Toma Написано Јул 3, 2024 Пријави Подели Написано Јул 3, 2024 On 2. 7. 2024. at 15:15, Ralex рече Ono kako se osećamo određuje kako ćemo da se ponašamo. Kakvog ćemo duha biti. Kad je neko besan onda će i njegovo ponašanje biti u duhu besa, pokreću ga besovi, zli duhovi. Kad je neko uplašen pokreće ga zli duh straha, Ljutog čoveka svakako ne pokreće Sveti Duh jer je Sveti Duh duh bratoljublja, milosti, radosti, zahvalnosti....U sv Duhu ćemo nahraniti i napojiti čak i neprijatelje svoje, oprostiti grehe onima koji se kaju. To su plodovi Svetoga Duha. Zato je dobro da se uzdržimo od reakcije kad osetimo bes ljutnju, gnev, i da nađemo neke bolje misli koje će doneti bolja osećanja kako bi naše ponašanje bilo u Svetom Duhu. Expand Eto, sad si me etiketirao i da sam bio "besan". A nisam bio. Bio sam ljut na tebe. Prošlo je. Toliko o meni. O tebi neću pisati jer ko sam ja da sudim da li si trebao da se pokaješ što si me uvredio ili ne. I da li si trebao da se izviniš ili ne. I da li u tebi ima Duha Svetoga, Koji te podstiče na (da citiram tebe) bratoljublje i zahvalnost. Kako da ja to znam? Neću te više zadržavati da bi mogao da čitaš Sveto Pismo. Tvoja "blagost neka bude poznata svim ljudima: Gospod je blizu." Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
djoleat Написано Јул 3, 2024 Пријави Подели Написано Јул 3, 2024 On 20. 6. 2024. at 8:07, Toma рече Koji "veromer" koristiš pri uporedjivanju kvantiteta (ili kvaliteta?) vere kod drugih? Expand Nisam juče rođen, devedesetih je poverenje u vojsku bilo na 90% predaje sebe njoj a u crkveni jerarhiju 99%, sad vidim ljude, oni su mi veromer Разочарајте се у свему, и тада ћете бити очарани свим, чак и својим разочарањима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
djoleat Написано Јул 3, 2024 Пријави Подели Написано Јул 3, 2024 On 2. 7. 2024. at 13:09, Ralex рече U prvoj crkvi su odmah primećivane greške i ispravljalo se, to je normalno da ljudi greše i ispravljaju se. Ali danas nema popravljanja već se opravdavaju zla dela eto ovako kako si ti opravdao. A ako neko napomene da nešto ne valja odma je sektaš, Tako ste upropastili ovaj forum, Oterali sve ljude koji razmišljaju svojom glavom i hvalite se prisustvom svetog duha kojeg nigde nema. Evo ovaj Vladimir Vladimirovič, Proziva moje pisanje a da ne ume da objasni moje greške i da me uputi na pravi put. Ko želi da bude na forumu gde ne sme da iznese svoje mišljenje jer će biti prozvan i ispljuvan. Evo u zadnjih nekoliko dana od kad sam ovde ni desetak novih poruka, ovaj forum je mrtav, daleko je sv duh odavde. Ili su u Srbiji svi zli pa beže od sv Duha koji je ovde prisutan,al mi se to čini kao manje verovatno. Ali ko zna možda smo stvarno toliko zli. Expand Istina za forum. Teška sekta. Ako nešto kažeš što je van kalupa naglašenog vodećeg narativa, vukovi gladnih duša se bude .. Ralex је реаговао/ла на ово 1 Разочарајте се у свему, и тада ћете бити очарани свим, чак и својим разочарањима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ralex Написано Јул 3, 2024 Пријави Подели Написано Јул 3, 2024 On 3. 7. 2024. at 11:21, Toma рече Eto, sad si me etiketirao i da sam bio "besan". A nisam bio. Bio sam ljut na tebe. Prošlo je. Toliko o meni. O tebi neću pisati jer ko sam ja da sudim da li si trebao da se pokaješ što si me uvredio ili ne. I da li si trebao da se izviniš ili ne. I da li u tebi ima Duha Svetoga, Koji te podstiče na (da citiram tebe) bratoljublje i zahvalnost. Kako da ja to znam? Neću te više zadržavati da bi mogao da čitaš Sveto Pismo. Tvoja "blagost neka bude poznata svim ljudima: Gospod je blizu." Expand A ja sam piso o besu baš da te ne bih etiketirao ako bih naglasio ljutnju jer si rekao da si ljut. Reko ajde da malo zaobiđem; Ali ne vredi ti si očekivao uvredu i to si i video u mom odgovoru. Mislio sam; ok ja ću pisati o besu a on će shvatiti da govorim o ljutnji i kako ona utiče na to kakvog će duha biti. A ono šta ne očekuješ ne možeš ni videti. Očekivao si neprijateljski nastup i nisi mogao da vidiš da je to ipak prijateljski nastup. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Јул 3, 2024 Пријави Подели Написано Јул 3, 2024 On 3. 7. 2024. at 13:40, djoleat рече Nisam juče rođen, devedesetih je poverenje u vojsku bilo na 90% predaje sebe njoj a u crkveni jerarhiju 99%, sad vidim ljude, oni su mi veromer Expand Sećam se Crkve 80-tih godina prošlog veka, u manastire sam krenuo kasnije. Kad već "vidiš ljude" - šta kod njih primećuješ što te razočarava, a šta je ono što te ohrabruje i pojačava tvoje molitve (da obiluju u zahvalnostima)? Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ralex Написано Јул 3, 2024 Пријави Подели Написано Јул 3, 2024 On 3. 7. 2024. at 13:43, djoleat рече Istina za forum. Teška sekta. Ako nešto kažeš što je van kalupa naglašenog vodećeg narativa, vukovi gladnih duša se bude .. Expand Za zadnje vreme piše da će mnogi istraživati i da će se znanje umnožiti. A to bi trebalo da znači da nije sve otkriveno u proteklim vekovima, i da tek treba da se otkriju prave stvari. Ali ljudi nisu spremni za novotarije jer tu ima svakakvih stvari i mnogo loših i dobrih. Ali mi smo pozvani da budemo razumni, da proveravamo imaju li nova znanja osnove u Reči Božijoj. A ljudi koji misle da je sve već rečeno blokiraju dolazak novih saznanja i nekako ima puno bogoboraca. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Јул 3, 2024 Пријави Подели Написано Јул 3, 2024 On 3. 7. 2024. at 14:15, Ralex рече A ja sam piso o besu baš da te ne bih etiketirao ako bih naglasio ljutnju jer si rekao da si ljut. Reko ajde da malo zaobiđem; Ali ne vredi ti si očekivao uvredu i to si i video u mom odgovoru. Mislio sam; ok ja ću pisati o besu a on će shvatiti da govorim o ljutnji i kako ona utiče na to kakvog će duha biti. A ono šta ne očekuješ ne možeš ni videti. Očekivao si neprijateljski nastup i nisi mogao da vidiš da je to ipak prijateljski nastup. Expand Zašto bih očekivao od tebe, brate, da ćeš me uvrediti? Ni na kraj pameti mi nije bilo. Sada razumem da je u tvom vokabularu "biti besan" niže od "biti ljut". OK ako je tako. Kod mene je "biti besan" .... previše me podseća na napomjanika i one koji su njime posednuti. Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ralex Написано Јул 3, 2024 Пријави Подели Написано Јул 3, 2024 On 3. 7. 2024. at 14:17, Toma рече Sećam se Crkve 80-tih godina prošlog veka, u manastire sam krenuo kasnije. Kad već "vidiš ljude" - šta kod njih primećuješ što te razočarava, a šta je ono što te ohrabruje i pojačava tvoje molitve (da obiluju u zahvalnostima)? Expand Ja sam mislio da si ti samo prema meni takav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јул 3, 2024 Пријави Подели Написано Јул 3, 2024 Сигурно има нешто добро у форуму кад стално долазе тролови да тролују. Не би их слали зли дуси овамо. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ralex Написано Јул 4, 2024 Пријави Подели Написано Јул 4, 2024 On 3. 7. 2024. at 22:21, Н И Н Е рече Сигурно има нешто добро у форуму кад стално долазе тролови да тролују. Не би их слали зли дуси овамо. Expand Ili ste ti i tebi slični toliko istrolovali ovaj forum da više niko pametan i ne piše na njemu, sve ste ih rasterali. Н И Н Е, Milan Nikolic and Милошшш је реаговао/ла на ово 1 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јул 4, 2024 Пријави Подели Написано Јул 4, 2024 On 4. 7. 2024. at 13:17, Ralex рече Ili ste ti i tebi slični toliko istrolovali ovaj forum da više niko pametan i ne piše na njemu, sve ste ih rasterali. Expand Нисам рекао да си ти трол али ако си се препознао то је твој проблем. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 4, 2024 Пријави Подели Написано Јул 4, 2024 Форумаш углавном тражи жену или се распитује о теологији. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ralex Написано Јул 4, 2024 Пријави Подели Написано Јул 4, 2024 On 4. 7. 2024. at 13:59, Н И Н Е рече Нисам рекао да си ти трол али ако си се препознао то је твој проблем. Expand Ja sam rekao ono šta si trebao da čuješ a ti razmisli jesu li ti kojima si pisao trolovi ili si ti trol. Kakvi god da su ti koji dolaze, gde je hrišćanska ljubav i dobrodošlica, Pa da se ti koji dolaze postide ako su loši i da zavole ovo mesto, pa da se i sami promene na bolje. Tako da razmisli malo da ti nisi trol koji uništava ovo mesto i čini da ljudi beže odavde. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ralex Написано Јул 4, 2024 Пријави Подели Написано Јул 4, 2024 On 4. 7. 2024. at 14:07, Milan Nikolic рече Форумаш углавном тражи жену или се распитује о теологији. Expand Moguće A ja sam mislio da forumi služe da ljudi razmenjuju iskustva dele znanja, preispituju stvari, uče jedni od drugih. Izgleda da ja previše očekujem od ljudi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Јул 6, 2024 Пријави Подели Написано Јул 6, 2024 On 4. 7. 2024. at 14:21, Ralex рече Moguće A ja sam mislio da forumi služe da ljudi razmenjuju iskustva dele znanja, preispituju stvari, uče jedni od drugih. Izgleda da ja previše očekujem od ljudi. Expand Nama je samo to sve dosadno, zato što sve to znamo... barem to što me zanima... Ali hajde, pričaj... Iznenadi... "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука