Ayla Написано Август 22, 2013 Пријави Подели Написано Август 22, 2013 Biblioteku sam naslijedila od dede. Ponosna sam na nju i dopunjavam je kad god se ukaže prilika. Što se samih žanrova tiče širok je izbor. U mojoj bibloteci možete naći sve od drevnog istoka pa do modernizma. Posebnu pažnju skrećem na pojedina sabrana djela koja su u vrijednim kožnim povezima. Poznata sam po tome da nerado dajem knjige iz moje biblioteke i da svaku prate podaci kad je kome data i kad je vraćena. Upozorim svakog da je strogo zabranjeno mojim knjigama zavrćatii stranice, podvlačiti ih ili bilo kako šarati, ostaviti je otvorenu nakon čitanja.... i da ne ređam dalje. JESSY, Лазар Нешић and МилошБГ је реаговао/ла на ово 3 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aristotel Написано Август 22, 2013 Пријави Подели Написано Август 22, 2013 МилошБГ and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aristotel Написано Август 22, 2013 Пријави Подели Написано Август 22, 2013 Милан Ракић and МилошБГ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aristotel Написано Август 22, 2013 Пријави Подели Написано Август 22, 2013 МилошБГ and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Август 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 22, 2013 Milane bacio si mi rukavicu u lice Videcu da veceras slikam i ja svoju kolekciju. Inace svaka cast za tvoju,svakako ce mi neke knjige zaintrigirati. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 22, 2013 Пријави Подели Написано Август 22, 2013 @@Милан Ракић Милане, свака част....!!!!!!! 8086.gif :good2: Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Август 22, 2013 Пријави Подели Написано Август 22, 2013 И да не заборавим ex libris.... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Август 22, 2013 Пријави Подели Написано Август 22, 2013 Бацили сте и мени рукавицу. Не могу да се пентрам у моју библиотеку на мансарди да сликам. Иначе почела сам већ одавно да их раздајем, онима којима су потребније. По комшилуку, у један манастир... Свела бих све на Библију и још неке... Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aristotel Написано Август 22, 2013 Пријави Подели Написано Август 22, 2013 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aristotel Написано Август 22, 2013 Пријави Подели Написано Август 22, 2013 Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aristotel Написано Август 22, 2013 Пријави Подели Написано Август 22, 2013 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Август 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 22, 2013 Skontao sam da mi lakse da popisem knjige koje imam,nego da slikam pa u nastavcima,prebacujem,kacim,a deluje navrat nanos zato sto upisujem onako kako mi stoje na polici,a onima koje interesuju odredjene knjige neka pitaju slobodno pa cu im reci tacno cija je,ko je izdavalac i slicno. Da kazem onih kojih najvise imam,dusekorisne knjige: Obraz Svetacki: 1.Budi Veran do smrti - Mitropolit Jovan Snicev 2.Knjiga duhovnih saveta- odgovori duhovnika na nedoumice savremenih hriscana 3.Pravoslavlje je voleti - Starac Nikolaj i starac Sampson 4.Gospod nije stvorio smrt 5.Suze za svet- Starac Tihon,starac Pajsije,starac Porfirije i starac Jefrem 6.Bez Boga ni preko praga - Srbski duhovnici 20og veka 7.Veliki je Bog - Starac Kleopa 8.Da dvoje jedno budu -Pravoslavni brak i porodica u savremenom svetu 9.Pravoslavno tumacenje Novog zaveta- Arhiepiskop Averkije Tausev 10.Blagosloveno carstvo oca i sina i svetoga duha- Arhiepiskop Averkije Tausev 11.Mir i radost u duhu svetom - Starac Tadej 12.Zemaljski andjeo a nebeski covek- Sveti Nektarije Eginski 13.Cuda Bozija-znaci vremena 14.Sveti Jovan Sangajski 15.Cuvajte dusu-Starac Pajsije 16.Covek ljubavi Bozije-Starac Pajsije 17.Hristos Voskrese radosti moja! -Sveti Serafim Sarovski 18.Isuse tela moga zdravlje 19.Drzi um svoj u adu i ne ocajavaj - Sveti Siluan Svetogorac 20.Svetac u logoru- Starac Arsenije 21.Blagoslovi duso moja gospoda-Sveti oci tumace psaltir 22.Recnik vecnoga zivota-Sveti Nikolaj Ohridski i Zicki Sveti Vladika Nikolaj 23.Ohridski Prolog 24.Sveti Nikolaj Srpski- Milan D.Jankovic 25.Besede pod gorom 26.Misionarska pisma 1 27.Misionarska pisma 2 28.Vera svetih 29.Kroz tamnicki prozor 30.Nove besede pod gorom 31.Rat i biblija 32.Iznad greha i smrti 33.Emanuil-jedini covekoljubac 34.Pisma iz Indije 35.Divan 36.Reci o svecoveku 37.Misli o dobru i zlu 38.Kasijana 39.Molitve na jezeru 40.O vrlinama Sveti ava Justin 41.Tajne vere i zivota 42.Misli svetih 43.Prepodobni Justin novi Celijski -Zitija,sluzba,akatist,cuda,izbor tekstova 44.Ava Justin-Vreme je isecak vecnosti 45.Azbucnik Bogocovecnih-Misli Ave Justina 46.Prepodobni Ava Justin u mom Bogotraziteljskom zivotu- Luka Vesic 47.Zitije i Cuda 48.Prepodobni Justin novi kao cudotvorac 49.Sveti oce Savo,moli se za malu Srpcad tvoju 50.Zaljubljen u Hrista- Milan D.Miletic 51.Secanje na vladiku Nikolaja i avu Justina- dr Hadzi-Nedeljko Kangrga 52.Letopis manastira Celije 53.Letopis o manastiru Celije 54.Iguman Rafailo Topalovic i njegove zabeleske o svetom vladici Nikolaju -Arhimandrit Jovan Radosavljevic 55.Monah Kalist- Milivoje M.Jovanovic Takodje imam dva broja posvecenih svetom vladici i svetom Avi od Dveri Srpskih 56.Justinov zavet 57.Nepoznati Nikolaj + 58. Ava Justin Filosofske urvine-Hriscanska misao ostalo: 59.Sveta gora -Vladimir Markovic 60.60 godina crkve rodjenja sv.Jovana Krstitelja u Beogradu 61.Istorija Srpske pravoslavne crkve- Dusan Lj. Kasic 62. Zemlja junaka i mucenika - Protojerej Mr.Aleksandar D.Sredojevic Svetigora 63.Sveti Vasilije Ostroski cudotvorac i isceljitelj 64.Sveta Petka slava srpska i zastita vernih 65.Sveti Sava princ i prosvetitelj 66.Manastir Visoki Decani 67.Sveti knez Lazar i Kosovski zavet Ostalo: 68.Sveti kralj Stefan Decanski 69.Srpski svetacnik - Dimitrije Z.Plecevic 70.Odgovori na pitanje vere i zivota-Patrijarh Pavle 71.Starac Tadej- Duhovne pouke 72.Nesveti a sveti 73.Izlozanje monaskog opita- Starac Josif Isihasta 74.Optinski novomucenici 75. O Andjelima 76. Kazivanje jednog Bogotrazitelja 77.Posavetuj me Oce 78.O strasnom sudu i vecnom spasenju-Starac Kleopa 79.Pouke starca Siluana 80.Sveti Jovan Lestvicnik-Lestvica 81.Uzani put pravoslavlja 82.Nevidljiva borba- Nikodim Agiorit 83.Zivot i pouke starca Porfirija 84.Starecnik 85.Svetost braka- Arhimandrit Rafael Karelin 86.Flavijan-protojerej Aleksandar Torik 87.Srpsko srce Johanovo-Veselin Dzeletovic 88. Verske sekte-Zoran D.Lukovic 89.Liturgija 90.Episkop Danilo Krstic-U pocetku bese misao 91.Pravoslavna crkva i rimokatolicizam (od dogmatike do asketike)-Vladimir Dimitrijevic 92.Zastiti svoj dom od zla 93.Od zvezda ka Bogu -Jana Todorovic 94.Putokaz za carstvo nebesko- Sveti Inokentije Moskovski 95.Starac Tadej-Vitovnicki stoslov 96.Pisma Valaamskog starca 97.O ljubavi prema Bogu i kako je steci 98.Svetogorski molitveni dnevnici - Starci Teodosije i Nikodim 99.Mudri kao zmije bezazleni kao golubovi -V.Jerotic 100.Bozanstvena liturgija 101.Svetogorski dnevnik- Starac Mitrofan Hilandarac 102.Crkva i njen tamni dvojnik-Sergej Fudelj Hilandar 103.Sveti Teofan Zatvornik- Misli za svaki dan u godini 104.Arhimandrit Jerotej-Vece u pustinji Svete gore 105.Razgovori stranika za duhovnim ocem 106.Boris Zajcev,Pavle Rak- Svetogorski staze 107.Ava Selavri- Sveti Jovan Kronstatski Ostalo: 108.Pisma Vecnog spacenja-Sveti Teofan Zatvornik 109.Moj zivot u Hristu-Sveti Jovan Kronstatski Male knjizice. 110.Brak velika tajna 111.Molitve majci Bozijoj i svetima 112.Starac Arsenije Kapadokijski 113.Starac Pajsije-Saveti porodicnim ljudima 114.Danil Sisojev- Zasto dolaziti u crkvu svake nedelje? 115.Danil Sisojev-Uputstvo za besmrtne 116.Kako naci duhovnika 117. Iz stvaralastva arhimandrita Jovana Krestjankina- Najvaznije je biti sa Bogom! 118.Odgovaranje na liturgiji 119.Odgovori svetih otaca crkve na pitanja mirjana 120.Kako da se ucimo domacoj molitvi 121.Kako da provedem dan hriscanski 122.Za svakog coveka-saveti prepodobnog Serafima Sarovskog 123.Budimo ljudi-Pouke patrijarha Pavla 124.Sveti Jovan Kronstatski-Kako dostici svetost 125.Srce covecije hram Boziji ili radionica satanina 126.Kakvo treba da bude vaspitanje dece 127.Sveti oci o depresiji 128.Kako se boriti sa pomislima- Jeromonah Venedikt Svetogorac 129.Bolest Bozija poseta 130.Jeromonah Pantelejmon-Zamke zlih duhova 131.Starac Tadej-Kada se neko jako voli onda se i razume 132.Sveti Serafim 133.Sveti Serafim Sarovski-Pouke ocinske ljubavi 134.Duhovni lek za depresiju 135.Sveto pricesce lek besmrtnosti 136.O ljubavi prema Bogu i kako je steci 137.Manastir Pustina 137. Zdravlje iz Bozije apoteke-Marija Treben Биљана, мирођија, Плутон and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука