Justin Waters Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Брате ти си скроз неупућен у православну духовност. Не знаш за снимак паклених крика из бушотине? Куцај крици из пакла на јутјубу. Hahaha, taj snimak je legendaran. Kao se samo neko sjetio toga. . Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЗАБРЗАТ Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Можда се указивао и некима који су бушили Земљу, за то још нисам чуо, могуће, заборављаш да је човек поробио Земљу, и да са њом ради шта хоће мада не без последица, а у свемиру стварно нема шта да тражи... VARE, LEGIONES REDDE! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Можда се указивао и некима који су бушили Земљу, за то још нисам чуо, могуће, заборављаш да је човек поробио Земљу, и да са њом ради шта хоће мада не без последица, а у свемиру стварно нема шта да тражи... Ima sta da trazi itekako. U zemljinoj orbiti su sateliti koji nam sluze kao telekomunikacijski uredjaji, preko njih predvidjamo vremenske prilike, i sluze kao globalni lokatori. U svemiru postoji jos mnogo energije koju ne znamo koristiti, takodjer i mnogo je neiskoristenih resursa, a takodjer je i nepoznata za sada zvana "crna materija" ali koja bi mogla biti nesto kao materijal na zemlji od koga se mogu stvarati dobra, samo uz daleko vece mogucnosti nego na zemlji. Izucavanje svemira i postepno prevladavanje granica znaci mogucnost migracije covjeka u buducnosti u druga svemirska prostranstva. Puno toga za postici u svemiru, i sve moze biti dobro ako se na dobro iskoristi. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Брате ти си скроз неупућен у православну духовност. Не знаш за снимак паклених крика из бушотине? Куцај крици из пакла на јутјубу. Ау то је баш оно хард кор. За последице посаветујте се са вашим лекаром, фармацеутом или попом. Милан М. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Чини ми се да је реч двополност плеоназам, са обзиром на то да сама реч пол садржи у себи значење да постоје (само) две супротне ствари (по дефиницији речи пол могу постојати само два пола), погледајте етимологију. Током еволуције је с бесполног размножавања до полног дошло с разлогом, тако да ми тешко можемо да замислимо нешто друго, али с друге стране не знамо ништа о облицима живота ван планете Земље (ако постоје, не мора да значи да би морали да буду слични онима на Земљи, хипотетички гледано, не морају бити чак ни базирани на угљенику). Isak Asimov je u jednoj knjizi opisivao tropolce i univerzum malo drugačijih zakona fizike. "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Isak Asimov je u jednoj knjizi opisivao tropolce i univerzum malo drugačijih zakona fizike. Тога сам се и ја сетио када сам прочитао то за двополност. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 e živ bio... a ima i onaj Fermijev paradoks koji kaže ako je tako kako izgleda da jeste (bar 500 000 planeta slične našoj samo u našoj galaksiji) gde su svi oni? U smislu zašto do kontakta već nije došlo jer ima zvezda koje su puno starije od naše i morale bi postojati i čitave civilizacije koje su recimo 2 milijarde godina starije od naše. Zašto nijedna onda do sada nije uspostavila kontakt? Mada i taj kontakt... Prvi signal koji smo mi odaslali u svemir je Hitlerov govor na otvaranju O.I. 1934. Ali on nije dovoljno jak da dopre do najbliže zvezde. Potrebno je nešto sa puno večom energijom da bi bilo vidljivo na velikoj udaljenosti, a onda je tu i ograničenje brzine svetlosti... Mada ako su 2 mlrd. godina stariji od nas i još uvek postoje, trebalo bi da su ovladali i puno većim energijama (za putovanja nadsvetlosnom brzinom itd...) "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 e živ bio... a ima i onaj Fermijev paradoks koji kaže ako je tako kako izgleda da jeste (bar 500 000 planeta slične našoj samo u našoj galaksiji) gde su svi oni? U smislu zašto do kontakta već nije došlo jer ima zvezda koje su puno starije od naše i morale bi postojati i čitave civilizacije koje su recimo 2 milijarde godina starije od naše. Zašto nijedna onda do sada nije uspostavila kontakt? Mada i taj kontakt... Prvi signal koji smo mi odaslali u svemir je Hitlerov govor na otvaranju O.I. 1934. Ali on nije dovoljno jak da dopre do najbliže zvezde. Potrebno je nešto sa puno večom energijom da bi bilo vidljivo na velikoj udaljenosti, a onda je tu i ograničenje brzine svetlosti... Mada ako su 2 mlrd. godina stariji od nas i još uvek postoje, trebalo bi da su ovladali i puno većim energijama (za putovanja nadsvetlosnom brzinom itd...) Кад смо код надсветлосних брзина, мени је занимљива јединица warp. Један ворп је брзина светлости, ворп 2 је осам брзина светлости, ворп 3 је 27 брзина светлости и тако даље по образцу v = w3c Sir Oliver је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Zašto nijedna onda do sada nije uspostavila kontakt? Мени је занимљиво оно питање - шта ако смо ми и били мета неких покашаја успостављања контакта али нисмо могли то да региструјемо? Шта мислите да ли је могуће да у истом универзуму, овома нашем, у коме свуда важе бар нека најосновнија заједничка правила, постоје толико различити облици живота (свесног наравно, цивилизације) да уопште не би могли да комуницирају између себе? Неки ванземаљци које уопште не бисмо могли да схватимо... Sir Oliver and Тања1 је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 morali bi biti inteligentni svakako i prokljuviti nas nije toliko interesantno samo otkriti drugačije oblike života i na našoj ih planeti ima sijaset krajnje neverovatnih, nego neki koji deli s nama zajedničku karakteristiku, a to je inteligencija. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Мени је занимљиво оно питање - шта ако смо ми и били мета неких покашаја успостављања контакта али нисмо могли то да региструјемо? Шта мислите да ли је могуће да у истом универзуму, овома нашем, у коме свуда важе бар нека најосновнија заједничка правила, постоје толико различити облици живота (свесног наравно, цивилизације) да уопште не би могли да комуницирају између себе? Неки ванземаљци које уопште не бисмо могли да схватимо... Можда живе у више димензија или у различитим него ми. Можда их је Бог створио независно од нас и онемогућио нам да међусобно разговарамо тако што нас је сместио у непресечне подпросторе. А можда су толико овладали технологијом, као у Одесији у свемиру, да су се просто претворили у енергију и ништа их више не занима. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Неки ванземаљци које уопште не бисмо могли да схватимо... Људи. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Koja fantaziranja na ovoj temi... Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Ја бих баш волео да постоје ванземљаци и да успоставе контакт прво са Србима...покрали бисмо их, преварили и опљачкали, а упознали би их и са другим нашим уобичајеним видовима сарадње. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЗАБРЗАТ Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Немогу да верујем да још увек постоје људи који мисле да ћемо ићи ка другим галаксијама и живети на фругим планетама, да ли ви људи верујете и у теорију Великог праска? Да ли знате да се свемир скупља а не шири се као што већина мисли? VARE, LEGIONES REDDE! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука