Jump to content

Ванземаљци

Оцени ову тему

Deja Vu

Препоручена порука

Можда си чуо погрешне гласове. Небитно.

Nisam nista cuo pogresno. Bitno je, ali i nije. Imao sam i vidjenja i glasova kolko oces, sve se desilo tako kako mi je receno.

Nego, ovo je prvi put na forumu da cujem da neko prica o tome(osim mene), izgleda da je i to tabu tema kao i ovo sa andjelima i demonima... Imamo izgleda neku rigidnu shemu...

Inace po svetu mnogi sanjaju snove(i deca), imaju vidjenja i prorokuju na temu poslednjih dana, to je jedan od pokazatelja da smo usli u poslednju fazu.

I dosta vise sa tim Ajnstajnom sitnim lopovcicem.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Pa da, Njutn je otkrio osnovne zakone kako deluje, Ајnštajn je još bliže objasnio, ali sama priroda gravitacije je još uvek nepoznata. Pogotovu njeno delovanje na veoma malim razdaljinama...

Неки пак кажу да гравитација не постоји, да је то само због масе тела, велике количине материје која је сабијана. Мене занима шта би се десило када бисмо нпр. однели велику металну куглу тешку 100 кг у свемир тј. вакуум, и другу мању куглицу од 200грама. Јел би ова мала ударила у велику или се пак кретала око ње?  :D

Подели на овим сајтовима

Nisam nista cuo pogresno. Bitno je, ali i nije. Imao sam i vidjenja i glasova kolko oces, sve se desilo tako kako mi je receno.

Nego, ovo je prvi put na forumu da cujem da neko prica o tome(osim mene), izgleda da je i to tabu tema kao i ovo sa andjelima i demonima... Imamo izgleda neku rigidnu shemu...

Inace po svetu mnogi sanjaju snove(i deca), imaju vidjenja i prorokuju na temu poslednjih dana, to je jedan od pokazatelja da smo usli u poslednju fazu.

Па можда и остали имају. Ја пак имам виђења везана за себе, не сећам се јесам ли имао за друге. За сада ми нико ништа није рекао шта ће се десити у будућности  :D

Мада нису то виђења сад да паднем у транс одједном или шта већ, него неки глас из дубине ума, самог сопственог бића, не смета то мени, чак шта више од мисли и осталих ''гласова'' ме заболи глава, од овога не. Што се тиче снова, ту немам тако нешто, некад их протумачим као поруку или поуку некад је то чисто оно што си проживео током дана. 

Нека нека Ајнштајна, морам ја да скапирам тај закривљни простор. 

Подели на овим сајтовима

Као да никада није било тако како је сада на нашој планети. Људи имају невероватан и неискоришћен потенцијал који, када се користи правилно може се све што се жели од живота.

Не постоји ограничење за нашу будућност, а ми смо ти који сами стварамо реалност. Ми смо господари својих живота и својих снова - наша будућност је у нашим рукама.

И не само то, такође живимо у невероватно време технологија ( и нуклеарних), никада у људској историји није било толико потенцијала да уништимо сами себе (сами креирали). Једино ограничење је оно што ставимо себи у своје мисли.

Овај закон је чврст, наш спољашњи свет је одраз нашег унутрашњег света. Ако променимо своје мисли, променили смо свој живот. Да, то је тако једноставно! Сами контролишемо мисли и све што се дешава са нама. Оне нам могу повећати и смањити откуцаје срца, утицати на варење, мењати хемијски састав крви, помоћи нам да заспимо или останемо будни ноћу.

И доста више са тим сновима и ванземаљцима. :)

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Mozes da menjas, al postoji i nesto sto je zapisano i receno da ce se desiti i tu menjanja nema, to je tako svidelo se nekome ili ne.

Receno je kada se pojave znakovi vreme je blizu.

A niko ne zna tacno vreme kad ce se to zbiti, jer je ostavljena mogucnost da se ljudi pokaju i promene, ali znakovi koji su nam (pro)receni su se pojavili, i po svemu "sudeci" nema nazad.

gledaj kolko ih je, klikni na youtube, napisi trubulation ili rapture dreams

San sam i ja imao pre par godina plus propratni glasovi na javi, pisao sam vec o tome na forumu, ali nije bilo nikakvih reakcija. I to kako sam sanjao i glasove slusao, neposredno posle toga se pojavi ovaj film, skoro sve sto je u filmu sam istovetno video i cuo

http://www.imdb.com/title/tt0448011/

a video sam ovo, samo mnogo vece i nije bilo vremena ni da se misli, nego samo da se instinktivno podigne pogled uvis

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Да, евентуално откривање свесног и интелигентног ванземаљског облика живота би представљало проблем за хришћане, али не догматски као што то тврди Justin Waters, већ етички. Постоје две могућности. Прва је сматрати да ванземаљац нема људску природу, па да стога нема ни права која поседују људи као иконе Божије и сапоседници Христове природе човечанске природе, а одатле следи да би однос људи према њима требао да буде исти као и однос људи према животињама, без обзира на то што су свесни и интелигентни. Друга могућност је сматрати њихову словесност довољним доказом да су иконе Божије, те и њих сматрати за људе, само друге расе, па се према њима односити као и према земаљским људима. Приметити да у првом случају ванземаљци не би могли ни да се крсте, док би у другом могли постати и чланови клира итд.

Подели на овим сајтовима

Да, евентуално откривање свесног и интелигентног ванземаљског облика живота би представљало проблем за хришћане, али не догматски као што то тврди Justin Waters, већ етички. Постоје две могућности. Прва је сматрати да ванземаљац нема људску природу, па да стога нема ни права која поседују људи као иконе Божије и сапоседници Христове природе човечанске природе, а одатле следи да би однос људи према њима требао да буде исти као и однос људи према животињама, без обзира на то што су свесни и интелигентни. Друга могућност је сматрати њихову словесност довољним доказом да су иконе Божије, те и њих сматрати за људе, само друге расе, па се према њима односити као и према земаљским људима. Приметити да у првом случају ванземаљци не би могли ни да се крсте, док би у другом могли постати и чланови клира итд.

Могли би постати чланови клира само у случају да утврдимо да имају двополност у супротном не би.

:)

Подели на овим сајтовима

Mozes da menjas, al postoji i nesto sto je zapisano i receno da ce se desiti i tu menjanja nema, to je tako svidelo se nekome ili ne.

Па да, људима у Сирији сада прете несрећом (нападом), људи теже да се обезбеде, да спрече несрећу глади, жеђи, и то је потпуно нормално. Али зато неко игнорише савет Божји који зна како да се избегну све те несреће. Просто се треба само сагласити са Богом. Али Га треба и наћи.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

[...]E,onda sam gledao onog ateistu Stojanovica kako prica da je nasa planeta u poredjenju sa ostatkom univerzuma kao jedno zrno peska od svih na zemlji.E to me je malo smutilo :)

[...]

Путник: Али ако тебе није устрашила огромност васионе, зар те није устрашила маленкост наше планете и човека на њој?

Путовођ: То не. Ни неизмериво пространство звезданога неба ни неизрачунљиви број откривених звезданих кола нити пак огромни обим многих небесних тела, неупоредив са обимом наше планете, нису поколебали моје убеђење, да је земља, ова наша малена земља, главна позорница светске драме.

Путник: Хоћеш ли ти тиме да кажеш, да сва она огромна васионска светила имају једину сврху да служе игрању и одигравању човјечје драме на земљи?

Путовођ: Управо то, и тако. Нека те то нимало не изненађује. Упореди васиону са једним позориштем у великом граду. Шта је најважније у једном позоришту ако не бина на којој се игра драма?

Путник: Свакако бина.

Путовођ: Међутим, бина је сасвим малена кад се упореди са великом зградом позоришта, са дворанама, галеријама, ходницима и другим просторијама. Ако си бивао у великим позориштима, морао си се понекад зачудити како је бина малена према огромној палати позоришта. Па ипак свет долази у ту палату само због бине, односно због игре која се изводи на бини. Јер игра на бини представља сврху и смисао целе позоришне палате. Тачно тако и драматична игра, која се историјом одиграва на земљи, представља смисао васионске палате.

[...]

НОМОЛОГИЈА - Св. Николај Велимировић    http://www.svetosavl...kolaj030127.htm

Подели на овим сајтовима

Мене занима шта би се десило када бисмо нпр. однели велику металну куглу тешку 100 кг у свемир тј. вакуум, и другу мању куглицу од 200грама. Јел би ова мала ударила у велику или се пак кретала око ње? :D

E, to već nisam siguran. Ako bi ih stavio negde u svemir, daleko od bilo kojih drugih masa koje bi na njih uticale, i ako bi ih ostavio u stanju potpunog mirovanja, onda bi se verovatno posle nekog vremena sudarile, tj. teža bi privukla lakšu. A ako bi ih pokrenuo, pa onda ostavio, onda bi verovatno ušle u neku vrstu orbite jedna oko druge, tj. oko nekog zajedničkog centra mase.

Подели на овим сајтовима

E, to već nisam siguran. Ako bi ih stavio negde u svemir, daleko od bilo kojih drugih masa koje bi na njih uticale, i ako bi ih ostavio u stanju potpunog mirovanja, onda bi se verovatno posle nekog vremena sudarile, tj. teža bi privukla lakšu. A ako bi ih pokrenuo, pa onda ostavio, onda bi verovatno ušle u neku vrstu orbite jedna oko druge, tj. oko nekog zajedničkog centra mase.

A koliko bi morale da budu udaljene jedna od druga da bi centar mase bio izvan ove kugle od 100 kg :D  ?

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...