Grizzly Adams Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Да си нам жива и здрава... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Да си нам жива и здрава... Хвала, такође. А аргументи? Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Теленор је Telenor Group (OSE: TEL) is a Norwegian multinational telecommunications company headquartered at Fornebu in Bærum, close to Oslo. без обзира где је тржиште. Исплативо им је тамо где нема велике конкуренције. Конкуренција у Србији није проблем. Konkurencija u Srbiji jeste veliki problem posebno sto moraju da se takmice sa monopolistom kao sto je MTS. To gde je "sediste" nema nikakve veze ni sa cim, operira se po segmentaciji trzista - suprotno bi bilo kontraprodutkivno. Zato sve vece kompanije imaju svoje "manje" regionalne centre koji operiraju za sebe na svom trzistu. Хвала, такође. А аргументи? Ne znam odakle ti pravo da trazish argumente kada ih nisi pruzila. Sta mislis jel to ispravno i fer? Jel ti stvarno verujes da si ispostovala svog sagovornika? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Па видим да не вреде аргументи... Значи, "рат цена" је када се две или више компанија боре за тржиште и једна другој обарају цене. Када нека од њих пропадне, друга преузима њен део тржишта - па јој требају додатни ресурси, отвара радна места итд. Тачно је да људи у том случају остају без посла (јер фирма пропада), али се истовремено отварају други послови на које они онда могу да пређу. Некада се дешава да већа фирма једноставно купи мању и задржи запослене. Значи, генерално гледано то није никакав губитак. Напротив - свима је боље јер су добили ниже цене производа, ефикаснију услугу итд. Фирма која је пропала на данском тржишту, можда још увек послује у некој другој земљи, али то нема никакве везе. Она би тамо пословала у сваком случају, јер јој је циљ да се шири. Ето ти сасвим јасни аргументи. А сад ћеш ми ти одговорити са "бла, бла, бла... причаш бајке!" и узалуд сам се трудио... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 To gde je "sediste" nema nikakve veze ni sa cim, operira se po segmentaciji trzista - suprotno bi bilo kontraprodutkivno. Zato sve vece kompanije imaju svoje "manje" regionalne centre koji operiraju za sebe na svom trzistu. Нема везе где је седиште, има везе да норвешки Теленор поседује оператере у Србији... и осталим земљама. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Дакле, привреда то је једна веома динамична структура. Што динамичнија то боље. Људи стално мењају послове, налазе нове. Амер у животу не промени два-три, него десетак послова. Ретко ко остане у истој фирми до пензије, ако уопште постоји такав. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Нема везе где је седиште, има везе да норвешки Теленор поседује оператере у Србији... и осталим земљама. I sta sad? Gde sam ja rekao da telenor ne poseduje operater u Srbiji. Ali sama cinjenica da poseduje ne govori nista o tome da smanjuje produktivnost u jednoj zemlji da bi povecao u drugoj - kako ti tvrids. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 I sta sad? Nemas konkretan argument da mi dokazes da norveski telenor otpusta ljude u danskoj da bi zaposlio u srbiji i sve sto imas da mi kazes "Vrapci znaju" e pa ja nisam vrabac, ja slusham argumente a ne cvrkutanje. Kada nadjes neki, izvoli iznesi. E, ајде доста. Што нису отпуштени радници у Србији? Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 E, ајде доста. Што нису отпуштени радници у Србији? Радници се отпуштају тамо где нема посла. У Србији још имају посла... Шта ту није јасно? А сутра ће у Србију да дође AT&T или T-Mobile, да обори цене и отера Теленор па ће морати да отпусте и раднике у Србији... Тако се напредује. Само да их ови кретени коначно пусте. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 E, ајде доста. Што нису отпуштени радници у Србији? Da li me stvarno pitas tako glupo pitanje? Uzmi samo razmisli o prodavnici cveca prost primer objasnjava sve. Imas dve radnje, jednu u Srbiji drugu u Hrvatskoj. U Hrvatskoj krenes da prodajes manje cveca i resis da otpustis radnike jer ti ne treba tolika produktivnost, zasto bi u Srbiji otpustila radnike i napravila sebi gubitke i u Srbiji jer bi smanjila produktivnost? Zato sto trziste Srbije nije imalo nikakve gubitke, trziste Danske jeste. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Моја пријатељица, жена од неких 50 година, има своју агенцију за запошљавање. Кад је ударила криза, тамо 2009-е је целе године радила скоро без икакве зараде. Иначе је доста имућна, није јој неопходно. Ја је питам - па што радиш кад ништа не зарађујеш? А она каже "А, не смем да се опустим. Сад радим још више да останем `оштра` (sharp)." Одржава контакте, успоставља нове, шири пословну мрежу, искуство - све је то капитал. Већ следеће године је то дебело наплатила. Тако они размишљају. И зато су најбогатији народ на свету. Lepo i sve to moze da se procita i u Sidarti Heseovoj knjizi koja se ne bavi ekonomijom i poslovanjem. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 E, ајде доста. Што нису отпуштени радници у Србији? Da li me stvarno pitas tako glupo pitanje? Pa u srbiji ljudi rade volonterski , zasto bi iko kao otkaz coveku koji radi gratis... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 @@Crveni Baron, samo jedan komentar, ne kao kritika tebi: ja razumem tvoj stav, da svi treba da budemo odgovorni, da radimo pošteno i kvalitetno svoj posao, i da uplaćujemo u zajedničku kasu iz koje će ljudi odgovorni za te stvari (jer mi nemamo vremena za to) finansirati zdravstvo, organe reda, školstvo, sudstvo itd. Da ne ulazimo sada u to da li je takva centralna ,,kasa" optimalno rešenje ili ne. Da bi nama iole bilo bolje trebaju nam poslovi. I to poslovi sa strancima, jer stranci imaju pare, i to mnogo para, i spremni su debelo da plate za kvalitetan posao. Oni hoće da rade sa nama, jer će nas platiti manje nego Amerikanca ili Nemca, a i to manje nama je ohoho. I njima se isplati i nama, win-win situacija. U Srbiji ništa ne možeš ljudski da naplatiš. Zato poslovanje treba maksimalno olakšati. Uvođenje dodatnih poreza na zaradu sigurno ne olakšava ništa nikome. Popuniće budžet - da, ali ne podstiče upravo ono što donosi nove pare. Mislim, nisam ja neki znalac za ove stvari, ali prosta logika, zar ne? Ipak, po mom mišljenju i iskustvu, porez je u celoj stvari (podsticanja poslovanja) manji problem... Avocado је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 @@Crveni Baron, samo jedan komentar, ne kao kritika tebi: ja razumem tvoj stav, da svi treba da budemo odgovorni, da radimo pošteno i kvalitetno svoj posao, i da uplaćujemo u zajedničku kasu iz koje će ljudi odgovorni za te stvari (jer mi nemamo vremena za to) finansirati zdravstvo, organe reda, školstvo, sudstvo itd. Da ne ulazimo sada u to da li je takva centralna ,,kasa" optimalno rešenje ili ne. Da bi nama iole bilo bolje trebaju nam poslovi. I to poslovi sa strancima, jer stranci imaju pare, i to mnogo para, i spremni su debelo da plate za kvalitetan posao. Oni hoće da rade sa nama, jer će nas platiti manje nego Amerikanca ili Nemca, a i to manje nama je ohoho. I njima se isplati i nama, win-win situacija. U Srbiji ništa ne možeš ljudski da naplatiš. Zato poslovanje treba maksimalno olakšati. Uvođenje dodatnih poreza na zaradu sigurno ne olakšava ništa nikome. Popuniće budžet - da, ali ne podstiče upravo ono što donosi nove pare. Mislim, nisam ja neki znalac za ove stvari, ali prosta logika, zar ne? Ipak, po mom mišljenju i iskustvu, porez je u celoj stvari (podsticanja poslovanja) manji problem... Znas sta je bitno za posao? Da svi rade pod istim ili slicnim uslovima. Da mojn proiizvod kosta toiliko sati rada puta cena rada plus porez. I da tvoj proizvod kosta isto toliko. I kada su cena rada i porez jednaki i za tebe i za mene, sta stvara razliku? Broj sati rada. Produktivnost. Onaj koji je produktivniji bice konkurentniji i imace nizu cenu. Ali ne na osnovu toga sto ce davati duplo manju platu ili raditi na crno vec zato sto ce biti produktivniji. A to je ono sto se trazi. A ti vidis imas firmu u kojoj volontiraju ljudi i rade besplatno .. Pa kao jos medju prvih 100 u srbiji je ta firma ...Shvatas li koliko je to glupost i koliko nema veze sa kvalitetom firme ili sposobnoscu da nadje poslove i zaradi pare? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Imas u italiji situaciju da je dislo puno ljudi sa istoka zadnjih gidina. Rade ljudi za pola plate i uzimaju posao dimacim. Ali ne na osnovu kvaliteta ili bilo cega drugog vec samo na osnovu toga sto rade za manje para. A znas zasto mogu da rade za manje para? Zaro sto spavaju po 2-3 u polovnim kamp kucicama, bez porodica ... Njima ne ttreba onih 700-1000€ koji trebaju italijanu za sran, namestaj, grejanje... Ali doaeriki se italijani i doneli zakon koji stupa na snagu od 1 januara iduce godina. Nece moci da radi u italiji niko ko nema stalni boravak na teritoriji italije, a to znaci da ima stan idredjene kvadrature koji zadovoljavaju odredjene standarde.... Tako da ce i oni biti stavljeni u ravnopravan polozaj, imace iste troskove kao i svi pa ce onda o tome koga ce gazda zaposliti odlucivati kvalitet i znanje radnika a ne cena... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука