МилошБГ Написано Август 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 22, 2013 Mogli bi i pored reprezentovanja vase biblioteke da napisete npr par knjiga iz iste koje su vam omiljene i to npr par duhovnih,par svetovnih,koje preporucujete drugima. p.s. Aristotel svaka cast na knjigama ali ajd' nemoj jedna knjiga jedna poruka,nepregledno je ako nista drugo Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 22, 2013 Пријави Подели Написано Август 22, 2013 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Kralju! :good2: Ако може једно 10-15 било би супер... Šta fali tim knjigama iz biblioteke kardinala Špidlika, sve su ionako ruske, grčke, srpske i ostale pravoslavne. Kardinal Špidlik u posjeti SPC i blagopočivšemu patrijarhu srpskome +Pavlu. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 22, 2013 Пријави Подели Написано Август 22, 2013 Риспект 8086.gif Толико нема Добојска градска библиотека Верујем. Моја библиотека се већ сакупља задњих 100 година. Отац је наследио књиге од његове ујне (има и књига из 19. века), углавном белетристика и часописи, на српском, руском и немачком, онда је он додавао из своје бранше (доктор је технолошких наука), набавио је доста комплета великих класика, као и књиге из философије, затим сам ја наследио његове и још додајем, наравно највише теологије (на српском, енглеском, француском, немачком и грчком), али и поезије (имам сигурно око 300 различитих збирки песама). Све књиге су ми пописане, тако да је списак око 4000 и нешто књига укупно за сада. Биљана је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 22, 2013 Пријави Подели Написано Август 22, 2013 Нема неки видео са кардиналом Шпидликом? Ако може на чешком. Ima al ne dam nikakav, dosta vam su vam te slike. Kad sam vam pokazao pravoslavne knjige kardinala Špidlika, u toj njegovoj biblioteci, tamo ustvari skoro drugih ni nema, jedva koja možda katolička vi onda kačite nekakve ušklibne smajlike, šta bi tek bilo da sam vam postavio video "Kardinal Špidlik v Srbsku"? Ili nedaj bože kardinal Špidlik sa svojim bivšim studentima? A zato sam vam baš i pokazao tu biblioteku njegovu a ne na primjer premonstratsku u Pragu na Strahovu ili jezuitsku u Rudolfinumu isto u Pragu koje su milion puta ljepše enterijerom ali nisu tamo takve knjige.. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
blue Написано Август 22, 2013 Пријави Подели Написано Август 22, 2013 Moja "biblioteka" na dve slike stane Биљана, Саша M., Милан Ракић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Naslikana voda ne gasi žeđ." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 22, 2013 Пријави Подели Написано Август 22, 2013 Još samo dodam da biblioteka kardinala špidlika ima 10.000 knjiga, u njoj se nalaze brojna djela istočne duhovnosti pravoslavnih crkvenih otaca i teologa a nalazi se sad u Stojanovom Gimnaziumu na Velehradu. Na pogrebu kardinala Špidlika bio je i pravoslavni arhiepiskop olomoucko-brnjenski +Simeon koji je sada privremenim poglavarom Pravoslavne Crkve u Češkoj i Slovačkoj do izbora novog arhiepiskopa i mitropolite pražskog a na čelu olomoucko-brnjenske eparhije je od 2000. godine . Inače je srpskog porijekla po ocu, majka mu je bila Čehinja, građanskim imenom ThDr. Radivoj Jakovljevič. Stojanovo gymnázium otevřelo novou knihovnu kardinála Špidlíka http://slovacky.denik.cz/zpravy_region/stojanovo-gymnazium-otevrelo-novou-knihovnu-kardinala-spidlika-20120904.html http://www.pametnaroda.cz/data/witness/1709/recording/1036-transcript.htm Arhiepiskop brnjensko-olomoucki vladika +Simeon drži oproštajni govor u ime Pravoslavne Crkve u Češkoj i Slovačkoj na pogrebu kardinala Špidlika Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саша M. Написано Август 23, 2013 Пријави Подели Написано Август 23, 2013 Moja "biblioteka" na dve slike stane DSCN5376.JPG DSCN5381.JPG Бранко Ћопић,сабрана дела издање Свјетлости из 1983.или 1984.имам га. Видим и Николићев Град тајни,одлична књига... МилошБГ and blue је реаговао/ла на ово 2 Когда вы познаете себя несколько, поймете свое бессилие стать такой, какой должны быть, то перестанете осуждать кого-либо, тем более презирать.Игумен Никон (Воробьев) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Август 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 24, 2013 Ajmo sad 3 naslova sto se tice dusekorisnih knjiga i jos neku ovih svetovnih koje imate u vasoj biblioteci ali su na vas ostavile jak utisak i preporucujete drugima? Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 24, 2013 Пријави Подели Написано Август 24, 2013 Misli o dobru i o zlu-Vladika Nikolaj Velimirović Terapija duše po svetim ocima- Biblija *** Koliba Lovac na zmajeve Najlepše bajke sveta *** P:s.Ne volim da gomilam knjige po policama.Ranije sam kupovala ono što želim da pročitam,ali u poslednje vreme to ne radim.Kupujem knjige na poklon,ali samo odredjenim ljudima za koje znam da će to da ih obraduje. Kad pročitam neku knjigu,ona mi više ne treba ,pa ni za ukras ....knjige skupljaju prašinu....ali lepo mirišu stare knjige.....Sada pozajmljujem knjige u biblioteci.... МилошБГ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саша M. Написано Август 24, 2013 Пријави Подели Написано Август 24, 2013 Ajmo sad 3 naslova sto se tice dusekorisnih knjiga i jos neku ovih svetovnih koje imate u vasoj biblioteci ali su na vas ostavile jak utisak i preporucujete drugima? Старац Силуан,књига која ми је променила живот...издање ПХЗ Крњево,на корицама књиге монах који седи на столичици,у руци држи бројанице и моли се... Слова Св.Исака Сиријског,заузима посебно место... Поуке аве Доротеја, Мој живот у Христу-Св.Јован Кронштатски,ово читам сада највише... Од других садржаја без премца су Плутархове Паралелне биографије... Пишчев дневник генијалног Достојевског... И да цитирам Достојевског,дело са којим ћемо изаћи на Суд,бесмртни Дон Кихот... МилошБГ је реаговао/ла на ово 1 Когда вы познаете себя несколько, поймете свое бессилие стать такой, какой должны быть, то перестанете осуждать кого-либо, тем более презирать.Игумен Никон (Воробьев) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Нису књиге, али јесте мини библиотека Опростите на мали спам Биљана, Плутон, Тања1 and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Љотићевац Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Да освежим тему... нешто из моје библиотеке Има ту још свега и свачега од црквених књига, највише од светог владике Николаја, али не могу све да сликам пошто ми се један ред књига налази иза другога, боље рећи све ми је у хаосу, али се у хаосу боље сналазим МилошБГ, Милан Ракић, JESSY and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ''Бог је Истина. Зато наша уста не смеју говорити лаж. Ми морамо живети у Истини и за Истину и кроз Истину.'' Димитрије Љотић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 @Љотићевац Много су ти лепе иконе, и дивних књига имаш. МилошБГ, Биљана, JESSY and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 5, 2014 Пријави Подели Написано Јул 5, 2014 Занимиво да за збирку малих дивних иконица не обојите зид посебно, неке светле боје или тамних тонова, бојом која се огледа у иконама – али не боја која је доминантна, па лепо групишете, пронађете заједничку нит у колекцији, то може бити боја, период, према правилу распореда на иконостасу (оне веће у средину) или на други начин, повежете их мрежом и избегнете рупе у зидовима, да кажем као неко место за молитву са безброј иконица на зиду, него их већина вас држи поред књига. Ово је само плод моје идеје, ништа опасно, ваша воља, него чудно ми зашто већина вас држи мале иконе крај књига (на исти начин). Код овог Љотићевца баш је хаос Ја такође имам веома много књига домаћих и страних (архитектура, православље, историја уметности, војна литература...) Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pobunjenik Написано Мај 7, 2016 Пријави Подели Написано Мај 7, 2016 Добро вече, да освежим тему(баш ми је жао што нико није ништа написао већ готово 2 године). Оно иза су сабрана дела Светог Владике Николаја 9 на слици и још 4 које су ми у стану које сад читам колико ми то факс дозвољава, Монархија од Лава Тихомирова и Свето Писмо. А ова црвена поред књиге Карло Велики није постојао је први од два дела књиге Политика римских папа у 20-ом веку. Фали још 10-ак књига које нисам усликао. Иначе сам хтео и да питам каква су ваша мишљења о овим делима ако сте читали која планирам да узмем: Слава Господу за све-Св. Ј. Златоуст Речник хришћанског опитног живота-Св. Теофан Затворник Поуке Божанске љубави-Старац Пајсије Св. Серафим Саровски- Христос воскресе, радости моја и Свети Марко Ефески. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука