Justin Waters Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Kakvom pravoslavlju ce biti privuceni to se ja pitam. Ok dolce gabana ima neki svoj modni fazon, njih ne interesuje misionarenje. Ali za one koji tvrde da ce ovo privuci ljude pravoslavlju, meni ovo lici na pokusaje svedske crkve da privuce mlade tako sto ce organizovati tehno mise u hramu. Ok i privukli su gomilu mladih, ali kakva je to vjera to je da se zapitam. Granice dobrog ukusa moraju da postoje. Ikone su liturgijsko sredstvo, i sredstvo ispred koga se vrsi molitva. Tako i treba da ostane. Najmanje gdje ikone treba da budu jeste na odjeci koja ima za svrhu modnu upotrebu. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 ПА не треба да стоје. Али кад већ стоје, ајд да нађемо добру страну. Не мислим да је ово направљено спрдања ради, направљњно је новца ради, ниђе везе, али кажем, кад је већ тако, има то и своју одличну страну. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Мени је нешто привукло пажњу: постоји естетски моменат који, ако се издвоји од целине, сасвим обећава: оставити само орнаменте и мозаик - структуру; али као детаљ (бордуру рецимо). Не мора етно култура строго да се држи оригиналних материјала за израду одеће (вуна, лан, кудеља...), уклапање са финијим и удобнијим тканинама био би добар потез. Лидија Миленковић, Тања1, Gordana . and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 pa sad... da se iskoristi talenat za nesto korisno :-) можда уз Божју помоћ и милост дође до покајања-преобраћења : Лидија Миленковић and Gordana . је реаговао/ла на ово 2 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 ...а можда су то несвесни покушаји тј вапај за Богом као једининм истинским смислом ...несвесни вапај за спасењем Милан Ракић, Лидија Миленковић and Gordana . је реаговао/ла на ово 3 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Плус, да би то извео мора да се позабави православљем...а то мора да дирне душу...зна Господ шта ради. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Ово је страшно... Мислим да је то изругиванје са светинјом. Крст је сила и слава, а ово како га ови промовишу у моди. нешто је друго. Ваљда желе обезвредити, смисао Крста и ликове Светаца. Ја лично никада оволиког Крста неби ставила на себе, носим дискретан, а и овакве материјале неби ставила на себе. "нешто је труло у држави данској!" nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Tako su i Pussy Riot malo "prepravile" moleban. Ko sto Justinijan rece, granice dobrog ukusa moraju da postoje. Sa nekim stvarima se ne igra. Setite se kako su prosli Svedjani zbog stripa o Muhamedu. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Мени је нешто привукло пажњу: постоји естетски моменат који, ако се издвоји од целине, сасвим обећава: оставити само орнаменте и мозаик - структуру; али као детаљ (бордуру рецимо). Не мора етно култура строго да се држи оригиналних материјала за израду одеће (вуна, лан, кудеља...), уклапање са финијим и удобнијим тканинама био би добар потез. Ne znam na šta si mislila, meni je estetika ovde malo krnja, ne izgleda mi lepo ni orginalno nositi nečije slike na odeći (osim ako je to bigdog majica). Ne verujem u umetničku vrednost ove kolekcije, a ako ona nije zadovoljena, sve ostalo i nije bitno. Pa i misionarenje ako nije originalno i nije neko... nana је реаговао/ла на ово 1 "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 ne izgleda mi lepo ni orginalno nositi nečije slike na odeći ниси пажљиво прочитао мој пост, и ја сам изузела ликове а оставила нешто што ми се учинило складно, и то само као елемент који украшава. То је био, чисто мој, први утисак. И још једном: сасвим сам га издвојила из целине, некако ми је одмах било сувишно да се бавим погрешношћу целокупне идеје. Више сам хтела да извучем нешто што ваља, а душа ме боли за нашим запостављеним наследством и одумрлим занатима. Јефимија Крунић, nana and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дамјан Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Мислим да ова колекција нема никакве везе са религијом у било ком смислу, ови људи то посматрају кроз сасвим другу призму, на првом месту кроз естетику и новац... кладим се да према православним иконама имају исти однос као према било ком другом сликарском умећу... вероватно Јефимија Крунић and Gordana . је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miss D Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Ikona ima iskljucivo liturgicki smisao, NIJE ukras. Zato je ovo pravo i potpuno svetogrdje, svesno ili nesvesno, svejedno je. To kao prvo i jedino stvarno vazno. Kao drugo, gledano zmureci na ovo prvo, krojevi su totalno bljaque... Tacno da ikona nije ukras.. ali zasto onda imamo narukvice koje se prodaju u crkvama sa ikonama? Zar i to nije ukras? Kakva je razlika izmedju jedne narukvice sa ikonicama i jedne majce sa ikonama? Recu ti, ti kreces od toga da je to napravio neko ko nije pravoslavne vjere i nije napravljeno od strane nase crkve - stoga je to svetogrdje.. a narukvice i privesci za lancice i kljuceve - koje kupujemo u crkvi - to nije ukras.. jel mozda imas neku bolju rijec za to? Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miss D Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 никако ми се то не допада....изнад свега је неумесно.... Zasto neumjesno? Zar ti ne bi nosila jednu majcu sa likom nekog svetca? Jel ti nemas ni jedan privezak sa likom Majke Bozije ili Sv. Petke? Jel nemas ni jednu onu finu narukvicu sa malim ikonicama? Jel nemas privezak na kljucevima sa likom Sv. Jovana ili Sv. Nikole? Gdje se to povlaci granica neumjesnosti - nakit moze ali odjeca ne??? Volim_Sina_Bozjeg, Gordana . and Зосима је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 ???????? http://www.brojanica.ch/eshop/images/T/DJURDJEVDAN.jpg Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Не чини ми се да је ова колекција светогрђе. Одећа је, као што је већ речено, пристојна, елегантна ; ту ништа вулгарно и дегутантно не видим . Можда ће ови мотиви, без обзира што то није била намера ауторима, макар једну душу да заинтересују и приведу православљу. У том смислу, сматрам да и музиком кроз разне жанрове може да се допре до већег броја људи. Не могу да нађем прилог о једном руском свештенику који уз електричну гитару мисионари на концертима репера (или рокера, не могу сада да се сетим), обраћајући им на начин разумљив њима. Тако изговорна или отпевана РЕЧ допире до свести и срца тих младих људи. Резултат тога је да је велики број тих младих људи почео да долази у на литургије, да се причешћује, исповеда. Можда је овај мој текст конфузан ( много сам уморна ), али одражава оно што мислим, иако остављам могућност да негде грешим . Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука