Jump to content

Шта је сродна душа....?

JESSY

Препоручена порука

On 16. 1. 2014. at 9:18, Даниела Данче рече

Душа душу препозна!

ali treba i snage krenuti ka tome što si prepoznao :)

baš je šteta što mnogi ostanu na nivou tog prepoznavanja, zbog straha od otkrivenosti (čitaj ranjivosti), zato treba čuvati one sa kojima smo se prepoznali

Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме.

Арапска пословица

Подели на овим сајтовима

On 16. 1. 2014. at 13:33, Саша од Москве рече
ali treba i snage krenuti ka tome što si prepoznao
ја сам од радости почела и да претерујем, толико форсирам људе да се понекад запитам  да ли им је уопште више пријатно у мом друштву, а онда брже-боље закључим да сигурно јесте ;)
Подели на овим сајтовима

On 16. 1. 2014. at 15:00, Јелина рече

ја сам од радости почела и да претерујем, толико форсирам људе да се понекад запитам да ли им је уопште више пријатно у мом друштву, а онда брже-боље закључим да сигурно јесте ;)

Razumem te načisto :D

Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме.

Арапска пословица

Подели на овим сајтовима

"Ovo je definitivno jedna od onih tema za koju mi apetit naglo poraste, medjutim, kad pokusam da slozim misli, one se ne sloze.."

Ovo je rečenica koju videh u postu Nikole Popovića, a koju bih i sama upotrebila u svom izlaganju.

Kao što znamo da slučajnosti ne postoje, isto tako znamo da srodne duše  postoje.

Nekako imam osećaj da su to oni ljudi sa kojima vam se mišljenja poklapaju, koja bezuslovno vole, koja znaju pročitati u vašim očima ono što se ne usudite reći rečima, koja iz vaših reči u pisanoj formi, znaju pročitati vašu raspoloženost, koja ume rečima ( a ne samo pokazati delima), opisati neki životni događaj, koja je romantična toliko, da vam suze krenu od sreće, koja je retka kao retka biljka, a sreće se jednom u životu.

Do sada nisam imala prilike da naiđem na takvu osobu...ali se nadam da će se uskoro i ona, tj. on pojaviti....

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Na svetu uvijek postoji jedna osoba koja čeka onu drugu,bilo da je nasred neke pustinje ili usred velikog grada. A kad se te osobe sretnu i njihovi se pogledi ukrste,sva prošlost i sva budućnost gube svaki značaj.Samo postoji taj trenutak i ta neverovatna sigurnost da je sve stvari pod suncem ispisala jedna ista ruka, ruka koja je stvorila po jednu dušu blizanku  za svaku osobu i koja je u njima probudila ljubav bez koje ni jedan san ljudske rase ne bi imao smisla!

Paolo Coelho - Alhemičar

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Srodna duša je neko ko ima brave koje odgovaraju našim ključevima a i ključeve koji odgovaraju našim bravama.
Kada se osećamo dovoljno bezbednim da otvorimo brave, možemo da budemo u potpunosti baš ono što jesmo.
Naša srodna duša deli naše čežnje, naš smisao za pravac. Naša srodna duša je neko ko donosi život u život.

Ričard Bah "Most preko večnosti"

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...
  • 3 months later...

Хеботе Бићко какав си ти администратор форума кад овако запечатиш сваку даљу причу на теми?!

Подели на овим сајтовима

On 21. 8. 2014. at 18:19, Жељко рече

Хеботе Бићко какав си ти администратор форума кад овако запечатиш сваку даљу причу на теми?!

najbolji i glavni

Подели на овим сајтовима

Некако се поистовећујем са Хеленом тројанском...моја душа је очигледно уникат... joooj

• Волим 1

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

On 21. 8. 2014. at 18:32, Дејан Бићанић рече

najbolji i glavni

Заборавио си рећи и највољенији, једини , уникатни и без сродне душе.

Подели на овим сајтовима

Нећу да вас убијам у појам, али морам да напоменем:  Не постоји сродна душа!

То је човеков субјективни доживљај. Током времена се увек покаже да је то била једна емотивна занесеност која замагљује рационални приступ сагледавању тзв. сродне душе. По отрежњењу та тзв. сродна душа углавном постаје главни непријатељ.

Постоје људи с којима се лакше слажемо и које боље разумевамо ( ми њих, они нас ) и то претежно због сличних психолошких особености или због сличности живота( Услови и околности одрастања и пубертета ).

Све остало су трипчине.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...