Млађони Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Znaci 370 evrica mesecna plata posle deceniju ipo clanstva u EU? Nisi sposoban da prihvatis tudje podatke, ali si zato sposoban da lazes. Znaci u Rumuniji u EU ti imas ljude koji rade za manje od 200 evrica ...prst na celo Milisavljevicu pa razmisli ,, a u EU su vec koliko? 15 godina? Stvarno bi bilo manje sramota da znash o cemu pricas, o kojih 15 godina pricas... clanovi su od 2007 godine, i rumuni i bugari. sto je 5 godina.. Sto se tiche tih 4%, cetri po cetri... Treba pogledati nezaposlenost. Nezaposlenost u brace bugara, 9 %. Nezaposlenost u brace rumuna.. 6 % Nezaposlenost u Srbia... 22 % Dakle imaju vece prosecne plate i manju nezaposlenost.. bas isto zive.. osim sto vise ljudi ima posla i primaju malo ali znacajno vece plate koje se postepeno povecavaju. Vidis bilbija, razlika izmedju mene i tebe, sto sam ja nekad nesto u zivotu procitao o ekonomiji i evropskoj uniji, a nije me Seselj edukovao... jasno je koliko uopste nisi ni pogledao kako im se ekonomija postepeno menja na bolje vec ni ne znash od kada su clanovi. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Nisi sposoban da prihvatis tudje podatke, ali si zato sposoban da lazes. Koji deceniju i po? Rumunija se pridruzila eu 2007 godina... Sto se tice tih 4 %.. tako to ide malo po malo..ne znam sta bi ti? Povecanje plate od 100 % na osnovu petogodisnjeg prisustva na trzistu? Dok kod njih plate skacu za 4 % .. kod nas padaju. http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2013&mm=02&dd=25&nav_id=689883 Video si kolika je najniza plata u Rumuniji? Manje od 200 evra...preslikana srbija ... A prosecna 370 evra? Koliki je prosek u Srbiji? Milosavljevicu, EU ti je to. Nista Srbija ali apsolutno nista nece dobiti. Osim onoga sto napravi sama a to moze i bez EU da napravi. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Video si kolika je najniza plata u Rumuniji? Manje od 200 evra...preslikana srbija ... A prosecna 370 evra? Koliki je prosek u Srbiji? Milosavljevicu, EU ti je to. Nista Srbija ali apsolutno nista nece dobiti. Osim onoga sto napravi sama a to moze i bez EU da napravi. Nezaposlenost: Nezaposlenost u brace bugara, 9 %. Nezaposlenost u brace rumuna.. 6 % Nezaposlenost u Srbia... 22 % Kao sto ti rekoh: Vidis bilbija, razlika izmedju mene i tebe, sto sam ja nekad nesto u zivotu procitao o ekonomiji i evropskoj uniji, a nije me Seselj edukovao... jasno je koliko uopste nisi ni pogledao kako im se ekonomija postepeno menja na bolje vec ni ne znash od kada su clanovi. Dakle evropska unija ce sigurno da poboljsa generalno ekonomiju, mozda nece plate da skoce previse ali ce st vari polako da se menjaju. 4 % po 4 %... Izracunaj. Prosecne plate uostalom nisu jedini faktor. Srbija ce puno da dobije ukoliko zasluzeno udje u EU. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Nezaposlenost: Nezaposlenost u brace bugara, 9 %. Nezaposlenost u brace rumuna.. 6 % Nezaposlenost u Srbia... 22 % Kao sto ti rekoh: Dakle evropska unija ce sigurno da poboljsa generalno ekonomiju, mozda nece plate da skoce previse ali ce st vari polako da se menjaju. 4 % po 4 %... Izracunaj. Srbija ce puno da dobije ukoliko zasluzeno udje u EU. Nezaposlenost u Italiji 12% A na jugu italije 30% http://www.ilfattoquotidiano.it/2013/08/30/disoccupazione-quella-giovanile-pari-al-395-43-rispetto-al-2012/695997/ Mladih 39% nezaposlenih na jugu 51% zena nezaposleno Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Nezaposlenost u Italiji 12% A na jugu italije 30% http://www.ilfattoquotidiano.it/2013/08/30/disoccupazione-quella-giovanile-pari-al-395-43-rispetto-al-2012/695997/ Mladih 39% nezaposlenih na jugu 51% zena nezaposleno Ne vredi sa tobom pricati, nije ni cudo sto ti vecinu postova zvonko iskulira. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Siguran sam da ima neka selendra u italiji 'de neko ne radi, samo ne znam kakve to veze ima sa bilo cime. Nije selendra vec statisticki podaci... Ali ne capiras ti to, mislis da je koriscenje glave ono kada lupas u zid da vidis koliko je tvrda medjutim nije to, koriscenje glave je kada covek misli .. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Nije selendra vec statisticki podaci... Ali ne capiras ti to, mislis da je koriscenje glave ono kada lupas u zid da vidis koliko je tvrda medjutim nije to, koriscenje glave je kada covek misli .. kao sto rekoh Ne vredi sa tobom pricati, nije ni cudo sto ti vecinu postova Zvonko iskulira. Kasno sam editovao post... dvoumim se dal ti vredi odgovarati, ponadam se ce da pruzish nesto smisleno.. .ali slabija vajda.. Ja znam selo u Srbiji gde zivi samo jedna baba i ona ne radi pa onda moze da tvrdimo da je u tom selu nezaposlenost 100 %...al to nije neka statistika koja kazuje nesto o stanju privrede u Srbiji.. vec generalna nezaposlenost, koja je u italiji 12 % sto je neka normalna brojka.. posebno za zemlju tih dimenzija. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Ne vredi sa tobom pricati, nije ni cudo sto ti vecinu postova zvonko iskulira. Oooo poceo si da gradis sebi idola ...oce to kod onih koji nemaju poverenja u sebe ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Производња бијелог лука (чешњака) би се могла уклопити у послове од којих би се могло нешто и зарадити! Брат и ја смо размишљали о овоме, али немамо своју земљу Ако живите у кући и имате макар колику окућницу (двориште) ил макар какав слободни простор (терасу, гаражу, подрум) имам један бољи предлог. Није све тако црно у земњи Србији и ипак се може направити корак ка бољем. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Колико треба земље за тако нешто? Јесте ли направили неки прорачун после колико би вам се исплатило? Да ли бисте могли да произведете лук који би био конкурентан кинеском (по квалитету и/или цени)? Знам да често онај бели лук из супер маркета (ваљда је то тај кинески) не може да се пореди са оним из баште. Па ако ће се неко бавити производњом бијелог лука и ако то жели пласирати на тржиште, наравно да је боље да га засади на што већој површини! Наравно то изискује и веће трошкове, али зарада од бијелог лука је знатно већа од зараде било којег другог поврћа! Брат и ја нисмо правили никакве конкретне планове, јер како сам и рекла, немамо властиту земљу! Можемо изнајмити парцеле, али се не исплати јер парцеле су од неких 20 квадрата и самим тиме требало би нам више њих! Па онда то треба оградити, а то би могли оградити само појединачно а не у склопу једног комада земље....итд.Што се тиче квалитета, још увијек вјерујем да је домаћа производња квалитетнија од увоза! Upisala si sve prihode koji dolaze od luka ali nijedan rashod.... Ne znam za lukac ali fora sa svim tim poljoprivrednim proizvodima.. na svakom moze da se zaradi ako imas zemlje i ljude koji ce da rade. Ja sam se preselio na selo sa namerom da krenem neku poljoprivrednu proizvodnju. аравно да има и расхода, али бијели лук сам узела јер је од њега зарада већа! Није исто производити кромпир и бијели лук! Кромпир кошта 0,5 еура по килограму (онај лошије квалитете), а лук било које квалитете не кошта мање од 4 еура по килограму! С тим да лук не нападају никакве бубе тј. много мање је захтјеван за узгој, а нема домаћинства која га не користи! На самом почетку узгоја ти је потребан одређени капитал који ћеш уложити, али то се брзо исплати! Још једна цака код лука је та што он и кад не роди онако како се очекује, опет га можеш продати и имати пристојну цијену за њега! То код осталог и поврћа и воћа не можеш! Пошто си планирао да се бавиш пољопривредом, ето покушај са бијелим луком! Не мораш хектаре засадити, али један дулум за почетак па види како ће ићи! Мислим да нећеш киксати с тим! Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Ако живите у кући и имате макар колику окућницу (двориште)ил макар какав слободни простор (терасу,гаражу,подрум ) имам један бољи предлог. Није све тако црно у земњи Србији и ипак се може направити корак ка бољем. Немам никакву окућницу, тј. имам двориште, али не за поврће! Мислим, могла бих једно пар чешњева "убости" чисто да видим како то иде Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Ja sam se preselio na selo sa namerom da krenem neku poljoprivrednu proizvodnju. Свака част...то је и моја жеља..желим да се, поред архитектуре и ентеријера, бавим и узгајањем хране.. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Немци се већ век уназад баве узгајањем хране коју унапред пласирају у виду претплате, људима из града. Запосле поред себе још једног, два човека за испомоћ а људи уплате унапред за месец дана неки износ и имају обавезу да и сами дођу да који пут окопају и уберу себи плод. Функционише код њих, може и код нас. Млађони, Никола Поповић and Милан М. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Што се мене тиче, поред редовног запослења у компанији која се бави ентеријерима радим и на нету за страну клијентелу, дизајн у архитектури, ентеријерима и помало графичког дизајна. Користим 3Д макс и пратеће програме за израду фоторелистичних визуелизација. Да би посао кренуо морао сам да гурам на празно једно месец и по , али чим је упао први посао, други је дошао одмах...итд У суштини сам поступио према филозофији директора компаније у којој радим, а то је да у Србији пара нема и да треба радити за странце. Ово и није тако лоше, са обзиром да им извозим битове а увозим кеш...на корист нашој малој, јадној и напаћеној земљи. Од оваквог посла се месчно може зарадити од триста па и до пар хиљада евра..у суштини зависи од тога колико гураш... У неким тренуцима размишљам да упослим још некога јер посла има све више и више. Ако неко ради 3Д макс нек се јави.. Agaton Vuzman, Милан М. and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Немам никакву окућницу, тј. имам двориште, али не за поврће! Мислим, могла бих једно пар чешњева "убости" чисто да видим како то иде Најам земље и пољопривреда на њој се исплати само " великим" и искусним .Не кажем, добра вам је идеја са белим луком али.....Све што се призводи на отвореном носи са собом велики ризик и то ниједном почетнику не бих препоручила. Да ли си размишљала о саксијском цвећу..То је заиста врло профитабилан посао који у првој години исплати сва улагања + нешто се и заради. Већ следеће године можеш имати зараду 1:5-8. Са цвећем сам одшколовала два студента (а један није био на буџету ) то ти предлажем да пробаш и стојим на располагању за прецизне савете и све почетничке недоумице :good2: . Биљана and Милан М. је реаговао/ла на ово 2 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука