DankaM Написано Мај 22, 2014 Пријави Подели Написано Мај 22, 2014 Somatic marker hypothesis na wikiju http://en.wikipedia.org/wiki/Somatic_marker_hypothesis Juanito је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 22, 2014 Пријави Подели Написано Мај 22, 2014 Имамо на форуму доктора интуициологије, верујем да ће брзо да се укључи на тему. Eto upravo si dao odgovor na temu Juanito је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Мај 22, 2014 Пријави Подели Написано Мај 22, 2014 ДЕДЕР ПРЕВЕТЕ МИ ОВО ОВД' НИЈЕСАМ ТОЛКО КОМПЛЕМЕНТНА ДАРАЗУМИЈЕМ ОВЕ СТРУЧНЕ НАЗИВЕ. ФАЛА ВИ Џуманџи, nana and Натан је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Мај 22, 2014 Пријави Подели Написано Мај 22, 2014 ДЕДЕР ПРЕВЕТЕ МИ ОВО ОВД' НИЈЕСАМ ТОЛКО КОМПЛЕМЕНТНА ДАРАЗУМИЈЕМ ОВЕ СТРУЧНЕ НАЗИВЕ. ФАЛА ВИ E, 'tela sam, ni ja ne volim da komplikujem stvari, ali sam umorna, pa se malko strpi Priča je prilično zanimljiva... "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Мај 23, 2014 Пријави Подели Написано Мај 23, 2014 Cula sam da sve informacije koje nas um sakupi (a svest ih ne obradi potpuno) ostaju u podsvesti i otuda "osecaji" da nesto nije u redu i tsl... Ne znam, al' ne verujem da je culo. I cekam DankuM d' pojasni. DYNABLASTER and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 23, 2014 Пријави Подели Написано Мај 23, 2014 Cula sam da sve informacije koje nas um sakupi (a svest ih ne obradi potpuno) ostaju u podsvesti i otuda "osecaji" da nesto nije u redu i tsl... Ne znam, al' ne verujem da je culo. I cekam DankuM d' pojasni. Ovo je zanimljivo. Um. Evo jedna epizoda sestog cula koje mislim da nije isto sto i intuicija (intuicija je bas to sto kazes obrada podataka od strane uma, ali posto ne znamo tacno da kazemo sta je um i odakle sve vata spoznaju, onda moze biti i da je sesto culo isto sto i intuicija): Bio ja na ekskurziji u Kragujevcu u osnovnoj skoli. Pazi sad ovo, jedini ja od sve dece na ekskurziji nisam sedeo, lezao, valjao se po travi ispred spomenika, nego bukvalno cucao i to je jedina poza koju sam zauzeo tokom trajanja posete spomeniku. Dodjem ja kuci u stan i lenem da spavam. Pored mene na sirokom podnom krevetu spavala i baka. Ujutro ustanem, i osetim nesto me kao golica blago svrbi u dnu ledja. Ja kolko sam mogo iskrivim vrat i gledam kakav je sad to veliki mladez, pipnem ja mladez a on se podigne, ustvari sam pipnuo dupe od krpelja koji se napio krvi i na dodir mrda debelo ogavno dupe. Zgrozio sam se, moj prvi susret sa ogavnim parazitom, dobro imao sam i vaske u zabavistu al one su male i smesne i samo svrbe, a gnjide tj jajasca srebrne boje od vasaka su jos smesnije one tek nista ne rade nego samo daju silver sjaj u kosi i lako se gnjece pa sve pucaju izmedju dva nokta I tako zgrozim se ja prvi susret sa krpeljom, odvratan parazit (u nastavku teksta dacu i uputstvo kako ih nadmudriti) i otrcim u ambulantu i resim to, iako je doktor napravio neumesnu salu kad ga je izvadio onako velikog i ogavnog sa sve mrdajucim nozicama hteo da mi ga ubaci u gace kao fazon. I super resio sam se te napasti. I kaze meni baka da je sanjala (a spavala tik pored mene) da nesto malo crno ide ka meni i da pokusava da ga uvati a ono izmice, pokusava opet da ga uvati a ono izmice. I eto tako posto nije uspela u snu da uvati krpelja koji je bio na javi, to bi se moglo nazvati sestim culom, ali po mom misljenju i ne intucijom, jer baka nije znala, tj. nije imala nikakve podatke o tome da sam ja jedini cucao na travi dok su se svi ostali valjali a inace jedini sam ja zaradio krpelja jel lol Krpelj se najbolje izbegava tako sto se upasu caksire u carape, i majica upase u pantalone, onda on ne moze da ze zavuce pod nogavicu niti pod majicu i automatski fura uvis i lako ga je spaziti na odeci, jer nije bas brz, ali nije bas ni tolko spor, pa treba svakih par minuta obratiti paznju i baciti pogled na odecu ako idemo kroz neku gustu travu. Ima ih tako malih velicine glave ciode, ali ne one plasticne loptice glave, nego one metalne pljosnate glave, znaci velicine 2mm. Jos je dobro ako se bas ide u neku gerilu, autanom naspricati ruke, vrat i slobodne povrsine koje nisu pod odecom. Ima prica da se nalaze i na drvecu, ali ja u to ne verujem, jer nemaju sta da traze na drvecu niti su tolko inteligentni da skacu sa drveca, ali nisam siguran. Uglavnom su u gustoj travi, na zbunovima, a ima ih cak i u niskoj travi. U slucaju da se krpelj zakaci, nikako ga ne njakati, ne pipkati, a ni u ludilu ne mazati nekim uljem, mastima ili bilo cime, krpelj ne sme da se dira, jer oce da povrati sadrzaj zeluca gde se nalazi i ta bakterija sta li je borelia. Uglavnom jedino sto treba je da se uzme pinceta i skroz do koze stisne krpelj za glavu i lagano ravno ravnomerno vuce iz koze, nema potrebe za rotiranjem suprotno od kazaljke na satu jer onda popusta stisak, eventualno moze malo, ali ne treba, samo se ravno vuce i iscupa se ceo i nema frke. Ima jos pojmovi: Prozorljivost - odnosi se samo na spoznaju ljudi, unutrasnjih pokreta duse i poznanje demona Vidjenje - nepromenljivo vidjenje dogadjaja koje ce se desiti bas tako kako su vidjeni, kao replay snimak da se pusti Vidovitost - nema jasne definicije, ali moze da bude, a ne mora da se ostvari, ustvari to je pre prorocanstvo, a vidovitost mozda obuhvata i prozorljivost i vidjenje Драгана. and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 23, 2014 Пријави Подели Написано Мај 23, 2014 Evo jedna epizoda sestog cula... Legendo! DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 23, 2014 Пријави Подели Написано Мај 23, 2014 Ali to je samo jedna od ihaj Pa bre ako zivotinje imaju sesto culo, sta smo mi onda, pa amebe imaju sesto culo, a kamoli ljudi. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Мај 23, 2014 Пријави Подели Написано Мај 23, 2014 Ima jos pojmovi: Prozorljivost - odnosi se samo na spoznaju ljudi, unutrasnjih pokreta duse i poznanje demona Vidjenje - nepromenljivo vidjenje dogadjaja koje ce se desiti bas tako kako su vidjeni, kao replay snimak da se pusti Vidovitost - nema jasne definicije, ali moze da bude, a ne mora da se ostvari, ustvari to je pre prorocanstvo, a vidovitost mozda obuhvata i prozorljivost i vidjenje Hvala na savetima u vezi krpelja. I izvini sto nisam pricaljiva. I dalje cekam DankuM, pozivam se ne cutanje usled nedostatka kompetenc'je. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 23, 2014 Пријави Подели Написано Мај 23, 2014 Intuicija. Ne znam.Ne verujem u snove i tako to. Sanjam sa kupam dedu,bio je mnogo bolestan,bube ga napadaju,ja ga kupam i nikako da ga okupam,gazim bube,gazim ih svom snagom.Deda me nikad nije mnogo voleo,nisam bila dete za primer,ali ja njega jesam .Budim se. Nekoliko dana posle toga vidim bubašvabu u sobi,nikad nije bilo bubašvaba,stignem je i zgazim kao crva. Sutradan mi je umrao deda. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tristatri Написано Мај 23, 2014 Пријави Подели Написано Мај 23, 2014 Cula sam da sve informacije koje nas um sakupi (a svest ih ne obradi potpuno) ostaju u podsvesti i otuda "osecaji" da nesto nije u redu i tsl... Ne znam, al' ne verujem da je culo. I cekam DankuM d' pojasni. posebno kada dođeš u godine da se ne možeš setiti svega od juče, ali tako lepo možeš opisati događaje u detaljima iz mladosti. mali procenat ostaje u mozgu, dosta se briše ... kratkotrajna nakon nekoliko trenutaka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Мај 23, 2014 Пријави Подели Написано Мај 23, 2014 Имамо ми и лепу српску реч, Предосећај. Зашто је важно да је то предосећај а не интуиција? Кад кажеш интуиција некоме, тај нема слику шта би то могло да буде док реч предосећај ствара слику која објашњава шта је то у питању. Зашто је предосећај битан? зато преко њега спознајемо ствари које наша лева мождана хемисвера и интелект не желе да прихвате, јер нема логике. Рецимо Св. Писмо, ако се логички анализира добије се једна збрка која никуда не води. Док човек верник вођен предосећајем који је чуло десне мождане хемисвере и разума у њој налази мудрост. Интелект гледа детаље и прави ширу слику док кроз предосећај ми видимо смисао шире слике без да илазимо у детаље. Оно што за за интелект изгледа као хаос и неред разум кроз интуицију у њему сагледава виши Божански ред. Онај ко се не ослања на интуицију у духовности нема шта да тражи што и јесте случај са интелектуалцима, премда би они врло волели да буду духовни па је тако настала лажна духовност, филозофија. Када нешто можемо да осетимо онда нам је лако да одредимо шта је то али код предосећаја ми немамо осећај већ као неку слутњу да би то могло да буде то. Онда после ми ношени предосећајем проверавамо има ли основа да то буде тако и ако проценимо да би требало бити опрезан у некој ситуацији ми отворимо четворе очи. Исто важи и кад су откровења у питању, без којих нема духовних спознаја, Појави се предосећај да би одређена идеја могла да буде оно право, Осетимо као неку благу радост у срцу, то је реакција на истину и слична је реакцији на лепоту. Онда ми предузмемео акције у циљу провере те идеје, да се случајно ђаво не поиграва с нама. Па кад је добро испроверавамо онда тек такву идеју прихватамо за нашу истину. Углавном за сваку идеју за коју наш интелект каже да је то глупост и да не то не треба обраћати пажњу треба пропустити кроз предосећај и видети шта разум каже о томе, можда ту има и нешто занимљиво. Жене користе предосећај за неке прилићно земаљске ствари, гледање у шољу, гатање итд. Врачара никад не зна дали је погодила, једноставно има предосећај на основу слика из шоње па ако погоди погодила је. Тако је то са предосећајем никад не можеш бити у потпуности сигуран али без њега у духовности се не може спознати ништа. Tumaralo. је реаговао/ла на ово 1 Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 23, 2014 Пријави Подели Написано Мај 23, 2014 премда би они врло волели да буду духовни па је тако настала лажна духовност, филозофија. Samo po ovome se vidi da kod tebe ne funkcionise ni jedna hemisfera nego samo u prazno klapetaras i drobis neke gluposti. Da si iole ozbiljnije citao Platona, Plotina. Pofririja Tirskog, Kanta, Sopenhauera, Nichea, Bergsona znao bi koliko je filozofija duboko poveza sa intuticijom i intuitivnim narocito filozofija estetika i metafizika generalno. Ali sta ce tebi tamo neko citanje ti sve resavas "razumom", fiktivnim ali sta je tu je. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Мај 23, 2014 Пријави Подели Написано Мај 23, 2014 Samo po ovome se vidi da kod tebe ne funkcionise ni jedna hemisfera nego samo u prazno klapetaras i drobis neke gluposti. Da si iole ozbiljnije citao Platona, Plotina. Pofririja Tirskog, Kanta, Sopenhauera, Nichea, Bergsona znao bi koliko je filozofija duboko poveza sa intuticijom i intuitivnim narocito filozofija estetika i metafizika generalno. Ali sta ce tebi tamo neko citanje ti sve resavas "razumom", fiktivnim ali sta je tu je. ја босиљак садим, мени фридрих ниче Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Мај 24, 2014 Пријави Подели Написано Мај 24, 2014 Samo po ovome se vidi da kod tebe ne funkcionise ni jedna hemisfera nego samo u prazno klapetaras i drobis neke gluposti. Da si iole ozbiljnije citao Platona, Plotina. Pofririja Tirskog, Kanta, Sopenhauera, Nichea, Bergsona znao bi koliko je filozofija duboko poveza sa intuticijom i intuitivnim narocito filozofija estetika i metafizika generalno. Ali sta ce tebi tamo neko citanje ti sve resavas "razumom", fiktivnim ali sta je tu je. Чуди ме да се ти ту нађе. У задње време највећи прогони простог света који је позван на спасење ће бити баш од људи који се у својој мисли ослањају на интелект. Ето да знају они који озбиљно размишљају о спасењу кога да се чувају. Да не буде није им нико реко. Јел видиш шта ти је предосећај? Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука