Arsenija Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Прочитајте текст из уводника теме. О томе се расправља, а тамо имате доста материјала за размишљање. O ovome uopšte ne želim da razmišljam.Nebitno je. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Prvo mi je to i palo na pamet.... Jovan Krstitelj juri skakavce.....To nema smisla...Logičnije je da prošeta i ubere neku biljku...Ili su mu skakvci sami dolazili u redu jedan po jedan? Koliko bi mu vremena trebalo da ulovi 3 skakavca na primer??? :.mislise. Neće On da gubi vreme za molitvu na takve stvari...Pesnik je hteo da kaže da se on toliko molio da mu hrana nije padala na pamet i da je jeo ono što ga je okruživalo u pustinji.... Skakavci....... :.mislise. ....To jednostavno nije logično. P.s.Ne zamerite,nisam čitala celu temu..... Тамо су ми написали нешто у том смислу да сам затрпао тему "релевантним видеима" а изгледа да их још нисам поставио довољно. Намјерно сам их баш ради тога поставио да видите колико их је тамо, кад летају довољно је држат уста добро отворена а неки ће вам већ сам улетит равно у желудац. А намјерно сам вам и показао како сједе тамо у гомилама и не мичу се никуда, они су као змије и гуштери, нису то топлокрвне животиње, активност им зависи од температуре вани и рано ујутро док је још је хладно су троми и једва се вуку по земљи. А скупио би их тада такве и килав и ћопав и без ноге или руке, инвалид некакав да не кажем слијепац. Дају се скупљат ко цвијеће по ливади. Не треба бит акробата или маратонац за то. Јесте ли видјели како их они Јевреју беру с оног грмља једног по једног ко шљиве да им не ждеру то тамо воће? И сад ја као постављам превише тих видеа? Tristatri је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 У Африци, тој Уганди их скуљају дјеца, жене и старе бабе, изађу "на терен" рано док сунце још није огријало и беру их ко гљиве. Ко рано рани двије среће граби. Мислите да би се они ломатали и скакали за њима, таман посла. И они имају тамо преча посла него да би скакали за сваким скакавцем, то би за пола сата били тако сређени с тим да би остатак дана морали провест само у лежању. Присјела би им брзо та таква посластица. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Зато ми, на срећу, тих саранчи немамо овдје у Европи, они требају врло топло поднебље за живот. А у пустињи су врло велике топлотне разлике, осцилације, ноћу и ујутро су оне све скоро хиберноване, чим сунце изађе и огране њима се убрза метаболизам и способне су онда тог полетавања и скакутања. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сер Жиле Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Е нека си јој рекао! Витешки живот заиста није бедан, бориш се са аждајом од 9 до 1! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 I ne samo to.....baš si mi lepo rekao. Jeo je skakavce sa dosta hlorofila.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Зато се змије и гуштери сакривају по рупама да их нешто не поједе у пустињи по ноћи кад су велике хладноће а оне нису у стању потом брзо побјећ јер су отромљени. Саранче не знају копат, немају руке а ни лопату а ни тражит рупе некакве, за то су превише глупе па онда сједе по ливади како се ко гдје затекао. Знате ли која је најглупља домаћа животиња? Ћурка, ћуран. Они су толико глупи да не знају ни оно што знају кокоши и остала перад, сакрит се од кише негдје гдје киша не пада па стално онда по дворишту трчкарају, костријеше од љутине перје и ћурлићу. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 I ne samo to.....baš si mi lepo rekao. Jeo je skakavce sa dosta hlorofila.... 4chsmu1 Па да ти нешто кажем, скакавци се прије нису рачунали у месо ако под месом рачунамо мишићно ткиво топлокрвних животиња. Тада нису имали микроскоп па нису ни знали да саранче имају некакав свој крвоток који се види тек под микроскопом. Бјеланчевине то јесу али њима су биле на поглед, оптички узето некакве "бескрвне", Може и то бити разлог да су их класификовали другачије у свом кошер систему и не само да су их сматрали чистим али изгледа да их уопште нису сматрали ни некаквим месом. И зато су ваљда мислили да се том храном могу хранит и испосници и аскете и да ли су у ту сврху прихватљиве као посна храна. Откуд би они знали без мискроскопа и органске хемије имају ли саранче некакав тамо крвоток и за некакве те њихове бјеланчевине? Сер Жиле је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Хвала. Битно ми је да тај превод могу слободно користити као валидан. Заиста ми се свиђа како је одрађено. Треба и на српском тако нешто урадити. Мора тако да се ради. Ново савремено време захтева нове савремене преводе. Ево само један пример са Јн. 8:25 : Синодски превод гласи овако: "Тада му говораху: Ко си ти? И рече им Исус: Почетак, што вам и кажем.[/size] Чарнићев овако: Тада му рекоше: ко си ти? Рече им Исус: што вам уопште и говорим?"[/size] У Вараждинској је ипак најтачнији превод : Стога му говораху "Тко си ти?" И рече им Исус: Оно што вам од почетка и говорим.[/size] Извињавам се на спаму. Ко жели да одговори на овај пост нека то учини на теми о Вараждинској Библији. Meni ovde sinodski savrsen. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Meni ovde sinodski savrsen. Мени је ту Чарнићев закон- што вам уопште и говорим. Дође ми да то узмем за потпис овде на форуму. 4chsmu1 Ignjatije and Милан М. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Meni ovde sinodski savrsen. Нема ту мени-теби. И мени се синодски више свиђа, али тачнији је вараждински. Нека ти Лазар Нешић објасни ако има времена. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Мени кад нешто није јасно прво отворим "ориђинал" грчки текст па погледам сваку реч појединачно шта значи и где се још користи, а онда и неколико познатих превода чисто да видим како су преводиоци размишљали. Хвала Богу, данас је то веома једноставно - на пример: http://htmlbible.com/ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Мени кад нешто није јасно прво отворим "ориђинал" грчки текст па погледам сваку реч појединачно шта значи и где се још користи, а онда и неколико познатих превода чисто да видим како су преводиоци размишљали. Хвала Богу, данас је то веома једноставно - на пример: http://htmlbible.com/ Знаш грчки? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Па да ти нешто кажем, скакавци се прије нису рачунали у месо ако под месом рачунамо мишићно ткиво топлокрвних животиња. Тада нису имали микроскоп па нису ни знали да саранче имају некакав свој крвоток који се види тек под микроскопом. Бјеланчевине то јесу али њима су биле на поглед, оптички узето некакве "бескрвне", Може и то бити разлог да су их класификовали другачије у свом кошер систему и не само да су их сматрали чистим али изгледа да их уопште нису сматрали ни некаквим месом. И зато су ваљда мислили да се том храном могу хранит и испосници и аскете и да ли су у ту сврху прихватљиве као посна храна. Откуд би они знали без мискроскопа и органске хемије имају ли саранче некакав тамо крвоток и за некакве те њихове бјеланчевине? Slažem se. Skakavci se ubrajaju u klasu insekata...imaju otvoren krvni sistem...mišićno tkivo insekata se dosta razlikuje po sadržaju belančevina od mišićnog tkiva toplokrvnih životinja....i zato nije tipično"meso"... No,ovo nije čas biologije,već pravoslavni forum. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Знаш грчки? Ма јок, само по неку реч. Мислим на ово: 1 epeidhper polloi epeceirhsan anataxasqai dihghsin peri twn peplhroforhmenwn en hmin pragmatwn 1:1 Forasmuch as many have taken in hand to set forth in order a declaration of those things which are most surely believed among us, Кликнеш на реч, можеш да видиш шта значи, где се још користи итд. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука