cloudking Написано Август 6, 2013 Пријави Подели Написано Август 6, 2013 Тера их лагодан живот и декаденција који продукују нарцисоидност. Мада мислим да дотични више мрзе земљу него народ, зато што је патриотизам дужност сваке одговорне личности, а они изнад свега мрзе дужности јер су размажени модерним животом. Што се народа тиче, ни ја нисам неки љубитељ дотичног. Lagodan zivot? Dekadencija? U Srbiji? Druze, tema "Šale" je u podforumu razbibriga... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леонтјев Написано Август 6, 2013 Пријави Подели Написано Август 6, 2013 Lagodan zivot? Dekadencija? U Srbiji? Druze, tema "Šale" je u podforumu razbibriga... Шта, као нема лагодног живота у већим градовима у Србији? Немој зезати. Управо одатле долазе размажени гласови разних апатрида бесних на своју земљу јер није удобна као Шведска. ,,Постоји само једна урођена заблуда, а то је заблуда да ми постојимо зато да бисмо били срећни.'' - А. Шопенхауер Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Август 6, 2013 Пријави Подели Написано Август 6, 2013 Шта, као нема лагодног живота у већим градовима у Србији? Немој зезати. Управо одатле долазе размажени гласови разних апатрида бесних на своју земљу јер није удобна као Шведска. Pa onda imamo jedan paradoks. Ako su samo bogati ljudi Srbomrsci, onda nemamo cega da se plasimo jer bogatih u Srbiji nema bas mnogo. A ako imamo puno Srbomrzaca onda to znaci da su svi oni bogati sto se opet nikako ne uklapa u tvoj teoriju... moraces da smislis neku drugu. Evo na primer ja sam cesto etiketiran kao Srbomrzac a nisam bogat (nisam ni Srbomrzac al to je druga prica). A srbomrzac sam zato sto kad neko kaze Srbi su najbolji narod na svetu, ja kazem da to nije tacno i da bi morali malo manje da budemo gordi. Kad neko kaze biti Srbin je nesto najsavrsenije ja opet kazem da bi morali malo i poneke mane da budemo svesni jer samo tako mozemo da radimo na njihovom uklanjanju. @ minuta pre pisanja ovog posta sam na FB imao lika koji je napisao da su srbi sveta rasa (Milosavljevic je bio svedok)... Sta je dobar odggovor na to? "tako je gospodine! Srbi su sveta rasa najbolja o svih, najjaci smo i najlepsi i ko misli drugacije taj je budala i smrde mu noge i ruzan je"? Nije patriota onaj koji se dere kako mu je zemlja najbolja i najsjajnija. To moze i malo dete. Patriota je onaj koji voli svoju zemlju i pored toga sto je ona itekako nesavrsena i po mnogim stvarima jedna od najgorih na svetu (politika, ekonomija, privreda...). A kad je vec nesavrsena (kao i svaka druga zemlja) jel bolje da sednemo i sagledamo te nesavrsenosti ili da vitlamo zastavama i da vristenjam Lazarevog i Dusanovog imena zarobimo sebe u proslosti koja je mnogo odavno prosla? ne znam... ja sam nekako vise za buducnost. I da mozes sad Lazara da pitas zasto je umro, verujem da odgovor ne bi bio "Da bi me preci slavili do iznemoglosti" Ћириличар, GeniusAtWork and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 6, 2013 Пријави Подели Написано Август 6, 2013 А ко то мрзи свој народ? Никад нисам срео особу која мрзи свој народ... Људи само имају различито мишљење о неким стварима. На пример, колика је улога српског "руководства" у свему што се дешавало 90-тих. Па има једних који кажу "они су се само бранили, нису ништа криви и одговорни", а други кажу "они су такође одговорни за много зла". И то је то. Да је "олуја" злочин то је јасно и очигледно. Али колико има овде људи који би славили да сада српска војска упадне и "ослободи" Косово, а при том протера, рецимо, 500,000 Албанаца? Ко би рекао да је и то злочин? Милан Ракић and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 6, 2013 Пријави Подели Написано Август 6, 2013 Nije zlocin proterati, nego je zlocin ubiti. Verujem da vise necemo praviti takve greske, nego ce zlocinci sami da spakuju kufere, i to jedva cekam da ti pravo kazem... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Август 6, 2013 Пријави Подели Написано Август 6, 2013 Nije zlocin proterati, nego je zlocin ubiti. Verujem da vise necemo praviti takve greske, nego ce zlocinci sami da spakuju kufere, i to jedva cekam da ti pravo kazem... У шта да сврстамо протеривање? Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Август 6, 2013 Пријави Подели Написано Август 6, 2013 Да је "олуја" злочин то је јасно и очигледно. Али колико има овде људи који би славили да сада српска војска упадне и "ослободи" Косово, а при том протера, рецимо, 500,000 Албанаца? Ко би рекао да је и то злочин? Ti ljudi koji su proterani u oluji su oni ciji dedovi,pradedovi su rodjeni na toj zemlji,proterani su sa svog ognjista,svojih kuca,svojih imanja. Proterani i ubijani i to samo zato sto su Srbi i u mnogim mestima gde su Srbi cinili i vecinu nije bilo posle toga nijednog jedinog Srbina. Cak su proterivani i neki koji su se izjasnjavali kao Hrvati jer su deca mesovitih brakova,pa im je jedan roditelj Srbin. A ubijeno je preko 2000 ljudi,koji nisu bili legitimna meta,nisu bili vojska,nisu ubijeni u okrsaju,nisu predstavljali opasnost,nisu napadali niti se branili. Porediti to sa situacijom na Kosmetu,gde isto posle proterivanja Srba sa svojih ognjista naseljeno hiljade i hiljade siptara iz Albanije,koji su usli na imanja,kuce i stanove proteranih Srba i koji tu nisu oduvek,vec posle 2000 i 2004 je skandalozno. Tako da proterivanje takvih ljudi na svoja ognjista i vracanja Srbima ono sto je njihovo,ocevina,dedovina ne moze se nikako poistovetiti sa olujom,gde su ljudi proterivani sa svoje ocevine i dedovine. I da u tom slucaju bi to bila pobeda pravde. Volim_Sina_Bozjeg and zuti car је реаговао/ла на ово 2 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 6, 2013 Пријави Подели Написано Август 6, 2013 @feeblec U agresiju, al ne u zlocin. Zamisli da mirnim putem proteras ljude(tj da se sami spakuju i odu) koji su nasilnim metodama i ubistvima zauzeli neku teritoriju zlocinom, ako je zlocin njihovo proterivanje tj vracanje teritorije onda stvarno ne znam... Moze i bez agresije, da se povlacimo u planine i pecine, kako je krenulo mozda tako i bude... Meni odgovaraju obe opcije, jer ovozemaljski zivot je jedan, reinkarnacija ne postoji, nego je to secanje i dodir jer postoje spone Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Август 6, 2013 Пријави Подели Написано Август 6, 2013 @feeblec U agresiju, al ne u zlocin. Zamisli da proteras ljude koji su nasilnim metodama i ubistvima zauzeli neku teritoriju, ako je zlocin njihovo proterivanje tj vracanje teritorije onda stvarno ne znam... Moze i bez agresije, da se povlacimo u planine i pecine, kako je krenulo mozda tako i bude... Meni odgovaraju obe opcije. Па у овом случају су протерани Срби из Крајине. И ти кажеш да то није злочин. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 6, 2013 Пријави Подели Написано Август 6, 2013 Citaj sta pise, rekoh bez ubijanja, tj bez oduzimanja zivota, a oduzimanjem tj. vracanjem teritorije koja je nasilno oteta oduzimanjem zivota. Zlocin i agresija nisu isto, to su dva razlicita pojma, slicni da, al ne isti, zivimo na ovoj planeti, a ne na mars-venusu. Dace Bog ako da, da i bez agresije siptari sami spakuju kofere i odu gde god oce, kad vec nece da zive ovde mirno nego moraju da ubijaju, jel sad jasno? Ne obracam se sad tebi nego ima za koga je ovo. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Август 6, 2013 Пријави Подели Написано Август 6, 2013 Па како се то ради, испуштањем летака из авиона са упозорењем? Па ако неће, онда бацањем бомби али да се не погоди нико? Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Август 6, 2013 Пријави Подели Написано Август 6, 2013 А ко то мрзи свој народ? Никад нисам срео особу која мрзи свој народ... Људи само имају различито мишљење о неким стварима. На пример, колика је улога српског "руководства" у свему што се дешавало 90-тих. Па има једних који кажу "они су се само бранили, нису ништа криви и одговорни", а други кажу "они су такође одговорни за много зла". И то је то. Није то то. Зато што постоје људи који мрзе свој народ. Такође, постоје и они који кажу да су они (српско "руководство") много више зла починили него друге стране, што не да није истина, него је супротно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 6, 2013 Пријави Подели Написано Август 6, 2013 Па како се то ради, испуштањем летака из авиона са упозорењем? Па ако неће, онда бацањем бомби али да се не погоди нико? Bozija promisao ce to da radi. Prvobitni pragreh je nestrpljenje. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 6, 2013 Пријави Подели Написано Август 6, 2013 Misliš na mešance poput svetog Save (ukoliko mu je majka bila Grkinja) i Nemanjiće? Hm... Pominjem mesance kao nekoga ko ima ili moze imati i rezervni narod i odabrati kome se prikloniti. Imao si recimo slucajeve hrvata iz Hrtkovaca koji su sluzili iz Srbije u hrvatskim Zengama. To je onaj cuveni spisak koji je citao Seselj u tom mestu. Svako je poimenice oprozvan tada. Ili muslimane iz Crne Gore koji su ginuli po Bosni i tajno se nocu sahranjivali po Crnoj Gori u to vreme. Ili recimo Sonja Biserko, hrvatica koja vec dve decenije siri lazi i mrznju prema srbima. Iliu Ceda polutan ... itd.. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Август 6, 2013 Пријави Подели Написано Август 6, 2013 Ti ljudi koji su proterani u oluji su oni ciji dedovi,pradedovi su rodjeni na toj zemlji,proterani su sa svog ognjista,svojih kuca,svojih imanja. Proterani i ubijani i to samo zato sto su Srbi i u mnogim mestima gde su Srbi cinili i vecinu nije bilo posle toga nijednog jedinog Srbina. Cak su proterivani i neki koji su se izjasnjavali kao Hrvati jer su deca mesovitih brakova,pa im je jedan roditelj Srbin. A ubijeno je preko 2000 ljudi,koji nisu bili legitimna meta,nisu bili vojska,nisu ubijeni u okrsaju,nisu predstavljali opasnost,nisu napadali niti se branili. Porediti to sa situacijom na Kosmetu,gde isto posle proterivanja Srba sa svojih ognjista naseljeno hiljade i hiljade siptara iz Albanije,koji su usli na imanja,kuce i stanove proteranih Srba i koji tu nisu oduvek,vec posle 2000 i 2004 je skandalozno. Tako da proterivanje takvih ljudi na svoja ognjista i vracanja Srbima ono sto je njihovo,ocevina,dedovina ne moze se nikako poistovetiti sa olujom,gde su ljudi proterivani sa svoje ocevine i dedovine. I da u tom slucaju bi to bila pobeda pravde. Koliko ja znam ( a ne znam puno o tome),Srbi su se bunili protiv osamostaljivanja Hrvatske,i napravili su svoju drzavu RSK koju nijedna drzava nije priznala.Nisu hteli da se priklone novoj vlasti (Tudjmanu i ekipi) i onda su, ih ovi isterali napolje. Sto se tice Kosova,to je malo drugacija prica.Jos.Tamo su ziveli i Albanci i Srbi decenijama.Onda su,nakon WW2 Srbi krenuli da se sele ka Beogradu u potrazi za boljim zivotom,kao i ostali iz unutrasnjosti Srbije (imam nekoliko drugara ciji su roditelji sa Kosova dosli pocetkom sedamdesetih,bez ikakve prisile.Zatim imamo devedesete kada su krenuli veci problemi dole,tada je bilo proterivanja,ali je bilo i prodavanja i to za ogromne pare,sve negde do 2003,4 kada su Srbi postali tolika manjina dole da nisu imali cime da ucene Albance za kuce.Znaci,Kosovo je prodato,to je istinita prica. A evo jos jedne price jednog pandura koji je dole bio pocetkom 90 ih.Kaze,uhvatimo siptara na konju,dole negde kod Peci,on siromah neki sa brda.Sve mu uzmemo,konja,tovar i oteramo ga peske kuci.Znaci,izivljavali smo se mi nad njima,pa oni sad na nama i tako u krug... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука