Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Nije tacno. Prvo drzava jedina krade radnika, drugo u firmi u kojoj sam folontirao svi radnici redovno dobijaju stimulacije. Naprimer merchendajzeri - oni koji pakuju robu po marketima a rade za MD dobijaju za ispunjenje norme stimulaciju 3000 dinara mesecno. Komercijalisti sa druge strane za probijen plan prodaje dobija stimulaciju i po 200-300 evra. Ali znash sta je fora bato... stimulacij udobijes ako radis a da bi radio nekad moras i preko radnog vremena. Moras da se trudis. Dobijaju se i besplatna putovanja i pokloni i sve ako ide posao. Poenta je sto je to jaka privatna firma koju vodi posten covek kome je stalo do toga da dobro posluje i samim tim pazi o svojim radnicima. Samo losi privrednici i lose firme ne daju stimulacije radnicima. A ti losi privrednici opstaju opravo zbog lose drzave. Da li vidis sad moj brate da smo ja i nichp pricali upravo o tome da u Srbiji treba da postoje samo firme tog tipa koju si naveo. ? Ali za to treba svest. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Da li vidis sad moj brate da smo ja i nichp pricali upravo o tome da u Srbiji treba da postoje samo firme tog tipa koju si naveo. ? U Srbiji postoje takve firme. JA sam ti naveo jednu. Ali za to treba svest. Nema to nikakve veze sa savescu, to ima veze sa time - ako moji radnici rade dobro i prave profit treba ih stimulisati da bi nastavili tako. Ako moji radnici rade lose treba ih destimulsiati. Naprimer u toj istoj firmi u kojoj radim ukoliko ne ispunis mesecne planove - sledi i kazna odbijanje od plate itd. To je jedna od 100 najjacih firma u Srbiji upravo zbog toga. Eto ja sam volontirao kod njih sest meseci u nadi da cu dobiti posao. Ja sada mogu da idem i da pricam "ej ne postuju moja prava radio sam za dzabe" medjutim ja kada sam usao u taj odnos rekao sam u redu, ako bude posla dacete mi. Oni su mi posle volotiranja lepo odgovorili "nazalost u krusevcu nema trenutno posla, mozemo da te zaposlimo u beogradu ako si zainteresovan" ja sam reko "ne hvala prijatno, voleo bih samo pismo preporuke" oni mi rekli "izvoli" i "kada bude mesta u krusevcu bices prvi kontaktiran." Dovidjenja prijatno, a svi mi pricaju "uuu oni tebe iskoristili" itd.. ne bajo ja sam zaradjivao moj posao. Mozda me i pozovu mozda i ne pozovu kada bude bilo posla ali da sam ostao sve dok se mesto ne otvori sigurno bih dobio posao. I onda bih ja imao platu 30+ hiljada ali zato sto sam radio neko vreme za dzabe. A vecina mojih drugara mi se smejala - haha mladja radi za dzabe... i slichne gluposti. inache da nema Daciceve politike mozda bi u toj firmi automatski bilo posla za mene. Da su recimo manji porezi i pdv, imali bi vecu prodaju samim tim potrebu za vise radnika. Justin Waters, Grizzly Adams and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 U Srbiji postoje takve firme. JA sam ti naveo jednu. Nema to nikakve veze sa savescu, to ima veze sa time - ako moji radnici rade dobro i prave profit treba ih stimulisati da bi nastavili tako. Ako moji radnici rade lose treba ih destimulsiati. Naprimer u toj istoj firmi u kojoj radim ukoliko ne ispunis mesecne planove - sledi i kazna odbijanje od plate itd. To je jedna od 100 najjacih firma u Srbiji upravo zbog toga. Mozes slobodno da procitas postove unazad videces ako si dobronameran da smo o tome tako i pisali. Slazem se sa tobom i to je jedina dobra osnova poslovanja. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Dovidjenja prijatno, a svi mi pricaju "uuu oni tebe iskoristili" itd.. ne bajo ja sam zaradjivao moj posao. Добио си искуство, контакте, препоруку... Све је то плата. @@Volim_Sina_Bozjeg, Јеси ли видео мој претходни текст? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Meni se cini da su medju pravoslavnim Srbljem vrlo popularan komunizam. Stecem utisak da idealno drustvo zamisljaju kao komunisticko drustvo samo sto centar ne bi bila partija vec crkva Komunizam je za vas ako recimo svi moleri u drzavi imaju 1 euro kvadrat? Hocemo li sada da krenemo kako izgleda kad moler kreci i radi naprimer gips ili kako izgleda kad komsija dodje sa posla i ode da okreci stan za 0.5 evra? Hocemo li da govorimo i o tome da profi moler moze jako da pomogne da kupimo najbolje materijale koji imaju najbolji odnos : cena , kvalitet . i da zidovi kad se profi urade traju i do 5 godina? Naravno da za 0.5 evra dobijas lose zavrsene i grube zidove koje sledece godine opet moraju da se krece. I sad onda treba razmisliti o domacinu koji je ustedeo novac zbog toga sto je uzeo profi molera i taj novac moze uloziti pametno u nesto drugo mnogo korisnije. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Mozes slobodno da procitas postove unazad videces ako si dobronameran da smo o tome tako i pisali. Slazem se sa tobom i to je jedina dobra osnova poslovanja. Znam ja odlichno na sta ti mislis, ono sto ocu da ti kazem je da gresis u tome da je to nesto sto DRZAVA treba da regulise... skloni drzavu iz price trziste ce samo to regulisati, kapiras? Jer ce na trzistu vecinski opstati samo takve firme, samim tim vecina radnika ce raditi tamo, i dobijati sve te dobre stvari. Odma cu da ti kazem da se najgore prema radnicima tretiraju one firme koje su imale pomoc drzave i neki vid monopola od strane drzave. U svim tim firmama napreduju mamini i tatini sinovi i poltiicke veze itd. A isto je tako u drustvenim preduzecima. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Добио си искуство, контакте, препоруку... Све је то плата. @@Volim_Sina_Bozjeg, Јеси ли видео мој претходни текст? Video sam znam ja kako razmisljas ali ako ti nije tesko zabrebi malo gde sam ja sushtinski protivan tebi. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Znam ja odlichno na sta ti mislis, ono sto ocu da ti kazem je da gresis u tome da je to nesto sto DRZAVA treba da regulise... skloni drzavu iz price trziste ce samo to regulisati, kapiras? Jer ce na trzistu vecinski opstati samo takve firme, samim tim vecina radnika ce raditi tamo, i dobijati sve te dobre stvari. Odma cu da ti kazem da se najgore prema radnicima tretiraju one firme koje su imale pomoc drzave i neki vid monopola od strane drzave. U svim tim firmama napreduju mamini i tatini sinovi i poltiicke veze itd. A isto je tako u drustvenim preduzecima. Treba preziveti do tad brate zato je malo socijalne politike i potrebno pogotovo u tranziciji. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Video sam znam ja kako razmisljas ali ako ti nije tesko zabrebi malo gde sam ja sushtinski protivan tebi. Па не знам шта је то? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Наведи ми где се неки свети отац бунио за своја права? Поготово за права радника. Нигде. То није хришћански. Сиромаштвом и угњетавањем се спашавај брате. Ваљда знаш ко је први бунџија? И зашто спомињеш ту демонску творевину ЕУ? У њој нема ништа добро. Управо зато што се поштују та права радника, које је лично нечастиви осмислио (примети да парламент ЕУ изгледа као вавилонска кула)! Шта мислиш зашто су тамо добре плате? Зато да би људи беспосличарили. Јер чим имају вишак средстава, онда могу да се баце у блуд и разврат. Зато и имају времена да се баве парадама. Вишак средстава и то достојанство су само зло, које ће покопати ову нашу православну земљу. Срећа, па се закон о раду не поштује, иначе би било још и горе. Содома и Гомора! Спасавај се брате трпљењем! То је за твоје добро, ваљда смо ми православно држава! Бла-бла-бла! Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Nema to nikakve veze sa savescu, to ima veze sa time - ako moji radnici rade dobro i prave profit treba ih stimulisati da bi nastavili tako. Ako moji radnici rade lose treba ih destimulsiati. Naprimer u toj istoj firmi u kojoj radim ukoliko ne ispunis mesecne planove - sledi i kazna odbijanje od plate itd. To je jedna od 100 najjacih firma u Srbiji upravo zbog toga. Бла-бла-бла. Најјаче фирме (или слабе) не треба да кажњавају, и оне то не раде, ако су незадовљоне радом, дају отказ. Не треба никог дестимулисати, ако се је незадовољно радом радника - отказ. Ако у Србији има 100 најјачих фирми, ставим руку на врелу ринглу. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Meni se cini da su medju pravoslavnim Srbljem vrlo popularan komunizam. Stecem utisak da idealno drustvo zamisljaju kao komunisticko drustvo samo sto centar ne bi bila partija vec crkva A znas li sta je komunizam? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Бла-бла-бла. Најјаче фирме (или слабе) не треба да кажњавају, и оне то не раде, ако су незадовљоне радом, дају отказ. Не треба никог дестимулисати, ако се је незадовољно радом радника - отказ. To sta ti mislis da li treba da kaznjavaju destimulacijom ili ne - kada otvoris firmu radi sta hoces, ja vidim efektivnost mogucnosti destimulacije. Kada bih drzao moju firmu i te kako bih postojale destimulacije ukoliko radnik ne ispuni plan rada. Ако у Србији има 100 најјачих фирми, ставим руку на врелу ринглу. Izvoli posto toliko dobro znash o biznisu dodji u Srbiju i otvori preduzece umesto da stavljas ruke na ringle. Isplativije je a i bolje za drustvo. Treba preziveti do tad brate zato je malo socijalne politike i potrebno pogotovo u tranziciji. U periodu tranzicije ti najvise treba efikasno sudstvo, a ne socijalna politika. Efikasno sudstvo da bi efikasno zastitilo socijalne mere koje su potrebne (zastita trudnica, zastita okoline, zastita invalida) Mi te osnovne nemamo ali imamo neke preterane i prekopotrebne. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 U Srbiji postoje takve firme. JA sam ti naveo jednu. Nema to nikakve veze sa savescu, to ima veze sa time - ako moji radnici rade dobro i prave profit treba ih stimulisati da bi nastavili tako. Ako moji radnici rade lose treba ih destimulsiati. Naprimer u toj istoj firmi u kojoj radim ukoliko ne ispunis mesecne planove - sledi i kazna odbijanje od plate itd. To je jedna od 100 najjacih firma u Srbiji upravo zbog toga. Eto ja sam volontirao kod njih sest meseci u nadi da cu dobiti posao. Ja sada mogu da idem i da pricam "ej ne postuju moja prava radio sam za dzabe" medjutim ja kada sam usao u taj odnos rekao sam u redu, ako bude posla dacete mi. Oni su mi posle volotiranja lepo odgovorili "nazalost u krusevcu nema trenutno posla, mozemo da te zaposlimo u beogradu ako si zainteresovan" ja sam reko "ne hvala prijatno, voleo bih samo pismo preporuke" oni mi rekli "izvoli" i "kada bude mesta u krusevcu bices prvi kontaktiran." Dovidjenja prijatno, a svi mi pricaju "uuu oni tebe iskoristili" itd.. ne bajo ja sam zaradjivao moj posao. Mozda me i pozovu mozda i ne pozovu kada bude bilo posla ali da sam ostao sve dok se mesto ne otvori sigurno bih dobio posao. I onda bih ja imao platu 30+ hiljada ali zato sto sam radio neko vreme za dzabe. A vecina mojih drugara mi se smejala - haha mladja radi za dzabe... i slichne gluposti. inache da nema Daciceve politike mozda bi u toj firmi automatski bilo posla za mene. Da su recimo manji porezi i pdv, imali bi vecu prodaju samim tim potrebu za vise radnika. Cek, cek ti si to radio gratis 6 meseci? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 To sta ti mislis da li treba da kaznjavaju destimulacijom ili ne - kada otvoris firmu radi sta hoces, ja vidim efektivnost mogucnosti destimulacije. Kada bih drzao moju firmu i te kako bih postojale destimulacije ukoliko radnik ne ispuni plan rada. Izvoli posto toliko dobro znash o biznisu dodji u Srbiju i otvori preduzece umesto da stavljas ruke na ringle. Isplativije je a i bolje za drustvo. Не него ти да ми набројиш 100 најјачих фирми (приватних) у Србији а да нису Вељовић&Османи и ММФ. ( не заборави број запослених!) Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука