Jump to content

Dačić: Bogati moraju da daju više

Оцени ову тему

Ignjatije

Препоручена порука

И значи сви исто? Нема никакве везе ко ради боље, више се труди, завршава посао?

Ma svi imaju obavezu da rade i urade sta je njihov posao. Naravno da onaj koji radi vise ili doprinese vise moze da ocekuje i vecu platu, ali postoji osnovica koju svako doibije za svoj rad. Toi se u italiji zove "paga base", upravo osnovica i to je ono sto dobije radnik. To je oko 1400 evra . Ima tu mozda nekih razlika izmedju pojedinih poslova ali to je manje vise to. Plata za 164 sata mesecno.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 813
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Ок, то вам је неки "минималац". Не знам само какве везе то има са темом. Причали смо о томе да свако може да преговара за плату.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ма да ли ти мене брате стварно зезаш? :)

Ајде да се правим наиван па да ти одговорим... Значи, прво ту је радно искуство. Послодавац види где си радио, шта си радио, референце, некада имају обичај и да позову и претходну фирму где си радио да менаџер потврди. Онда је ту интервју где те испитају и виде шта и колико знаш. Трећа ствар је да свако има пар седмица до месец дана "пробни рад" да се види колико се уклапа у екипу, да ли стварно завршава посао итд.

Значи, то су неке сасвим нормалне и свакодневне ствари. Не знам на којој планети ти живиш, али мени је тако било и у Србији и свуда где сам био.

Mi pricamo o razlicitim stvarima. Ti pricas o poslu za koji treba znanje ili vece znanje od prosecnog da bi mogao da uradis vise.

A ja pricam o radnicima i njihovim primanjima.

Sta moze i koje znanje treba da poseduje radnik za presom u auto industriji da bi povecao produktivnost za 50%?

Sta moze on da uradi? Apsolutno nista. On moze samo da radi tempom kojim radi presa. I nema on sta da se dogovara sa gazdom oko plate i da bude ne znam kakav ekspert.

Te plate i satnice se dogovaraju izmedju sindikata.

A sasvim je druga stvar neka druga delatnost, delatnost u kojoj od umesnosti ili znanja zavisi puno toga .

Подели на овим сајтовима

Ок, то вам је неки "минималац". Не знам само какве везе то има са темом. Причали смо о томе да свако може да преговара за плату.

I sada o cemu bi mpogao ga pregovara radnik za presdom sa poslodavcem? Njegova plata je fiksna, moze biti veca zbog prekovremenih sati i kraj. Ta plata treba da obezbedi zivot za njega i njegovu porodicu. I ta plata je dogovorena izmedju sindikata radnika i sindikata poslodavaca. U italiji je to na nacionbalnom nivou. I kada takav radniok ide da trazi posao on mema sta da se dogovara oko plate. 

Подели на овим сајтовима

A jel mozes ti meni da objasnis sta je smesno kod toga sto sam ja volontirao? Razumem Crvenog Barona on je povremeno zloban i pokvaren, ali zasto ti? 

Vrlo me zanima tvoje podsmevanje mom volontiranju, jel razlog isto karakterni nedostaci kao kod Barona ili je neki drugi problem u pitanju? 

Па ваљда ти знаш колико вредиш и колико новца требаш. Спреман си да волонтираш, лепо, али сваки послодавац трошкове своди на минимум, могао би да процени да те нешто плати ( човек је највећа вредност) . Рецимо немаш искуство, ако си почетник, може да ти понуди нешто новца, сурово је да радиш без динара, без обзира колико мислиш да ће ти ваљати. Значи плата не мора нужно да буде везана за неки ниво искуства и знања.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Па ваљда ти знаш колико вредиш и колико новца требаш. Спреман си да волонтираш, лепо, али сваки послодавац трошкове своди на минимум, могао би да процени да те нешто плати ( човек је највећа вредност) . Рецимо немаш искуство, ако си почетник, може да ти понуди нешто новца, сурово је да радиш без динара, без обзира колико мислиш да ће ти ваљати. Значи плата не мора нужно да буде везана за неки ниво искуства и знања.

Ma ta varijanta sa Milosavljevicevim volontiranjem je klasicno balkansko vacarenje. Razbojnici koriste drzavu u kojoj nema zakonske regulative da se krivicno gone takve organizacije.

Подели на овим сајтовима

Пресе у ауто индустрији одавно више не контролишу радници него компјутери. Те су фабрике потпуно роботизоване. Само имаш инжињере који надгледају и контролишу.

А не знам што си толико тврдоглав. Синдикати договарају минималне плате и услове, а сваки радник може да преговара за своју плату зависно од својих могућности. Без обзира о каквом се послу ради. Није ту само у питању знање и вештина, него и што фирма преко пута нуди посао итд. 

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ma ta varijanta sa Milosavljevicevim volontiranjem je klasicno balkansko vacarenje. Razbojnici koriste drzavu u kojoj nema zakonske regulative da se krivicno gone takve organizacije.

Глупости... Па то је сасвим уобичајено и у САД. На пример, студенти волонтирају у фирмама да би стекли искуство и онда чим заврше факс већ имају радно искуство у CV-у, па после нађу бољи посао. То им је саставни део образовања. Имају и посебно име за то - internship.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Глупости... Па то је сасвим уобичајено и у САД. На пример, студенти волонтирају у фирмама да би стекли искуство и онда чим заврше факс већ имају радно искуство у CV-у, па после нађу бољи посао. То им је саставни део образовања.

Jeste u SAD ali hocemo li u neku paru da nema nista od Milosavljevicevog posla u toj branci ... a pride sto se i ne skoluje za trgovinu ...

Idu li americku studenti elektrotehnike da volontiraju po kao trgovacki putnici?

On je covek lepo napisao, volontirao je da bi "zaradio posao" ... kakav crni CV...

Подели на овим сајтовима

Пресе у ауто индустрији одавно више не контролишу радници него компјутери. Те су фабрике потпуно роботизоване. Само имаш инжињере који надгледају и контролишу.

А не знам што си толико тврдоглав. Синдикати договарају минималне плате и услове, а сваки радник може да преговара за своју плату зависно од својих могућности. Без обзира о каквом се послу ради. Није ту само у питању знање и вештина, него и што фирма преко пута нуди посао итд. 

AAAAAa pa konacno smo dosli do pravog odgovora ...znaci u danskoj , komunjarskoj zemlji nemamo monimalnu platu, a u SAD liberalnoj ekonomiji imamo ...

E pa ovo treba objasniti ljudima Avokadu, Milosavljevicu , Ivanu i drustvu da se ne sablaznjavaju na "dogovor sindikata oko plate" ...

A sada preko tog minimuma mozemo se dogovarati, naravno, to je u korist radnika ali ispod minimuma se ne ide ....

I kako tako lako prelazis preko toga da se niko drugi u tvoje ime dogovorio oko minimalne plate? Valjda ti snas najbolje sta je minimum za tebe?

Подели на овим сајтовима

Ти би радио да ти плата падне са 148 круна на 131 круну? А, да, ти би волонтирао. Данци одмах траже други посао...зато када прочиташ да је Теленор отпустио данске раднике...читај с десна на лево.

Oprosti joj Boze, ne zna sta pise. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Jeste u SAD ali hocemo li u neku paru da nema nista od Milosavljevicevog posla u toj branci ... a pride sto se i ne skoluje za trgovinu ...

Idu li americku studenti elektrotehnike da volontiraju po kao trgovacki putnici?

On je covek lepo napisao, volontirao je da bi "zaradio posao" ... kakav crni CV...

Волонтери у данску су укључени у хуманитарне организације ( pro bono ). Ово су четири пројекта:Red Barnet Ungdom, Julemærkefonden, Foreningen for Børn og Unge i Voldsramte Familier samt Børns Vilkår. Значи, волонтирање је повезано са волонтерским организацијама социјалне сврхе, као што је Црвени Крст или Википедија је такође волонтер. Волонтирање у клубу или чишћење улица и сличне ствари... нико не волонтира у фирми електронике без плате (колико толико). Какви црни без круне...Ако хоће да волонтирају у нпр Африку, плаћено им је становање и храна...добију џепарац.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Па ваљда ти знаш колико вредиш и колико новца требаш. Спреман си да волонтираш, лепо, али сваки послодавац трошкове своди на минимум, могао би да процени да те нешто плати ( човек је највећа вредност) . Значи плата не мора нужно да буде везана за неки ниво искуства и знања.

Рецимо немаш искуство, ако си почетник, може да ти понуди нешто новца, сурово је да радиш без динара, без обзира колико мислиш да ће ти ваљати. 

Nema tu nista "surovo" to je realno. Nikad majstor svog segrta nije placao. Poslodavac me u ovom sluchaju placa iskustvom i znanjem - daje mi besplatno skolovanje.

Pored silnih testvari koje ne znate, ti i tvoj drugar cveni baron ne znate sta radi volonter. Volonter je neko ko radi bez profitar jer ne stvara profit. Tako nije bilo smisla da mene gazda u toj firmi placa jer mu ja nisam stvarao nikakav profit vec sam isao sa komercijalistom i od 8 ujutru do 7 uvece posmatrao njega sta radi sa tim sto mi je zarad iskusva dozvolio da obavljam prodaju u njegovom prisustvu.

A ja nisam radio ja sam volontirao.

Ta vrsta volontiranja cak i kosta gazdu. Jer u tim prodajama gde sam ja napravio prodaje od 3000 ovaj tip sa kojim sam isao bi napravio 3 500 naprimer. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

AAAAAa pa konacno smo dosli do pravog odgovora ...znaci u danskoj , komunjarskoj zemlji nemamo monimalnu platu, a u SAD liberalnoj ekonomiji imamo ...

E pa ovo treba objasniti ljudima Avokadu, Milosavljevicu , Ivanu i drustvu da se ne sablaznjavaju na "dogovor sindikata oko plate" ...

A sada preko tog minimuma mozemo se dogovarati, naravno, to je u korist radnika ali ispod minimuma se ne ide ....

I kako tako lako prelazis preko toga da se niko drugi u tvoje ime dogovorio oko minimalne plate? Valjda ti snas najbolje sta je minimum za tebe?

Па шта "коначно"...? То сам написао већ пре десет страница, можда више пута - управо у одговорима теби.

О томе зашто минимална зарада не ваља, исто на овој теми, детаљно сам објаснио овде: https://www.pouke.org/forum/topic/28892-dačić-bogati-moraju-da-daju-više/?p=935205

Само што братац ти уопште ниси писао о томе него си убеђивао Ивана и Милосављевића како на Западу радници уопште не преговарају око плате већ је све "унапред договорено" и ти само "потпишеш уговор" а да ниси ни питао колика ти је плата.

Па се сад извлачиш смарањем саговорника. Тзв. пишање у даљ са препонама.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...