Милан Ракић Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Свечаност поводом завршетка школовања кадета 134. класе Војне академије биће одржана у суботу 14.септембра 2013. године испред Дома Народне скупштине у Београду у 17.30 часова. Према протоколу свечаности, планирано је да председник Републике Србије уручи сабље тројици најбољих у рангу, док ће најуспешнијим кадетима вида Копнене војске и Ваздухопловства и противваздухопловне одбране пиштоље са посветом уручити министар одбране. У прве официрске чинове биће промовисано 162 кадета и кадеткиња из Републике Србије и четири припадника Војске Црне Горе. Међу најмлађим потпоручницима Војске Србије четворица су завршили војне академије у иностранству и то: Ваздухопловну-смер авијација у САД, Техничку-смер ваздухопловно-техничка служба и Копнену-смер артиљерија у Грчкој и академију Копнене војске-смер пешадија у Италији. У програму свечаности учествоваће авијација Војске Србије, а свечаност ће увеличати приказ егзерцира Гарде и музички програм у извођењу Уметничког ансамбла МО ''Станислав Бинички'' и Репрезентативног оркестра Гарде. Најбољи кадети 134. класе Војне академије: Први у рангу: Иван Сибиновић, општи успех 9,56, студијски програм Војно ваздухопловство, пилот хеликоптера. Други у рангу: Синиша Чабаркапа, општи успех 9,36,студијски програм Логистика одбране, финансије. Трећи у рангу: Димитрије Бећаревић, општи успех 9,36, студијски програм Војно ваздухопловство, пилот авиона. Први у рангу по видовима: У виду Копнена војска, Немања Смајовић, општи успех 9,32, студијски програм Логистика одбране, финансије. У виду Ваздухопловство и противваздухопловна одбрана, Иван Мудри, општи успех 9,05, студијски програм Војно ваздухопловство, пилот хеликоптера. Извор Видео-најава Пг, Плутон, Sudija and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана П. Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Нек су нам живи и здрави, мени је асоцијација на овај догађај... Ignjatije, Пг, Драшко and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Поводом промоције најмлађих официра Војске Србије авиони и хеликоптери Ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије надлетаће изнад Београда и Панчева у петак 13. септембра 2013. године у времену од 16.00 до 19.30 часова и у суботу 14. септембра од 17.30 до 19.00 часова.Планирано је да у летачком програму поводом промоције потпоручника учествују авиони типа „галеб Г-4” и „Миг-29” и хеликоптери типа „газела”.Због одржавања свечаности у центру града, доћи ће до измене у режиму саобраћаја и до затварања појединих улица у петак 13. септембра у времену од 20.00 до 22.30 часова и на дан свечаности у суботу 14. септембра од 16.30 до 20.00 часова, и то:1. Трг Николе Пашића у целини до Теразија;2. Улица Таковска, од угла са Косовском улицом до раскрснице: Булевар краља Александра – Трг Николе Пашића – Улица кнеза Милоша;3. Булевар краља Александра, од Улице архиепископа Данила до раскрснице: Трг Николе Пашића – Улица кнеза Милоша –Таковска улица;4. Улица кнеза Милоша, од Улице Лазаревићеве до раскрснице: Булевар краља Александра – Трг Николе Пашића –Таковска улица. видео МОРС Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 13, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Додељене дипломе кадетима завршне године Војне академије Начелник Војне академије генерал-мајор проф. др Младен Вуруна уручио је данас дипломе о стеченом звању официра Војске Србије кадетима 134. класе Војне академије док је кадетима рода авијације летачке знакове доделио начелник Штаба Команде ваздухопловства и противваздухопловне одбране бригадни генерал Дејан Јоксимовић. Свечаности су присуствовали и помоћник министра одбране за људске ресурсе Јован Мијаковић, ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић, начелник Управе за људске ресурсе Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Слађан Ђорђевић, представници Министарства одбране, Војске Србије, Универзитета одбране, делегације војних академија оружаних снага Француске, Немачке, Чешке, Словачке и Алжира, као и родитељи, родбина и пријатељи дипломаца. Генерал Вуруна уручио је и значку Војне академије најбољем кадету страних оружаних снага Душану Рудовићу. Најбољи кадети 134. класе Војне академије по рангу су Иван Сибиновић, рођен 18. маја 1990. у Књажевцу, просек 9,56, студијски програм Војно ваздухопловство, Синиша Чабаркапа (9,36), рођен 18. октобра 1990. у Загребу, студијски програм Логистика одбране и Димитрије Бећаревић (9,33), рођен 15. фебруара 1990. у Зрењанину, студијски програм Војно ваздухопловство . Ректор Универзитета одбране уручио је награде кадетима за најбоље успехе на студијским програмима, а продекан Војне академије пуковник проф. др Бобан Ђоровић доделио је награде за најбољи завршни рад. У последњих неколико година у Војној академији обавља се тестирање кадета завршне године школовања у познавању енглеског језика. На тестирању знања, према стандарду СТАНАГ 6001, најбољи резултат постигли су кадети Миодраг Живков, Александар Видаковић и Душан Савић. Њима је похвале уручио начелник катедре за стране језике потпуковник мр Драган Ћирковић. Кадети 134. класе, њих 162, од чега четири припадника Војске Црне Горе, остварили су просечну оцену студија 7,92. Поред тога, успешно су савладали све садржаје војног оспособљавања и стекли потребне компетенције за обављање почетних дужности у свом роду, односно служби. Саставни део четворогодишњег школовања кадета представљају и стручне посете страним војнообразовним институцијама, активно учествовање на бројним такмичењима у земљи и иностранству, као и на домаћим и међународним научним и стручним скуповима и симпозијумима. МОРС А сутра, у 17:30, испред Дома Народне скупштине, свечана промоција и дефиле новопроизведених потпоручника! Нека им је са срећом! Ignjatije and Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Ja gledam defile svake godine ispred Skupštine,i moram da primetim da pripadnici PVO imaju najbolje držanje i najbolje i najpreciznije gaze strojevi korak,posle njih mornarica.......a pešadinci,joj,dve leve Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Пренос је почео! РТС 1. Срђан Ранђеловић, Danijela, Драган Јашић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Živela Srbija! Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Ma idi kad im to kaze, oce srce mi iskoci A onda se setim gde zivim Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 "Дижи бре ногу, ниси балерина!" Sudija and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 "Дижи бре ногу, ниси балерина!" Nije što je ovaj Paradni marš naš,nego je jedan od najlepših marševa na svetu!A Stanislav Binjički je napisao i Marš na Drinu-koji je najlepši marš na svetu Милан М. and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 И наш стројев корак је најлепши. Мада колена пуцају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Најбољи! Прва тројица у 134. класи... С` лева на десно: ппор Иван Сибиновић, ппор Синиша Чабаркапа и ппор Димитрије Бећаревић, Извор:РТС Први у рангу: Иван Сибиновић, општи успех 9,56, студијски програм Војно ваздухопловство, пилот хеликоптера. Други у рангу: Синиша Чабаркапа, општи успех 9,36,студијски програм Логистика одбране, финансије. Трећи у рангу: Димитрије Бећаревић, општи успех 9,36, студијски програм Војно ваздухопловство, пилот авиона. Драгана П. је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 И наш стројев корак је најлепши. Мада колена пуцају. Ovu priču sam samo čuo pa je stoga ne proverena iako mi je rečeno da je bila i u novinama. Elem,tokom dana Republike Francuske,da li za vreme De Gola ili Miterana-ne znam,uglavnom,jedna naša četa je bila pozvana na učešče.Naša četa je marširala našim strojevim korakom koji je toliko oduševio publiku da je odrađen bis! Eto,kažem,priča ne proverena ali lepa... Inače,naš korak jeste najlepši,i bez konkurencije,ali za njega bi trebalo da se pravi posebna obuća koja je udobnija i koja bi imala metalne delove na potpeticama radi boljeg zvučnog efekta. Britanci npr.imaju specijalnu obuću samo za svečane marševe tog tipa. Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Kako li je bilo onim devojkama u onim stiklicama da marsiraju? "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука