Jump to content

Ванземаљци

Оцени ову тему

Deja Vu

Препоручена порука

Има јединствено истанчан и префињен музички укус...каже да цд дивно звучи док лети према мени.

I kod tebe kuci zmija lepo peva?:) sssssssssssssssssjups

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Значи ова твоја изјава истина је да незнамо представља својеврсну аксиому коју нико не може побити када би и хтео и ту престаје сваки дијалог?

Pa u suštini nije, samo da bi mi dokazao da nepostoje, moraš da uradiš nešto nemoguće, da obiđeš svaku zvezdu da nađeš sve planete na kojima vladaju uslovi slični kao kod nas i da nige ne nađeš život, onda bi ova verovatnoća bila mnogo veća za "život van planete Zemlje ne postoji", ali i onda bi ipak postojala verovatnoća da život postoji u nekom drugom obliku, u drugačijim uslovima. Da bi 100% bio siguran i da bi tvrdio da znaš sa sigurnošću da nema života van Zemlje moraš uraditi nešto još neverovatnije, a to je da pređeš svaki pedalj svemira i da nigde ne nađeš ni biološki život, onda biu znao da u našem univerzumu ne postoji život nigde drugde sem na Zemlji. I sam vidiš da do ovoga nikada neće doći, tako da za sada ostaje nam samo ne znanje o postojanju vanzemaljskog života, jedino što možemo da dokažemo je postojanje takvog života (ukoliko postoji i ukoliko ga nađemo), dok dokaz o ne postojanju je pa nemoguće pribaviti.

Подели на овим сајтовима

Pa u suštini nije, samo da bi mi dokazao da nepostoje, moraš da uradiš nešto nemoguće, da obiđeš svaku zvezdu da nađeš sve planete na kojima vladaju uslovi slični kao kod nas i da nige ne nađeš život, onda bi ova verovatnoća bila mnogo veća za "život van planete Zemlje ne postoji", ali i onda bi ipak postojala verovatnoća da život postoji u nekom drugom obliku, u drugačijim uslovima. Da bi 100% bio siguran i da bi tvrdio da znaš sa sigurnošću da nema života van Zemlje moraš uraditi nešto još neverovatnije, a to je da pređeš svaki pedalj svemira i da nigde ne nađeš ni biološki život, onda biu znao da u našem univerzumu ne postoji život nigde drugde sem na Zemlji. I sam vidiš da do ovoga nikada neće doći, tako da za sada ostaje nam samo ne znanje o postojanju vanzemaljskog života, jedino što možemo da dokažemo je postojanje takvog života (ukoliko postoji i ukoliko ga nađemo), dok dokaz o ne postojanju je pa nemoguće pribaviti.

А пази сад ово, ти кажеш да је то вероватноћа а заборављаш да напоменеш колика је вероватноћа да постоји уопште таква планета као Земља негде међу толиким планетама на којој је могућ живот ( теоријски ). Значи да су шансе подједнаке и да постоји и да постоји ( објективно ), Такође кажеш да је закон о непостојању немогуће прибавити. Ако је тако прибави ми успут и доказ да Бог не постоји.

VARE, LEGIONES REDDE!

Подели на овим сајтовима

Pa ja nisam ni rekao da ne postoji verovatnoća da postoji Bog, samo je smatram neuporedivo manjom nego verovatnoću postojanja vanzemaljskog života, ja kao ateista ne smatram da je ni Zemlja, a ni vasiona stvorena, Pa ni na pitanje za koga je stvorena ne mogu da dam odgovor tipa, za tok i tog. Ja smatram da smo se mi jednostavno izborili za to da budemo dominantna vrsta, ni prva, a verovatno ni poslednja koja je dominirala zemljom, dakle jedna od mnogih, dakle pod pretpostavkom da je vasiona stvorena, ne smatram da je stvorena za bilo koju vrstu, već je stvorena radi sebe same, a vrste su se tu samo pojavile i borile za opstanak, a pojedine (kao mi) i za dominaciju na planeti.

Како нешто може да буде створено ради себе самог? И како се су се врсте појавиле, значи ти сматраш да су човек и животиње исто малтене а да смо ми доминантнији у стилу ето као десило се?

VARE, LEGIONES REDDE!

Подели на овим сајтовима

Ако је тако прибави ми успут и доказ да Бог не постоји.

Kad sam ja rekao da je ovaj dokaz moguće priaviti?

Samo kažem da je sa naučne tačke gledaišta pomalo nepravilno reći da postoji Bog niti da postoje Vanzemaljci.

A što se tiče planeta pogodnih za život, već sada se nalaze planete van sučevog sistema koje bi mogle biti pogodne za život, za sada su sve to planete par puta veće od zemlje, ali kako tehnologija napreduje ne sumljam da će pronaću planete koje su skoro indentične zemlji, ili barem bile u vreme kada je svetlost krenula ka nama.

? И како се су се врсте појавиле, значи ти сматраш да су човек и животиње исто малтене а да смо ми доминантнији у стилу ето као десило се?

Da 

Подели на овим сајтовима

Аха, иако се те планете налазе хиљадама светлосних година, иако је само претпоствака да може тамо да се живи и то магловита претпоставка научника, колико си књига прочитао о томе шта се све треба десити и колика је ВЕРОВАТНОЋА да би били идеални услови за живот, наравно са научне тачке гледишта.

А са друге стране да ли верујеш у теорију еволуције, јер сам баш читао књиге о разним вероватноћама које су писали еволуционисти у којима су сами себе побијали из чисто научног угла

VARE, LEGIONES REDDE!

Подели на овим сајтовима

А са друге стране да ли верујеш у теорију еволуције, јер сам баш читао књиге о разним вероватноћама које су писали еволуционисти у којима су сами себе побијали из чисто научног угла

Znaš kako u nauci nema mesta verovanju i neverovanju, ali nmg sad da pišem o evoluciji nije tema o tome, imaš par tema na forumu na temu TE, ako hoćeš okačiću ti ovde linkove da isčitaš teme, pošto me mrzi da se ponavljam.  

Подели на овим сајтовима

Да би постајала идентична планета као Земља,са свим што на њој постоји,по логици ствари она мора бити на истом растојању удаљена од своје звезде,као наша од сунца,и истих величина...Да смо ми који километар ближи или даље од сунца,или би се спржили или замрзнули...

Али на страну то, мени је смешно и детињасто то атеистичко ложење на живот ван земље, ванземаљце и сличне глупости, и напредак науке који ће то омогућити да се једног дана види...

Једини ванземаљац (условно речено,јер је већ био на земљи), којег ће мо сви једном видети јесте Христос !

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Да би постајала идентична планета као Земља,са свим што на њој постоји,по логици ствари она мора бити на истом растојању удаљена од своје звезде,као наша од сунца,и истих величина...Да смо ми који километар ближи или даље од сунца,или би се спржили или замрзнули...

Такве планете постоје и оне су прве на списку за тражење живота, али и за проучавање ради могуће колонизације.

Подели на овим сајтовима

Такве планете постоје и оне су прве на списку за тражење живота, али и за проучавање ради могуће колонизације.

Ајде,а ја мислио да Наса није отишла даље од марса...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...