Jump to content

Да ли показујете своја осећања?

JESSY

Препоручена порука

Гледавши уназад, код мене је свака реакција куљала без икаквих монтирања. Ако се нервирам то сам и показивала и слично. Међутим, нисам била ни једне једине секунде у праву (то, вероватно долази с годинама). Скоро ми се десио један страшно непријатан догађај, где сам била буквално нападнута вербално а да ниједну белу нисам изговорила. Логично би било да се и ја укључим и распалим дреку и вику као то двоје, међутим нешто се у мени преломило, ћутала сам и тек када су престали са дреком, тихо сам изговорила: Извините ал од силне галаме ја вас ама ич не чујем, можете ли се склонити да прођем, журим...

Мајко моја мила, како су поплавели када су схватили да њихова дрека није имала никаквог ефекта, хахаха. Наставили су и даље да се деру али су више били смешни, к`о теријери, скацкали су за мном и вриштали, а ја кез од ува до ува, хахах, и сада ми је смешно када се сетим те слике...

12:smeha:  12:smeha:  12:smeha:  12:smeha:  

Подели на овим сајтовима

Извините ал од силне галаме ја вас ама ич не чујем, можете ли се склонити да прођем, журим..
:)) :good2:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Кад год сам показала своја осећања увек сам се разочарала,једино када својим родитељима и свом детету показујем и доказујем своје емоције е то је непроцењиво...

Али без разлике на све, колико год била разочарења ја увек ћу радити и показивати своја осећања јер све што у животу радим,искључиво радим из ЉУБАВИ!

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Uvek..a to nije dobro...

zasto mislis da nije dobro....?

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Zavisi kakva osecanja. Ako je u pitanju gnev, neka "losa" osecanja, kao hriscani zar mozemo da  to izlijemo na bliznje? Treba se nekako konstrolisati, a najbolje prosto promeniti pogled na situaciju, reagovati drugacije da ne bismo drugima i sebi kvarili raspolozenje. Bolje je neku stvar potuci, nego vikati na neku osobu. Jer posle cemo se svejedno kajati u tome gnevu na ispovesti.

Nego, sa druge strane, ako nesto se ne dopada bolje je odmah reci. Tu cesto zakocim i precutim, razmisljajuci da li treba reci ili se suzdrzati. Ponekad ova moja crta uzrokuje neke probleme i nesporazume. Ponekad i zao mi je da ne mogu otvoreno reci prosto jer ne zelim da nekog uvredim ili da se posvadjam sa nekim.

Tzv. "dobra" osecanja uglavnom pokazujem, sto da ne? Ali opet, nekako suzdrzano, bez preterivanja. Valjda se po tome i razlikujemo od Balkanaca, vi ste juznjaci, temperamentniji ste:) Rusi u tom odnosu izgledaju kao hladniji. :stadaradim:  A sad me jos mozete da zeznete jer je Sibir u pitanju:)) Navikli smo na surovu klimu, mnogo smo strplivi i sl. To jeste istina. Tako da je neka generalna razlika temperamenta i karaktera ocigledna. A i , sa druge strane, zavisi od konkretne osobe. Ja sam takva kakva sam, uglavnom, deset put razmislim pre nego sto nesto kazem.

Подели на овим сајтовима

Voleo bih da mogu bolje da se iskontorlisem i da ne pokazujem uvek svoja oscanja ali ne vredi zaigra nesto unutra i bum!

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Ispoljavati osećanja kao što su ljubav radost, tuga itd. itekako je dobro i plodonosno u smislu da otkriješ prave ljude u svojoj blizini (one kojima značiš). Nažalost, to kod mene teško ide, mada čini mi se da me čitaju, ne znam samo ko sve i u kolikoj meri... Voleo bih da mogu više i iskrenije da pokazujem i uopšte da osećam, kao što reče Srdašce:

Zašta mi je Bog dao okice, ruke, reči...ako ne da grlim, ako ne da govorim, ako ne da očiam milujem.

Sa ovim se slažem, daće Bog i da primenim :)

"Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."
(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...