Jump to content

Vitez savremenog doba

Оцени ову тему

Berkut

Препоручена порука

Kako bi on po vama  izgledao?Koje moralne karakteristike treba da poseduje,neko ko bi se razlikovao od danasnjeg sveta,i neko ko bi bio priblizan Heroju.Sta zapravo treba da poseduje jedan savremen moralni heroj,intelekt,srce,misice,bogatsvo,reputaciju,?Nacionalizam...Ili sve zajedno?Ili nista od toga?

Da li poznajete nekog ko je van danasnjeg hedonistickog sablona,nekog o kome bi mogla biti ispricana(naposana ) prica.....siguran sam da svi mi znamo po nekog ,il imamo viziju kako bi taj  heroj ulice (ili sire) trebao da izgleda.,da se ponasa,da deluje.

Jer kako vidite heroje,takve i cenite.

Pa da cujemo .

PS.Da ne zaboravim,dali uopste verujete u savremene heroje?

Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13)

Подели на овим сајтовима

Dovoljno je da bude posten.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Dovoljno je da bude posten.

Samo to?

Pa ima postenih i danas,muku muce,nikog ne zavrcu,al ipak im mnogo cega fali da bi bili primer drugima......

Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13)

Подели на овим сајтовима

Samo to.

Jer iz "samo" toga proizilazi i sve ostalo... a u danasnje doba je pravi podvig biti posten, ali ne samo u danasnje doba nego uopste.

Eto za mene je pravi vitez Djokovic... iako je i on imao jednu ucenu kojoj nije rekao ne, i po koji ispad, al dobro desava se, nema nepogresivog coveka...

• Волим 1

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Samo to.

Jer iz "samo" toga proizilazi i sve ostalo... a u danasnje doba je pravi podvig biti posten, ali ne samo u danasnje doba nego uopste.

Eto za mene je pravi vitez Djokovic... iako je i on imao jednu ucenu kojoj nije rekao ne, i po koji ispad, al dobro desava se, nema nepogresivog coveka...

Pa gde se bas za njega nakaci  :D  ....On je sve samo nije vitez.Cista suprotnost heroja.Medijiski predstavljan kao ambasador Srbije,sto mozda i jeste,al samo u sportskom okviru.On se bori iskljucivo za svoj interes,za svoje blagostanje,sto je  suprotno viteskim kodeksima.

Covek nema ni jedno milosrdje,mislim daje neke mrvice,radi medijske popularnosti.On je za mene npr cist primer materijaliste,carinika,Atlantidjana.Lazni junak.

Подели на овим сајтовима

Očigledno imate pogrešnu predstavu o vitezovima ;)

Dakle,današnji ekvivalent Srednovekovnog viteza se smože tipološki podeliti na dve vrste:

1.Vitez na belom konju

2.Vitez na crnom konju

1.Vitez na belom konju-"dobrica" možda ima svoju firmicu i belog konja tj neki beli do jaja automobil i radi za državne organe ili je vrlo mladi direktorčić ili šefić negde u nekoj većoj ili manjoj privatnoj firmi.Ekvivalent maša u njihovom slučaju je mobilni telefon a kao štit posluži i lap top.Žene ih obožavaju bez obzira na izgled,inteligenciju itd..

2.Crni vitez-nevaljalac,takođe ima svoj "prajvat biznis" i crnog konja tj. neki crni do jaja auto ili radi za nekog lokalnog velikog boss dilera svega i svačega na valiko ali i na malo.Umesto mača crni vitezovi nose utoke,tetke i CZ,Žene ih obožavaju bez obzira na izgled,inteligenciju itd.

Beli i crni vitezovi se vrlo često sreću na istim splavovima,slušaju sličnu muziku.

Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći

Подели на овим сајтовима

Pa gde se bas za njega nakaci  :D  ....On je sve samo nije vitez.Cista suprotnost heroja.Medijiski predstavljan kao ambasador Srbije,sto mozda i jeste,al samo u sportskom okviru.On se bori iskljucivo za svoj interes,za svoje blagostanje,sto je  suprotno viteskim kodeksima.

Covek nema ni jedno milosrdje,mislim daje neke mrvice,radi medijske popularnosti.On je za mene npr cist primer materijaliste,carinika,Atlantidjana.Lazni junak.

Nisi bas informisan... uostalom, mislis da ce svako milosrdje koje uradi da se pojavi u javnosti?

A sto se tice njegovog blagostanja, ne znam samo kad ima vremena da uziva u njemu 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Vtezovi su bili u službi vladara, hrabri, pokorni...umjesto novca nagrađivani imanjima, preteče feudalaca. Mlosrdni ne, ni u najmanju ruku.

Ako gledamo tako ima ih i sada. U službi vladara, plaćeni kako se može, ko novcem, ko zemljom, ko ženom. Brane vladara dok je na vlasti, a onda padaju za njim ili pred njim, čak i od ruke samoga vladara. Njegov posao je organizovan, on je disciplinovan i sit.

On je VIP, on je na položaju, u stvari on je ništa drugo do sluga jednome vladaru.

Pitam se ko od vas želi biti danas vitez?

DYNABLASTER,

Amin si dobio zbog jednostavnosti odgovora – Samo to  :)

...ali ti ga u međuvremenu ispravi.

Подели на овим сајтовима

O najruznija gospo u plemenu! 0110_hahaha

Moradoh ispraviti jer Berkutu nije jasno sta znaci posten biti :D

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Pa sama rece u svojoj temi. Sad znas zasto se smejem ;):D

Подели на овим сајтовима

Zloupotrebljavanje vestine nije viteski :)

Inace ko nije znao, prvi vitezovi su bili Srbi, mozda i jedini pravi vitezovi, posle se sve to izvitoperilo, pa otud neki imaju pogresno poimanje izvornog znacenja "vitez"...

Sad kad dreknu autosovinisti i latini leleeeeeeee 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Пошто још од првог светског рата важи да бој бију индустрије, тј. економије, тј. знање, савремени витез поред моралних врлина (поштење итд) мора да:

1. има одличне радне и/или научне навике

Ово одмах повлачи следеће:

2. уме да заради новац за своју породицу

И да би наставио да добро ради и учи мора да:

3. зна да прихвати савет и да призна када греши

И тек онда може да:

4. помаже своју заједницу

Подели на овим сајтовима

Kako bi on po vama  izgledao?Koje moralne karakteristike treba da poseduje,neko ko bi se razlikovao od danasnjeg sveta,i neko ko bi bio priblizan Heroju.Sta zapravo treba da poseduje jedan savremen moralni heroj,intelekt,srce,misice,bogatsvo,reputaciju,?Nacionalizam...Ili sve zajedno?Ili nista od toga?

Da li poznajete nekog ko je van danasnjeg hedonistickog sablona,nekog o kome bi mogla biti ispricana(naposana ) prica.....siguran sam da svi mi znamo po nekog ,il imamo viziju kako bi taj  heroj ulice (ili sire) trebao da izgleda.,da se ponasa,da deluje.

Jer kako vidite heroje,takve i cenite.

Pa da cujemo .

PS.Da ne zaboravim,dali uopste verujete u savremene heroje?

Treba da bude mentalno i fizicki jak i da ima jasan sistem vrednosti,zivotne principe koje je spreman da brani i svojim zivotom....obrazovan tako sto ima obraz,jak tako sto ne pravi trule kopromise sa manipulatorima,ne prati cunami i talase doba koji ga zpljuskuju..vec ih usmerava u pravcu u kojem zeli.....sluzi samo jednom caru....svojoj savesti....a ne drustevno-konvencionalnim vrednostima...... :good2:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...