Avocado Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Ne nisam rekao i neću da kažem da je Bog hrišćanski, Jedan je Bog. Ja sam govorio o religijama,a sve monoteistićke religije misle na istog Boga samo ga drugačije zovu. Kod politeističkih religija postoji jedan vrhovni Bog to je opet onaj isti Bog u koga veruju monoteistićke religije. Ali kažem: Da, znam da postoji Bog! Na osnovu čega (osim svoje vere da postoji jedan bog) tvrdiš da "sve monoteistićke religije misle na istog Boga samo ga drugačije zovu"? Meni baš deluje da misle na bogove sa sasvim različitim osobinama, karakterom, istorijom, pravilima... itd... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Kod politeističkih religija postoji jedan vrhovni Bog to je opet onaj isti Bog u koga veruju monoteistićke religije. :.mislise. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Izgleda da vas je jako pogodilo to što neko misli da ima više znanja i iskustva u veri od vas! Погодило ме је то што је баба нашла да се такмичи са децом. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Na osnovu čega (osim svoje vere da postoji jedan bog) tvrdiš da "sve monoteistićke religije misle na istog Boga samo ga drugačije zovu"? Meni baš deluje da misle na bogove sa sasvim različitim osobinama, karakterom, istorijom, pravilima... itd... Све монотеистичке религије верују у једног Бога. Бога који је створио овај свет за 6 дана (периода) (било буквално или симболички...), прве људе Адама и Еву, у којег су веровали Аврам, Исак, Јаков, Давид, Соломон... апостоли....васкрсење мртвих и Судњи дан... То јесте један исти Бог. Код Хришћана је се Он највише открио и то као Света Тројица... али то је друга тема. Не слажем се за политеистичке религије и њиховог врховног бога, за којег Младен каже да је исти као у монотеизму. Није то исти Бог. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Ali kažem: Da, znam da postoji Bog! Kako znaš? Na osnovu čega tvrdiš da znaš da Bog postoji? Ukoliko stvarno znaš to onda znači da imaš i dokaze za takvu neku tvrdnju, a to znači dam ožeš i ovde lepo da ih izneseš pa da svi mi koji ne znamo (ne mislim samo na nas ateiste već i na sve vernike, tj. sve članove voruma) saznamo takođe. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Vidim da vam je jako zabavno,ali ako mi verujete smejete se svom neznanju. Ako mislite da pogađate nekoga sa ovim ismevanjem, grešite, suviše nisko gađate i pogađate sami sebe. Да, забавно је јако, али није исмевање, него ми је смешно "neverujem ja znam". Сами себе погађате ниско. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Ali kažem: Da, znam da postoji Bog! "neverujem ja znam" "Бог не верује ништа, Бог зна све. Човек, који не верује ништа, мора или знати све или уображавати да зна све. Човек, који би знао све - такав не постоји" Вера - верује да Бог постоји. Објасните, чему ваше знање без вере? nana and Sidarta је реаговао/ла на ово 2 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sidarta Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Kako znaš? Na osnovu čega tvrdiš da znaš da Bog postoji? Ukoliko stvarno znaš to onda znači da imaš i dokaze za takvu neku tvrdnju, a to znači dam ožeš i ovde lepo da ih izneseš pa da svi mi koji ne znamo (ne mislim samo na nas ateiste već i na sve vernike, tj. sve članove voruma) saznamo takođe. To što mi sada pričamo,komuniciramo,dišemo, osećamo,mislimo to je dokaz da Bog postoji jer Bog je Život i život je od Boga. Nauka može mnogo toga da objasni ali jednu od pojava u vidljivom svetu-život ne ume da objasni, kao ni nastanak i beskonaćnost ili ograničenost svemira, relativnost vremena. I beskonačnost i ograničenost svemira su neshvatljivijer ako je ograničen šta je izvan granica? Isus je s pravom rekao: "Ja sam Istina, Put i Život" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Питање за Mladen Ge: Да ли верујете у васкрсење мртвих? Да ли верујете у васкрсење? Да ли верујете у Други Христов долазак? Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sidarta Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Све монотеистичке религије верују у једног Бога. Бога који је створио овај свет за 6 дана (периода) (било буквално или симболички...), прве људе Адама и Еву, у којег су веровали Аврам, Исак, Јаков, Давид, Соломон... апостоли....васкрсење мртвих и Судњи дан... То јесте један исти Бог. Код Хришћана је се Он највише открио и то као Света Тројица... али то је друга тема. Не слажем се за политеистичке религије и њиховог врховног бога, за којег Младен каже да је исти као у монотеизму. Није то исти Бог. Prirodne religije, one koje su nastale intuitivnim viđenjem i spoznajom koja je bila uobličena i nužno ograničena svešću vidljivog sveta i tada poznatih pojmova, ipak su pravile nekakvu hijerarhijui uvek je postojao neki vrhunski bog. Nisam mislio bukvalno da je to isti bog i da su oni komunicirali sa njim, ali da su oni imali neku pomalo nejasnu predstavu da postoji Bog Tvorac da. Ta predstava kakav je to Bog bila je izobličena ljudskom maštom pa su bogovi bili poluživotinje polu ljudi itd. Judejski i Hrišćanski Bog je otkriveni Bog i mi sada znamo kakv je ON. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sidarta Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Питање за Mladen Ge: Да ли верујете у васкрсење мртвих? Да ли верујете у васкрсење? Да ли верујете у Други Христов долазак? Da ИгорМ, Volim_Sina_Bozjeg and Тања1 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Све монотеистичке религије верују у једног Бога. Бога који је створио овај свет за 6 дана (периода) (било буквално или симболички...), прве људе Адама и Еву, у којег су веровали Аврам, Исак, Јаков, Давид, Соломон... апостоли....васкрсење мртвих и Судњи дан... То јесте један исти Бог. Код Хришћана је се Он највише открио и то као Света Тројица... али то је друга тема. Postoje i monoteističke religije koje nisu abrahamske... Млађони је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sidarta Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Da, ali ako je ovo pitanje da li ja u nešta verujem odgovor je da u mnogo toga verujem, ja i nisam rekao da sve znam, već da ono što znam u meni stvara mir, radost, ljubav. Ja znam tek po nešto, ali mi je to dovoljno da verijem još više u ono što još ne znam Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Da Да, иначе је то описано у Откровењу. Да није, не би сте (смо) знали. Ето, никакво вам знање ту није потребно осим да верујете свим срцем својим и својом душом. Зар чистим дечијим душама треба више од веровања да Бог постоји? Зато је и дечија чиста душа фантастично знање у правом смислу. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Иди посети католичку цркву, православну цркву, џамију и домове других религија па где ти се највише свиди тамо остани... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука