Jump to content

Антиамериканизам у Срба - Викиликс о Гучи

Оцени ову тему

Баба

Препоручена порука

Ja ne znam da se to bira. Nekad možda neko i bira. Meni je s neba palo i ostalo je da biram da li ću da propustim šansu (jer nije Srpkinja npr.) ili da krenem u akciju.

Ne interesuje me istorija, samo živ konretan čovek koji je predamnom. Ako ćemo prema istoriji da sudimo, ispalo bi da bi danas brakovi pola sveta sa Nemcima bili teško ostvarivi. Valjda treba da odrastemo već jednom.

То кажем. Увек можеш да бираш, а има пуно рибе у мору. :) Наравно, у твом случају се ни ја не би двоумио, али о њему и не говорим.

Међунационални бракови су супер (упознавање нове културе, двојезично васпитање деце, итд), осим у изузецима, нажалост.

Аналогија са Немцима не вреди, јер је проценат Немаца који се нису одрекли Хитлера занемарљив.

Подели на овим сајтовима

Nekada nismo imali uranijuma a sada ga imamo kol'ko 'pces...

Uranijum je lako nalaziv u prirodi. Ima ga svuda i koliko hoces u zemlji. Gresis i poredjenja kad pravis... ccc....

Joj majko mila koji si ti lik...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Lično ne vidim po čemu je naša pozicija posebna u odnosu na poziciju ostalih zemalja koje mrze amerikance,osim što su nas bombardovali i zatrovali i okupirali deo teritorije.

Dakle,mržnja prema amerikancima je postala svetski trend i stalno je u porastu,amerikance tradicionalno ne vole npr.Britanci.....

Pre mesec dana upoznam se sa jednim kanađininom,dečko muzičar,bio u Srbiji sa društvom pa otišli u Budimpeštu pa zaključili da je Srbija cool i vratili se ovde.

E,sad,on je bio,na moje veliko iznenađenje,vrlo informisan o tome šta se desilo ovde u ratovima i sa indignacjom me je upitao-kako je moguće da posle svega što su nam amerikanci uradili on vidi devojke i momke koji po gradu šetaju sa majcama koje imaju američku zastavu,još je i primetio da ponašanjem dosta potsećamo na te iste amerikance.

Ja sam osoba koja generalno ima odgovor na skoro sva pitanja,međutim na ovo pitanje nisam mogao da odgovorim a da ne pljujem po svom naradu,tako da sam samo slegao ramenima i odgovorio-it's a fashion :)

Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći

Подели на овим сајтовима

Prilično iskreni odgovori, koji me ne čude, jer svako je od nas mali rasista, samo što hvala Bogu pa se taj rasizam ne pokazuje tako često.

Ali ovo sve pada u vodu kada je u pitanju ljubav to jest seksualni odnosi :)

Da ste postavili pitanje s kojom bi od određenih nacionalnih grupacija legli u krevet, mislim da bi tu bli dosta široki, i da bi se veoma malo ljudi našli na onoj NE - listi.

Znači prosto neko druženje i prijateljstvo kroz telesne strasti, ništa brak, ništa deca.

Hrvati(ce), bošnjaci(kinje)....aljbanke, amerikanke, romkinje, šveđanke, ruskinje, .... ma gotovo ceo svet mi je lep i ne bih imao ništa protiv da se upoznajem sa pripadnicima-pripadnicama raznih naroda. Možda bih imao malo averziju prema nekim po meni telesno neuobičajenim grupama naroda, kao što su one afrikanke koje nose one ogrlice oko vrata, ili one koje buše donju usnu pa stavljaju neki panjić, realno ni ona plemena sa Fidžija i uopšte Okeanije nisu mi nešto estetski privlačna, ali kako svaka žena (pa i muškarac) imaju nešto privlačno, verovatno bih se pomirio sa tim i pristao (u početku nevoljno) na odnose. 

I o čemu pričamo?!?

Kad se sve svodi na kraju kuj će kome da kahvu kuha. 

Citirao je neko skoro, izvesnog profana sa Bogoslovije, nekog popa, koji reče otprilike "Krvno srodstvo, narodi...to je samo osećaj" (po sećanju).

Veliki narodi kao što su engleski, francuski, nemački, ratovali su stotinama godina. To je bila prava klanica. Zar mislite da neki tamo čiča kome su pobili sve živo u Normandiji nije mrzeo nemce ili engleze? Mrzeo je, ali prošlo ga je. Njegov unuk je oženjen možda nemicom ili engleskinjom i hvala Bogu da je tako, inače ne bi bilo ni čovekovog stupanja na Mesec, ne bi bilo penicilina, električne energije...nego bi se umesto da napredujemo, vraćali polagano u majmunsko vreme.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Аналогија са Немцима не вреди, јер је проценат Немаца који се нису одрекли Хитлера занемарљив.

Okle ti ta ideja

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Тако су га звале САД, Нато је звао операција савезничка сила, а на српском ТВ су га звали ,,Милосрдни Анђео" што видим да се и даље користи. Е сад треба размислити шта је тачно, а шта је бољшевичка пропаганда.

Некажем да је бомбардовање било оправдано, али је можда могло бити избегнуто да је на власти био неко други а не Слобо Комуниста. За напад на СРЈ је глупо кривити амерички народ кад је у питању њихова влада коју финансирају амерички ратни профитери. Наравно и у Америци има заговорника ратова и чврсте руке државе, али их руку на срце има и у Србији и то у добром броју

Узрок бомбардовања је то што су српски новинари ту војну акцију назвали "Милосрдни Анђео". Интересантан резон.

Подели на овим сајтовима

Prilično iskreni odgovori, koji me ne čude, jer svako je od nas mali rasista, samo što hvala Bogu pa se taj rasizam ne pokazuje tako često.

Ali ovo sve pada u vodu kada je u pitanju ljubav to jest seksualni odnosi :)

Da ste postavili pitanje s kojom bi od određenih nacionalnih grupacija legli u krevet, mislim da bi tu bli dosta široki, i da bi se veoma malo ljudi našli na onoj NE - listi.

Znači prosto neko druženje i prijateljstvo kroz telesne strasti, ništa brak, ništa deca.

Hrvati(ce), bošnjaci(kinje)....aljbanke, amerikanke, romkinje, šveđanke, ruskinje, .... ma gotovo ceo svet mi je lep i ne bih imao ništa protiv da se upoznajem sa pripadnicima-pripadnicama raznih naroda. Možda bih imao malo averziju prema nekim po meni telesno neuobičajenim grupama naroda, kao što su one afrikanke koje nose one ogrlice oko vrata, ili one koje buše donju usnu pa stavljaju neki panjić, realno ni ona plemena sa Fidžija i uopšte Okeanije nisu mi nešto estetski privlačna, ali kako svaka žena (pa i muškarac) imaju nešto privlačno, verovatno bih se pomirio sa tim i pristao (u početku nevoljno) na odnose. 

I o čemu pričamo?!?

Ne znam o cemu ti pricas, kakve veze zene imaju sa zlocinima i ratovima, skoro nikakve, osim izuzetaka nasankanih nesrecnica muslimanskih bombasa samoubica...

A to da je svako od nas mali rasista je nebulozna nebuloza. Mozes reci mali xenofobicar, ali rasista ne.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Наравно, у твом случају се ни ја не би двоумио, али о њему и не говорим.

Па рецимо, у мом случају би неко могао да се двоуми по сличном основу по коме су Роми доспели на ону горе ретард-анкету, а и по још пар основа.

Међунационални бракови су супер (упознавање нове културе, двојезично васпитање деце, итд), осим у изузецима, нажалост.

Опет не контам. Чим су се неко двоје, рецимо Србин и Хрватица, заволели и одлучили да живе заједно, онда то значи да су се одрекли Милошескуа и Туђлера. Какве везе има колики проценат у њиховим народима још увек има испран мозак (а несумњиво је у питању повелики број)? Ти се не жениш народом, него веома конкретном женом, која има свој мозак, своје погледе, своје особине... Не тролујем, стварно ми није јасно.

Подели на овим сајтовима

Делом због лошег тајминга РТС-а, огромне популарности тих оркестара и лако доступног пива, маса је на крају дошла у помаму па су "Дипломате" дочекани звиждуцима, а неколико боца бачено је на позорницу. Ипак, како су "Дипломате" почели своју верзију традиционалне и популарне српске песме "Свилен конац", расположење масе се променило, а онда су прешли на популарну америчку музику и "I Feel Good" Џејмса Брауна и посетиоци су масовно заиграли.

Sećam se tog nastupa, neki nisu hteli da gledaju zato što sviraju Amerikanci (jedna žena koju sam poželeo da udarim), ali je sve bilo normalno, manje-više, zezanje...   A ovi što su svirali (orkestar marinaca ako sam razumeo) su mislili da će ih dočekati publika koja bi da ih ništa manje nego rastrgne, malo su smešni bili koliko su bili prepadnuti u početku performansa.

Подели на овим сајтовима

Ne znam o cemu ti pricas, kakve veze zene imaju sa zlocinima i ratovima, skoro nikakve, osim izuzetaka nasankanih nesrecnica muslimanskih bombasa samoubica...

A to da je svako od nas mali rasista je nebuloza.

Ovo pomalo vuče na šovinizam. Žene su nešto drugo, je li? Nisu uz rame sa muškarcima... Pripadnici naroda koje sam pominjao, misli se naravno i na muškarce.

Upravo potvrđuješ da je svako od nas mali rasista.

Nađi neki narod koji nema ništa protiv komšijskog naroda... Eno ti globusa ili mape pa kreni... Ne postoji narod na celom svetu koji je u prijateljskom odnosu baš sa svima. I ta nekompaktibilnost sa nekim, je uglavnom zasnovana na verskom ili rasnom razlogu. 

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Узрок бомбардовања је то што су српски новинари ту војну акцију назвали "Милосрдни Анђео". Интересантан резон.

Nista nemoj da se cudis, i Filozof je pokleknuo pred carima autosovinizma, to je sad u modi...

Подели на овим сајтовима

Ovo pomalo vuče na šovinizam. Žene su nešto drugo, je li? Nisu uz rame sa muškarcima... Pripadnici naroda koje sam pominjao, misli se naravno i na muškarce.

Upravo potvrđuješ da je svako od nas mali rasista.

Nađi neki narod koji nema ništa protiv komšijskog naroda... Eno ti globusa ili mape pa kreni... Ne postoji narod na celom svetu koji je u prijateljskom odnosu baš sa svima. I ta nekompaktibilnost sa nekim, je uglavnom zasnovana na verskom ili rasnom razlogu. 

Naravno da su zene nesto sasvim drugo(izuzetaka uvek ima), i nisu uz rame sa muskarcima, sto nema nikakve veze sa sovinizmom, cak su dijametralno suprotne. I nemoj da mi nabedjujes tvoju viziju, ne potvrdjujem ja nista, nego bi ti to zeleo, e pa nece moci.

U celoj istoriji ima zena ratnica terorista zlikovaca masovnih zlocinaca da se na prste mogu izbrojati.

Zene vode ljubav a ne rat! :aplauz:

I jos su naivne pa se daju nagovoriti...

Подели на овим сајтовима

Veliki narodi kao što su engleski, francuski, nemački, ratovali su stotinama godina. To je bila prava klanica. Zar mislite da neki tamo čiča kome su pobili sve živo u Normandiji nije mrzeo nemce ili engleze? Mrzeo je, ali prošlo ga je. Njegov unuk je oženjen možda nemicom ili engleskinjom i hvala Bogu da je tako, inače ne bi bilo ni čovekovog stupanja na Mesec, ne bi bilo penicilina, električne energije...nego bi se umesto da napredujemo, vraćali polagano u majmunsko vreme.

Ово није баш сасвим тачно....западњаци су велики  националисти, и памте врло добро...

У пар наврата сам био у Холандији,Ротердаму, који је страшно страдао и бомбрдован у 2 св рату, и заиста не воле швабе...

Затим имате велику мржњу бивших источних земаља према Русији, Пољаци поготово мрзе русе...

И да не набрајам више,а оно што их чини мирним и толерантним јесу само заједнички економски интереси и ништа више...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Ne izvrci! Ja sam samo skrenuo paznju da treba proveriti sve, a ne uzimate Miloseviceve budalastine zdravo za gotovo. Pa i danas kada jednim klikom na Netu vidis da se operacija NIJE zvala tako, a masa ljudi je i dalje ubedjena da jeste, sta tek misliti o MNOGO ozbiljnijim temama?

Подели на овим сајтовима

Ako je tebi ozbiljna tema kako se operacija zvala dok su padale bombe i ubijale ljude onda sta da ti kazem?

Ajde biraj sam sta da ti kazem da ne moram da se naprezem? Oli da ti kazem kako si pametan i mudar?

https://www.pouke.org/forum/topic/28245-%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B5-%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%85-%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8-%D0%B3%D0%BB%D1%83%D0%BF/

I menjaj nick, ne stoji ti... ima opcija mozes da promenis nick :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...