Александар Милојков Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Ince Sveto Pismo sigurno nije knjizevnost jer takvo nesto tada nije ni postojalo. Овакве небулозе показују не само елементарно непознавање Библије већ су јасан показатељ да је дотични ишао у средњу школу само када му лопта упадне у школско двориште. Јер, да је заиста похађао средњу школу учио би о књижевности древних народа. Чуо би, рецимо, за Енума елиш, Еп о Гилгамешу и др. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Ovakim nacinom mozes da postignes samo kontraefekat. Помоћ му треба, свакако. Да га неко поучи ономе што очигледно не зна. А такође, потребан му је и добар духовник да га смири, да се не расправља својим елементарним незнањем. Сваком знању претходи слушање. Нажалост, неки мисле да су се научени родили. DYNABLASTER, Ignjatije and Благовесник је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Тако је причао и владика Игнатије. Ne znam sta je govorio Vladika Ignjatije ali takav sam utisak ja stekao..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 @Acke tako si mogao odma da kazes, al dobro, najveci podvig je samog sebe promeniti lol Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Borea Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Aleksandre bolje ti je idi da se igras sa barbikama. Ep o Gilgamesu ne spada u knjizevnost onako kako se knjizevnost danas shvata. A to sto je najstariji primerak teksta Starog Zaveta na hebrejskom koji je danas sacuvan mladji od tog na grckom jeziku, to nikako ne znaci da stariji tekstovi nisu izgubljeni, unisteni... razmisljati tako povrsno stvarno nema smisla. A to sto sam rekao o Starom Zavetu nije moja uobrazija, to je poznato u akademskim krugovima. Cak je i beogradski rabin govorio o tome u emisiji Duhovnici na StudijuB. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Moram da vam cestitam, braco, ne da ste se nalupali na ove dve strane, nego ko lonce niz stepenice. Nije mala gre`ota i drskost pricati o Roditelju ovako nesto... Pa ne znam sta sam lose rekao....osim da je Bog SZ blizi coveku po nekom karakteru.....deluje ljudski onako....Isus ne deluje....njegova ljubav u NZ je nadljudska,bozanska,nadprirodna..... Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 @@Borea, Настави да лупеташ, очигледно са тобом не вреди дискутовати. Ти си јасан показатељ да не надима само знање већ и незнање. Али, дефинитивно су гори они који се надују незнањем. Таквима ни живи Бог не може објаснити да нису у праву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Borea Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 @@Borea, Настави да лупеташ, очигледно са тобом не вреди дискутовати. Ти си јасан показатељ да не надима само знање већ и незнање. Али, дефинитивно су гори они који се надују незнањем. Таквима ни живи Бог не може објаснити да нису у праву. Aleksandre, rekao sam ti vec: ostavi se stvari za koje si nesposoban, budi dobra devojcica i ide se igraj sa barbikama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Aleksandre, rekao sam ti vec: ostavi se stvari za koje si nesposoban, budi dobra devojcica i ide se igraj sa barbikama. Трол дететкор те сада дефинитивно препознао. На монитору му стоји: :t1253: Благовесник and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Aleksandre, rekao sam ti vec: ostavi se stvari za koje si nesposoban, budi dobra devojcica i ide se igraj sa barbikama. А ти мало одмори од писања глупости. Банован на 30 дана. Ignjatije and Благовесник је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Neki protestant je ovaj 100 %...samo oni bukvalisticki shvataju Bibliju i kao da ju je Bog licno pisao..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Neki protestant je ovaj 100 %...samo oni bukvalisticki shvataju Bibliju i kao da ju je Bog licno pisao..... Ма какав протестант, ово је обичан трол. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Berkut Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Moram ponovo da se umesam-ne vredi.Isti Bog u oba zaveta,cak i metode iste,al to ne vidi svako.To sto je Gospod bio malo okrutniji u starom zavetu,je iz prostog razloga sto je tim nesretnim Jevrejima dao mali milion dokaza o njegovoj moci,njegovoj sili,velicini pa su ga ipak ostavljali i odlazili da sluze demonima.To sto je kaznjavao druge narode,ukazuje ponovo na to da pokazuje i Izraelu i ostalim narodima,da je on Gospod,da je on moc.Mi ne znamo jel se Gospod nekad javljao Anejima,Hatejima,Farizejima,Jevusejima,Amorejima,Misircima,i kako im je slao spasenje. Isto se iznervirao,i u Novom kad se pitao"dokle ce biti sa rodom nevernim"U starom zavetu im je dao vodu iz stene,prepelice ,manu,razdovoio more,predao Jerihon,u Novom vaskrasavao mrtve,celio bolesne,otvorio srce pa opet sumnjase u Njega.Ko kaze da Bog iz novog zaveta nece biti surov kad u poslanicama,psalmima jasno pise"Osveta je Gospodnja" Zasto je Gospod direktno kaznjavao u starom zavetu,dok posle dolaska Hrista na svet to nije tako? Logicno,Raj je bio zatvoren izgonom Adama,sve do onog momenta dok Hristos nije vaskrsenjem otvorio vrata Cartsva Nebeskog i sa sobom povukao pravednike.Dolasko Hrista i objavljivanjem njegovog ucenja,coveku se ipak pruza prilika za pokajanje do samog trenutka smrti,zasto Gospod odmah ne siba,al ce sigurno u vecnosti,mnogo jace i strozije nego u starom zavetu.Jer onima je dato malo mislosti,i primise i manju kaznu(ovozemaljsku),dok posle Hrista,imamo mogucnost spasenja kroz pokajanje (jedan iskren tren,koji moze sve da promeni),a ko ga ne iskoristi osetice gnev Gospodnji u vecnosti. Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Онда и наше епске песме треба забранити? Ствар је у томе што многи не разумеју да није сва Библија фактографска историографија. Постоје ту делови који имају искључиву намеру да славе моћног Бога и његов Савез са изабраним народом. Колико се само наш Краљевић Марко из епских песама разликује од оног реалног, историјског. И шта сад, да ли је писдац песме, (народно предање), имао намеру да нас обмањује? Не, наравно. Марко је персонификација народног јунаштва и отпора окупатору. Циљ песме је да то велича. Библија је, не заборавите, и књижевно дело, садржи књижевне врсте, стилске фигуре... Postoji li neki deo Biblije za koji mozemo da kazemo ovo je istorijski deo bez preuvelicavanja i teznji da se slavi Jahve? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 I zasto niko nikada na ovakvim temama nije postavio tumacenje Svetih otaca po pitanju ponasanja Boga u Starom zavetu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука