Crveni Baron Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Не вреди брате да ти пишем. Није то увреда, то је чињеница. Израчунао сам ти да ће више новца бити у државној каси ако не будеш опорезивао богате већом стопом и не вреди. Hahaha Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Dakle minimalac postoji i kod tebe. Napisi neki orginalan primer kako bi ti vrednovao rad a da svi imaju koristi od toga. Не постоји "минималац" код мене. Постоје само људи који имају своје интересе и раде у складу са њима. Рекао сам да неко може да ради и бесплатно ако му одговара. Osvrni se na mog molera napisi bolji nacin. Не знам о чему се ради, ако можеш да ме подсетиш. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 ... неко може да ради и бесплатно ако му одговара. Evo, Milan M. ce gratis da radi ... da provede zivot u podvigu .... feeble, DYNABLASTER and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Ја и даље не могу да верујем на који начин контате Рашу Попова. И што је најлуђе ви и даље рационалишете оно што он говори у причама. Он је пре свега приповедач, није ни економиста, ни политичар, човек наводи неке ствари без коначног закључка. Закључак мање више увек препушта читаоцима или слушаоцима. Приповетке су ту да наведу на размишљање. У овоме је очигледно успео и оваквим текстом, коме ви налазите низ недоследности. А заправо нема ту никаквих недоследности. Чињеница је да је Кина постала економска светска сила иако комунистичка земља. Чињеница је да су многи код нас наапали пара и земље. Оно што нас у Војводини рецимо највише боли је то што је земља која је претходно отета за време жуте владавине продавана странцима у највећем броју наши су нешто ситно купили, а знам за случајеве када су наши ишли на тендер да нису имали шансе јер мито који су давали странци наши нису имали да дају, или је продаја већ претходно била уговорена, тако да је добар део земљишта у рукама странаца. Истина је да се овакве приче могу чути и код "сваке бабе на улици" али то уопште не умањује значај тих прича, напротив то је ослушкивање народа а народ мисли онако како прича. Него све то мени није толико битно колико сам запрепашћен вашим рационализмом који вам ( не свима овде који пишу него истакнутим "математичарима" ) заслепљује ум да сагледате једну обичну приповетку једног обичног али мудрог приповедача. А зашто је у овом случају Раша мудар а ви нисте? Зато што Раша ипак поседује ту народну мудрост и види да то што се чини, начин на који се чини, није добро за овај народ и ову државу, он то види из прве руке. Ви ћете то да видите тек можда за 10 година кад све добро искалкулишете и док се не покажу одређени конкретни резултати, дотле липши магарче до зелене траве. -Владимир-, Ignjatije, Јаков. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 То што је он добар приповедач је супер за дечији програм, Црвенкапа итд. Овде је проблем што прича ствари које су погрешне, без обзира на стилске фигуре. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 То што је он добар приповедач је супер за дечији програм, Црвенкапа итд. Овде је проблем што прича ствари које су погрешне, без обзира на стилске фигуре. Не вреди, одустајем... рекао сам није ствар у свему томе ал џаба невите просто. Дух је изнад математике, он контролише математику а не математика дух, ал ајд... нема везе. Ништа није толико страшно погрешно у ономе што је Раша рекао колико је страшно то што га ви омаловажавате као сенилног ђеду који лупа којешта неповезано. И сад улазити са вама у доказивање шта и како ( што сам већ одавно одустао, јер и кад бих доказао ви и даље остајете на своме) је уствари пристајати роботизовати се и изгубити и оно мало народског духа што имамо. Е па нећу! -Владимир-, Volim_Sina_Bozjeg, Ignjatije and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Не вреди, одустајем... рекао сам није ствар у свему томе ал џаба невите просто. Дух је изнад математике, он контролише математику а не математика дух, ал ајд... нема везе. Ништа није толико страшно погрешно у ономе што је Раша рекао колико је страшно то што га ви омаловажавате као сенилног ђеду који лупа којешта неповезано. И сад улазити са вама у доказивање шта и како ( што сам већ одавно осуста, јер и кад бих доказао ви и даље остајете на своме) је уствари пристајати роботизовати се и изгубити и оно мало народског духа што имамо. Е па нећу! Грешиш ако мислиш да сте ти и Раша једини баштиници народног духа. И ја сам део овог народа, а и многи велики људи који се нису слагали са тобом. Одлика је мушке природе да рационално размишља, тако да те приче како није добро рационализовати можеш да оставиш по страни јер је флоскула која не значи ништа. Мушакрци треба да виде шта ради, а шта не и да примене оно што ваља. Али неки тренд међу Србадијом да кука и филоЗофира и на крају да ништа не уради. Када народ батали разумно размишљање и почне да живи у облацима ту је крај тог народа. Неће ми такве приче зарадити за децу, а волео бих да их имам много. А ако хоћу много деце, морам да разумно размишљам да могу да их одхраним. Од лепих прича нема вајде и то сам научио на тежи начин. Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Он може да "ирационално" лупета шта `оће, а кад ми "рационално" укажемо да није у праву онда то не ваља јер је његово "ирационално" самим тим што је "ирационално" боље од нашег "рационалног" које не ваља зато што је "рационално"... И нико му није рекао да је "сенилни деда". То што је он рекао је уобичајено мишљење у нашем народу које поломих и руке и ноге да исправим, ал` не вреди... Не мож` са Србима "рационално". Зато пролазимо тако како пролазимо. Рекох и душу спасих. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 direkt u vugla el da racionalisti bez ideja ? da ih imate ne bi dokolicarili sa nama koji pravimo pravoslavnu drzavu el da? Milane? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Када народ батали разумно размишљање и почне да живи у облацима ту је крај тог народа. Неће ми такве приче зарадити за децу, а волео бих да их имам много. А ако хоћу много деце, морам да разумно размишљам да могу да их одхраним. E ovo si pametno kaz'o ... ti znaci dodjes kod gazde kada je plata i kazes, gazda uzmi ti koliko ti treba meni dosta i sto evrica, samo da imam za bus da dolazim na pos'o ... To ti je najracionalnije moguce ... nema nista niti racionalnije niti pametnije ... jesil' vid'o kako ona africka sirotinja ima puno dece ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Рекох и душу спасих. Zabluda je ako mislis da tom samopravdajucom frazom mozes verifikovati iskaze koji nisu tacni. A vreme ce vec pokazati ko je u diznilendu... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Он би за почетак мог`о код фризера... Sto to radio, nema nikakve potrebe... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Грешиш ако мислиш да сте ти и Раша једини баштиници народног духа. И ја сам део овог народа, а и многи велики људи који се нису слагали са тобом. Одлика је мушке природе да рационално размишља, тако да те приче како није добро рационализовати можеш да оставиш по страни јер је флоскула која не значи ништа. Мушакрци треба да виде шта ради, а шта не и да примене оно што ваља. Али неки тренд међу Србадијом да кука и филоЗофира и на крају да ништа не уради. Када народ батали разумно размишљање и почне да живи у облацима ту је крај тог народа. Неће ми такве приче зарадити за децу, а волео бих да их имам много. А ако хоћу много деце, морам да разумно размишљам да могу да их одхраним. Од лепих прича нема вајде и то сам научио на тежи начин. - Нисам ни рекао да смо једини, али да јесмо јесмо. - Наравно да си део народа, то не значи и да имаш народски дух. - Вера није рационална вероватно зато жене најчешће завршавају у рају а мушкарци у паклу. - Не волим да кукам, никад то нисам радио, моја је философија да увек има наде и каде. - Нисам ја против разума, него сам против неразума који се представља као разум па замагљује души вид, јер душа срцем гледа( не емоцијама, него срцем у православном смислу те речи). - Веруј ми да не желим да ти убацујем клипове у ставове који теби живот значе, али браним своје ставове. - А зар су моје приче лепе? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 - Нисам ни рекао да смо једини, али да јесмо јесмо. - Наравно да си део народа, то не значи и да имаш народски дух. - Вера није рационална вероватно зато жене најчешће завршавају у рају а мушкарци у паклу. - Не волим да кукам, никад то нисам радио, моја је философија да увек има наде и каде. - Нисам ја против разума, него сам против неразума који се представља као разум па замагљује души вид, јер душа срцем гледа( не емоцијама, него срцем у православном смислу те речи). - Веруј ми да не желим да ти убацујем клипове у ставове који теби живот значе, али браним своје ставове. - А зар су моје приче лепе? Пре бих то назвао дух времена у нашем народу, него народски дух. Народски дух, прави србски, са собом носи акцију и сав је у покрету и вољи и ентузијазму. И тај дух би волео да имамо. Ово што ти зовеш народски дух, није дух србског народа, него народа пред сломом. То је народ коме су други криви за све. Погледај на форуму те што мислиш да имају народног духа и видећеш кукњаву и очајавање. Ти си светао пример, иако се често правиш јуродив па идеш из једне у другу крајност и провоцираш (али не са злом намером). Вера је једно. И иако је то најважнија ствар у животу, она има свој начин употребе. Вера (тј. Бог) помаже да се реши неки математички или инжењерски проблем, али га сама неће решити. Ми морамо да се помолимо да нам Бог да разума и снаге да решимо проблем. Душа гледа срцем и то такође има своје место и примену. Најлакше је када нешто лепо звучи, а нема смисла, рећи да то треба сагледати очима душе. Очима душе треба сагледавати лепоту Псалама, Песме над песмама, Причу о Јову, пролог Јеванђеља по Јовану, а не економију или разлоге зашто пропадамо. Твоје приче нису лепе и често се слажемо. Поготово у томе да смо сами криви за своју ситуацију. А знаш да људи воле да их неко чеше по ушима, да им говори како нису криви и одговорни за своје стање и слично. Е, такве приче мене највише нервирају. Grizzly Adams and Баба је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Шта да ти кажем кад си у праву. Не зато што ме чешеш по ушима, него зато што је то тако. Ми заиста јесмо народ пред сломом, али не зато што имамо народску душу него баш зато што смо је изгубили... -Владимир- and Милан М. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука