Драган_БЛ Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Ово је традиционално врло незахвална тема, али опет је неизбјежна са социјално-просвјетног аспекта, поготово у данашња времена гдје се штошта ради. Расправљамо о сексуалном васпитању у школама, али шта је са ''сексуалним васпитањем'' (и многим осталим васпитањима) У ПОРОДИЦИ?! Ево, почињем од најједноставнијег могућег примјера - многа дјеца су изложена псовкама, клеветама и хуљењима у својој околини, и то каквим ријечима од својих ближњих, па се опет многи не обазиру довољно на ту проблематику. У Цркви се на бесједи говори о томе, има ту и тамо неких постера и плаката који упозоравају на ту ружну навику, али опет, коначно мишљење је да многи псовачи нису баш најсвјеснији шта говоре. Друго - није ли истина да дјеца не би смјела да виде голотињу својих родитеља? О облачењу да не говоримо, базени пуни, ТВ упаљен... управо трагедија. Треће - споменуо сам ТВ и медије уопште. Размислите мало, шта је прече - којекакво сексуално васпитање, које је прикладније за завршни разред основне или први разред средње школе, или КУЋНО ВАСПИТАЊЕ? Лидија Миленковић, Solomon Kane and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Све је питање процента Tu si u pravu, mnogi bi uvodjenjem ovakvog predmeta konacno dobili procenat... :0102_laugh: Драшко је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Гласао сам НЕ и сасвим сам против. Али, исто тако сам и против веронауке у школама. Треба избацити оба предмета. И грађанско такође. Школа није место где треба да се учи о религији и сексу и грађанском понашању. Напротив. Школу треба оријентисати према старијим методама, које су се показала као најбоље: дисциплина, учење, ред и поредак и наравно батине. `Si dobro? Proveri da ti nije pritisak porast`o ili pao. Jer, ne mogu da verujem da se poptuno slazem sa ovim sto si napisao. :0102_laugh: Sve gore navedeno treba ukinuti ili i ne uvoditi, jedino sto moze i treba - po meni - jesu "osnove religijske i filosofske kulture" ili tako nesto vec. To mogu da predaju svi koji su sad veroucitelji, bez problema, kao i zavrseni filosofi... sve ostalo je bacanje para i mlacenje prazne slame... Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 I klecanje na kukuruzu Besmilsleno bacanje kukuruza. Ima mnogo efikasnijih i ekoloski prihvatljivijih metoda... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Не радиш? Немаш практичног искуства? Онда не причај о нечему што суштински не познајеш, молим те...поготово не мени који радим већ 12 година као професор. Понављам...увођење сексуалног васпитања је спрдачина и лакрдија које само пајсер може да смисли. Tvoj najveći argumenti protiv seksualnog obrazovanja su znači ovi. 1. da o tom znaš jer radiš u prosvjeti 12 godina 2. da je to sprdnja i lakrdija - objasnio si i zašto 3. da to samo pajser može da smisli i da zavede Ima takvih koji u prosvjeti rade još duže vremena, 30 i više godina i ne misle da je zavođenje takve nastave ili kursa sprdnjom i lakrdijom već opravdanom potrebom a nisu ni nikakvi pajseri već doktori nauka. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Ja sam ovo isto napisao,al mi niko nije lajkovao komentar.Pravda za Berkuta! 4chsmu1 :nene: :nene: Лагиш Берки, лајковала ја и пре него сам стигла до Соломоновог текста Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 то што си ти схватио лично, јесте само твој проблем...ја нисам рекао да си ти лично крив за било шта, али да нам деца уопштено долазе полуписмена, то је апсолутно тачно. шта ћеш лична схватања "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasa L. Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 deca vam dolaze polupismena a od vas odlaze nepismena. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Размислите мало, шта је прече - којекакво сексуално васпитање, које је прикладније за завршни разред основне или први разред средње школе, или КУЋНО ВАСПИТАЊЕ? Dijelom ste u pravu ali dijelom niste, zato baš ovo i rješavamo jer je zglajzalo totalno upravo to vaše kućno vaspitanje. A kako mislite kontrolisat ispravnost tog kućnog vaspitanja po kućama, hodat od jedne do druge kuće, postavit kamere? Inače što se mene tiče, ja bih roditelje, oca ili koga svake maloljetnice koja zatrudni poslao od 3 mjeseca do pola godine u zatvor! Pa bi vidjeli odmah kako bi se naglo popravilo to kućno vospitanije. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Tvoj najveći argumenti protiv seksualnog obrazovanja su znači ovi. 1. da o tom znaš jer radiš u prosvjeti 12 godina 2. da je to sprdnja i lakrdija - objasnio si i zašto 3. da to samo pajser može da smisli i da zavede Ima takvih koji u prosvjeti rade još duže vremena, 30 i više godina i ne misle da je zavođenje takve nastave ili kursa sprdnjom i lakrdijom već opravdanom potrebom a nisu ni nikakvi pajseri već doktori nauka. Ако си читао све што сам написао схватићеш колико је ово што си констатовао у вези са мојим аргументима, тотална бесмислица. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Glasala sam DA,kao poseban predmet.Ok,uvesce se i to prije ili kasnije,ali sta je sa nasim mentalitetom i pitanjem seksa kao tabu temom.Kada bi svaki roditelj otvoreno pricao sa svojom djecom o ovoj temi kao necem najnormalnijem ne bi nam ni trebalo seksualno obrazovanje.Ako Bog da i kada postanem majka,moja djeca nece biti uskracena za ovako nesto i necu dozvoliti da o tome saznaju na ulici,novinama i slicno niti da se stide istog. JESSY, Биљана, Драшко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasa L. Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Dijelom ste u pravu ali dijelom niste, zato baš ovo i rješavamo jer je zglajzalo totalno baš to kućno vaspitanje. Inače što se mnene tiče, ja bi roditelje, oca ili koga svake maloljetnice koja zatrudni poslao od 3 mjeseca do pola godine u zatvor! Pa bi vidjeli odmah kako bi se naglo popravilo to kućno vospitanije. Pa onda bi i pola pravoslavnih i katolickih eksperata zavrsilo u zatvoru, posto i njihova deca upadaju u takve probleme. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 deca vam dolaze polupismena a od vas odlaze nepismena. Тако је...немој децу у школу да шаљеш никако! Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Август 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 25, 2013 E čekaj ti ovde pišeš o ne zainteresovanosti dece da uče, ali pogledaj se malo i u ogledalo, ja tokom cele srednje škole imao sam dvoje profesora koji su hteli nešto đake da nauče, ostali su dolazili samo da prime platu. Ne kažem da nije bilo toga što kažeš, kod takvih uvek isplivaju par đaka koji hoće da nauče, recimo ja sam iz programiranja nas par išlo na sekcije skoro svaki drugi dan, radili razne stvari. I profesorka matematike isto tako. Ostali su dolazili čisto da kažu da su bili na poslu ispredaju ne mali broj puta sa otvorenom knjigom ispred sebe i odu kući. Tako da i oni koji žele da nauče ne mogu. Биљана, Лидија Миленковић and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 шта ћеш лична схватања Лично или не (стварно ми је жао ако сам те увредио...није ми била намера), оно што сам рекао стоји као чињеница. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука