Crveni Baron Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Koji si ti trol ja ne verujem. Zaobidji me. Ako ima a nece? Sta onda. Ako odlaze. STa ako nema u kehsu a ima u imovini? Sta ako je iskoristio priliku pa sve namerno prebacio na zenu da bi ispalo da nema. Ma nista ti ne trebaju sudovi. Sta ce ti? Ti znas da je registar firmi javna stvar i da svako moze videti kojim kapitalom raspolaze neka firma? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Ti znas da je registar firmi javna stvar i da svako moze videti kojim kapitalom raspolaze neka firma? Stvarno ne vidim zasto bi raspravljali o tome da li stabilni sudovi trebaju da resavaju pitanja nepostovanja ugovora iz ovog ili onog razloga. Mislim da je apsolutno besmisleno uopste diskutovati o tome. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Stvarno ne vidim zasto bi raspravljali o tome da li stabilni sudovi trebaju da resavaju pitanja nepostovanja ugovora iz ovog ili onog razloga. Mislim da je apsolutno besmisleno uopste diskutovati o tome. Ti Milisavljevicu ne kapiras jednu stvar. kada neko ulazi u posao on ulazi u posao sa pouzdanim partnerom i sud je zadnja stvar o kojoj misli. Njemu treba POUZDANOST partnera a ne sudstvo u Srbiji. Ti kada odes da kupis kola sta te zanima? Da li ces da isteras pravdu na sudu ako ti onaj uvali dres ili ces da trazis kola od proizvodjaca koji je pouzdan? Ti kada pricas o ekonomiji uopste ne kapiras da su ekonomija ljudi a ne firme i sudovi. Ljudi kao ti ili ja. I ono za sta neces da platis ti nece ni nemac vlasnik volkswagena na primer. I kada kupujes nesto ne razmisljas o sudu i uterivanju dugova vec o drugim stvarima. To mi nemamo, nismo pouzdani, ne znamo ni sta je kvalitet ni kako se pravi a hteli bi da se bavimo poslom. EU nam tu nece nista pomoci kao sto nije ni Bugarima ili Rumunima. To ti ne kapiras na zalost. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Ti Milisavljevicu ne kapiras jednu stvar. kada neko ulazi u posao on ulazi u posao sa pouzdanim partnerom i sud je zadnja stvar o kojoj misli. Njemu treba POUZDANOST partnera a ne sudstvo u Srbiji. Ti kada odes da kupis kola sta te zanima? Da li ces da isteras pravdu na sudu ako ti onaj uvali dres ili ces da trazis kola od proizvodjaca koji je pouzdan? Nebitno koliko je neko pouzdan, uvek moze da se desi situacija (i cesto se desava) da se neka tacka ugovora prekrsi ili da ispadne neka komplikacija. Postoje grane prava koje se bave tim stvarima koliko je cesto i ucestalo. Desav se u Nemackoj, desava se u Srbiji. Samo u nemackom sudu odes, tuzish, dobijes i resis stvar. U Srbiji dodjes.. tuzish i cusak. I zato niko nece da radi u Srbiji, da ne dobije cusak u sudu ako se desi jedna od milion problematicnih situacija koje se svud u svetu desavaju on nema pouzdano sudstvo da tu situaciju resi. Ti kada pricas o ekonomiji uopste ne kapiras da su ekonomija ljudi a ne firme i sudovi. Ljudi kao ti ili ja. I ti isto (kao covek) verujem pre kupis robu sa garancijom, i kada nekom igrom sluchaja dobijes pokvarenu robu ti je vratis jer je pod garancijom. E tako isto i biznismen kada ulaze u posao neki ili kada krece neku proizvodnju ili odnos sa nekom firmom. Ulazi u posao sa firmom gde ima garnaciju na posao ( koju obezbedjuje sudstvo) i ako se ta garancija prekrsi on hoce da sudstvo deluje. Ukoliko nema tih garancija on nece da ulazi u posao. Ne znam sta ti tu nije jasno i sta ti ovde meni objasnavas a ja ne razumem. To mi nemamo, nismo pouzdani, ne znamo ni sta je kvalitet ni kako se pravi a hteli bi da se bavimo poslom. EU nam tu nece nista pomoci kao sto nije ni Bugarima ili Rumunima. To ti ne kapiras na zalost. Vidis ovo je sasvim suvisni offtopik. I netacan, ali necu da disutkujem o offtopiku. Tema je posao u Srbiji i sta su problemi posla u Srbiji. A jedan od problema posla u Srbiji je neefikasnost sudstva. Ako tvrids da u Srbiji nema kvalitetnih proizvodjaca i privrednika, izvoli argumentuj. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Август 31, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 31, 2013 U bilo koji posao da se ulazi trazi se garancija. Nekada su se polagale menice. To je bila garancija. A to sa ima pare a nece da plati je ista prica kao sa sumom propisa za otvaranje firme. Разумем шта желиш да кажеш. И то је одличан савет за пословање. Међутим, нигде у свету немаш пословања без уговора и суда који је надлежан да тај уговор заштити. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Разумем шта желиш да кажеш. И то је одличан савет за пословање. Међутим, нигде у свету немаш пословања без уговора и суда који је надлежан да тај уговор заштити. Jeste to tacno ali sudjenja i sudovi su IZUZETAK. Nije to ono sto treba za biznis. A kod nas se to predstavlja kao prepreka poslu. Nije problem sto ce neko morati da isteruje pravdu na sudu i trazi svoje prave, vec sto ces generalno medju srbima tesko naci nekopga ko zna i hoce da posteno obavi posao. pa podji od molera obicnog. kada izadje iz stana moras opet da hoblujes parket. Ovde kada ti izadje moler iz stana cini ti se da niko nije ni ulazio u stan. To je ono sto mi nemamo i sto nam treba. A sud i ta sranja ... to je samo izuzetak od pravila, tj trebalo bi da bude ..problem je sto je to kod nas pravilo a kvalitet i pouzdanost izuzetak ...i sa takvima niko ziv nece da radi i saradjuje ma kakav sudski sistem da imas, sta ima da se smara sa nama kada moze da radi posao i da ga radi ljudski i da zaradjuje na tom poslu radeci sa nekim drugim umesto da se ganja sa srbima po sudu .. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Jeste to tacno ali sudjenja i sudovi su IZUZETAK. Nije to ono sto treba za biznis. Da je tacno to sto ti pricas, advokati bi crkli od gladi. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Разумем шта желиш да кажеш. И то је одличан савет за пословање. Међутим, нигде у свету немаш пословања без уговора и суда који је надлежан да тај уговор заштити. Vidi, ja sam u firmi koja postoji nekih 60 godina. Kakv crni sud? kakva crna sudjenja? kakva crna naplacivanja preko suda? pa to ne postoji. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Veliki izuzetak: Milosavljevicu , mani se gluposti sa patentima i velikim firmama... Kod nas advokati razbijaju jer se braca sude decenijama za metar medje ... To ovde ljudi ne rade tako. Niti im treba smaranje sa takvima. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Vidi, ja sam u firmi koja postoji nekih 60 godina. Kakv crni sud? kakva crna sudjenja? kakva crna naplacivanja preko suda? pa to ne postoji. Ta tvoja firma onda bezveze placa svog advokata i svoj pravni tim. Sta ce im? Kod nas advokati razbijaju jer se braca sude decenijama za metar medje ... To ovde ljudi ne rade tako. Ne rade, kod njih su sudovi efikasni to se kod njih resi za par dana. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Ta tvoja firma onda bezveze placa svog advokata i svoj pravni tim. Sta ce im? Kakav bre pravni tim? Kakva sudjenja? Milisavljevicu sud u biznisu je retkost kao sto je recimo oduzimanje dozvole vozacu u voznji. kakva crna sudjenja i naplacivanja dugova preko suda? To se ovde desi ali firmama koje idu u stecaj. Nema para, ne plati dugove, kljuc u bravu i dovidjenja. pa ovde ako te neko izbaci sa posla zbog nekog sranja koje si napravio tesko da nadjes posao u istoj struci jer ovi nisu budaci da ne znaju da provere radnika koga hoce da zaposle. Mozes tek misliti kada trebaju da udju un posao sa nekim kako se raspitaju i provere njegovu pouzdanost. Kod nas ljudi i ne znaju gde da pitaju i koga da li je neka firma pouzdam platisa ili nije. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Kakav bre pravni tim? Kakva sudjenja? Milisavljevicu sud u biznisu je retkost kao sto je recimo oduzimanje dozvole vozacu u voznji. kakva crna sudjenja i naplacivanja dugova preko suda? To se ovde desi ali firmama koje idu u stecaj. Nema para, ne plati dugove, kljuc u bravu i dovidjenja. pa ovde ako te neko izbaci sa posla zbog nekog sranja koje si napravio tesko da nadjes posao u istoj struci jer ovi nisu budaci da ne znaju da provere radnika koga hoce da zaposle. Mozes tek misliti kada trebaju da udju un posao sa nekim kako se raspitaju i provere njegovu pouzdanost. Kod nas ljudi i ne znaju gde da pitaju i koga da li je neka firma pouzdam platisa ili nije. Ne kapiras ti, ne radi se o sudjenju kao cinu nego o garanciji da ako do problema dodje - moze sud da ga resi, efikasno. Svako razmislja o tome. Svako oce garanciju da moze da resi problem krsenja obligacionog pava. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 A o nama su se Milisavljevicu dobro informisali ...Tako da mozemo mi da reformisemo sudstvo do mile volje i da udjemo u EU i da zivimo rame uz rame sa Bugarima i Rumunima sa 200-300 evra mesecno...a tvoje fantazije o pola nemacke plate i kako ce njima vise da se siplati da otvore firmu u srbiji mozes da fantaziras i dalje ... Ima muzej trgovackih prevara u New Yorku ...ima tamo bure sa marmeladom iz Srbije sa kamencinom u sred marmelade .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 A o nama su se Milisavljevicu dobro informisali ...Tako da mozemo mi da reformisemo sudstvo do mile volje i da udjemo u EU i da zivimo rame uz rame sa Bugarima i Rumunima sa 200-300 evra mesecno...a tvoje fantazije o pola nemacke plate i kako ce njima vise da se siplati da otvore firmu u srbiji mozes da fantaziras i dalje ... http://www.novinite.com/view_news.php?id=150234 http://business-review.eu/featured/romanian-average-salary-up-4-pct-in-march-on-bonus-payments/ Nisu to fantazije uopste. To su cinjenice. Plate i u Rumuniji i u Bugarskoj rastu. Samo sto ti ne razumes da je ekonomija stvar koja se razvija i menja. To sto se neko uclani u evropsku uniju ne promeni bas nista osim uslova. A u dobrim uslovima se prosperira. U losim ne moze. evropska unija su samo dobri uslovi. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 http://www.novinite.com/view_news.php?id=150234 http://business-review.eu/featured/romanian-average-salary-up-4-pct-in-march-on-bonus-payments/ Nisu to fantazije uopste. To su cinjenice. Plate i u Rumuniji i u Bugarskoj rastu. Samo sto ti ne razumes da je ekonomija stvar koja se razvija i menja. To sto se neko uclani u evropsku uniju ne promeni bas nista osim uslova. A u dobrim uslovima se prosperira. U losim ne moze. evropska unija su samo dobri uslovi. Uh al im porasla plata ....4% ... 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha znaci porasla plata za desetak evrica bato ... Jos da mi kazes kolika im je bila inflacija pa da se slatko nasmejem opet ... Citata sa jednog od ovih tvojih linkova: "Employees working in hotels and restaurants, on the other hand, reported the lowest average salary this March at RON 860 (approximately EUR 198)." Znaci u Rumuniji u EU ti imas ljude koji rade za manje od 200 evrica ...prst na celo Milisavljevicu pa razmisli ,, a u EU su vec koliko? 15 godina? Ili ovaj citat: "The average net salary in Romania was RON 1,617 (approximately EUR 370)" Znaci 370 evrica mesecna plata posle deceniju ipo clanstva u EU? A koliki im je rast cena bio za to vreme? Mislis da im hleb kosta koliko i za vreme causeskua? I mislis li da dolaze rumuni da viku kante za malterom po italijanskim skelama ili da ciste stale zato sto im je skocila plata u Rumuniji? 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука