Jump to content

У чему највише уживате....?

Оцени ову тему

JESSY

Препоручена порука

On 2. 3. 2016. at 21:04, Рапсоди рече
буду свињски трени............ :D

Грешка, четовала сам па сам брзински писала..... :D

Не буду свињски трени  :ani_biggrin:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• Одговори 356
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 2. 3. 2016. at 18:37, Paradoksologija рече
Nismo bili čista bestelesna bića koja su pala u prljavi materijalni svet, na različite spratove, bar ne po pravovernom hrišćanskom učenju. Ne delimo se na duhovne, duševne i telesne - to čine gnostici i manihejci.

Свети Теофан Затворник / део текста Шта је духовни живот...........да не гушимо тему /

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/vlnikolaj/BesedePodGorom/Lat_Nikolaj010214.htm    / цео текст  /

Хајде сада да заједно сведемо рачуне или изведемо закључке из свега што је речено. Видите колико страна имамо или боље колико степени живота! Постоји духовна страна, или степен, живота, постоји духовно-душевна, постоји само душевна, постоји душевно-телесна (чини ми се да је нисам истакао како треба - ту спада посматрање са маштом и памћењем, жеље које произилазе из потреба тела, и осећаји телесних стања и утисака), и постоји телесна страна. Пет нивоа, а личност човекова је једна, и та једна личност живи час једним, час другим, час трећим животом и, судећи по томе каквим животом живи, добија посебан карактер, који се одражава кроз његове погледе, кроз његова правила, његова осећања, ђ. он бива или духован - са духовним погледима, правилима и осећањима, или душеван - са душевним схватањима, правилима и осећањима, или телесан - са плотским мислима, делима и осећањима (средња стања: душевно-духовно и душевно-телесно не узимам у обзир да не бих превише улазио у појединости). То не значи да када је човек духован, за душевност и телесност у њему више нема места, него да тада духовност постаје преовлађујућа у њему, потчињавајући себи и прожимајући душевност и телесност; исто тако, то не значи да када човек бива душеван, његова духовност и телесност више не постоје, него то да када душевност загосподари, она управља целином, свему даје свој тон и на саму духовност навлачи покров душевности; такође, то не значи да када човек постане телесан, његова духовност и душевност ишчезавају, него да тада код њега све постаје телесно, укључујући и духовност и душевност које су потчињене телу и које тело гази и држи у ропству.

Тако, на коме год степену да се човек налази, друге стране живота остају присутне у њему, и ни на једном степену он није толико поробљен да не би могао да се ослободи, него увек има могућност да прелази из једног степена у други, ослабивши једну страну свога живота и појачавши другу. Тако и духовни човек може да падне у душевност и телесност, и телесни да узиђе до духовности, када овај први заволи Душевно и телесно, а друти када се удостоји духовног. Човек је увек слободан. Слобода му је дата заједно са самосвешћу и заједно са њом чини суштину духа и норму људскости. Угасите самосвест и слободу па сте угасили дух и човек више није човек.

Али тврдећи да човек има слободу да се креће на горе и на доле по степенима свога живота ја не тврдим да је њему једнако лако и угодно да се креће одозго на доле или одоздо на горе, или да ти покрети у њему могу да се догађају једнако брзо и често као преласци из једне собе у другу који се догађају више пута дневно. Тиме сам хтео да кажем само то, да је човек, који је свестан себе и слободан, сам узрочник свога унутрашњег стања, и да ако је доспео у такво стање које се не може одобрити, па остаје у њему, сам је за то крив и одговоран пред Богом и људима

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

On 2. 3. 2016. at 22:51, Рапсоди рече

Свети Теофан Затворник / део текста Шта је духовни живот...........да не гушимо тему /

[url="http://www.svetosavlje.org/biblioteka/vlnikolaj/BesedePodGorom/Lat_Nikolaj010214.htm%C2%A0%C2%A0%

( )

:)

Подели на овим сајтовима

Ja нисам албатрос, ја сам коњ у телу лемура

тРренутно уживам у мућеном нессу и у слушању Иване Милорадовић

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Иначе највише уживам у форуму у ово доба....али нигде никог никад у ово доба...значи ладно ћу да напустим форум....овако више не можеееее!!!

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

On 3. 3. 2016. at 6:32, Драшко рече

Иначе највише уживам у форуму у ово доба....али нигде никог никад у ово доба...значи ладно ћу да напустим форум....овако више не можеееее!!!

Пристижемо Драшко...полако...неме се нервираш...ево идем да ставим кафицу...а кад донесеш то цвеће од Снежане, частићу и тебе с једну у Вардарац ;)

Иначе....Кад уживам, ја уживам....није ми пуно битно где сам, са ким сам и шта радим. Стварно уме да буде разноврсно.То су једноставно моменти који неочекивано дођу и ја просто уживам у њима. Никада не могу тачно да одредим једну или две ствари у којима бих посебно уживала. 

Ако бих баш морала, одлучила бих да кажем да су то паузе након неког заморног рада. У таквим одморима уживам, иако су кратки , до 30 мин. Тада осетим смисао опуштања и уживања. ...

Подели на овим сајтовима

On 3. 3. 2016. at 6:19, Иван ♪♫ рече

( )

( 大心臟 )

Подели на овим сајтовима

On 3. 3. 2016. at 6:50, Сања Т. рече

Пристижемо Драшко...полако...неме се нервираш...ево идем да ставим кафицу...а кад донесеш то цвеће од Снежане, частићу и тебе с једну у Вардарац ;)

Taj rad ;)

Vardi rules :))

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

Uzivam u cinjenici da sam svjedok vremena rada ovog foruma - 2016god. ljeta Gospodnjeg  u kome razmislja i pise Rapsodija. Na samo par stranica nazad, ove na prvi pogled vrlo proste teme, a mozda kad se zagrebe za hriscanina problematicne teme (jer uzivanje uvjek podsjeca na grijeh - na neku sladunjavost ovog zivota koja se tesko miri sa Krstom), se moze vidjeti smjelost kojom je Rapsodija, recimo, u odgovoru Paradoksologiji, citirala sv.Teofana Zatvornika, boldujuci dio teksta koji nesumlnjivo svjedoci o njenom povjerenju u svetog oca. Zatecen sam, i volio bih da i ja imam takvu smjelost pred ovim sviejtom koji u zlu lezi. Udostoj me toga Gospode.

Подели на овим сајтовима

On 3. 3. 2016. at 7:49, Pancakes рече

Uzivam u cinjenici da sam svjedok vremena rada ovog foruma - 2016god. ljeta Gospodnjeg  u kome razmislja i pise Rapsodija. Na samo par stranica nazad, ove na prvi pogled vrlo proste teme, a mozda kad se zagrebe za hriscanina problematicne teme (jer uzivanje uvjek podsjeca na grijeh - na neku sladunjavost ovog zivota koja se tesko miri sa Krstom), se moze vidjeti smjelost kojom je Rapsodija, recimo, u odgovoru Paradoksologiji, citirala sv.Teofana Zatvornika, boldujuci dio teksta koji nesumlnjivo svjedoci o njenom povjerenju u svetog oca. Zatecen sam, i volio bih da i ja imam takvu smjelost pred ovim sviejtom koji u zlu lezi. Udostoj me toga Gospode.

Ја сам један блесави Дон Кихот, и не пишем о стању на терену, већ о стању  на које смо позвани, још овде на земљи ...............

Није у питању поверење у  Светог............... можда пре / ја не да верујем , него, ја знам /

Подели на овим сајтовима

On 3. 3. 2016. at 8:01, Рапсоди рече
Ја сам један блесави Дон Кихот, и не пишем о стању на терену, већ о стању  на које смо позвани, још овде на земљи ...............

that's the spirit .........   :ok:  :sunce:

Подели на овим сајтовима

On 3. 3. 2016. at 9:10, Tvrtko рече

Ja sam pomalo razočaran da bar neko žensko ne pomenu da uživa u ljubavi, kada voli i kada je voljena.

Pomenula je čini mi se Paradoksalna žena,da uživa sa svojim suprugom.Poslednja vremena došla,kada samo feministkinje uživaju u ljubavi. :smeh1:  :ani_biggrin:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Ja sam pomalo razočaran da bar neko žensko ne pomenu da uživa u ljubavi, kada voli i kada je voljena.

Само филозофирају, ’оће ово, ’оће оно, оооо, да ли жена зна шта хоће!? :) 

Подели на овим сајтовима

Samo materijalno Tvrli te  sitnice nas ne interesuju!

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

On 3. 3. 2016. at 9:23, Иван ♪♫ рече

Само филозофирају, ’оће ово, ’оће оно, оооо, да ли жена зна шта хоће!? :)

One ne znaju šta oće al znaju šta neće. :D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...