Милан Меденица :) Написано Август 6, 2010 Пријави Подели Написано Август 6, 2010 pa ...mozda mogu biti i mesoviti...to je bas ...a svedoci smo da ih po Srbiji itekako ima... confusedто је уствари тужна опција јер има толико празних манастира који зврје празни и не служи се људима Литургија туда, а неки имају и по 50 монаха ... или су мешани ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Август 6, 2010 Пријави Подели Написано Август 6, 2010 Meni inače strašno smeta tako juridička podela životnih opcija, pošto je svaki čovek zasebna ličnost i svako ima svoj put. Brak i monaštvo nisu dve suprotstavljene stvari, i poslušanja jednog načina života nisu kontra poslušanjima onog drugog. Možda ima ljudi koji nisu za brak, a pritom nisu ni za monaško poslušanje? Ne možemo mi ograničavati ni Boga ni ljude i sužavati izbor puteva ka Bogu - jer rekoh, jedino što je bitno je Evharistija, bez nje je sve ostalo uzaludno.напротив, нема јуридике, нити причамо о наспрамности ...слажем се да су сви подвизи су пред Богом једнаки. Pa nema, ali ima onih koji hoće da nametnu takvo viđenje života. dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vesna V. Lalovic Написано Август 6, 2010 Пријави Подели Написано Август 6, 2010 dada a ko su ti...kazite nama koji ne znamo...da bi ih lakse prepoznali ...pa da se cuvamo... ''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Август 6, 2010 Пријави Подели Написано Август 6, 2010 Pa svi koji hoće da ograniče slobodu Boga i čoveka i kažu vam "ili - ili". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Август 6, 2010 Пријави Подели Написано Август 6, 2010 pa ...mozda mogu biti i mesoviti...to je bas dada...a svedoci smo da ih po Srbiji itekako ima... то је уствари тужна опција јер има толико празних манастира који зврје празни и не служи се људима Литургија туда, а неки имају и по 50 монаха ... или су мешани ... evo recimo kod mene u timockoj krajni ima nekoliko napustenih manastira...... jedan od njih je i manastir svetih apostola Petra i Pavla Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vesna V. Lalovic Написано Август 6, 2010 Пријави Подели Написано Август 6, 2010 hvala...valjda sma razumela... dada ''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vesna V. Lalovic Написано Август 6, 2010 Пријави Подели Написано Август 6, 2010 pa tamo gde ima 50 monaha/monahinja....previse jeste...trebalo bi uzeti 2 do 3 i poslati tamo gde nema nikoga...i tako bi se svuda sluzila Liturgija...ali izgleda da niko nece iz svog manastira... dada ''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Август 6, 2010 Пријави Подели Написано Август 6, 2010 pa tamo gde ima 50 monaha/monahinja....previse jeste...trebalo bi uzeti 2 do 3 i poslati tamo gde nema nikoga...i tako bi se svuda sluzila Liturgija...ali izgleda da niko nece iz svog manastira... dada que sera, sera.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 6, 2010 Пријави Подели Написано Август 6, 2010 троје се сматра минимумом за обнову манастира, али то обично није пракса ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Август 6, 2010 Пријави Подели Написано Август 6, 2010 koliko hiljada eura je potrebno da bi se komplet obnovio jedan srednji manastir......????? otprilike.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vesna V. Lalovic Написано Август 6, 2010 Пријави Подели Написано Август 6, 2010 mislim....da na to pitanje najbolji odgovor...moze da nam dostavi u pisanoj formi, najbolji poznavalac unutrasnjih prilika i ''neprilika'' u SPC...a to je dr zare..... dada ''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 6, 2010 Пријави Подели Написано Август 6, 2010 koliko hiljada eura je potrebno da bi se komplet obnovio jedan srednji manastir......????? otprilike....томе никад није крај, али се ради дуго на томе, па се и не осети толико кад се растегне кроз време ... више је важно да људи долазе на Литургију, али и да ти људи који живе у манастиру имају неке основне услове.јесу монаси али је нељудски оставити их на цедилу. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Октобар 4, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2010 "Svi smo mi monasi, manje ili više..." Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
prijateljsasa Написано Октобар 4, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2010 "Svi smo mi monasi, manje ili više..."Слажем се, речи мога духовног Оца то и потврђују. Када сам га једном приликом питао о том позиву јер ми је рођени брат искушеник скоро 2 год. и да бих и ја да нисам у браку сугурно отишао у манастир јер сама помисао да си у мислима са Богом сваког тренутка ми је драга. А он каже: За то ти не треба Манастир, могуће је и те како живети монашки и у свету ван манастира, чак је и много већа Благодат Божија на људима који желе и често се моле њему у светском окружењу! Па био ти и у браку или не ожењен, без разлике. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 4, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2010 "Svi smo mi monasi, manje ili više..."Слажем се, речи мога духовног Оца то и потврђују. Када сам га једном приликом питао о том позиву јер ми је рођени брат искушеник скоро 2 год. и да бих и ја да нисам у браку сугурно отишао у манастир јер сама помисао да си у мислима са Богом сваког тренутка ми је драга. А он каже: За то ти не треба Манастир, могуће је и те како живети монашки и у свету ван манастира, чак је и много већа Благодат Божија на људима који желе и често се моле њему у светском окружењу! Па био ти и у браку или не ожењен, без разлике.извини, а шта ти то подразумеваш ''монашки'' у браку? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука