Jump to content

Novi udzbenici iz predmeta Seksualno vaspitanje...

Оцени ову тему

МилошБГ

Препоручена порука

I u pravu je, i taj udzbenik uopste nije problematic. Pravoslavne vrednosti se ne namecu zakonima, pravoslavne vrednosti se prihvataju licnom odlukom. Pravoslavne vrednosti se ne namecu, pravoslavne vrednosti se pripovedaju.   I svi vi koji namecete pravoslavne vrednsoti pravoslavlju samo zlo i stetu cinite. Ljudi ce odbacati i crkvu i pravoslavlje, zbog vas, nikada nece ni upoznati Hristosa, njegovo ucenje, duh crkve i ostale stvari neophodne da bi neko prihvatio pravoslavlje.   Iz mog ugla gledanja, konstatnim nametanjem pravoslavnog misljenja da ono mora biti merilo za zakone i pravo - pravoslavlju se samo steta cini. A nisam bio jedini koji je delio ovo misljenje do pre pola godine ovde su bili mnogi koji su to misljenje delili.

Брате, да су тако размишљали први хришћани, не би било ни мученика нити би сад било хришћанства. Светиљка се не пали да се меће под кревет . Ако је нешто лоше са хришћанске стране гледишта, зар не треба рећи да је лоше ? 

A nisam bio jedini koji je delio ovo misljenje do pre pola godine ovde su bili mnogi koji su to misljenje delili.

И поштујем што и ти ниси отишао да тражиш неког ко ће да ти чеше уши, већ остајеш да размењујеш мишљење и са онима који мисле потпуно другачије од тебе . Мада, то је и неопходна пракса . :)

Подели на овим сајтовима

Ne imputiraj bezveze, nisam nikakav 'podržavaoc' ničega. A argument sa životinjama se stalno koristi za spinovanje u ovakvim raspravama: kada se navede da ima homos. ponašanja i medju životinjama, onda je komentar "ma nemoj, gde to?", a kada se daju konkretni primeri, onda ide "pa šta sad, jesmo li mi životinje"

Па ко онда ту спинује? 

Подели на овим сајтовима

Брате, да су тако размишљали први хришћани, не би било ни мученика нити би сад било хришћанства. Светиљка се не пали да се меће под кревет . Ако је нешто лоше са хришћанске стране гледишта, зар не треба рећи да је лоше ?

Jedno je reci da je lose, drugo je zabraniti zakonom. Apsolutno podrzavam pricu da je nesto lose.

Smatram da je precesto opijanje lose, ali ne bih zatvarao kafane na svaki svetak. Ako me razumes.

И поштујем што и ти ниси отишао да тражиш неког ко ће да ти чеше уши, већ остајеш да размењујеш мишљење и са онима који мисле потпуно другачије од тебе . Мада, то је и неопходна пракса . :)

Razmenjujem ja misljenja ali mnogo i uvreda i licnih napada trpim. Te da nisam pravoslavac, te da ne pisem nelogicne recenice, te da patoloski kontriram. Iskreno - nije mi zanimljivo razmenjivanje misljenja u takvim uslovima.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Jedno je reci da je lose, drugo je zabraniti zakonom. Apsolutno podrzavam pricu da je nesto lose. Smatram da je precesto opijanje lose, ali ne bih zatvarao kafane na svaki svetak. Ako me razumes.

Опет, моје мишљење је да ако имаш у својим рукама могућност да забраниш нешто , за шта си апсолутно сигурам да никакву корист не доноси, већ само штету , онда си не само као хришћанин, већ као човек обавезан да то учиниш . Сад ако неком не прија , Боже мој . Једном ће ти рећи хвала.

Razmenjujem ja misljenja ali mnogo i uvreda i licnih napada trpim. Te da nisam pravoslavac, te da ne pisem nelogicne recenice, te da patoloski kontriram. Iskreno - nije mi zanimljivo razmenjivanje misljenja u takvim uslovima.

Приметио сам, и верујем да те замара . Али интернет је такав, сигуран сам да ти уживо људи не би рекли ни десетину од тога. 

Подели на овим сајтовима

Dakle cekamo odgovor u kolikom procentu spinovane životinje imaju homoseksualni odnos pa da nas to zadovolji da je pojava prirodna?e

Ili nije ni važno naveo si koliko te nervira ovo isto što i ti sad radiš.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Опет, моје мишљење је да ако имаш у својим рукама могућност да забраниш нешто , за шта си апсолутно сигурам да никакву корист не доноси, већ само штету , онда си не само као хришћанин, већ као човек обавезан да то учиниш . Сад ако неком не прија , Боже мој . Једном ће ти рећи хвала.

Brate moj, nisma siguran da donosi ni korist ni stetu. Po svim istrazivanjima koje sam video broj abortusa se ne smanji, poveca se broj ilegalnih abortusa ili odlazak u druge zemlje na abortus.

Niti se poveca natalitet. Neko ovde rece - Irici imaju jedini zabranjen abortus i jedini povecan natalitet, ali nema nikakvog dokaza da ima veze jedno sa drugim. Razmisljati tako bi bilo logicka greska.

Uostalom, evo zabranite abortus u Srbiji, ali ako se to radi mislim da ce crkvi doneti veliku stetu ukoliko religiju mesamo u to.

Ionako imamo sve vise i vise ateista... imacemo ih josh vise. Ljudi jednsotavno nece zeleti ni da pridju organizaciji koja se postavlja tako.

A to ne znaci da odbacaju Hrista - jer ga mnogi nece ni upoznati... nece ni dobiti priliku.

Isti vazi i za gej paradu.

Подели на овим сајтовима

Uostalom, evo zabranite abortus u Srbiji, ali ako se to radi mislim da ce crkvi doneti veliku stetu ukoliko religiju mesamo u to.

Мислим да ће већу штету донети млакост . Сваки поступак ће имати оне који одобравају и оне који не , не можеш због тога да не радиш ништа . Ако проповедаш и заиста сматраш да је абортус убиство, онда би једино часно било  и да утичеш да се оно забрани сем у случају животне угрожености . Као уосталом и свако убиство. Ако неко не сматра да је убиство, нека ради на томе да остане легалан . Свако по својој савести.

Подели на овим сајтовима

Мислим да ће већу штету донети млакост . Сваки поступак ће имати оне који одобравају и оне који не , не можеш због тога да не радиш ништа . Ако проповедаш и заиста сматраш да је абортус убиство, онда би једино часно било  и да утичеш да се оно забрани сем у случају животне угрожености . Као уосталом и свако убиство. Ако неко не сматра да је убиство, нека ради на томе да остане легалан . Свако по својој савести.

Ne slazem se. Jednostavno ne dozivljavam sebe kao nekog ko treba drugima da namece misljenje o tome da li je nesto ispravno ili ne.

To je jednostavno moje misljenje i mislim da suprotno ponasanje donosi stetu.

Evo pogledaj recimo ovde, ja ovde sada na neki nacin namecem nekim mojim sagovornicima moje mislejnje i oni meni njihovo. Je l smo postigli nesto? Ne.

Подели на овим сајтовима

Па ко онда ту спинује? 

Oni koji ne mogu da se odluče da li je rečenica "homoseksualnog ponašanja ima medju životinjama"

-netačna ("pošto toga nema nigde u prirodi, samo takvo ponašanje je protivprirodno") . Ovo će teško da prodje, stavio sam link gde piše da to i te kako nije slučaj.

-nevažna ("mi smo ljudi, nećemo valjda da se ugledamo na životinje"). Ako je tako, onda nema potrebe potezati uopšte taj argument u ovakvim raspravama, i definisati ponašanje kao protivprirodno ili ne.

-nevažna, ali samo ako se ustanovi procenat životinja kod kojih se to pojavljuje ("Nista lično a u kom je to procentu da bi mi to doživljavali kao prirodan nacin ? (malo drugačija ljubav)"). Znači, toga ima u prirodi, i mi smo iznad toga, ali samo ako se ustanovi da je primetno do do odredjenog procenta. Ako je iznad, onda to prestaje da bude nevažno (o kom se tačno % radi, pitaj VSB-a, ja stvarno ne znam).

:)

Подели на овим сајтовима

nemam nista protiv da se nekom ko hoce da abortira i ne deli moje pravoslavne stavove i poglede na svet - ima to pravo da abortira.

А ко ће чувати право бебе? 

Пошто је увек прича о праву мајке.

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

Ne slazem se. Jednostavno ne dozivljavam sebe kao nekog ko treba drugima da namece misljenje o tome da li je nesto ispravno ili ne.

To je jednostavno moje misljenje i mislim da suprotno ponasanje donosi stetu.

Evo pogledaj recimo ovde, ja ovde sada na neki nacin namecem nekim mojim sagovornicima moje mislejnje i oni meni njihovo. Je l smo postigli nesto? Ne.

Trebali bi da prekinemo skroz komunikaciju ....

:))  :))  :))  :))

Kazes nemome na primer "dobar dan".

A on ce "kome bre ti dobar dan nameces"

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Које бебе,брате?Када бебу дефинишу као скуп ћелија који не може да самостално преживи, онда се право бебе не доводи у питање - јер тако дефинисана, беба не постоји.

То је једно најобичније лицемјерје, јер ти исти "просвећени" умови се згражавају над праксом спартанаца. Они су, бар, убијали бебе са неким дефектом, а данас важи: сине, брате немаш по' кила, ај ћао!Не могу ни да се квалификују у други круг...Ма,сувишно је причати у празно...

Подели на овим сајтовима

Ja ne znam zasto se moji postovi ovde najmanje citaju a najvise citiraju. Kao sto rekoh postoji debata kada beba zapravo postaje beba - lichnost.

Jer samo lichnost moze da ima prava. Ako to u majcinom stomaku jos nije lichnost ne moze biti subjekt prava.

Opet kazem - to nije moja strana u debati ali ne menja cinjenicu da je otvorena debata i da otvorene strane imaju argumente.

Jedno je zalaganje za pravo na abortus a drugo je zalaganje za kulturu abortusa. Ja se zalzem za prvo ali ne za drugo.

Trebali bi da prekinemo skroz komunikaciju ...

Worf_faces_the_high_council.png

Подели на овим сајтовима

Ja ne znam zasto se moji postovi ovde najmanje citaju a najvise citiraju. Kao sto rekoh postoji debata kada beba zapravo postaje beba - lichnost. Jer samo lichnost moze da ima prava. Ako to u majcinom stomaku jos nije lichnost ne moze biti subjekt prava.

Читају се, чим се цитирају :) 

Добро, кажи ми онда тачан моменат када "ћелије" постају беба, а када беба постаје личност? 

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

Читају се, чим се цитирају :)

Добро, кажи ми онда тачан моменат када "ћелије" постају беба, а када беба постаје личност? 

Do pola kile su "po' kile mesa", od pola kile do tri kile zive vage su "vise od po' kile mesa", preko tri ipo kile se mogu racunati u ziva bica ....

A ako prezive akusersku klanicu mogu postati i licnost ...

Sve  je to lepo objasnjeno u jevandjelima, narocito u sedmom i osmom...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...