Иван ♪♫ Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Bas tako. Sedne sindikat metalaca sa jedne strane i sindikat poslodavaca sa druge strane i dogovore nacionalnu platu za radnike u metalskoj industriji. Prema kvalifikacijama, strucnom znanju itd. I ti kao metalostugar odes da trazis posao, pitas treba li vam strugar, oni kazu treba, pitass od kada, oni kazu od 1. decembra. Hvala, vidimo se prvog decembra u 6 sati ...Dovidjenja-dovidjenja ... Niko ne pita za platu jer je taj dogovor oko plate vec obavljen. Ne vidim koja je korist od toga. Kako onda neko ko je bolji radnik, da iskoristi tu svoju prednost u odnosu na lošijeg radnika? Probni rad? I što bi nečiji tamo dogovor bio obavezujući za mene? Ja sam recimo ekspert i hoću to da naplatim. Da li mi pričaš o fiksno definisanim platama za svakoga (što bih shvatio kao ugrožavanje moje slobode i kao ropstvo) ili o minimalnoj plati? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Ne vidim koja je korist od toga. Kako onda neko ko je bolji radnik, da iskoristi tu svoju prednost u odnosu na lošijeg radnika? Probni rad? I što bi nečiji tamo dogovor bio obavezujući za mene? Ja sam recimo ekspert i hoću to da naplatim. Pa ti ces svoje znanje da pokazes na poslu i ako si dobar posklodavac ce naci svoj interes i platiti te vise. A zamisli sada da se pojavis na konkursu za posao i u razgovoru sa gazdom koji te prvi put vidi u zivotu kazes, ja sam ekspert i hocu tri puta vecu platu ...Biulo bi pitanje, ko je ova budala .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Smej se ti koliko hoces, ovde ljudi imaju para i platu a ne muzu ih za 200-300 evra mesecno ... I imaju jednu od ekonomski najgorih zemalja u eu + vrlo visok nivo korupcije. Zato im je jug i beda i sirotinja. Upravo zbog takvog socijalizma. A zamisli sada da se pojavis na konkursu za posao i u razgovoru sa gazdom koji te prvi put vidi u zivotu kazes, ja sam ekspert i hocu tri puta vecu platu ...Biulo bi pitanje, ko je ova budala .... A sta ti mislis zasto sam ja volontirao? Dodjem ti ja kod gazde, kazem ocu posao, on me pita jel znash da ga radis ja bih morao da mu kazem da ne znam - on bi se pitao "koja je ovo budala". oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Свако се договара за плату. Не знам уопште што би неко други преговарао за мене... A ima li neka konobarica-ekspert da radi za 20 000 $ u McDonaldsu u SAD? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 I imaju jednu od ekonomski najgorih zemalja u eu + vrlo visok nivo korupcije. Zato im je jug i beda i sirotinja. Upravo zbog takvog socijalizma. Voilonter, ovako ti je i u nemackoj, austriji, holandiji, ..... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Voilonter, ovako ti je i u nemackoj, austriji, holandiji, ..... Ekspert, dokaz molim. p.s. koliki retard treba da budes da se podsmevas nekom zato sto je radio za iskustvo u bransi u kojoj ne primaju bez prethodnog iskustva oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Ekspert, dokaz molim. Volonter, nemacki metalski radnici i njihovi sindikati su obezbedili za radnike cak i deo profita za sebe. Znas li ti za ovo? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Ekspert, dokaz molim. p.s. koliki retard treba da budes da se podsmevas nekom zato sto je radio za iskustvo u bransi u kojoj ne primaju bez prethodnog iskustva Cekaj volonter, zar ti stvarno mislis da se po zapadu radnici pojedinacno dogovaraju sa vlasnicima za platu? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 A ima li neka konobarica-ekspert da radi za 20 000 $ u McDonaldsu u SAD? Па ту им је негде плата ако се не варам. Ниси ми јасан стварно... Ваљда је нормално да се људи договарају како им одговара. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Cekaj volonter, zar ti stvarno mislis da se po zapadu radnici pojedinacno dogovaraju sa vlasnicima za platu? Mislim da platu odredjuje trziste rada, ponuda vs potraznja. To obara i podize cenu plata. I svako mesanje kolektiva bilo kakvog je lose i negativno utice na privredu. Dogovor naravno postoji ali to nije dogovor tipa sednu radnici sa gazdom. Vec gazda ponudi ili radnik zatrazi odredjeni posao za odredjenu cenu i to se prihvata ili odbija. Sto se tiche sindikata radnici uvek mogu da se ujedine i da se dogovore oko zajednicke cene za odredjeni posao koji ce raditi, naprimer svi pekari da traze minimum 10 evra na sat. Ali to ne znaci da gazde to mora ta ispostuju, ako trziste dozvoljava treba ako trziste ne dozvolajva ne treba. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Bivši direktor MMF u Beogradu STROS-KAN U VLADI SRBIJE: Vučića savetujem besplatno jer volim Srbiju! Na pitanje da li zna kolika je plata i stopa nezaposlenosti u Srbiji, francuski stručnjak je odgovorio da zna da je situacija teška u obe te oblasti ne navodeći konkretne cifre. Na pitanje na koji će način i koliko biti plaćen, Stros-Kan je rekao da će prva tri meseca raditi "pro bono", odnosno besplatno, a posle, kako je rekao, videćemo. http://www.kurir-info.rs/sastanak-u-vladi-srbije-stros-kan-kod-vucica-clanak-988537 хоће да ради за искуство. Ђуро Станивук, Crveni Baron and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Cekaj volonter, zar ti stvarno mislis da se po zapadu radnici pojedinacno dogovaraju sa vlasnicima za platu? У САД се сами договарају. И имају највеће плате на свету. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Па ту им је негде плата ако се не варам. Ниси ми јасан стварно... Ваљда је нормално да се људи договарају како им одговара. Cekaj, sada mi nije jasno, jel ti zezas ljude po forumu ili stvarno verujes u to? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Bivši direktor MMF u Beogradu STROS-KAN U VLADI SRBIJE: Vučića savetujem besplatno jer volim Srbiju! http://www.kurir-info.rs/sastanak-u-vladi-srbije-stros-kan-kod-vucica-clanak-988537 хоће да ради за искуство. Jos jedan volonter .... E, da ne znas nekog ko bi mi volonterski okrecio stan... traze mi 700 evra za to ali ako ima neko zeljan znanja da to obavi gratis bilo bi super ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Smej se ti koliko hoces, ovde ljudi imaju para i platu a ne muzu ih za 200-300 evra mesecno ... Pa i ne smejem se njima... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука