Jump to content

Зашто верујем, тражење смисла у Богу, где је Бог у мом животу

Guest Alefshin

Препоручена порука

Umorite li se nekad od zahvalnosti? Da li se naviknete nekad na nju, poželite li nešto više od života ma šta to bilo?

Sta vise od zahvalnosti mogu da pozelim? Zar takvo nesto postoji? :.mislise.  :.mislise.  :.mislise.  :.mislise.  :.mislise.  :.mislise.  :.mislise.  :.mislise.  :.mislise.  :.mislise.  :.mislise.  :.mislise.  :.mislise.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Umorite li se nekad od zahvalnosti? Da li se naviknete nekad na nju, poželite li nešto više od života ma šta to bilo?

Od Života želim da me natovari ! :)) (slavan je i sve dobro je u Njemu)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

U zadnje vreme, shvatam...da sam zaista postala svesna, možda više nego ikada pre, od kada to nemam u takvoj i tolikoj meri, koliko je važno, zdravlje.

Koliko je važan svaki dan.

Prosto, počinjem da bivam zahvalna, samo na tome. Što sam osvanula. Što sam ustala, da vidim, čujem. Da kaže, čovek, ustala sam "prava". Zdrava koliko toliko, no tu sam sama kriva, nikoga ama baš ne mogu da krivim do sebe.

Zahvalna, i baš sma danas na Liturgiji mislila o tome i juce na Bdeniju, hvala sto si mi udahnuo dusu, sposobnost da volim, da kažem izvini i da osećam sram. Sposobnost da se kajem, jos neki dan prožiljeni u kojem sam stigla da kažem možda izvini, da popravim nesto, da nesto ostane iza mene jos malo vise nego juce a vise no danas. Da danas nekome pomognem mozda. Da prosto u tom danu, kanem jos neku suzu, za oprostaj u sebi.Jos jedan dan, da mozda u mislima kazem izvini za nesto sto ne mogu lično, itd. Da nekoga nasmejem, da u tom nekom danu, mozda budem ja ta, koja je nekoem bila snaga, nada ili samo uteha ili neko ko je uputila lepu rec.

Zahvalna za to sto disem. Sto sma imala mogucnost da jos jedan dan provedem s ljudima koji su mi dragi, da jos nekoga cujem, koga nisam, da jos neku novu rec naucim iz stranog jezika koji ucim, da jos nesto cujem i saznam.

Što su svi moji, živi, zdravi i dobro. To mi je od svega, najbitnije i najvažnije.

Zahvalna, za to, sto me je ovakvom stvorio.

:)

Подели на овим сајтовима

Ма живот је као торта ,ред лепог , ред лошег , али , када се торта префилује онда је прелепа.  :slavaaa: и хвала на свему.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Kao grešan čovek, u momentima palosti, mene uhvati i to. Ono, nja, nja, nja...gle ovo, gle ono, ili kada sam malodušna, kako ne. Ja priznajem. Ali, se trudim da to svai dan osvešćujem, da mi u što većoj meri uđe u krv, da preterujem ponekad, da hulim bez razloga, da ima kojima je i gore, dvadeset puta, pa podnose bolje, više stoički od mene, jer ih vera održava u tome. Onda se postidim, pogledam oko sebe, još uvek nisma gladna, žedna, zdrava koliko toliko, znači, ustala sam srećna , nego što je možda 70 % planete, jer je sve više gladnih , žednih i bolesnih. I onda se upravim, na drugačiji pogled. Pa me kao i svako grešno biće, drži veoma kratko i nedovoljno dugo, jel...i onda opet po starom, ali se trudim maksimalno da toga bude sto manje i da traje sto krace. :)

Подели на овим сајтовима

Danas sam Mu veoma, VEOMA zahvalna na tome što se avion u kojem je bio moj stariji brat bezbedno vratio na aerodrom kad se pokvario usred leta... I izvinjavam se duboko ako sam nekad kukala na Tebe, a sigurno jesam...

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Кад размислим добро апсурдно је не бити захвалан на свему. Штета што сам често забораван кад је захвалност у питању. Опрости... molimoli

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

Захвална на свему,а највише на томе што је нашао начин да  мене грешну дозове Себи .Слава Му и вечно хвала  :slavaaa:

Подели на овим сајтовима

zahvalna sam mu što su mi roditelji živi (mnogo mojih prijatelja je u mladosti ostalo bez jednog roditelja).

Zahvalna sam mu što mi je podario mnogo talenata i što me je načinio onakvom kakva jesam.

Подели на овим сајтовима

...не прође дан а да му се не захвалим за нешто....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Jedino me plasi da ce mi sve ovo biti oduzeto winter

Svi imamo taj strah. Najbolje bi bilo da uzmemo jedno 7 dana ,ne radimo ništa i samo se posvetimo pitanjem kolika je Božja Ljubav i Milost.

Nema greha koji ne može oprostiti, nema ni molitve koju ne želi primiti, nema ni palog i ranjenog čoveka kojeg On prvi nije podigao i na kraju onaj koji je prišao prizivu Njegovom nikad nije bio odbijen.

Подели на овим сајтовима

Svi imamo taj strah. Najbolje bi bilo da uzmemo jedno 7 dana ,ne radimo ništa i samo se posvetimo pitanjem kolika je Božja Ljubav i Milost.

Nema greha koji ne može oprostiti, nema ni molitve koju ne želi primiti, nema ni palog i ranjenog čoveka kojeg On prvi nije podigao i na kraju onaj koji je prišao prizivu Njegovom nikad nije bio odbijen.

Dobro, to je nesumnjivo, bar nas tako uče.

Valjda sam u fazi kad Ga doživljavam kao surovog autokratu, može da te blagoslovi, može sve sledećeg trenutka da ti uzme. Više imam strah od Boga nego ljubavi. Valjda je i to neka faza u veri :.mislise. .

Подели на овим сајтовима

Dobro, to je nesumnjivo, bar nas tako uče.

Valjda sam u fazi kad Ga doživljavam kao surovog autokratu, može da te blagoslovi, može sve sledećeg trenutka da ti uzme. Više imam strah od Boga nego ljubavi. Valjda je i to neka faza u veri :.mislise. .

On ne zna da uzme On sve daje i to na neograničen rok :)) Raduj se !

Večnost nema rok trajanja pogotovo u Njegovim darovima. Imaš Hrista imaš sve! Umemo i sami sebe da zaboravimo ali Hristos ne zaboravlja srce koje mu je reklo tvoj sam ako je po volji Tvojoj. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...