ja cu da batalim ovu uber besmislenu temu Ali i da jeste destruktivam, mora nešto da postoji da bi ga uništio. Znači prvo mora da stvori nešto a onda ga uništava i uživa u tome. Nešto kao ja kada igram SIm City 4, pa izgradim grad samo da bih poslao zemljotrese, požare i vulkane. Ja sam destruktivan i zlonameran, a opet sam stvorio nešto, taj grad. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ZarkoZ Написано Октобар 14, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2013 O kom destruktivnom bogu pričamo... Ja pričam o zlonamernom bogu. Destruktivnii bog je po definici uništitelj. Zlonameran nije. Nije malo kontradiktorno, zar zlonamernost, zlo + namera nije sto i destrukcija..... destrukcija je u zlu (zloj nameri) isto koliko zla namera u destrukciji....? Ili gresim? kordun and ИгорМ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Славен Написано Октобар 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 14, 2013 @@ZarkoZ, Zla namera može biti mučenje. Nije neophodno da se uništava. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 14, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2013 svi smo čuli za onu staru jevrejsku kletvu dabogda imao,pa nemao i to je stvarno gadno. da je Bog zlo i da uživa u našem mučenju,pa ovaj svijet bi bio daleko bolje mijesto,a na onom svijetu bi nam sve to uzeo i mučio nas maksimalno,također bi nam valjda emocije učinio još jačima kako bi mogli da se patimo mnogo intenzivnije Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ZarkoZ Написано Октобар 14, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2013 @@ZarkoZ, Zla namera može biti mučenje. Nije neophodno da se uništava. Ne moze zla namera da bude mucenje ali vodjen zlom namerom mozes da ostvaris mucenje, ali zla namera je po sebi destrukcija, jer zla namera ima da se nekom nanese neko zlo, zeljom svojom, voljom svojom, cilj ti je da naneses ( namera samim tim obuhvata umisljaj a to je da je u necijem misaonom procesu preradjena i proizasla ta zla namera), pa makar da ga ostetis novcano, pa makar DA JEDNU SUZU OD BOLA PUSTIO.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 14, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2013 ili ako neće da se zamara pa da nas vaskrsava poslije smrti,postoje hiljade riješenja kako je mogao mnogo lakše i sigurnije da nas obmane da on nije zlo,da nam pusti srecu i svu radost,pa da nas onda na drugom mijestu gdje ostali ne vide muči onako potanko,mogao je recimo da kaže ljudima da nakon sto napune 50-ti rođendan idu na drugo mijesto,sveto mijesto gdje je sve mnogo lijepse,ulaze npr.u neki svemirski brod i odvoze ih na drugu planetu koja je pravo mučilište za sve,ja sad neću da režiram tu ne znam šta,ali imao bi zao bog mnogo kreativnijih načina da nas muči nego što je ovaj svijet Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука