Млађони Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Svud redom u tako jakim firmama? Nije li bilo mogucnosti da napredujes u Beogradu? ne razumem ovo prvo "Svud redom" ... bilo je mogucnosti da napredujem u Beogradu ali ja ne zelim u tom pravcu da idem ( ne zelim da se odavaljam iz krusevca) zato sto ja hocu posao kojim mogu da izdvajam pare i da studiram i da ulazem u poljoprivredu. Itd.. imam neke svoje planove, ne bih diskutovao o njima ovde. Znas sta, ti da se vraatis jos da volontiras .... dobices jos neko pismo i preporuke ... A reci mi jos ovo ... da bi tamo volontirao jesu li ti trazili da im platis nesto ili su bili galantni i besplatno ti omogucili da volontiras? A da ti mene batalis sa glupim i zlonamernim prozivkama? (: Za volontiranje sam se prijavio sam, inace razmisljao sam da se vratim i volontiram do godinu dana kod njih. GeniusAtWork and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Телеком са 9000 запослених остварује тек нешто више нето прихода од Теленора који има скоро 9 пута мање запослених. Теленор 183 запослених данаца у Теленору биће отпуштено у току 2013. Разлог отпуштања је жестока конкуренција на данском тржишту телекомуникација. "Нажалост, морамо се поздравити са добрим колегама" (13. marts 2013) http://www.version2.dk/artikel/telenor-fyrer-138-danske-medarbejdere-51028 63 запослена од око 1.150 запослених у Теленор у Алборгу добило је обавештење да више немају посао http://www.nordjyske.dk/nyheder/telenor-fyrer-63-ansatte-i-aalborg/ee7bb7ae-2a14-4f4b-8179-43b39354fbc5/4/1513 Тужна порука 300 отпуштених у Теленору у Данској. Саопштење долази као шок због интензивне конкуренције на тржишту где је рат цена и пад зараде значајан за организацију. Очекивали смо заправо смањење запослених (15. marts 2013) http://www.computerworld.dk/art/225288/analytiker-derfor-boer-telenor-fyre-mange-flere-ansatte 251 запослених у компанији Теленор добило отказ http://www.computerworld.dk/art/16787/telenor-fyrer-251 "Тако је Теленор отпустио 1.500 запослених у току године" --- Запитајте се. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Znas sta, ti da se vraatis jos da volontiras .... dobices jos neko pismo i preporuke ... A reci mi jos ovo ... da bi tamo volontirao jesu li ti trazili da im platis nesto ili su bili galantni i besplatno ti omogucili da volontiras? Pa opšte je poznato da čim se prijaviš za neki posao odma' dobijaš 5000 evra platu, BMW kabriolet i vilu sa bazenom na svakom spratu. Kakvo crno volontiranje... Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Poz nicph odoh da spavam. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Pa opšte je poznato da čim se prijaviš za neki posao odma' dobijaš 5000 evra platu, BMW kabriolet i vilu sa bazenom na svakom spratu. Kakvo crno volontiranje... A tek te primaju u poslovima komercijale bez dana iskustva... onako dodjes kazes "ja bih da budem komercijalista" "jel ste prodali nekad nesto u zivotu, ispunili plan, ostvariliva odnos i komunikaciju sa kupcima" "ne" "e samo smo vas cekali da nam napravite gubitke u prodaji! " oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 U kom smislu je telekomu manja perspektiva zbog toga? Ko ima bolju mrezu? Nznam stvarno pitam. У смислу давања отказа...овај...мислим Теленор...ма... сви они ће брзо да промене име. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 У смислу давања отказа...овај...мислим Теленор...ма сви ће они брзо да промене име. NLCPH odgaja ruze. NLCPH ima 2 radnika i pravi prihod od 100 000 dinara mesecno. NLCPH od toga placa radnike 20 000 dinara (40 000 u rashodima za radnike) i josh 30 000 dinara ima u rashodima za ostale troskove (struha voda itd) od tih 100 000 dinara NLCPH ima 30 000 dinara ostatka zarade koju moze da potrosi ili ulozi. Medjutim, dodje do promene na trzistu i NLCPH dozivi gubitak od 20 000 dinara. NLCPH otpusti jednog radnika od dva (onog manje efikasnog) Sram bilo NLCPH za nepravdu koju je ucinila.. kako je smela da otpusti jednog radnika? E nadam se da sad na tvom licnom primeru odgajivacice cveca vidis zasto nema nista lose u tome da je Telenor otpustio polovinu svojih radnika ukoliko ima gubitke. Ukoliko nema posla i prihoda da se placaju plate radnicima - otkaz je logican izbor bolji i za radnika i za firmu. Kada bi NLCPH odrzavala oba radnika u zivotu imala bi 10 000 za ulaganje sto bi je ucinilo znacno slabijom na konkurenciju i vremenom bi firma propala a oba radnika ostala bez posla. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Znas sta, ti da se vraatis jos da volontiras .... dobices jos neko pismo i preporuke ... A reci mi jos ovo ... da bi tamo volontirao jesu li ti trazili da im platis nesto ili su bili galantni i besplatno ti omogucili da volontiras? Српска пословица: "Боље џабе седети, него џабе радити." Јеврејска пословица: "Боље џабе радити, него џабе седети." Млађони and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Српска пословица: "Боље џабе седети, него џабе радити." Јеврејска пословица: "Боље џабе радити, него џабе седети." Mladen "Jew" Milosavljevic. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 NLCPH odgaja ruze. NLCPH ima 2 radnika i pravi prihod od 100 000 dinara mesecno. NLCPH od toga placa radnike 20 000 dinara (40 000 u rashodima za radnike) i josh 30 000 dinara ima u rashodima za ostale troskove (struha voda itd) od tih 100 000 dinara NLCPH ima 30 000 dinara ostatka zarade koju moze da potrosi ili ulozi. Medjutim, dodje do promene na trzistu i NLCPH dozivi gubitak od 20 000 dinara. NLCPH otpusti jednog radnika od dva (onog manje efikasnog) Sram bilo NLCPH za nepravdu koju je ucinila.. kako je smela da otpusti jednog radnika? E nadam se da sad na tvom licnom primeru odgajivacice cveca vidis zasto nema nista lose u tome da je Telenor otpustio polovinu svojih radnika ukoliko ima gubitke. Ukoliko nema posla i prihoda da se placaju plate radnicima - otkaz je logican izbor bolji i za radnika i za firmu. Kada bi NLCPH odrzavala oba radnika u zivotu imala bi 10 000 za ulaganje sto bi je ucinilo znacno slabijom na konkurenciju i vremenom bi firma propala a oba radnika ostala bez posla. Бла-бла- бла. Милосављевић одгаја руже. NLCPH ништа од написаног. Теленор је отпустио у дк да не би имао губитке (конкуренција на тржишту) запослио је 1131 радника у Србији. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Пошто Теленор може да оствари исту продуктивност са 9 пута мање запослених, онда би могло и у Телекому да тих 8000 људи вишка не долази на посао. Што џабе да заузимају место. Нек добију плате и нек седе кући. Верујем да би били продуктивнији, а и не би правили додатни трошак компанији (столови, рачунари, рачуни за струју, телефони). Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Српска пословица: "Боље џабе седети, него џабе радити." Јеврејска пословица: "Боље џабе радити, него џабе седети." A najbolje od svega je sto firma ostvaruje veci profit pa moze da otvara nova volonterska radna mesta sto jos vise uvecava profit itd .... Idealna organizacija za ljubitelje liberalnog kapitalizma ...Onome koji je ovo smislio treba platiti veceru .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 A najbolje od svega je sto firma ostvaruje veci profit pa moze da otvara nova volonterska radna mesta sto jos vise uvecava profit itd .... O cemu ti pricas? U firmu sam ja dosao i rekao sam "zainteresovan sam da volontiram, da li moze" to je to... Ne postoji nikakvo otvaranje "volonterskog radnog mesta" ne lupetaj gluposti... Svaki zanat se kali. A najbolje od svega je sto firma ostvaruje veci profit pa moze da otvara nova volonterska radna mesta sto josvise uvecava profit itd .... Ni trunku profita nisu uvecali na meni. Ja sam isao u kolima sa komercijalistom i sa vremena na vreme bih ja izasao umesto nejga i radio prodaju, a kada to ne bi bilo stojao bih pored i gledao kak oradi, kako komunicira. Dok bi se vozili on bi mi covek pricao korake prodaje, nacine prodaje, nacine rabata, tipove ljudi koji kupuju od njega i kako se ko ophodi, kako se prema kome ophoditi, tipove prodavnica, tipove proizvoda kako se kategorisu itd. Mozda sam im cak i "smanjio" profit jer bi on prodao na tim mestima vise od mene. Stvarno nije u redu da tako baljezgas gluposti... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Medjutim, dodje do promene na trzistu i NLCPH dozivi gubitak od 20 000 dinara. Много си се са овим изглупирао ( у контексту целе приче). Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Много си се са овим изглупирао ( у контексту целе приче). Ne nisam, pokusao sam da ti objasnim nesto na jednom slikovitom primeru... sto ocigledno nisi sposobna da shvatis... ne znam dal ti fali pameti ili jednostavno nemas postovanja prema sagovornicima pa ni ne razmisljas o onome sto ti pisu - ali svakako ti nesto fali. Ti kada otvoris svoju firmu, budi dobra dusa i nemoj nikad nikom da das otkaz. A dotle, nastavi da sedis na stolici i pricas po forumu o ljudima koji svaki dan rade, zaradjuju, stvaraju i zaposljavaju druge ljude. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука